Conectează-te cu noi

Stil de viață

Importanța Educației

Publicat

pe

Importanța Educației | Zicala.ro

Unul dintre cele mai importante aspecte ale sistemului nostru social este educația. Scopul principal al educației formale este socializarea și îndoctrinarea într-o societate mai largă. Educația le permite elevilor să dezvolte un set de valori și să le internalizeze. Procesul de iluminare se bazează pe un principiu fundamental al învățăturii sociale catolice: valoarea educației în comunitate. Cu toate acestea, structura socială a educației noastre este un sistem care nu este democratic.

Educația în prezent

În prezent, educația este importantă pentru creșterea economică. În țările în curs de dezvoltare, problema este mai acută. În unele locuri, părinții acordă prioritate obținerii de venituri pe termen scurt față de educație. Cu toate acestea, studiile au arătat că familiile sărace revin la școală odată ce nevoile lor de bază au fost satisfăcute. Abilitățile pe care copiii le dobândesc în timpul școlii le pot îmbunătăți valoarea economică ca adulți. De fapt, peste 750 de milioane de adulți din lume nu au competențe de bază de alfabetizare. În țările în curs de dezvoltare, copiii trebuie să lucreze pentru mai puțini bani decât omologii lor adulți pentru a satisface nevoile de bază.

În timp ce educația formală este mai structurată și necesită o instituție, educația informală este derivată din învățarea prin practică. Scopul educației informale este de a îmbunătăți abilitățile oamenilor într-un anumit domeniu prin practică și educație regulată. Exemplele de educație informală includ învățarea limbii materne, efectuarea de activități extracurriculare și dobândirea trăsăturilor de bază ale personalității. Pe lângă educația formală, există și alte forme de învățare, inclusiv educația de bază pentru adulți și educația comunitară. În plus, există o serie de diferențe importante între educația formală și cea non-formală.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending