Conectează-te cu noi

Călătorie

Cele Mai Minunate Locuri din Letonia pe Care Trebuie să le Vizitați în 2022

Publicat

pe

Cele Mai Minunate Locuri din Letonia pe Care Trebuie să le Vizitați în 2022

V-ați gândit vreodată să vizitați Letonia într-o zi? Poate că pentru mulți oameni, Letonia rămâne o destinație diferită și mai puțin accesibilă. Poate că nu pare foarte tentant, deoarece nu este pe lista celor mai vizitate și populare destinații de vacanță.

Deși mulți oameni nu știu prea multe despre această țară, Letonia este de fapt un ținut verde cu plaje mari și largi, nisip foarte fin, păduri întinse și natură frumoasă. Letonia vine cu un fundal cultural, dar și istoric și arhitectural impresionant. Această țară atrage prin marea sa varietate de obiective turistice, având un stil de viață foarte liniștit.

Așadar, în acest articol, vom descoperi câteva locuri minunate din Letonia despre care probabil nici nu știați.

1. Riga

Riga este cea mai mare și mai interesantă metropolă din țările baltice, atrăgând atenția prin arhitectura sa gotică și stilul Art Nouveau. Întotdeauna cu mese complete și delicioase servite în restaurante și baruri atât obișnuite, cât și în bucătăria de lux. Există de toate pentru toată lumea, pentru cei cu buzunarele mai pline dar și pentru sume modeste, chiar și numeroasele baruri, și berării care decorează fiecare stradă din orașul vechi vă fac să trăiți momente unice și de neuitat.

Riga este o capitală în care călătoriile cu familia și prietenii sunt recomandate de toți consultanții în turism datorită siguranței oferite de acest oraș minunat. Puteți vizita Grădina Zoologică Mežaparks aici, fie că vă aflați la doar 50 km, pe plaja din Jūrmala, sau la Līvu Akvaparks, cel mai mare parc acvatic interior din Letonia, Riga are tot ce aveți nevoie pentru o vacanță reușită.

Apropo, știați că primul brad a fost împodobit în Riga? S-a întâmplat în 1510 la casa Blackheads. Se spunea că aici se țineau cele mai cunoscute petreceri.

2. Jurmala – plaja de lângă Riga

La o distanță foarte mică de Riga, la doar 20 de minute de mers cu mașina, se află stațiunea de pe litoral Jurmala, care a fost inițial un sat de pescari. Dacă vreți mai multă distracție pe plajă, Jurmala este un loc perfect, de la o atmosferă relaxantă la o atmosferă vibrantă de plajă veți avea cu siguranță experiențe de neuitat. În zonă există și stațiuni balneare cu nămol medicinal sau chiar tratamente cu apă minerală.

Cu siguranță pentru cei mai mulți dintre voi, în special pentru romanticii incurabili, vă asigur că aici veți putea ști ce înseamnă cu adevărat natura. Vă puteți plimba kilometri întregi pe stâncă, mirosind pădurile de pini, puteți admira apusurile uimitoare și surprinzătoare.

Aici sunt case rustice din lemn unde vă puteți caza, fie că sunteți alături de persoana iubită, fie că sunteți singuri și vreți să vă relaxați. Ziua faceți activități interesante, puteți juca șah, puteți asculta muzică, puteți juca jocuri de cărți, iar apoi seara când apune soarele, sunteți în formă și gata să petreceți o seară distractivă pe plajă.

3. Palatul Rundale

Unul dintre cele mai importante monumente arhitecturale și obiective turistice ale Letoniei este Palatul Rundale.

Dacă ajungeți aici vă veți putea bucura de opulența stilului baroc și rococo la care se adaugă imensele sale grădini în stil francez unde se află cele mai importante specii de trandafiri din Letonia.

Palatul Rundale a fost construit de arhitectul Bartolomeo Rastrelli, cunoscutul arhitect care a construit și Palatul de Iarnă din Sankt Petersburg. Întregul complex ocupă 72 ha, faptul că se află la doar 80 km de capitala Letoniei, Riga fiind foarte aproape de granița cu Lituania, îl face o atracție turistică ideală și fantastică.

4. Rezervația Muzeului Turaida

Este situat langa Sigulda, la 50 km de capitala. Puteți explora castelul și muzeul medieval. Și dacă doriți, puteți admira panorama asupra văii râului Gauja care vă va uimi.

Tot aici puteți veni la festivalul anual de muzică Folk Song Hill, care are loc la solstițiul de vară din 21 iunie.

5. Latgale, țara lacurilor albastre

Latgale este mai des numită „țara lacurilor albastre”, deoarece aici sunt cele mai multe lacuri din Letonia.

Lacurile uimitoare, tradițiile frumoase, meșteșugurile, ospitalitatea și căldura cu care oamenii vă primesc fac din acest loc un loc în care veți dori să vă întoarceți. E mai mult de 200 km de Riga, așa că cel mai bine ar fi să luați în considerare mai multe zile decât un weekend când veniți în vizită.

6. Liepaja

Cunoscut drept „orașul în care se naște vântul”, este de fapt un port cu multe atracții neobișnuite și interesante. Există clădiri Art Nouveau, cartierul sovietic Karosta și, bineînțeles, o plajă frumoasă, toate gata de admirat. Are o piață unde se vinde cel mai proaspăt pește, cu restaurante interesante unde domină felul principal al preparatelor specifice gustoase.
Aici veți observa varietatea stilurilor arhitecturale: de la case pitorești din lemn la adevărate opere de artă în stilul lor art nouveau.

Letonia este cu siguranță o țară foarte frumoasă, cu multe obiective și atracții turistice care merită vizitate măcar o dată în viață. Sper că acest articol vă va aduce pe lista de destinații turistice din 2022 în Letonia, cu siguranță vă veți bucura de ea.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending