Conectează-te cu noi

Călătorie

Hoinărind pe Străzile Cambridge

Publicat

pe

Hoinărind pe Străzile Cambridge | Zicala.ro

Orașul Cambridge este strâns asociat cu universitatea sa de renume mondial, care datează de la începutul secolului al XIII-lea. Orașul poate fi plin de istorie, dar turiștii vor găsi, de asemenea, că este un loc vibrant, divers și încântător de vizitat.

Este cunoscut pentru excelența sa științifică, lista absolvenților celebri este mult prea lungă pentru a fi enumerată, dar îi include și pe Sir Stephen Hawking, Sir Charles Darwin și Sir Isaac Newton.

Am putea spune că orașul este o „Veneție” care are, în loc de multe palazzi, un număr impresionant de colegii celebre, dintre care câteva se întind pe malul râului Cam. În ciuda feței sale romantice, Cambridge este încă un oraș modern care găzduiește o varietate de evenimente culturale de top pe tot parcursul anului, evenimente precum Târgul Midsummer, care are peste 800 de ani, se desfășoară pe Midsummer Common, găzduiește o clasă mondială, festivalul de film și popularul Cambridge Folk Festival, cel mai mare și cel mai popular eveniment de acest tip din Europa, are loc în incinta Cherry Hinton Hall, chiar în afara centrului orașului. Cambridge este, de asemenea, renumită pentru numeroasele sale spații verzi deschise din centrul orașului însuși, inclusiv Parker’s Piece de 25 de hectare, considerat locul de naștere al fotbalului modern și Christ’s Piece, cunoscut pentru copacii ornamentali frumoși și paturile de flori. O activitate care este foarte populară printre turiștii din Cambridge este „punting” – o oportunitate de a călători, cu o barcă cu fund plat, de-a lungul râului Cam, care străbate părți din centrul orașului și oferă priveliști uimitoare pe parcurs.

Admirați clădirile universităților

Vizitarea clădirilor care alcătuiesc Universitatea din Cambridge și cele 31 de colegii constitutive ale acesteia este o necesitate. Vedeți unde au trăit și au studiat unii dintre cei mai buni scriitori, actori, comedianți și politicieni din țară. Admirați arhitectura rafinată și aflați despre marea sa istorie într-un tur de mers pe jos, unde puteți intra prin Marea Poartă a Trinity College. Diferitele colegii ale acestei instituții emblematice sunt răspândite în jurul orașului și multe ar trebui să fie în fruntea listei de vizitat obligatoriu pentru experiența perfectă la Cambridge.

Vizitați galeriile de la Muzeul Fitzwilliam

Pasionații de istorie și antichitate vor fi în elementul lor la Muzeul Fitzwilliam. Fondat în 1816, muzeul are o colecție de peste 550.000 de opere de artă și alte artefacte; și ar fi păcat să ratați o astfel de experiență nevizitând muzeul când treceți prin oraș.

Bucurați-vă de un timp plăcut la grădina botanică a Universității Cambridge

Nicio vizită la Cambridge nu ar fi completă fără o excursie la Grădina Botanică a Universității Cambridge, care vă va oferi ocazia de a explora și experimenta cele 8.000 de specii diferite de plante expuse în 40 de acri de peisaj frumos. În acest spațiu vă puteți relaxa la un picnic cu prietenii, sau pur și simplu să citiți o carte într-un cadru plăcut! Puteți alege să vă bucurați de aerul proaspăt stând pe o pătură și vizionând un film pe Netflix. Puteți afla despre marea varietate de specii de plante din întreaga lume vizitând numeroasele sale sere, apoi faceți o plimbare pe malul lacului, grădinile de stânci și în jurul unei colecții uimitoare de copaci maturi.

Treceți pe lângă Bridge of Sighs

Acest pod romantic, care traversează râul Cam, leagă a treia curte de la St John’s College din Cambridge cu New Court construit în 1831. Deși are puține în comun cu omologul său venețian, există încă o magie incontestabilă în ornamentele sale. Vă puteți lăsa purtat de atmosfera romantică pe care o poate crea sau, dacă nu simțiți vibrația de dragoste, admirați râul Cam în timp ce curge sub dumneavoastră.

Faceți o plimbare la The Backs

Fără îndoială, The Backs este unul dintre cele mai frumoase locuri de plimbare din oraș. Numele „Backs” a apărut, pur și simplu, deoarece această zonă este locul în care unele dintre colegiile majore din Cambridge „back” se află literalmente pe râul Cam! Este situat aproape de inima orașului medieval plin de viață și este o zonă frumoasă și liniștită. Sunt șanse să cunoașteți deja una dintre celebrele vederi ale spatelui Cambridge – faimoasa capela King’s College.

Explorați locurile mai puțin vizitate

Alături de toate aceste locuri celebre, Cambridge are mult mai mult de vizitat care așteaptă să fie descoperite. Dacă aveți timp de vizitat, puteți alege să explorați unele dintre zonele mai puțin cunoscute ale orașului. Nici ele nu sunt lipsite de farmec, așa că puteți să observați clădirile, oamenii, străzile și să vedeți cu adevărat ce are de oferit orașul. Nu aveți nimic de pierdut căutând colțurile sale mai puțin vizitate și puteți descoperi lucruri cu adevărat fascinante pe parcurs.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending