Conecteaza-te cu noi

Business

Ați Auzit de Aceste Profesii?

Publicat

pe

Ați Auzit de Aceste Profesii? | Zicala.ro

Există o mulțime de profesii despre care majoritatea oamenilor nu au auzit în viața lor. În plus, datorită progreselor tehnologice și a nevoilor în creștere ale oamenilor, gama acestor meșteșuguri speciale se extinde. Vă arătăm cele mai interesante ocupații.

Majoritatea oamenilor nu au auzit niciodată de profesii precum vulcanolog, urbanist sau erborizator, deși acestea sunt doar câteva dintre ocupațiile mai speciale. Diferite centre de cercetare au adunat acum cele mai interesante profesii și veți fi surprinși să le auziți.

Maestru de bere

Pentru cei care iubesc berea oricum, fabricarea berii poate fi una dintre cele mai bune locuri de muncă din lume. Desigur, munca nu este doar despre degustarea berii, pe lângă îndeplinirea sarcinilor profesionale și manageriale ale unei fabrici de bere, trebuie să lucrezi la crearea de noi arome și trebuie să conduci și testarea. De asemenea, pregătirea pentru fabricarea berii este disponibilă aproape oriunde, unde puteți învăța, printre altele, fabricarea berii la scară mică, comerțul cu bere, cunoștințe legale și fiscale de bază și istoria berii.

Erou de basm

Deși nu există o pregătire specială pentru această meserie, nu strica să ai ceva experiență în actorie sau dans. Pentru a obține acest loc de muncă, trebuie să mergeți mai întâi la o audiție, unde se concentrează în primul rând pe coordonarea fizică, mișcarea și atitudinea, dar abilitățile bune de comunicare sunt, de asemenea, importante. De cele mai multe ori, astfel de locuri de muncă sunt necesare în locuri precum Disneyland.

Tester de jocuri video

Una dintre cele mai bune locuri de muncă din lume este testarea jocurilor video, deoarece cine nu ar vrea să încerce jocuri video înaintea oricui? Există aplicații în care este suficient o diplomă de liceu, dar în majoritatea locurilor este necesară o diplomă de IT. Pe lângă testare, ar trebui făcute sugestii pentru dezvoltarea jucăriilor, iar jocurile fabricate de producători concurenți ar trebui, de asemenea, testate. Cu toate acestea, oricine este implicat în acest lucru ar trebui să aibă o experiență destul de bună în a juca jocuri video.

Vulcanolog

Pentru a fi vulcanolog, ai nevoie de un nivel înalt de cunoștințe în geologie, științe ale pământului, chimie și geografie, așa că cu siguranță ar trebui să obții o diplomă într-una dintre acestea. În calitate de vulcanolog, nu se poate doar să fie profesor universitar, ci și să se angajeze într-o varietate de cercetări care pot ajuta guvernele chiar să reducă pericolele naturale. Lucrarea include, printre altele, studierea vulcanilor latenți, activi și dispăruți și prezicerea posibilelor erupții, ceea ce este important doar pentru că viețile multor oameni pot fi salvate cu o prognoză precisă.

Consultant Feng Shui

Feng shui – la propriu – „vânt și apă” este o tradiție chinezească veche care încearcă să determine habitatul cel mai potrivit analizând peisajul și terenul din jur. Pentru a face acest lucru, trebuie să urmați cursuri, după care consultantul Feng Shui poate ajuta oamenii să-și armonizeze locul de reședință.

Parfumier

Pe lângă cunoștințele chimice și biochimice, fabricarea parfumurilor necesită și un simț al mirosului foarte sofisticat. Sarcina principală a unui parfumier este să creeze parfumuri, ceea ce nu este o treabă mică, deoarece crearea unui parfum poate dura până la 0,5-1,5 ani. Aceasta este o profesie foarte rară, de exemplu, există de obicei un singur parfumier per țară mai mică din Europa.

Erborizator

Gradinaritul are un efect vindecator asupra multora si nu degeaba exista acest tip de terapie pentru a ajuta pacientii să se recupereze fizic și spiritual. În planificarea peisajului terapeutic, ele creează un mediu pentru persoanele cu mobilitate redusă, nevăzători, deficienți de vedere și alte dizabilități care le satisfac nevoile și se adaptează la starea lor. De asemenea, este necesar ca această muncă să ia parte la anumite pregătiri, pe lângă cunoștințele de bază despre horticultură și grădinărit, merită de asemenea să fie conștienți de programele terapeutice. Acest tip de terapie este utilizat în principal de clinicile de reabilitare, spitale și psihiatrie.

Suport de lumini

Suportul luminii îl înlocuiește pe actor în timpul filmărilor și al repetițiilor de teatru, în timp ce luminile sunt reglate. Nu este nevoie de educație pentru aceasta, unul dintre cele mai importante criterii este că înălțimea și alte proprietăți externe ale pielii deschise sunt aceleași cu actorul.

Degustător de ciocolată

Degustarea de ciocolată este o profesie separată, asemănătoare sommelierului. Pe lângă percepția gustului, atingerea și mirosul sunt deosebit de importante în timpul degustării. Un profesionist degustător de ciocolată trebuie să aibă un gust sofisticat pentru a putea să diferențieze fiecare ciocolată și să clasifice aromele.

Urbanist

Conform Clasificării Unificate a Ocupațiilor, inginerii de așezare și planificare a transporturilor sunt angajați în stabilirea, operarea și dezvoltarea sistemelor de transport utilizate în domeniile transportului feroviar, rutier, pe apă și aerian de pasageri și de marfă, printre altele. În plus, ei pregătesc o strategie, efectuează cercetări și oferă sfaturi privind planificarea urbană.

Stilist personal

Dacă nu știm cu adevărat ce haine sunt potrivite pentru noi sau ce să purtăm pentru o anumită ocazie, stiliștii ne vor ajuta cu consiliere personală. Preturile sunt însă destul de piperate, în cazul cumpărării hainelor acasă (livrarea hainelor prestabilite la tine acasă).

În concluzie, acestea ar fi cele mai interesante profesii pe care le-am găsit în momentul de față. Suntem convinși că nu ai auzit de toate. Dacă mai ai ceva idei de profesii interesante nu ezita să ne lași un comentariu!

Continuați lectura
Click pentru a plasa comentariul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Business

Tehnologie și Inovație: Lucrați de Acasă în Siguranță

Publicat

pe

By

Tehnologie și Inovație: Lucrați de Acasă în Siguranță | Zicala.ro

Lucrul de acasă nu este ceva nou; de fapt, oamenii pot lucra de acasă pentru o perioadă, în special cei în care activitatea lor principală este pe un computer.

Ei pot alege să lucreze de acasă atâta timp cât există o modalitate de a comunica cu alți colegi de muncă. În plus, este înfloritoare pentru afaceri, deoarece nu este nevoie să închiriezi un birou pentru a-ți ține angajații. Cu toate acestea, nu toată lumea știe cum să-și securizeze computerul, în special cei care nu lucrează în domeniul IT. Deși există multe lucruri de luat în considerare în timpul lucrului de la distanță, cel mai important și cel mai bun lucru de luat în considerare este siguranța angajaților dumneavoastră în cazul în care se conectează la organizația dumneavoastră.

Editorul de tehnologie al IGT, Vigne Kozazek, oferă câteva sfaturi despre cum să asigurați siguranța securității. În același timp, personalul dumneavoastră lucrează de acasă și este necesar să știe cum să mențină cele mai înalte standarde de securitate cibernetică atunci când trebuie să lucreze de la distanță. Vigne Kozazek are o experiență de peste 25 de ani în operațiuni și activități de afaceri în domeniul IT.

Cum să creșteți securitatea

Un lucru sigur este că nu toată lumea este instruită cu privire la pericolele de securitate cibernetică. Din păcate, multe politici și proceduri de securitate cibernetică sunt aplicate celor care lucrează în acest tip de departament. Când vine vorba de securitate cibernetică, sistemele bine dezvoltate sunt la birou, unde sunt verificate de cei care sunt de obicei acolo.

În plus, cei care lucrează de la distanță lucrează de obicei pe computerul personal – unul care în general are un antivirus expirat sau protecția este inadecvată, sau nu este instalat niciun software de securitate. Ca să nu mai vorbim de faptul că routerele furnizate de ISP au și capabilități minime de securitate. Cu alte cuvinte, aceasta înseamnă că angajații folosesc computere extrem de nesigure, care au acces direct la inima unei organizații. Acest lucru arată că activele digitale ale companiei sunt vulnerabile, iar riscurile unei încălcări de securitate sunt crescute.

Scenariul ideal, dacă poate exista, este ca personalul să utilizeze echipamente furnizate de companie care rulează numai sisteme autorizate de companie asupra cărora compania deține control. Cu toate acestea, asta înseamnă că nu există Facebook, niciun e-mail personal sau navigare web nefiltrată prin sistemele corporative prin intermediul unui VPN (o rețea privată virtuală).

Acesta este scenariul ideal. Cu toate acestea, este de înțeles când domeniul de lucru diferă de cel corporativ, în cazul programatorilor, designerilor, copywriterilor etc. Deci, care este cel mai bun punct de plecare pentru a fi protejat de atacurile cibernetice?

Examinați-vă planurile de recuperare în caz de dezastru și de continuitate a afacerii

Contactați furnizorii dumneavoastră obișnuiți și rugați-i să efectueze un test de penetrare amănunțit pe toate zonele expuse din rețeaua dumneavoastră. Chiar dacă ați efectuat singur o analiză, s-ar fi putut deschide mai multe găuri în timp ce configurați accesul de la distanță al personalului dumneavoastră. Potrivit IMB, anul trecut, durata medie de timp necesară unei organizații pentru a descoperi că au fost compromise a fost de 206 zile.

Efectuați teste complete de penetrare pe toate zonele expuse ale rețelei dumneavoastră

Potrivit Symantec, 48% dintre atașamentele de e-mailuri rău intenționate provin din fișiere Microsoft Office. Comunicările legitime sunt ușor deghizate pentru a părea ca și cum ar fi provenit dintr-o sursă legală. Angajații trebuie să fie capabili să recunoască diferența dintre un atașament rău intenționat și unul autentic, în principal pentru că atacatorii devin mai sofisticați.

Actualizați și asigurați-vă că angajații urmează un curs de conștientizare a securității

Instruirea în domeniul securității este necesară dacă angajații dumneavoastră se vor conecta de acasă la organizație. Formarea acestora este esențială și se poate face și online. Există multe companii de renume care pot facilita o sesiune de formare online. Este esențial ca o companie să efectueze sondaje înainte și după instruire pentru a măsura impactul acestuia și pentru a vă asigura că atingeți standardele dorite. Acest lucru poate fi realizat rapid de o echipă IT de securitate folosind ceva de genul Survey Monkey.

Continuați lectura

Business

10 Sfaturi Esențiale de Luat în Considerare Atunci Când Începeți o Afacere

Publicat

pe

By

10 Sfaturi Esențiale de Luat în Considerare Atunci Când Începeți o Afacere

Începerea unei afaceri de la zero nu este cu siguranță ușoară, dar este un început bun dacă vrei să crești profesional. De regulă, cele mai bune sfaturi care vă asigură succesul în afaceri sunt învățate de la cursuri specializate sau, în cel mai ușor caz, de la oameni care au deja succes. Există multe reguli și trucuri pe care le puteți aplica atunci când începeți o afacere de la zero, iar cele mai multe dintre ele vă ajută să ieșiți din zona de confort și să vă gândiți la noi strategii de dezvoltare. Mai mult, este important de menționat că întregul proces nu este unul simplu, deoarece la fiecare pas descoperiți și învățați lucruri noi. În orice caz, cu cât începeți mai repede să implementați cele mai bune sfaturi de afaceri, cu atât va fi mai ușor să vă dezvoltați afacerea.

Iată 10 sfaturi esențiale de afaceri pe care le puteți implementa:

1. Gândiți-vă din perspectiva clientului

Înainte de a decide ce produse și servicii să oferiți, încercați să gândiți din perspectiva clientului. Acest exercițiu vă ajută să găsiți segmentul potrivit și să vă adresați acelor persoane care cu siguranță vor apela la serviciile companiei. Simplificați orice procedură legată de cumpărarea, plata sau furnizarea de produse și servicii, astfel veți câștiga teren în fața concurenților.

2. Simplificați orice idee pe care o aveți

Mulți antreprenori fac greșeli atunci când nu sunt orientați spre client și tind să complice fiecare proces. Dacă începeți cu o afacere mică, cel mai bine este să vă concentrați pe calitate, nu pe cantitate. Renunțați la servicii și produse care nu sunt necesare la început și care implică mult prea multe lucruri, deoarece toate acestea nu vă vor ajuta să vă dezvoltați afacerea.

3. Învățați de la cei mai buni

Odată ce știți ce afacere vreți să începi și ajungeți să vă asumați niște riscuri, este bine să învățați de la cei mai buni, mai ales de la cei care lucrează în același domeniu în care vreți să creșteți. Pe măsură ce întâlniți oameni noi, veți descoperi cât de ușor este să obțineți informații, sfaturi sau chiar să atrageți investitori. Gândiți-vă cât de ușor va fi să primiți îndrumări de la antreprenori de succes.

4. Fiți pregătit să aplicați planul B

Știm că nu este un sfat încurajator, dar mulți oameni care se gândesc să înceapă o afacere nu cred că există posibilitatea de a nu lucra într-un timp foarte scurt. Gândiți-vă la ce veți face dacă veți rămâne fără capital. Este important să luați în considerare acest detaliu, deoarece vă va ajuta să vă gândiți la un plan de rezervă. Pregătiți-vă pentru orice situație cu care vă puteți confrunta și în acest fel veți avea șanse mult mai mari de a dezvolta o afacere de succes.

5. Nu renunțați la slujbă

Dacă aveți deja un loc de muncă cu normă întreagă și vă gândiți să începeți o afacere de la zero, nu este mai bine să renunțați la un loc de muncă care vă aduce un venit stabil. Dezvoltați-vă afacerea treptat și veți descoperi că este mult mai ușor să deveniți antreprenor. Fiecare afacere are nevoie de timp, așa că încercați să nu vă stresați. Dați-vă un timp să vă puneți în aplicare ideile!

6. Calculați totul

Să presupunem că aveți deja o idee de afaceri și știți foarte bine cum puteți simplifica totul, astfel încât să vă fie la fel de ușor să vă lansați și să atrageți clienți, dar ce ziceți de toată munca de înființare a unei afaceri și de a începe activitatea unei afaceri? Este important să luați în considerare toate rezultatele posibile, indiferent de ceea ce implică deschiderea unei afaceri. Mai mult, este important să luați în considerare unele evenimente neprevăzute, care vă pot afecta munca și care vă pot împiedica să vă dezvoltați afacerea.

7. Concentrați-vă asupra echilibrului

Nu este suficient să fiți conștient de toate procedurile legale și să știți foarte bine ce pași trebuie să urmați. O afacere de succes se dezvoltă în timp și trebuie să vă implicați 100%. A fi pasionat de ceea ce faci înseamnă să aveți mereu idei noi, să vă concentrați pe dezvoltare, creștere și să fiți dornici să învățați lucruri noi. Nu vă limitați doar la ceea ce știți, învățați de la antreprenorii de succes și nu uitați că în tot ceea ce faceți trebuie să existe un echilibru. Drumul de la idee la afaceri poate fi foarte simplu, dacă luați în considerare toate aceste sfaturi.

8. Interesați-vă de procedurile legale

Aflasem dintr-un articol de pe arq.ro, dacă doriți să deschideți o afacere, primul și cel mai important pas este să aflați totul despre procedurile legale. Când vine vorba de proceduri legale, mulți oameni se confruntă cu probleme grave, pierd documente importante sau nu știu ce proceduri trebuie urmate și toate aceste lucruri îi încetinesc. Consultați un specialist sau avocat pentru a vă clarifica orice problemă aveți.

9. Împărtășiți-vă ideile

Mulți oameni nu vorbesc despre planurile lor de afaceri de teamă că nu vor reuși sau de teamă că nu vor primi feedback pozitiv. Indiferent ce afacere doriți să dezvoltați, este important să vorbiți despre ceea ce doriți să faceți. Participați la seminarii, discutați cu prietenii sau alți antreprenori, participați la ateliere antreprenoriale și nu uitați să vă documentați permanent.

10. Nu căutați motive pentru a renunța la ideile voastre

Se spune că orice afacere de succes a pornit de la o idee, iar acest lucru este perfect adevărat. Mulți oameni își doresc să devină antreprenori, dar puțini dintre ei ajung să-și vadă visul împlinit. Principalul motiv pentru care mulți oameni de afaceri nu înțeleg este că vin întotdeauna cu motive pentru a renunța la orice plan și printre acestea se numără lipsa de timp sau lipsa de capital. Există multe responsabilități care vin odată cu pachetul atunci când începeți o afacere, dar este important să nu căutați motive pentru a renunța, ci să vă stabiliți obiectivele și să le îndepliniți.

Continuați lectura

Business

Home Office și Coworking: Includeți Activitatea Fizică la Locul de Muncă

Publicat

pe

By

Home Office și Coworking: Includeți Activitatea Fizică la Locul de Muncă

Odată cu progresele tehnologice, multe aspecte ale societății legate de muncă sunt centrate pe munca de birou. Mulți dintre noi știm aspectele pozitive pe care ni le poate aduce un exercițiu adecvat. Acest lucru nu numai că este foarte important pentru stilul nostru de viață sedentar, dar poate afecta, de asemenea, semnificativ performanța noastră generală la locul de muncă. Toate locurile de muncă sedentare, în special cele de birou, încurajează activitatea fizică în afara muncii. Aflasem dintr-un articol din actualități din Arad, chiar și ceva la fel de simplu ca mersul pe jos se poate dovedi foarte util și există companii acolo care aduc activitate fizică la locul lor de muncă.

Excesul fizic în birou nu este ceva ce puține companii iau în serios și există mai multe moduri în care exercițiile fizice pot fi încorporate în forța de muncă. Unele companii mari pot găzdui un întreg centru de fitness în clădire. Acest lucru îi încurajează pe angajați să se implice, chiar și puțin, și să își miște puțin corpul. Beneficiile pentru sănătate ale unui mic exercițiu sunt enorme și mai ales pozitive pentru spate, pentru persoanele care au un loc de muncă la birou.

Persoanele din domeniu IT

Există multe provocări în implementarea fitnessului în forța de muncă. Nu toată lumea poate fi convinsă sau forțată să participe la un program de activitate fizică. Pentru ca toată lumea să participe într-un fel, mediul de lucru trebuie optimizat prin „construirea unei culturi a sănătății”. Ideea din spatele acestui lucru este că oamenii care doresc să desfășoare astfel de activități ar trebui să fie susținuți de la locul de muncă. Mulți s-ar putea să nu fie de acord cu această abordare, deoarece nu există o lege scrisă care să reglementeze această practică și este vorba doar de lideri de afaceri să încurajeze și să încurajeze astfel de activități. Un lider de afaceri care este implicat și participă la un astfel de program va fi foarte încurajator pentru ceilalți angajați.

Mulți cred că fiecare stație de lucru are un spațiu care poate fi folosit pentru instruire. Singurul lucru care lipsește este optimizarea. Scările, holurile și spațiul din jurul clădirii pot fi utilizate pentru orice formă de activitate fizică. Chiar și ceva la fel de simplu ca mersul pe bicicletă la locul de muncă în loc să folosești o mașină și să parchezi mai departe de clădire, astfel încât o persoană să poată merge puțin la birou. Pentru a încuraja activitatea fizică, alte companii oferă angajaților lor biciclete pentru transport. Aceste companii se găsesc în principal în țările din Europa de Nord, unde guvernele locale contribuie la încurajarea introducerii continue a ciclismului ca mijloc major de transport la și de la locul de muncă.

Folosiți-vă de împrejurimi

Companiile, în special cele mai mici, nu pot include aceste activități, în principal din motive de timp și spațiu. Depinde de fiecare angajat să găsească modalități de a adăuga o anumită activitate fizică în timpul zilei de muncă. Angajații individuali pot găsi modalități alternative de a desfășura activități regulate, cum ar fi: Urcarea scărilor în locul liftului. În timpul pauzei de prânz, în loc să vă așezați, puteți lua o mică gustare în timp ce mergeți la plimbare, dacă împrejurimile permit acest lucru. Alții au făcut un pas mai departe, folosind o minge de exercițiu în loc de un scaun obișnuit. O minge de exerciții și un scaun ergonomic bun promovează o postură bună, un echilibru mai bun, un flux sanguin crescut și o rezistență generală mai mare.

În loc să facă activități constante zilnic, alte companii încearcă să pună în aplicare provocări și programe scurte la care angajații lor pot participa. Anul trecut, Niagara Casinos a derulat un program de 30 de zile în care angajații lor au participat la activități individuale. 300 din personalul cazinoului au participat la program și după ce au terminat programul a fost bine primit.

Secretul este că s-au concentrat pe lucrurile mici sau micro-obiceiurile create prin alimentația sănătoasă, hidratată și efectuarea de activități fizice puține care, atunci când sunt împreună, au un impact uriaș asupra sănătății generale a angajaților. Angajații sănătoși înseamnă mai multă productivitate pentru companie și conduc la un mediu de lucru mai bun pentru toată lumea.

Continuați lectura

Trending