Conectează-te cu noi

News

Ce filme vor fi lansate în 2024

Publicat

pe

Ce filme vor fi lansate în 2024: Fiți la curent!

În industria cinematografică, fiecare an aduce cu sine o serie de filme așteptate cu nerăbdare de către cinefili din întreaga lume. Cu fiecare nou an ce trece, regizorii și studiourile de film se străduiesc să ne surprindă și să ne captiveze cu povești captivante, efecte vizuale spectaculoase și interpretări actoricești de excepție. Anul 2024 nu face excepție, iar lista filmelor programate pentru lansare este una impresionantă. În acest articol, vom explora ce filme vor fi lansate în 2024 și ce ne putem aștepta să vedem pe marile ecrane.

Principalele lansări cinematografice în 2024

Anul 2024 promite să fie unul plin de evenimente în lumea filmului, cu numeroase producții de mare amploare așteptate cu sufletul la gură. Iată o privire de ansamblu asupra principalelor filme care vor fi lansate în 2024:

 1. Kraven the Hunter
 2. KALKI 2898-AD
 3. Mickey 17
 4. Ballerina
 5. Joker: Folie à Deux
 6. Kingdom of the Planet of the Apes
 7. The Fall Guy
 8. Lift
 9. Godzilla x Kong: The New Empire
 10. Furiosa: A Mad Max Saga
 11. Night Swim
 12. Imaginary
 13. Race For Glory
 14. Madame Web
 15. The Garfield Movie
 16. Inside Out 2
 17. Arthur the King
 18. Kung Fu Panda 4
 19. The Underdoggs
 20. Ghostbusters: Frozen Empire

Filmul 1. Kraven the Hunter

Data Lansării: 30.08.2024
Gen: Acțiune, aventură, SF
Regizor: J.C. Chandor
Distribuție: Aaron Taylor Johnson, Russel Crowe, Ariana DeBose, Christopher Abbott, Alessandro Nivola, Fred Hechinger, etc.

Kraven The Hunter este un film american de supereroi bazat pe personajul Marvel Comics cu același nume și pe scurt povestește despre imigrantul rus Sergei Kravinoff care este într-o misiune pentru a dovedi că este cel mai bun vânător din lume. Filmul este produs de către Columbia Pictures, în colaborare cu Marvel Entertainment și distribuit de către Sony Pictures Releasing și se dorește a fi al cincilea film din Universul Spider-man de la Sony (SSU).

Filmul 2. KALKI 2898-AD

Data Lansării: 12.01.2024
Gen: Acțiune, dramă, fantastic, SF, thriller
Regizor: Nag Ashwin
Distribuție: Amitabh Bachchan, Disha Patani, Rana Daggubati, deepika Padukone, Dulquer Salmaan, Kamal Sadanah, Prabhas, Kamala Hasaan, Gaurav Chopra.

Kalki 2898 AD (stilizat ca KALKI 2898-A.D) este un film distopic indian, epic, științifico-fantastic, scris și regizat de Nag Ashwin și produs de C. Aswani Dutt de la Vyjayanthi Movies care povestește despre un avatar modern al lui Vishnu, un zeu hindus, despre care se crede că a coborât pe pământ pentru a proteja lumea de forțele malefice.

Film 3. Mickey 17

 • Data Lansării: 29.03.2024
 • Gen: Aventură, SF
 • Regizor: Bong Joon Ho
 • Distribuție: Robert Pattinson, Mark Ruffalo, Toni Collette, Steven Yeun, Thomas Turgoose, Naomi Ackie, Daniel Henshall, Chelsea Li, Stuart Whelan, Samuel Woodhams, Liam Edwards, Ricarda Clay, etc.

Adaptat după un roman semnat de Edward Ashton si scris, produs și regizat de Bong Joon Ho (Parazit, Expresul zăpezii), lungmetrajul spune povestea lui Mickey 17, un angajat din categoria consumabilelor, care se află într-o misiune de colonizare a lumii înghețate Niflheim. După ce o iterație moare, corpul i se regenerează păstrând o mare parte din amintiri intacte.

Film 4. Ballerina

Data Lansării: 07.06.2024
Gen: Acțiune, thriller
Regizor: Len Wiseman
Distribuție: Keanu Reeves, Ana de Amas, Ian McShame, Lance Reddik, Gabriel Byrne, Anjelica Huston, Norman Reedus, etc.

Ballerina este un film american thriller de acțiune care este regizat de Len Wiseman și reprezintă primul spin-off al francizei John Wick. Filmul are loc între evenimentele din John Wick: Chapter 3 – Parabellum (2019) și John Wick: Chapter 4 (2023) și povestește despre o tânără asasină care caută răzbunarea împotriva oamenilor care i-au ucis familia.

Film 5. Joker: Folie à Deux

Data Lansării: 04.10.2024
Gen: Acțiune, crimă, dramă, musical, thriller
Regizor: Todd Phillips
Distribuție: Joaquin Phoenix, Lady Gaga, Catherine Keener, Brendan Gleeson, Zazie Beetz, Gattlin Griffits, Jacob Lofland, etc.

Joker: Folie à Deux este un film american de gen thriller muzical care urmează filmul Joker din anul 2019. Filmul este produs de Warner Bros. Pictures și DC Studios în asociere cu Bron Creative, Village Roadshow Pictures și Joint Effort, este regizat de către Todd Philips și îl are pe actorul Joaquin Phoenix în rolul personajului principal Arthur Fleck/Joker. Plot-ul filmului este necunoscut.

Film 6. Kingdom of the Planet of the Apes

Data Lansării: 24.05.2024
Gen: Acțiune, SF
Regizor: Wes Ball
Distribuție: Freya Allan, Dichen Lachman, Kevin Durand, William H. Macy, Owen Teague, Peter Macon, Lydia Peckham, Neil Sandilands, Sara Wiseman, Eka Darville, etc.

Kingdom of the Planet of the Apes este un film american de acțiune științifico-fantastică regizat de Wes Ball și servește drept continuare la War for the Planet of the Apes din anul 2017, fiind totodată a patra din franciza de repornire Planet of the Apes. Filmul povestește despre o maimuță tânără care pleacă într-o călătorie, în care va pune la îndoială tot ceea ce a fost învățat despre trecut și va lua decizii care vor defini un viitor atât pentru maimuțe, cât și pentru oameni. Noul film este plasat la mulți ani după încheierea Războiului pentru Planeta Maimuțelor din 2017.

Film 7. The Fall Guy

Data Lansării: 01.03.2024
Gen: Acțiune, comedie, dramă
Regizor: David Leitch
Distribuție: Emily Blunt, Ryan Gosling, Hannah Waddingham, Teresa Palmer, Aaron Taylor-Johnson, Lee Majors, Stephanie Hsu, etc.

The Fall Guy este un film american de acțiune și comedie regizat de David Leitch și povestește despre un cascador pe nume Colt Seavers care a renunțat la meserie un an mai devreme pentru a se concentra atât pe sănătatea sa fizică, cât și pe cea mentală. Se reîntoarce la serviciu când vedeta unui film de studio cu megabuget, care este de regizat de fosta sa, dispare.

Film 8. Lift

Data Lansării: 12.01.2024
Gen: Acțiune, comedie, crimă
Regizor: F. Gary Gray
Distribuție: Kevin Hart, Gugu Mbatha-Raw, Vincent D’Onofrio, Paul Anderson, Ursula Corbero, Sam Worthington,Billy Magnussen, Jean Reno, etc.

Lift este un film american de comedie și acțiune regizat de F. Gary Grey și povestește despre un echipă de hoți internaționali care plănuiesc să fure lingouri de aur în valoare de 500 de milioane de dolari, transportate cu un avion de pasageri 777.

Film 9. Godzilla x Kong: The New Empire

Data Lansării: 12.04.2024
Gen: Acțiune, aventură, SF
Regizor: Adam Wingard
Distribuție: Kaylee Hottle, Millie Bobby Brown, Nicola Crisa, Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Dan Stevens, Fala Chen, Mercy Cornwall, etc.

Godzilla x Kong: The New Empire este un film american SF, acțiune și aventură regizat de Adam Wingard, produs de Legendary Pictures și distribuit de Warner Bros. Pictures. Godzilla X Kong: The New Empire este o continuare a filmului Godzilla vs Kong (2021) și reprezintă al cincilea film din MonsterVerse. Plotul acestui film este păstrat secret.

Film 10. Furiosa: A Mad Max Saga

Data Lansării: 24.05.2024
Gen: Acțiune, aventură, SF
Regizor: George Miller
Distribuție: Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth, Charlize Theron, Tom Hardy, Quaden Bayles, Nathan Jones, Yahya Abdul-Mateen II, etc.

Furiosa: A Mad Max Saga este un film american post-apocaliptic de acțiune și aventură regizat de George Miller. Filmul reprezintă un spin-off și totodată al cincilea la număr al francizei Mad Max Saga. Filmul prezintă povestea de origine a războinicei renegate pe nume Furiosa înainte de întâlnirea și colaborarea sa cu Mad Max.

Film 11. Night Swim

Data Lansării: 05.01.2024
Gen: Horror, thriller
Regizor: Bryce McGuire
Distribuție: Wyatt Russell, Kerry Condon, Amélie Hoeferle, Gavin Warren, Nancy Lenehan, Ben Sinclair, Ellie Araiza, etc.

Night Swim este un film american horror, thriller regizat de Bryce McGuire, distribuit de către Universal Pictures și povestește despre o femeie care înoată în piscina ei noaptea și este terorizată de un spirit rău.

Film 12. Imaginary

Data Lansării: 08.03.2024
Gen: Horror
Regizor: Jeff Wadlow
Distribuție: DeWanda Wise, Tom Payne, Betty Buckley, Veronica Falcon, Pyper Braun, Dane DiLiegro, Taegen Burns, etc.

Imaginary este un film american horror regizat de Jeff Wadlow și urmează a fi lansat de către Lionsgate. Filmul povestește despre o femeie care se întoarce să locuiască cu familia ei în casa copilăriei sale și găsește vechiul său urs de pluș, Chauncey, de care fiica ei s-a atașat. După ce comportamentul fiicei sale Alice devine îngrijorător, iar jocurile pe care ea și Chauncey le joacă devin din ce în ce mai sinistre, Jessica începe să-și dea seama că Chauncey este mult mai mult decât ursul de pluș pe care l-a crezut în toți acești ani.

Film 13. Race For Glory

Data Lansării: 05.01.2024
Gen: Biografie, dramă, sport
Regizor: Stefano Mordini
Distribuție: Riccardo Scamarcio, Daniel Brühl, Katie Clarkson-Hill, Volker Bruch, Bruno Gouery, Ester Garrel, etc.

Race For Glory este un film american de acțiune regizat de Stefano Mordini și este inspirat din evenimente reale care au avut loc în anul 1983 la Campionatul Mondial de Raliuri, în timpul rivalității acerbe dintre Germania (Audi) și Italia (Lancia).

Film 14. Madame Web

Data Lansării: 14.02.2024
Gen: Acțiune, aventură, SF
Regizor: S.J. Clarkson
Distribuție: Sydney Sweeney, Isabela Merced, Jill Hennesey, Dakota Johnson, Emma Roberts, Tahar Rahim, Adam Scott, etc.

Madame Web este un film american de supereroi bazat pe Marvel Comics, regizat de S.J. Clarkson, cu personajul cu același nume. Acesta se dorește a fi al patrulea film din Universul Spider-man (SSU) de la Sony. Cassandra Webb este un paramedic din New York City care începe să dea semne de clarviziune. Forțată să se confrunte cu revelații despre trecutul ei, ea trebuie să protejeze trei tinere femei de un adversar misterios care le vrea moarte.

Film 15. The Garfield Movie

Data Lansării: 24.05.2024
Gen: Animație, aventură, comedie
Regizor: Mark Dindal
Distribuție: John Cena, Hannah Waddingham, Cecily Strong, Nicholas Hoult, Chris Pratt, Samuel L. Jackson, etc.

Filmul Garfield este un film animat de comedie regizat de Mark Dindal bazat pe benzile desenate Garfield ale lui Jim Davis. Povestește despre Garfield, care este pe cale să plece într-o aventură sălbatică în aer liber. După o întâlnire neașteptată cu tatăl său de mult pierdut – pisica Vic – Garfield și Odie sunt nevoiți să renunțe la viața lor răsfățată pentru a i se alătura lui Vic într-un jaf amuzant, cu mize mari.

Film 16. Inside Out 2

Data Lansării: 14.06.2024
Gen: Animație, aventură, comedie
Regizor: Kelsey Mann
Distribuție: Amy Poehler, Phyllis Smith, Lewis Black, Tony Hale, Liza Lapira, Maya Hawke, etc.

Inside Out 2 este un film de animație american care povestește despre maturitate și este regizat de Kelsey Mann. Filmul este produs de Pixar Animation Studios pentru Walt Disney Studios. Filmul Inside Out 2 se întoarce în mintea adolescentei nou-venite Riley chiar în momentul în care sediul central este supus unei demolări bruște pentru a face loc la ceva cu totul neașteptat: noi emoții! Bucuria, Tristețea, Furia, Frica și Dezgustul, care de mult timp au condus o operațiune de succes după toate aparențele, nu sunt sigure cum să se simtă atunci când apare Anxietatea, împreună cu alte emoții.

Film 17. Arthur the King

Data Lansării: 22.03.2024
Gen: Aventură
Regizor: Simon Cellan Jones
Distribuție: Mark Wahlberg, Nathalie Emmanuel, Simu Liu, Michael Landes, Paul Guilfoyle, Rob Collins, Ali Suliman, etc.

Arthur The King este un film american de aventură regizat de Simon Cellan Jones bazat pe evenimentele reale din cartea non ficțiune ”Arthur – The Dog Who Crossed the Jungle to Find a Home”, scrisă de Mikael Lindnord.  Filmul povestește despre un pilot de curse de aventură care adoptă un câine vagabond pe nume Arthur pentru a i se alătura într-o cursă de anduranță epică.

Film 18. Kung Fu Panda 4

Data Lansării: 08.03.2024
Gen: Animație, acțiune, aventură
Regizor: Mike Mitchell, Stephanie Stine
Distribuție: Jackie Chan, Angelina Jolie, Jack Black, Awkwafina, Dustin Hoffman, James Hong, Seth Rogen, David Cross, Ke Hui Quan, Lucy Liu, etc.

Kung Fu Panda 4 este un film de comedie animat de arte marțiale regizat de Mike Mitchell și Stephanie Stine. Reprezintă a patra ediție din franciza Kung Fu Panda și continuarea filmului Kung Fu Panda 3. Povestește despre Po, care este desemnat să devină liderul spiritual al Văii Păcii și care are misiunea de a găsi și antrena un nou Războinic Dragon, în timp ce o vrăjitoare rea plănuiește să-i recheme pe toți răufăcătorii pe care acesta i-a învins pe tărâmul spiritelor.

Film 19. The Underdoggs

Data Lansării: 26.01.2024
Gen: Comedie, sport
Regizor: Charles Stone III
Distribuție: Snoop Dogg, Tika Sumpter, Mike Epps, Andrew Schulz, George Lopez, Andrew Benbow, etc.

The Underdoggs este un film american de comedie regizat de Charles Stone III și va fi lansat de către Amazon MGM Studios ca o exclusivitate pe Prime Video. Filmul povestește despre o fostă vedetă de fotbal profesionist, Jaycen ”Two Js” Jennings care a ajuns într-o situație nu tocmai bună. Atunci când Jaycen este condamnat la muncă în folosul comunității ca antrenor de al unei echipe de fotbal neascultătoare, el vede în acest lucru o oportunitate de a-și schimba viața.

Film 20. Ghostbusters: Frozen Empire

Data Lansării: 29.03.2024
Gen: Comedie, aventură, fantazie
Regizor: Gil Kenan
Distribuție: Carrie Coon, Mckenna Grace, Annie Potts, Paul Rudd, Bill Murray, Dan Aykroid, etc.

Ghostbusters: Frozen Empire este un film de comedie și aventură regizat de Gil Kenan. Filmul reprezintă continuarea filmului Ghostbusters: Afterlife (2021) și al cincilea film din franciza Ghostbusters. Acesta povestește despre dezlănțuirea unei forțe malefice în urma descoperirii unui artefact străvechi pentru care vânătorii de fantome noi și vechi, trebuie să își unească forțele pentru a-și proteja casa și a salva lumea de o a doua eră glaciară.

Listă cu filme care vor fi lansate în 2024, cu trailer indisponibil

Acestea sunt doar câteva din filmele așteptate în următorul an, iar lista este mult mai extinsă. Iată următoarele filme care vor fi lansate în anul 2024 dar al căror trailer nu este încă disponibil:

 1. Deadpool 3, 26.07.2024
 2. Venom: Let There Be Carnage Sequel, 08.11.2024
 3. Bad Boys 4, 14.06.2024
 4. Beetlejuice 2, 06.09.2024
 5. Transformers One, 13.09.2024
 6. Mufasa: The Lion King, 20.12.2024
 7. Alien: Romulus, 16.08.2024

Cu siguranță, cinefilii vor avea parte de o varietate de experiențe cinematografice în acest an. Cu fiecare film aducând cu sine propria sa magie și poveste, acest an se anunță a fi unul memorabil în lumea filmului.

Concluzie

Peisajul cinematografic pentru anul 2024 se anunță a fi o călătorie palpitantă și diversă prin lumea povestirilor. Cu o gamă variată de genuri, cum ar fi filmele psihologice, inclusiv blockbustere pline de acțiune, drame care provocă gândirea, filme științifico-fantastice inovatoare și filme emoționante pentru întreaga familie, există ceva pregătit pentru fiecare tip de cinefil.

Aceste filme, dotate cu cele mai recente tehnologii cinematografice și cu distribuții de talie mondială, promit să aducă experiențe unice și memorabile pe marile ecrane. 2024 se prefigurează a fi un an remarcabil în industria cinematografică, oferind publicului o fereastră captivantă în lumi noi și fascinante.

Întrebări Frecvente

Da, 2024 va vedea lansarea mai multor continuări și reboot-uri ale unor francize îndrăgite, reînnoind astfel interesul fanilor și introducând povești clasice unor noi generații de spectatori. Printre acestea se enumeră Kung Fu Panda, GhostBusters și Madame Web.

Tehnologiile emergente, cum ar fi realitatea augmentată și efectele vizuale de ultimă oră, vor juca un rol crucial în crearea de experiențe cinematografice imersive și vizual uimitoare.

Se preconizează că filmele din 2024 vor explora teme actuale și relevante, abordând subiecte precum maturitatea, diversitatea socială și provocările tehnologice.

Biletele pot fi achiziționate prin intermediul platformelor online de ticketing, aplicațiilor mobile ale cinematografelor sau direct de la casele de bilete ale cinematografelor.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending