Conectează-te cu noi

Business

4 Instrumente de Securitate De Care Orice Afacere Are Nevoie

Publicat

pe

4 Instrumente de Securitate De Care Orice Afacere Are Nevoie

Amenințările online par să crească pe zi ce trece. Criminalii cibernetici devin mai ascunși și mai sofisticați cu tacticile lor, de la încercări de phishing până la intruziuni totale în rețea. Dacă credeți că întreprinderile mici sunt imune la atacurile cibernetice, gândiți-vă din nou. Companiile mai mici au de fapt un risc mai mare de a deveni victime potențiale din cauza resurselor de securitate cibernetică mai puțin extinse.

Dar cu combinația potrivită de programe și instrumente de securitate, companiile pot crea un scut eficient, indiferent de dimensiune. Aceste programe și instrumente trebuie să includă, de asemenea, bariere împotriva amenințărilor interne, cum ar fi procedurile laxe de conformitate. Mai jos sunt patru instrumente de audit de securitate pe care fiecare companie ar trebui să le ia în considerare.

Soluții de guvernanță, risc și conformitate

Riscurile și reglementările există în fiecare industrie și organizație. Unele, fără îndoială, mai mult decât altele, dar respectarea legilor și gestionarea amenințărilor fac parte din desfășurarea afacerilor. Guvernanța, riscul și conformitatea sunt un set de strategii integrate pentru a se asigura că o companie îndeplinește cerințele de reglementare și atenuează riscurile.

Denumite pe scurt GRC, aceste strategii acoperă totul, de la comportamente etice până la securizarea datelor sensibile. Cu toate acestea, complexitățile din jurul GRC fac ca implementarea și sincronizarea într-o organizație să fie dificilă. Un instrument GRC aduce o abordare holistică a managementului riscului. De asemenea, crește vizibilitatea în cadrul unei companii și încurajează transparența în rândul părților interesate.

În timp ce soluțiile GRC nu vor elimina toate complicațiile, instrumentele pot ajuta la reducerea acestora. Auditurile de securitate interne și externe se vor desfășura mai ușor, ajutând compania să evite penalitățile și amenzile pentru neconformitate. Instrumentele GRC pot dezvălui vulnerabilitățile securității cibernetice, pot distruge baze de date și pot eficientiza procesele. Informațiile pe care le au angajații în fața lor vor fi, de asemenea, mai precise, mai consecvente și mai perspicace.

Software de auditare a parolelor

Una dintre principalele cauze ale încălcărilor datelor și securității sunt practicile slabe pentru parole. Cercetările sondajului dezvăluie că 30% dintre încălcările de securitate sunt legate de gestionarea slabă a parolelor. Aceasta include crearea de parole ușor de ghicit și partajarea conectărilor cu alții.

În timp ce multe organizații implementează modificări obligatorii ale parolei, este obișnuit ca oamenii să aleagă mici variații ale autentificărilor anterioare. De exemplu, s-ar putea schimba numerele de la sfârșitul parolei, dar lasă restul la fel. Alternativ, cineva ar putea modifica pur și simplu câteva litere sau caractere speciale. Alte practici slabe includ scrierea parolelor și lăsarea lor pe note sub tastatură sau în locuri ușor accesibile.

Software-ul de auditare a parolelor poate aborda unele dintre practicile proaste care s-ar putea întâmpla în organizația dumneavoastră. Aceste instrumente analizează parolele pe care angajații și furnizorii le folosesc pentru diferite sisteme. De asemenea, software-ul trece și încearcă să spargă login-urile care sunt ascunse de tehnologia de criptare. Veți ști apoi ce tipuri de parole lasă ușa deschisă resurselor de rețea și datelor sensibile.

Instrumente de testare a penetrației

V-ați întrebat vreodată cât timp i-ar lua unui infractor cibernetic să vă încalce rețeaua sau anumite sisteme și aplicații? Software-ul de testare a penetrației simulează un atac cibernetic încercând să pirateze sistemele și soluțiile software conectate la rețea. În timpul unei simulări, instrumentele de testare a penetrării stresează sistemul și fac aproape tot posibilul pentru a ocoli barierele existente.

Simulările pot viza resursele rețelei interne și aplicațiile pe care doar angajații le văd de obicei. Instrumentele de testare a penetrației expun vulnerabilitățile existente cu sistemele interne care ar putea duce la o încălcare a securității din interior. Cu toate acestea, aceste instrumente pot simula și atacuri externe asupra dispozitivelor și resurselor expuse.

Exemplele includ routere Wi-Fi, dispozitive IoT și adrese de email ale angajaților. Simulările care vizează resurse externe dezvăluie cât de vulnerabile sunt sistemele dumneavoastră la atacurile din exterior. Rezultatele pot identifica sistemele, dispozitivele și aplicațiile care necesită îmbunătățiri. Uneori, soluția este ușoară, cum ar fi o actualizare de firmware sau un patch de securitate. Alteori, simulările care se concentrează pe resursele interne sau externe arată nevoia de a revizui practicile sau sistemele întregi.

Software de evaluare a configurației rețelei

Similar instrumentelor de testare a pătrunderii, software-ul de evaluare a configurației rețelei caută vulnerabilități. Cu toate acestea, diferența este că instrumentele de evaluare a rețelei se concentrează pe configurarea dumneavoastră. Aceasta include modul în care diferite dispozitive trimit informații înainte și înapoi. O evaluare a configurației rețelei examinează și configurarea dispozitivelor individuale.

Spuneți că numele și parola implicite de administrator ale routerului Wi-Fi nu au fost modificate niciodată din acreditările implicite ale producătorului. Instrumentul de evaluare a configurației va semnala acest lucru ca fiind o vulnerabilitate pe care hackerii o pot folosi pentru a vă încălca rețeaua. De asemenea, software-ul ar putea identifica problemele de configurare legate de erori care continuă să apară în anumite aplicații.

Poate că schimbările de rutină în sistemul de management al conținutului site-ului cauzează blocarea site-ului. O soluție de evaluare a configurației va evidenția erorile de codare care pot duce la probleme mai mari. Infractorii cibernetici exploatează uneori greșelile de configurare și codare pentru a lansa atacuri și pentru a obține acces neautorizat. Cu un raport al instrumentului de evaluare a configurației, puteți începe să abordați problemele de configurare care vă lasă rețeaua vulnerabilă.

Instrumente pentru a vă menține afacerea în siguranță

Întreprinderile mici nu își pot permite să ignore potențialele pericole ale amenințărilor online și vulnerabilităților de securitate. În timp ce atacurile cibernetice împotriva tuturor organizațiilor sunt în creștere, 43% dintre acestea vizează companii mai mici. Cercetările privind atacurile cibernetice și criminalitatea arată, de asemenea, că doar 14% dintre întreprinderile mici au suficiente instrumente și practici de apărare.

Aceasta înseamnă că următoarea încălcare a securității are loc probabil deja, adesea fără știrea proprietarului afacerii. Protejarea companiei dumneavoastră împotriva amenințărilor interne și externe la securitate implică mult mai mult decât politici și proceduri. De asemenea, aveți nevoie de informațiile pe care le pot oferi instrumentele de audit de securitate. Soluțiile legate de GRC, parole și activele de rețea arată ce lacune trebuie să închideți pentru a vă menține afacerea în siguranță.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending