Conectează-te cu noi

News

ChatGPT al OpenAI a fost blocat în Italia din cauza problemelor de confidențialitate

Publicat

pe

ChatGPT Banat în Italia din Cauza Confidențialității

Organismul de supraveghere al protecției datelor din Italia a emis vineri o interdicție imediată a accesului la chatbot-ul popular de inteligență artificială al OpenAI, ChatGPT, invocând presupuse încălcări ale confidențialității.

Într-o declarație, Autoritatea Națională Italiană pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal a declarat că ChatGPT „a suferit o încălcare a datelor pe 20 martie privind conversațiile utilizatorilor și informațiile de plată ale abonaților la serviciul cu plată”.

Decizia, care intră în „efect imediat”, va avea ca rezultat „limitarea temporară a prelucrării datelor utilizatorilor italieni față de [creatorul ChatGPT] OpenAI”, a spus organul de supraveghere.

ChatGPT a fost lansat în noiembrie 2022 și de atunci a devenit extrem de popular, impresionând utilizatorii prin capacitatea sa de a explica lucruri complexe clar și succint, de a scrie în diferite stiluri și limbi cu un ton uman, de a crea poezii și chiar de a promova examene.

ChatGPT poate fi folosit și pentru a scrie cod de calculator, fără a avea cunoștințe tehnice.

Ce se va întâmpla cu ChatGPT?

Autoritatea italiană de reglementare a datelor a criticat însă ChatGPT pentru că nu a furnizat o notificare de informare utilizatorilor ale căror date sunt colectate de OpenAI. De asemenea, a contestat „lipsa unui temei juridic care să justifice colectarea și stocarea în masă a datelor cu caracter personal în scopul „antrenării” algoritmilor care rulează platforma”.

În plus, în timp ce robotul este destinat persoanelor de peste 13 ani, „Autoritatea subliniază că absența oricărui filtru care să verifice vârsta utilizatorilor îi expune pe minori la răspunsuri absolut neconforme cu nivelul lor de dezvoltare”.

Organismul de pază cere acum OpenAI să „comunica în termen de 20 de zile măsurile luate” pentru a remedia această situație – sau riscă o amendă de până la 4% din cifra de afaceri anuală la nivel mondial.

Anunțul vine în momentul în care agenția europeană de poliție Europol a avertizat luni că infractorii sunt gata să profite de chatbot-uri AI precum ChatGPT pentru a comite fraude și alte infracțiuni cibernetice.

De la phishing la dezinformare și malware, capabilitățile care evoluează rapid ale chatbot-urilor sunt probabil exploatate rapid de cei cu intenții rău intenționate, a spus Europol într-un raport.

Elon Musk și sute de experți globali au avertizat, de asemenea, săptămâna aceasta că sistemele AI prezintă „riscuri profunde pentru societate și umanitate” și au cerut companiilor să oprească dezvoltarea ulterioară a tehnologiei timp de cel puțin șase luni.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending