Conectează-te cu noi

Stil de viață

Cele Mai Sănătoase Cafele si Metode de Consum

Publicat

pe

Cele Mai Sănătoase Cafele si Metode de Consum | Zicala.ro

Majoritatea persoanelor consumă cafea, iar mulți dintre noi nu știm cât de sănătoasă sau nu este această băutură. Cafeaua este sănătoasă însă există câteva cafele și metode de consum care sunt mult mai sănătoase decât cafeaua tradițională din comerț. Citiți mai departe pentru a vedea cum se face cafeaua cu metode sănătoase de consum.

Combatanți “Free-Radical”

Deși puteți bea cafea doar pentru cofeină, aceasta conține câțiva antioxidanți. Într-o cană sunt prezente 200-550 de miligrame de antioxidanți, inclusiv acidul clorogenic, o substanță care ajută metabolismul la arderea grăsimilor și zahărului în organism. Antioxidanții reduc inflamația, reduc riscul de a dezvolta boli cronice și țin sub control “radicalii liberi”. După prăjire, conținutul de antioxidanți al boabelor Arabica și Robusta este comparabil. Dark roast-ul are mai puțini antioxidanți decât Light roast-ul.

Brewing-ul Rece versus cel Cald

Cea mai bună cafea de băut dacă vreți antioxidanți este cafeaua fierbinte; deoarece se necesită o anumită cantitate de căldură pentru a fi extrași antioxidanții din boabă. Cu toate acestea, prepararea la rece vă va oferi un impuls mai puternic dacă cofeina este ceea ce căutați. Dacă suferiți de reflux de acid, prepararea la rece este o opțiune mai bună, deoarece conține mai puțin acid.

Ceașca ideală

Cafeaua neagră, proaspăt preparată, este cea mai sănătoasă opțiune. O ceașcă are un conținut scăzut de sare și aproape deloc calorii, carbohidrați sau grăsimi. Micronutrienții precum niacina, potasiul și magneziul sunt de asemenea prezenți în cafeaua neagră.

Prea mult zahăr în cafea

Cafeaua este sănătoasă, dar zahărul și îndulcitorii aromați cresc riscul de boli de inimă și adaugă grăsimi și calorii. Țintiți la 1 linguriță de zahăr (sau mai puțin) per cană, în ciuda recomandarilor Asociației Americane a Inimii de 6 lingurițe pentru femei și 9 lingurițe pentru bărbați. O pompă de aromă dintr-o cafenea conține aproximativ o linguriță de zahăr. Folosiți extract de vanilie sau migdale pentru a adăuga aromă cafelei acasă.

Cafea cu lapte

Băuturile de cafea cu lapte au de obicei frișcă deasupra, lapte integral, sau lapte condensat îndulcit ca ingredient. Fiecare înghițitură conține o cantitate considerabilă de grăsimi și calorii. 30 grame de frișcă, de exemplu, oferă mai mult de 100 de calorii. Înlocuiți laptele de migdale sau soia neîndulcit, laptele integral (19 calorii pe 30 grame) și laptele fără grăsimi (10 calorii pe 30 grame).

Dimensiunile de consum

Alegeți ceașca mică în defavoarea celei mari dacă vreți să consumați mai puține grăsimi și calorii. Este acceptabil să vă răsfățați ocazional cu un latte aromat sau cu o băutură de sezon îndulcită, mai ales dacă comandați cea mai mică cantitate pentru a reduce semnificativ aportul de calorii, zahăr și grăsimi în exces.

Alege organic

Una dintre culturile care au cea mai mare răspândire în lume este cea a boabelor de cafea. Când cumpărați cafea, căutați o etichetă de “Organic Certification” pe cutie și cuvântul „organic” pe articolele din meniu.

Cafea cu turmeric

Sănătos! Curcuminoizii, sau substanțele chimice antiinflamatoare, găsite în turmeric pot ajuta la prevenirea diabetului și a cancerului. Adaugați-l în cafeaua neagră fierbinte, dar stați departe de îndulcitori, cum ar fi zahărul sau creme bogate în calorii.

Cafea cu ou?

Cafeaua din ou este produsă prin baterea unui gălbenuș de ou cu lapte condensat îndulcit și adăugarea acestuia în espresso sau cafea cu gheață. Este cunoscută și sub numele de cafea vietnameză sau suedeză. Laptele condensat îndulcit are mult zahăr, iar ouăle crude pot fi contaminate cu bacteriile Salmonella, ceea ce duce la 1,35 milioane de infecții anual.

Cafea cu ciuperci?

Pentru a face cafea cu ciuperci, extractul din coama leului, chaga, cordyceps sau ciuperci reishi este combinat cu cafea. Atâta timp cât nu o înecați în zahăr și smântână, este sănătoasă deoarece are mai puțină cofeină și mai mulți antioxidanți care luptă împotriva inflamației. Toate mențiunile de sănătate, cum ar fi o creștere a sistemului imunitar, nu au fost încă suficient susținute de studii.

Vitamine cu cafea?

Deși pare rezonabil să adăugați vitamine la cafea, efectele diuretice ale cafelei vă fac să urinați mai repede decât de obicei. Orice nutrienți solubili în apă pe care îl consumați se vor pierde înainte de a începe chiar să le absorbiți. În plus, cafeaua reduce absorbția nutrienților precum calciul, fierul și zincul. Planificați să vă luați vitaminele cu o oră înainte sau după cafea.

Cafeaua concentrată

Cafeaua concentrată este exact ceea ce sună: o versiune mai puternică a cafelei obișnuite pe care o puteți amesteca cu lapte sau apă. Luați în considerare dimensiunea porției atunci când faceți cafea pentru dumneavoastră, deoarece este mult mai puternică  și include multă cofeină.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending