Conectează-te cu noi

News

Hemoroizi Externi: Simptome, diagnostic și tratament

Publicat

pe

Hemoroizi Externi: Simptome, diagnostic și tratament

Hemoroizii externi sunt o afecțiune comună a rectului care afectează mulți oameni din întreaga lume. Această afecțiune se caracterizează prin umflarea și inflamarea vaselor de sânge situate în zona rectală externă. Hemoroizii externi pot cauza disconfort și durere considerabile, dar diagnosticarea precoce și tratamentul adecvat pot ajuta la gestionarea simptomelor și la ameliorarea stării pacientului.

Simptome ale hemoroizilor externi

Hemoroizii externi pot provoca o varietate de simptome neplăcute care pot afecta calitatea vieții pacienților. Iată câteva dintre cele mai comune simptome asociate cu hemoroizii externi:

 1. Durere: Unul dintre simptomele caracteristice ale hemoroizilor externi este durerea. Aceasta poate varia de la o senzație de arsură ușoară până la o durere intensă, în funcție de gravitatea afecțiunii. Durerea este de obicei resimțită în timpul defecației sau în timpul șederii prelungite pe scaun.
 2. Mâncărime și iritație: Hemoroizii externi pot provoca mâncărime și iritație în zona rectală. Aceste simptome pot fi extrem de deranjante și pot afecta activitățile zilnice ale pacientului.
 3. Umflături sau cheaguri de sânge: În cazurile severe de hemoroizi externi, pot apărea umflături sau cheaguri de sânge în zona rectală externă. Acestea pot fi dureroase și pot necesita tratament medical adecvat.
 4. Sângerare: Un alt simptom al hemoroizilor externi este sângerarea. Sângele poate apărea pe hârtia igienică sau în vasul de toaletă după defecație. Sângerarea în cantități mari sau persistentă trebuie evaluată de către un medic.

Diagnosticul hemoroizilor externi

Diagnosticul corect al hemoroizilor externi este important pentru a determina tratamentul adecvat și pentru a exclude alte afecțiuni similare. În general, diagnosticul se bazează pe examinarea fizică a zonei afectate. Medicul poate verifica dacă există umflături, iritații sau cheaguri de sânge. În unele cazuri, poate fi necesară o anoscopie sau o sigmoidoscopie pentru a evalua interiorul rectului.

Tratamentul hemoroizilor externi

Există mai multe opțiuni de tratament disponibile pentru gestionarea hemoroizilor externi. Alegerea tratamentului depinde de severitatea afecțiunii și de simptomele pacientului. Iată câteva opțiuni comune de tratament:

 1. Măsuri de auto-îngrijire: În cazurile ușoare de hemoroizi externi, modificările stilului de viață și măsurile de auto-îngrijire pot fi suficiente pentru a ameliora simptomele. Acestea includ consumul unei diete bogate în fibre, hidratarea adecvată, evitarea efortului excesiv în timpul defecației și evitarea șederii prelungite pe scaun.
 2. Medicamente topice: Anumite unguente, creme sau supozitoare pot fi utilizate pentru a calma durerea, mâncărimea și iritația asociate cu hemoroizii externi. Aceste medicamente pot conține substanțe cu proprietăți antiinflamatorii sau anestezice locale.
 3. Proceduri minim invazive: În cazurile mai severe sau rezistente la tratamentul conservator, pot fi recomandate proceduri minim invazive, cum ar fi ligatura cu benzi elastice, scleroterapia sau fotocoagularea cu laser. Aceste proceduri ajută la reducerea dimensiunii hemoroizilor și la ameliorarea simptomelor.
 4. Chirurgia: În cazurile foarte severe de hemoroizi externi, chirurgia poate fi necesară. Aceasta poate implica îndepărtarea hemoroizilor prin excizie sau utilizarea altor tehnici chirurgicale pentru a reduce dimensiunea și inflamația.

Prevenirea hemoroizilor externi

Pentru a preveni apariția hemoroizilor externi sau recurența acestora, este recomandată adoptarea unor măsuri preventive. Acestea includ menținerea unei diete bogate în fibre, hidratarea adecvată, evitarea efortului excesiv în timpul defecației, menținerea unei greutăți corporale sănătoase și evitarea sedentarismului.

Complicații ale hemoroizilor externi

În unele cazuri, hemoroizii externi pot duce la apariția unor complicații care necesită atenție medicală de urgență. Iată câteva dintre complicațiile posibile ale hemoroizilor externi:

 1. Tromboză hemoroidală: Aceasta este o complicație în care un cheag de sânge se formează în interiorul hemoroidului extern. Tromboza hemoroidală poate provoca durere intensă și umflături. Tratamentul adecvat, care poate include excizia chirurgicală a cheagului de sânge, este necesar pentru a ameliora simptomele și a preveni recurența.
 2. Infecție: Hemoroizii externi pot deveni infectați, ceea ce poate duce la simptome severe, cum ar fi febră, durere intensă și secreție purulentă. În cazul unei infecții, este important să se consulte imediat un medic pentru a primi tratament cu antibiotice și pentru a preveni complicațiile ulterioare.
 3. Anemie: Sângerarea persistentă din hemoroizi externi poate duce la anemie, o afecțiune în care nivelul de globule roșii și hemoglobină din sânge scade. Anemia poate cauza oboseală, slăbiciune și alte simptome asociate. Tratamentul hemoroizilor și controlul sângerării sunt esențiale pentru a preveni sau trata anemia.
 4. Prolaps: În cazurile severe de hemoroizi externi, aceștia pot prolapsa, adică pot ieși în afara canalului anal. Prolapsul hemoroidal poate fi dureros și poate necesita intervenție medicală sau chirurgicală pentru a fi remediat.

Este important să se acorde atenție simptomelor și să se solicite asistență medicală imediată dacă apar complicații asociate cu hemoroizii externi.

Rezumat

Hemoroizii externi sunt o afecțiune frecventă și deranjantă, dar cu un diagnostic corect și tratament adecvat, simptomele pot fi gestionate eficient. Este esențial să se cunoască simptomele și să se consulte un medic pentru un diagnostic precis și un plan de tratament adecvat. Adoptarea unui stil de viață sănătos, a măsurilor preventive și a modificărilor în alimentație pot contribui la prevenirea apariției hemoroizilor externi sau recurenței acestora.

În cazul unor simptome persistente sau complicații, este recomandat să se solicite îngrijire medicală pentru evaluare și tratament corespunzător. În cele din urmă, este important să se acorde atenție sănătății intestinale și să se promoveze un stil de viață echilibrat pentru a menține un sistem digestiv sănătos.

Întrebări Frecvente

Opțiunile de tratament pentru hemoroizii externi includ măsuri de auto-îngrijire, utilizarea de medicamente topice, proceduri minim invazive precum ligatura cu benzi elastice sau scleroterapia, și, în cazuri severe, intervenție chirurgicală.

În unele cazuri, hemoroizii externi pot dispărea de la sine, mai ales în cazurile ușoare. Cu toate acestea, dacă simptomele persistă sau se agravează, este important să solicitați sfatul medicului pentru a primi un tratament adecvat.

Da, există măsuri preventive pe care le puteți lua pentru a reduce riscul apariției hemoroizilor externi sau a recurenței acestora. Acestea includ menținerea unei diete bogate în fibre, hidratarea adecvată, evitarea efortului excesiv în timpul defecației, menținerea unei greutăți corporale sănătoase și adoptarea unui stil de viață activ.

Durerea asociată cu hemoroizii externi poate varia de la ușoară la severă, în funcție de gravitatea afecțiunii. În cazurile severe, durerea poate afecta calitatea vieții pacientului și poate necesita intervenție medicală. Este important să comunicați cu medicul dumneavoastră despre nivelul de durere resimțit pentru a primi un tratament adecvat și a controla simptomele.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending