Stil de viață
Beneficiile Pentru Sănătate Ale Agriculturii Organice
Alimentele organice contribuie la o sănătate mai bună prin expunerea redusă la pesticide pentru toți și prin creșterea calității nutriționale. Pentru a înțelege importanța consumului de alimente organice din perspectiva contaminării cu pesticide toxice, trebuie să ne uităm la imaginea de ansamblu – de la lucrătorii agricoli care fac munca valoroasă de cultivare a alimentelor, până la căile navigabile din care bem, aerul pe care îl respirați și mâncarea pe care o mâncăm. Alimentele organice ne pot hrăni și ne pot menține sănătoși fără a produce efectele toxice ale agriculturii chimice.
Cine beneficiază?
Muncitorii agricoli – reducerea expunerii la pesticide în agricultura organică
Consumatorii – nutriție sporită și contaminare redusă a pesticidelor în agricultura organică
Copii – de ce alimentele organice sunt importante pentru toți copiii
Sănătatea lucrătorilor agricoli
Grupurile de populație cele mai afectate de utilizarea pesticidelor sunt lucrătorii agricoli și familiile acestora. Acești oameni trăiesc în comunități aproape de aplicarea pesticidelor toxice, unde derivarea pesticidelor și contaminarea apei sunt frecvente. Lucrătorii agricoli, atât aplicatorii de pesticide, cât și lucrătorii de teren care au tendința de a recolta și recolta, intră în contact frecvent cu pesticidele.
Familiile și copiii lor sunt apoi expuși acestor pesticide prin contactul cu ei și cu hainele lor. Femeile însărcinate care lucrează pe câmp își expun, fără să vrea, bebelușii nenăscuți la pesticide toxice. Agricultura organică sau agricultura ecologică nu utilizează aceste substanțe chimice toxice și elimină astfel acest pericol enorm pentru sănătate pentru lucrători, familiile lor și comunitățile lor.
Sănătatea consumatorilor
Nu numai că producția de alimente organice este mai bună pentru sănătatea umană și pentru mediu decât producția convențională, știința emergentă dezvăluie ceea ce susțin susținătorii organici de mult timp – pe lângă lipsa de reziduuri toxice ale alimentelor convenționale, alimentele organice sunt mai hrănitoare.
Copii și pesticide
Copiii sunt deosebit de sensibili la efectele expunerii la pesticide, deoarece au sisteme de organe în curs de dezvoltare care sunt mai vulnerabile și mai puțin capabile să detoxifice substanțele chimice toxice. Beyond Pesticides a produs o fișă informativă intitulată „Copii și produse chimice pentru gazon nu se amestecă„, care subliniază necesitatea eliminării expunerii copiilor la substanțe chimice toxice pentru gazon. Expunerea la pesticide are loc și prin alimente, iar trecerea la o dietă organică este un pas important în reducerea acestei expuneri.
-
News2 luni în urmă
Dieta scandinavă: Care este secretul dietei nordice?
-
Stil de viață2 luni în urmă
Dieta Balerina: Etape, reguli și contraindicații
-
News2 luni în urmă
Primul Război Mondial Referat
-
News2 luni în urmă
România în perioada Războiului Rece
-
Stil de viață2 luni în urmă
Dieta indiană pentru vegetarieni: Meniu complet pentru o săptămână
-
News2 luni în urmă
Top 10 Pictori Români Contemporani
-
Stil de viață2 luni în urmă
Dieta ketogenică: Reguli, riscuri și beneficii
-
Stil de viață2 luni în urmă
Cum funcționează dieta disociată?