Conectează-te cu noi

Tehnologie

Android vs. iOS – Care Este Mai Bun?

Publicat

pe

Android vs. iOS – Care Este Mai Bun? | Zicala.ro

Probabil că toți cei care au avut vreodată un smartphone s-au întrebat care sistem de operare este mai bun, Android sau, mai degrabă, iOS-ul Apple? Nu este intenția noastră să judecăm niciuna dintre sisteme de operare, deoarece ambele sunt foarte diferite de cealaltă și ambele au avantajele și dezavantajele lor. Le-am colectat pe baza celor mai importante aspecte.

Interfața cu utilizatorul

Interfețele ambelor sisteme de operare sunt personalizabile și rapide și funcționează suficient de bine. Notificările sunt ușor de gestionat, cu setările cheie ușor accesibile. Cea mai mare diferență este însă că dispozitivele Android sunt extrem de diverse, iar în cadrul acestora, versiunile individuale pot varia foarte mult. Acest lucru se datorează faptului că producătorii individuali pot modifica singuri sistemul de operare, așa că, din păcate, nu putem vorbi despre o experiență Android universală, deoarece pot exista o mulțime de variații ale acesteia. Telefoanele Android sunt, de asemenea, foarte diferite unele de altele și determină în mare măsură modul în care funcționează sistemul și tipul de dispozitiv.

Pe un telefon mediu, mai puțin puternic, vă puteți aștepta la multe încetiniri sau chiar blocări de sistem (freeze). În plus, un dezavantaj suplimentar al dispozitivelor Android este că pentru multe telefoane, versiunea Android poate fi extrem de depășită, deoarece actualizările la telefoane mai ieftine nu reușesc să apară adesea. Astfel, pot prezenta și un risc pentru siguranță. Așadar, pentru un telefon Android de gamă înaltă sau de gamă medie, experiența Android este semnificativ mai bună decât pentru un dispozitiv ieftin. Interesant este că cele mai recente dispozitive Nokia, care rulau în principal pe Windows, au așa-numitul sistem Android One care este complet „curat”, adică lipsit de tot felul de modificări ale producătorului și de aplicații inutile și, prin urmare, poate chiar să fie capabil să performeze mai bine.

Aplicații

Al doilea cel mai important aspect este cantitatea și calitatea aplicațiilor disponibile. Aplicațiile iOS rulează pe o platformă sursă închisă, ceea ce înseamnă că dezvoltatorii nu sunt la fel de liberi să personalizeze modul în care funcționează aplicația lor cu diferite funcții. Deși acest lucru limitează dezvoltarea aplicațiilor, are și avantajul de a avea ca rezultat aplicații de calitate superioară. De aceea, multe aplicații apar mai întâi pe iOS și abia apoi pe Android. Dar anumite funcții precum gadgeturile au fost introduse pentru prima dată pe Android, dispozitivele iOS au ajuns din urmă la doar câțiva ani după.

Cu toate acestea, când vine vorba de navigarea online, acestea sunt la fel de bune. Ambele sisteme pot rula Google Chrome, care este regele browserelor și fiecare aplicație care are propriul site web poate fi folosită acolo. Vorbesc despre site-uri precum Facebook, Youtube, Reddit sau chiar platforme de știri sau reviste online.

Avantajul aplicațiilor Android este că pot profita de caracteristicile sistemului de operare într-un mod aproape infinit, făcându-le extrem de personalizabile. Cu toate acestea, dezavantajul acestui lucru este că aceste aplicații au mai multe șanse să se blocheze, să se oprească în mod neașteptat.

Baterie

Dispozitivele Apple sunt cu siguranță în pierdere aici. iPhone 7 Plus are o baterie de 2900 mAh. Ecranul său mare nu este, evident, suficient. În medie, o zi este suficientă cu un iPhone, iar cu jocurile intense și utilizarea internetului, durata de viață a bateriei se reduce la jumătate.

Bateriile mai mari de pe familia de smartphone-uri Android – 3500-4000 mAh. Unele modele au chiar 5.000 mAh. Timpul de utilizare crește cu 15-20%.

Display

Telefoanele inteligente cu Android au un număr mare de diagonale. Dimensiunile sunt potrivite pentru oricine. De asemenea, produce curbe laterale și rame. Mulți oameni arată deja ca răspunsul, ceea ce îi face atractivi pentru clienți. Apple are mai puține opțiuni de dimensiune pentru diagonală. În acest sens, doar al zecelea din iPhone a crescut în diagonală.

De asemenea, iPhone-urile nu pot afișa corect videoclipuri 1080p. iPhone 11 are doar o rezoluție de afișare de 1792 × 828, dar datorită tehnologiei și GHz-ului adecvat, nici măcar nu puteți face diferența. Ambele sisteme de operare oferă aproape aceeași experiență utilizator. Cu toate acestea, telefoanele Android pot fi mai detaliate.

Accesorii si piese de schimb

Suplimentele și accesoriile sunt de obicei vândute în paralel. Carcasa și sticla sunt disponibile pentru aproape toate modelele. Modelul telefonului este scris pe cutia inclusă, așa că căutarea acestuia nu este dificilă. Dar totusi, atunci când cumpărați o husă, ar trebui să încercați husa telefonului pentru că poate provoca confuzie în modele și mărime.

Apple lansează mai multe accesorii care nu sunt greu de găsit în niciun magazin specializat. Este ușor de găsit în centrul de service pe iPhone și smartphone-uri. Dar dacă modelul este prea vechi, pot apărea dificultăți.

Samsung galaxy android

Cu toate acestea, odată cu cele mai noi tendințe, iPhone-urile primesc din ce în ce mai puține articole în caseta sub numele „Protecție a mediului”. În comparație cu iPhone-urile mai vechi în care ai o husă, o stație de încărcare, căști, încărcător, acum tot ce primești este un cablu de încărcare lângă telefon. Deci, din cauza loialității pe care telefoanele Android se manifestă, oferindu-ne mai multe accesorii în cutie, această rundă merge la Android.

Cameră și difuzoare

Apple iPhone 8 Plus Silver

Nu doar din cauza hardware-ului din cameră, ci și din cauza software-ului din spatele acesteia. Toată lumea poate recunoaște o fotografie iPhone care a fost făcută în întuneric. Poate fi zgomotos, dar toate elementele sunt clare. De aceea prelucrează informațiile în mod diferit. De asemenea, unele telefoane Android au un sistem AI integrat în cameră. Și, în loc să îmbunătățească imaginea, uneori crede că este mai inteligent decât noi și strică fotografia cu părți supraexpuse, încurcă gradarea culorilor și așa mai departe.

Și în ceea ce privește difuzoarele, iPhone-urile au un sistem de difuzoare duale care ne oferă o experiență mai deplină. Unele telefoane Android au și asta, dar nu toate. Deci, când vine vorba de difuzoare, produsele Apple au un sistem general mai bun.

Valoare

Sistemul de operare Apple este disponibil doar pe iPhone (și iPad), despre care se știe că au prețuri extrem de mari, în schimbul cărora Apple promite să fie o experiență cu adevărat premium pentru utilizatori. Nici nu se poate spune, totuși, că Android a fost creat doar pentru telefoane de calitate scăzută, cu costuri reduse. Pe lângă faptul că este disponibil atât pe telefoane mai ieftine, cât și pe dispozitivele de ultimă generație, are marele avantaj de a fi extrem de ușor de personalizat și ușor de utilizat. Drept urmare, Android a câștigat o cotă de piață uriașă în detrimentul Apple și, cu funcții din ce în ce mai utile în versiunile mai noi, poate câștiga mai multe puncte pentru el însuși.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending