Conectează-te cu noi

Business

Ați Auzit de Aceste Profesii?

Publicat

pe

Ați Auzit de Aceste Profesii? | Zicala.ro

Există o mulțime de profesii despre care majoritatea oamenilor nu au auzit în viața lor. În plus, datorită progreselor tehnologice și a nevoilor în creștere ale oamenilor, gama acestor meșteșuguri speciale se extinde. Vă arătăm cele mai interesante ocupații.

Majoritatea oamenilor nu au auzit niciodată de profesii precum vulcanolog, urbanist sau erborizator, deși acestea sunt doar câteva dintre ocupațiile mai speciale. Diferite centre de cercetare au adunat acum cele mai interesante profesii și veți fi surprinși să le auziți.

Maestru de bere

Pentru cei care iubesc berea oricum, fabricarea berii poate fi una dintre cele mai bune locuri de muncă din lume. Desigur, munca nu este doar despre degustarea berii, pe lângă îndeplinirea sarcinilor profesionale și manageriale ale unei fabrici de bere, trebuie să lucrezi la crearea de noi arome și trebuie să conduci și testarea. De asemenea, pregătirea pentru fabricarea berii este disponibilă aproape oriunde, unde puteți învăța, printre altele, fabricarea berii la scară mică, comerțul cu bere, cunoștințe legale și fiscale de bază și istoria berii.

Erou de basm

Deși nu există o pregătire specială pentru această meserie, nu strica să ai ceva experiență în actorie sau dans. Pentru a obține acest loc de muncă, trebuie să mergeți mai întâi la o audiție, unde se concentrează în primul rând pe coordonarea fizică, mișcarea și atitudinea, dar abilitățile bune de comunicare sunt, de asemenea, importante. De cele mai multe ori, astfel de locuri de muncă sunt necesare în locuri precum Disneyland.

Tester de jocuri video

Una dintre cele mai bune locuri de muncă din lume este testarea jocurilor video, deoarece cine nu ar vrea să încerce jocuri video înaintea oricui? Există aplicații în care este suficient o diplomă de liceu, dar în majoritatea locurilor este necesară o diplomă de IT. Pe lângă testare, ar trebui făcute sugestii pentru dezvoltarea jucăriilor, iar jocurile fabricate de producători concurenți ar trebui, de asemenea, testate. Cu toate acestea, oricine este implicat în acest lucru ar trebui să aibă o experiență destul de bună în a juca jocuri video.

Vulcanolog

Pentru a fi vulcanolog, ai nevoie de un nivel înalt de cunoștințe în geologie, științe ale pământului, chimie și geografie, așa că cu siguranță ar trebui să obții o diplomă într-una dintre acestea. În calitate de vulcanolog, nu se poate doar să fie profesor universitar, ci și să se angajeze într-o varietate de cercetări care pot ajuta guvernele chiar să reducă pericolele naturale. Lucrarea include, printre altele, studierea vulcanilor latenți, activi și dispăruți și prezicerea posibilelor erupții, ceea ce este important doar pentru că viețile multor oameni pot fi salvate cu o prognoză precisă.

Consultant Feng Shui

Feng shui – la propriu – „vânt și apă” este o tradiție chinezească veche care încearcă să determine habitatul cel mai potrivit analizând peisajul și terenul din jur. Pentru a face acest lucru, trebuie să urmați cursuri, după care consultantul Feng Shui poate ajuta oamenii să-și armonizeze locul de reședință.

Parfumier

Pe lângă cunoștințele chimice și biochimice, fabricarea parfumurilor necesită și un simț al mirosului foarte sofisticat. Sarcina principală a unui parfumier este să creeze parfumuri, ceea ce nu este o treabă mică, deoarece crearea unui parfum poate dura până la 0,5-1,5 ani. Aceasta este o profesie foarte rară, de exemplu, există de obicei un singur parfumier per țară mai mică din Europa.

Erborizator

Gradinaritul are un efect vindecator asupra multora si nu degeaba exista acest tip de terapie pentru a ajuta pacientii să se recupereze fizic și spiritual. În planificarea peisajului terapeutic, ele creează un mediu pentru persoanele cu mobilitate redusă, nevăzători, deficienți de vedere și alte dizabilități care le satisfac nevoile și se adaptează la starea lor. De asemenea, este necesar ca această muncă să ia parte la anumite pregătiri, pe lângă cunoștințele de bază despre horticultură și grădinărit, merită de asemenea să fie conștienți de programele terapeutice. Acest tip de terapie este utilizat în principal de clinicile de reabilitare, spitale și psihiatrie.

Suport de lumini

Suportul luminii îl înlocuiește pe actor în timpul filmărilor și al repetițiilor de teatru, în timp ce luminile sunt reglate. Nu este nevoie de educație pentru aceasta, unul dintre cele mai importante criterii este că înălțimea și alte proprietăți externe ale pielii deschise sunt aceleași cu actorul.

Degustător de ciocolată

Degustarea de ciocolată este o profesie separată, asemănătoare sommelierului. Pe lângă percepția gustului, atingerea și mirosul sunt deosebit de importante în timpul degustării. Un profesionist degustător de ciocolată trebuie să aibă un gust sofisticat pentru a putea să diferențieze fiecare ciocolată și să clasifice aromele.

Urbanist

Conform Clasificării Unificate a Ocupațiilor, inginerii de așezare și planificare a transporturilor sunt angajați în stabilirea, operarea și dezvoltarea sistemelor de transport utilizate în domeniile transportului feroviar, rutier, pe apă și aerian de pasageri și de marfă, printre altele. În plus, ei pregătesc o strategie, efectuează cercetări și oferă sfaturi privind planificarea urbană.

Stilist personal

Dacă nu știm cu adevărat ce haine sunt potrivite pentru noi sau ce să purtăm pentru o anumită ocazie, stiliștii ne vor ajuta cu consiliere personală. Preturile sunt însă destul de piperate, în cazul cumpărării hainelor acasă (livrarea hainelor prestabilite la tine acasă).

În concluzie, acestea ar fi cele mai interesante profesii pe care le-am găsit în momentul de față. Suntem convinși că nu ai auzit de toate. Dacă mai ai ceva idei de profesii interesante nu ezita să ne lași un comentariu!

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending