Conectează-te cu noi

Tehnologie

Android vs. iOS – Care Este Mai Bun?

Publicat

pe

Android vs. iOS – Care Este Mai Bun? | Zicala.ro

Probabil că toți cei care au avut vreodată un smartphone s-au întrebat care sistem de operare este mai bun, Android sau, mai degrabă, iOS-ul Apple? Nu este intenția noastră să judecăm niciuna dintre sisteme de operare, deoarece ambele sunt foarte diferite de cealaltă și ambele au avantajele și dezavantajele lor. Le-am colectat pe baza celor mai importante aspecte.

Interfața cu utilizatorul

Interfețele ambelor sisteme de operare sunt personalizabile și rapide și funcționează suficient de bine. Notificările sunt ușor de gestionat, cu setările cheie ușor accesibile. Cea mai mare diferență este însă că dispozitivele Android sunt extrem de diverse, iar în cadrul acestora, versiunile individuale pot varia foarte mult. Acest lucru se datorează faptului că producătorii individuali pot modifica singuri sistemul de operare, așa că, din păcate, nu putem vorbi despre o experiență Android universală, deoarece pot exista o mulțime de variații ale acesteia. Telefoanele Android sunt, de asemenea, foarte diferite unele de altele și determină în mare măsură modul în care funcționează sistemul și tipul de dispozitiv.

Pe un telefon mediu, mai puțin puternic, vă puteți aștepta la multe încetiniri sau chiar blocări de sistem (freeze). În plus, un dezavantaj suplimentar al dispozitivelor Android este că pentru multe telefoane, versiunea Android poate fi extrem de depășită, deoarece actualizările la telefoane mai ieftine nu reușesc să apară adesea. Astfel, pot prezenta și un risc pentru siguranță. Așadar, pentru un telefon Android de gamă înaltă sau de gamă medie, experiența Android este semnificativ mai bună decât pentru un dispozitiv ieftin. Interesant este că cele mai recente dispozitive Nokia, care rulau în principal pe Windows, au așa-numitul sistem Android One care este complet „curat”, adică lipsit de tot felul de modificări ale producătorului și de aplicații inutile și, prin urmare, poate chiar să fie capabil să performeze mai bine.

Aplicații

Al doilea cel mai important aspect este cantitatea și calitatea aplicațiilor disponibile. Aplicațiile iOS rulează pe o platformă sursă închisă, ceea ce înseamnă că dezvoltatorii nu sunt la fel de liberi să personalizeze modul în care funcționează aplicația lor cu diferite funcții. Deși acest lucru limitează dezvoltarea aplicațiilor, are și avantajul de a avea ca rezultat aplicații de calitate superioară. De aceea, multe aplicații apar mai întâi pe iOS și abia apoi pe Android. Dar anumite funcții precum gadgeturile au fost introduse pentru prima dată pe Android, dispozitivele iOS au ajuns din urmă la doar câțiva ani după.

Cu toate acestea, când vine vorba de navigarea online, acestea sunt la fel de bune. Ambele sisteme pot rula Google Chrome, care este regele browserelor și fiecare aplicație care are propriul site web poate fi folosită acolo. Vorbesc despre site-uri precum Facebook, Youtube, Reddit sau chiar platforme de știri sau reviste online.

Avantajul aplicațiilor Android este că pot profita de caracteristicile sistemului de operare într-un mod aproape infinit, făcându-le extrem de personalizabile. Cu toate acestea, dezavantajul acestui lucru este că aceste aplicații au mai multe șanse să se blocheze, să se oprească în mod neașteptat.

Baterie

Dispozitivele Apple sunt cu siguranță în pierdere aici. iPhone 7 Plus are o baterie de 2900 mAh. Ecranul său mare nu este, evident, suficient. În medie, o zi este suficientă cu un iPhone, iar cu jocurile intense și utilizarea internetului, durata de viață a bateriei se reduce la jumătate.

Bateriile mai mari de pe familia de smartphone-uri Android – 3500-4000 mAh. Unele modele au chiar 5.000 mAh. Timpul de utilizare crește cu 15-20%.

Display

Telefoanele inteligente cu Android au un număr mare de diagonale. Dimensiunile sunt potrivite pentru oricine. De asemenea, produce curbe laterale și rame. Mulți oameni arată deja ca răspunsul, ceea ce îi face atractivi pentru clienți. Apple are mai puține opțiuni de dimensiune pentru diagonală. În acest sens, doar al zecelea din iPhone a crescut în diagonală.

De asemenea, iPhone-urile nu pot afișa corect videoclipuri 1080p. iPhone 11 are doar o rezoluție de afișare de 1792 × 828, dar datorită tehnologiei și GHz-ului adecvat, nici măcar nu puteți face diferența. Ambele sisteme de operare oferă aproape aceeași experiență utilizator. Cu toate acestea, telefoanele Android pot fi mai detaliate.

Accesorii si piese de schimb

Suplimentele și accesoriile sunt de obicei vândute în paralel. Carcasa și sticla sunt disponibile pentru aproape toate modelele. Modelul telefonului este scris pe cutia inclusă, așa că căutarea acestuia nu este dificilă. Dar totusi, atunci când cumpărați o husă, ar trebui să încercați husa telefonului pentru că poate provoca confuzie în modele și mărime.

Apple lansează mai multe accesorii care nu sunt greu de găsit în niciun magazin specializat. Este ușor de găsit în centrul de service pe iPhone și smartphone-uri. Dar dacă modelul este prea vechi, pot apărea dificultăți.

Samsung galaxy android

Cu toate acestea, odată cu cele mai noi tendințe, iPhone-urile primesc din ce în ce mai puține articole în caseta sub numele „Protecție a mediului”. În comparație cu iPhone-urile mai vechi în care ai o husă, o stație de încărcare, căști, încărcător, acum tot ce primești este un cablu de încărcare lângă telefon. Deci, din cauza loialității pe care telefoanele Android se manifestă, oferindu-ne mai multe accesorii în cutie, această rundă merge la Android.

Cameră și difuzoare

Apple iPhone 8 Plus Silver

Nu doar din cauza hardware-ului din cameră, ci și din cauza software-ului din spatele acesteia. Toată lumea poate recunoaște o fotografie iPhone care a fost făcută în întuneric. Poate fi zgomotos, dar toate elementele sunt clare. De aceea prelucrează informațiile în mod diferit. De asemenea, unele telefoane Android au un sistem AI integrat în cameră. Și, în loc să îmbunătățească imaginea, uneori crede că este mai inteligent decât noi și strică fotografia cu părți supraexpuse, încurcă gradarea culorilor și așa mai departe.

Și în ceea ce privește difuzoarele, iPhone-urile au un sistem de difuzoare duale care ne oferă o experiență mai deplină. Unele telefoane Android au și asta, dar nu toate. Deci, când vine vorba de difuzoare, produsele Apple au un sistem general mai bun.

Valoare

Sistemul de operare Apple este disponibil doar pe iPhone (și iPad), despre care se știe că au prețuri extrem de mari, în schimbul cărora Apple promite să fie o experiență cu adevărat premium pentru utilizatori. Nici nu se poate spune, totuși, că Android a fost creat doar pentru telefoane de calitate scăzută, cu costuri reduse. Pe lângă faptul că este disponibil atât pe telefoane mai ieftine, cât și pe dispozitivele de ultimă generație, are marele avantaj de a fi extrem de ușor de personalizat și ușor de utilizat. Drept urmare, Android a câștigat o cotă de piață uriașă în detrimentul Apple și, cu funcții din ce în ce mai utile în versiunile mai noi, poate câștiga mai multe puncte pentru el însuși.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tehnologie

4 Sfaturi Pentru a Stăpâni Rapid Python

Publicat

pe

By

4 Sfaturi Pentru a Stăpâni Rapid Python | Zicala.ro

Python este un limbaj de programare care este întotdeauna preferat de programatori să învețe atunci când încep. Python este folosit în multe proiecte, cum ar fi construirea de site-uri, proiectarea de algoritmi și multe alte proiecte de programare. Începând să învățați imediat, fără o cale clară sau cercetare, vă poate deruta cu ușurință. În acest articol, vă vom ajuta să înțelegeți cum să învățați bine Python enumerând 4 sfaturi pentru a stăpâni rapid Python.

Cum să învățați bine Python?

Cheia este practica și creativitatea. Petreceți timp codificând în loc să învățați doar teoria.

Același lucru este valabil și pentru învățarea programarii cu acest limbaj. Cu cât petreceți mai mult timp exersând, cu atât veți înțelege mai mult o mulțime de lucruri care uneori necesită multe capitole dintr-o carte pentru a le înțelege. Această cheie se aplică și atunci când învățați alte limbaje de programare.

Mai jos, vă vom oferi 4 sfaturi pentru a vă ajuta să învățați eficient Python și să-l stăpâniți rapid.

4 sfaturi pentru a stăpâni rapid python-ul

Sfat 1: Învățați din sintaxa de bază

Deși teoria învățării este plictisitoare, stăpânirea sintaxei de bază vă va ajuta să înțelegeți rapid orice program Python. Pentru a putea pătrunde adânc în câmpul ales, mai întâi trebuie să stăpâniți sintaxa simplă Python.

Câteva teorii importante pe care le puteți prioritiza să le învățați atunci când începeți cu Python, cum ar fi:

– Cum funcționează programele și blocurile de cod în Python.

– Linii de comandă, variabile, tipuri de date în Python.

– Bucle Python, liste Python, proprietăți Python.

Sfat 2: Munciți din greu

Combinarea teoriei cu practica este cea mai ușoară modalitate de a vă descurca rapid cu lucrurile. Mai ales în programare, codarea zilnică vă va ajuta să vă amintiți sintaxa și să exersați multe abilități atunci când lucrați cu computerele. Faceți-vă timp și exersați mereu.

Sfatul 3: Implementați proiecte structurate

Odată ce ați învățat sintaxa de bază, puteți începe să lucrați la proiecte pe cont propriu. Lucrul la proiecte este o modalitate grozavă de a învăța, deoarece vă va spori abilitățile, vă va ajuta să învățați lucruri noi și vă va ajuta să vă construiți un portofoliu de abilități și experiențe care vor convinge angajatorii.

Este mai ușor să lucrați la proiecte structurate într-un stadiu incipient, până când vă simțiți suficient de confortabili pentru a lucra la proiecte complexe pe cont propriu.

Sfat 4: Faceți singur proiectul

Odată ce vă familiarizați cu unele dintre proiectele structurate, puteți începe acum să vă creați propriile proiecte de sine stătătoare. Când începeți cu propriul proiect, ar trebui să vă simțiți confortabili să vă confruntați cu erorile și să descoperiți cum să depanați problemele. Pentru a evita prea multe erori, verificați întotdeauna codul în ordinea în care a fost executat și asigurați-vă că fiecare parte funcționează corect.

Concluzie

Python evoluează și se schimbă zi de zi. Pentru a progresa rapid, va trebui să învățați constant și să lucrați la proiecte. Dacă exersați cu adevărat din greu, vă veți trezi că v-ați schimbat mult când vă uitați înapoi la codul anterior.

Continuați lectura

Tehnologie

Încălcări ale datelor pe site-urile de social media: Cum vă afectează

Publicat

pe

By

Încălcări ale datelor pe site-urile de social media: Cum vă afectează

Când intrați online, toate informațiile dumneavoastră sunt urmărite. Afacerile și companiile de marketing colectează o cantitate mare de informații private atunci când vizitați o platformă de socializare.

Cel mai bun mod de a vă proteja confidențialitatea online de instrumentele de colectare a datelor din rețelele sociale este să obțineți un proxy pentru a vă asigura că datele dumneavoastră private sunt în siguranță. Continuați să citiți despre cum vă puteți proteja de încălcarea datelor pe site-urile de social media.

De ce sunt colectate datele dumneavoastră

Nimeni nu își face cu adevărat timp să citească acordurile de confidențialitate sau să verifice setările de confidențialitate atunci când își creează un cont pe o platformă de socializare. O platformă de socializare va ascunde modul în care vă folosesc datele în spatele jargonului formulat cu atenție și a unor litere mici, care nu sunt clare despre exact ce fac cu datele dumneavoastră.

Mulți dintre noi considerăm că datele noastre sunt păstrate în siguranță de aceste platforme, acesta nu este întotdeauna cazul, deoarece majoritatea platformelor de social media vând datele dumneavoastră private companiilor și companiilor de marketing ca o treabă secundară, astfel încât aceste companii să poată direcționa anumite reclame și campanii de marketing direct către dumneavoastră. De aici își generează majoritatea veniturilor.

Site-urile de social media colectează o varietate de informații, inclusiv:

  • Nume, locație și adresa IP.
  • Adresă de e-mail și numere de telefon.
  • Conținut la care ați încărcat, apreciat sau la care v-ați abonat.
  • Link-uri pe care faceți click din, în și către platforma socială.
  • Informații privind recunoașterea facială.
  • Metadate de unde și când vă conectați la platforma socială.

Încălcări ale datelor pe site-urile de social media

Din 2005 până în prezent, am văzut cele mai populare 7 site-uri de social media piratate, iar criminalii cibernetici au compromis datele a până la 1,9 miliarde de abonați. Mai jos sunt primele trei încălcări care au cauzat cele mai multe daune. Alte postări includ Instagram, TikTok, LinkedIn și MySpace.

Snapchat

În 2013, această platformă a fost piratată de SnapchatDB.info și informațiile personale ale a 4,6 milioane de utilizatori, inclusiv numerele de telefon, au fost puse la dispoziție pentru descărcare publică. Snapchat a făcut din nou titluri în 2019, când angajații au fost prinși spionând utilizatorii folosind un software cunoscut sub numele de Snaplion.

Twitter

Cunoscută și sub denumirea de Russian Job, în ​​2016, peste 32 de milioane de conturi au fost violate de hackeri. LeakedSource a raportat că un hacker (cunoscut sub numele de Tessa) a compromis adresele de e-mail, parolele și numele de utilizator ale utilizatorilor.

Facebook

Facebook are cel mai prost record când vine vorba de încălcări ale datelor. Rețeaua de socializare a expus accidental adresele de e-mail și numerele de telefon a șase milioane de utilizatori în 2013. Potrivit companiei, o eroare a software-ului a avut loc atunci când prietenii descărcau informațiile de contact ale prietenilor lor și obțineau din neatenție mai multe informații decât ar fi trebuit să vadă.

Acest lucru nu a fost nimic în comparație cu 2018 și 2019, când rețeaua de social media a suferit 7 (sau mai multe) breșe de date în care informațiile a aproximativ 1,9 miliarde de abonați au fost compromise. Încălcările includ, dar nu se limitează la hackeri care exploatează protocoale de securitate software slabe, erori ale software-ului, securitate și stocare necorespunzătoare a parolelor utilizatorului și datele utilizatorilor stocate pe mai multe servere publice.

Cumpărați un proxy pentru a vă proteja datele

Atunci când folosești un proxy, acesta vă protejează direct de hackeri rău intenționați. De asemenea, se asigură că orice platformă sau aplicație de socializare pe care o utilizați nu vă poate recolta datele personale.

Serverul proxy va acționa ca intermediar între dumneavoastră și site-ul de socializare. Acesta vă ascunde adresa IP și vă asigură că informațiile private rămân la îndemâna instrumentelor de colectare a datelor din rețelele sociale și a hackerilor rău intenționați. Veți putea să ocoliți block-urile și să rămâneți anonim.

Concluzie

Trebuie să acceptăm că vom fi urmăriți de fiecare dată când folosim internetul sau o aplicație. În plus, putem concluziona că platformele de social media sau orice altă entitate care colectează datele noastre personale sunt incapabile să păstreze în siguranță informațiile pe care ni le „fură”. În calitate de utilizatori, trebuie să ne asumăm responsabilitatea de a rămâne cu un pas înaintea acestor intruziuni.

Cel mai bun sfat pe care vi-l putem oferi este să fiți extrem de atenți la informațiile pe care le distribuiți online. În plus, ar trebui să utilizați pe cât posibil autentificarea cu doi factori pentru toate conturile dumneavoastră online și să utilizați parole diferite, foarte puternice, care includ caractere speciale, numere și au mai mult de opt caractere.

Deoarece majoritatea softwarelor de urmărire sunt „invizibile” pentru noi, trebuie să folosim tehnologia disponibilă pentru a ne asigura că confidențialitatea noastră este protejată. Vă recomandăm să cumpărați un proxy și să îl utilizați pe dispozitivul dumneavoastră cât mai curând posibil.

Continuați lectura

Tehnologie

VPN De Încredere Cu Acces Gratuit Pentru Computer

Publicat

pe

By

VPN De Încredere Cu Acces Gratuit Pentru Computer | Zicala.ro

În zilele noastre, VPN a devenit un software crucial de care mulți oameni au nevoie. VPN poate fi foarte util pentru a oferi protecție pentru adresa IP și pentru a oferi o mai bună siguranță în navigarea pe diverse site-uri. Mai mult, multe țări au unele reglementări care fac ca unele site-uri să nu fie accesibile și acestea sunt guvernate de guvern. Când intenționați să accesați site-urile, nu veți putea face acest lucru utilizând modalități normale. Veți avea nevoie de VPN care vă va putea ascunde locația și adresa IP pentru a păcăli restricția și pentru a obține acces la site-ul.

Este adevărat că acum puteți găsi câteva browsere care au integrat VPN sau servicii similare. Cu toate acestea, acestea nu pot funcționa pe deplin ca VPN real, care poate ocoli cu adevărat restricția.

VPN gratuit pentru PC

Unele dintre programele VPN nu sunt disponibile gratuit. Înseamnă că trebuie să plătiți taxa de abonament în mod regulat pentru a-l folosi. Alte tipuri de software au metode diferite de plată, iar prețul va fi, de asemenea, diferit. De fapt, există încă unele VPN-uri gratuite care pot funcționa bine ca VPN-ul plătit.

ZoogVPN este unul dintre ele. VPN-ul este disponibil pentru multe dispozitive. Poate fi instalat pe un computer cu sistem de operare diferit, astfel încât utilizatorii de Windows, Mac și Ubuntu încă pot descărca și utiliza aplicația. Apoi, VPN-ul poate funcționa și pentru dispozitivele mobile, atât dispozitivele Android, cât și iOS. Astfel, acest lucru poate fi destul de fiabil.

Pentru utilizatorii bazați pe Windows, aceștia pot obține chiar și VPN-ul gratuit, care va funcționa bine fără acces limitat. Este ceva interesant, deoarece, în cea mai mare parte, accesul gratuit nu va fi la fel de excelent ca accesul plătit în utilizarea VPN-ului.

ZoogVPN este o alegere bună de VPN pentru Windows și poate fi descărcat direct de pe site. De fapt, puteți alege între serviciile gratuite și cele plătite. Desigur, serviciile plătite au mai multe beneficii.

Cu toate acestea, atunci când trebuie să utilizați VPN-ul doar pentru utilizări de bază, accesul gratuit este mai mult decât suficient, deoarece încă funcționează bine pentru a ocoli restricția, astfel încât să puteți accesa și deschide multe site-uri fără probleme.

Puteți rămâne anonim în navigare, deoarece locația și adres IP sunt ascunse de VPN, astfel încât nimeni să nu știe că de fapt dumneavoastră sunteți cel care accesați site-urile restricționate. VPN-ul vă va furniza automat IP-ul anonim, astfel încât dispozitivele de urmărire să nu funcționeze și accesul nu va fi legat înapoi la dumneavoastră.

O parte din preocupările în utilizarea VPN este legată de viteza conexiunii. Majoritatea VPN-urilor fac utilizatorii să nu poată obține viteza optimă. Viteza va fi redusă, astfel încât va fi mai puțin convenabil.

Cu toate acestea, ZoogVPN se va asigura că viteza nu va fi redusă drastic. Încă mai poate exista o accelerare și o reducere a vitezei, dar nu va fi prea semnificativă. În cazul în care doriți să descărcați VPN pentru computer, puteți accesa direct site-ul ZoogVPN și puteți obține accesul prin descărcare de pe site. Mai întâi trebuie să vă faceți un cont și după aceea puteți descărca și utiliza VPN-ul.

Continuați lectura
Nord VPN Black Friday
Atlas VPN Black Friday

Prindeți Reducerile

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro

Facebook

Trending