Conectează-te cu noi

Business

Cele Trei Domenii de Conformitate

Publicat

pe

Cele Trei Domenii de Conformitate | Zicala.ro

Este important să cunoașteți cele trei domenii de bază ale conformității ca proprietar de afaceri. Cu cunoștințele referitoare la ceea ce este reglementat, puteți fi mai bine pregătiți să gestionați diferitele probleme de conformitate care ar putea apărea în compania dumneavoastră. Conformitatea și reglementările ar trebui să fie în fruntea fiecărei decizii de afaceri pe care le luați, de la materialele pe care le cumpărați până la cine angajați și cum vă comportați la birou. Acesta este motivul pentru care un consultant de conformitate este adesea sfătuit ca primul angajat atunci când dezvoltați o afacere mică. Conformitatea acoperă atât de multe aspecte ale conducerii unei afaceri încât veți avea nevoie de consiliere pentru aproape fiecare mică decizie. Un consultant de conformitate poate face asta și poate căuta orice ar putea reprezenta un risc în continuare. Ei pot identifica și rezolva o problemă înainte ca aceasta să devină o problemă.

Există trei tipuri de conformitate și avem o listă a fiecăruia dintre ele, astfel încât să puteți fi mai bine informat atunci când angajați un consultant de conformitate. Aflați tot ce trebuie să știți despre cele trei domenii de conformitate, astfel încât să puteți lua decizii mai bune pentru afacerea dumneavoastră.

Reglementare și juridice

Conformitatea cu problemele de reglementare variază în întreaga afacere și, de obicei, diferă în funcție de industrie, dar sunt create pentru a stabili standardul pentru orice afacere. De exemplu, un contabil va avea reglementări diferite decât un proprietar de restaurant la care să se gândească, dar toate se încadrează sub aceleași principii de bază de a asigura ce este mai bun pentru client, planetă și societate în general față de practicile neetice utilizate pentru a obține provit înainte. La ce autoritate răspundeți, ce legi de conformitate respectați, toate vor depinde de industria dumneavoastră și de produsele sau serviciile pe care le furnizați.

Respectarea legii, reglementări, îndrumări și specificații sunt în fruntea acestui domeniu de conformitate. Consultantul de conformitate este probabil să examineze aproape fiecare domeniu al afacerii și să caute zone în care nu există aderență sau în care există riscul de nerespectare. Alte provocări pentru un consultant de conformitate implică respectarea noilor reglementări și modul în care acestea pot afecta direcția afacerii dumneavoastră și modelele existente. Dezvoltarea și monitorizarea unei culturi a conformității la locul de muncă și anticiparea problemelor de conformitate și integrarea practicilor comerciale de reglementare în afacere.

Totul este foarte implicat, având în vedere că reglementările se pot schimba de la o țară la alta. Dacă afacerea dumneavoastră face comerț în străinătate, găsiți clienți internaționali sau primiți produse, ingrediente și materiale din afara țării dumneavoastră, nu numai că va trebui să respecte legile țării de origine, ci și țara de origine a articolelor.

IT

Conformitatea IT devine o problemă din ce în ce mai mare pe măsură ce tot mai mulți angajați se angajează în modele de lucru la distanță sau hibride. Pe măsură ce mai mulți angajați își abandonează computerele la birou și își iau acasă laptopurile, securitatea cibernetică crește. Fie că parolele sunt mai accesibile pentru oamenii din jurul angajatului, fie că folosesc rețele publice care permit accesul hackerilor, securitatea cibernetică devine rapid o problemă pentru consultanții de conformitate IT.

Dar o altă mare problemă pentru conformitatea IT este colectarea datelor. Merge mână în mână și cu securitatea cibernetică. Datele în zilele noastre sunt mai valoroase decât aurul și multe companii le folosesc ca o resursă valoroasă, la fel ca hackerii. Deci, este important ca acesta să fie închisă în siguranță. Cu toate acestea, cealaltă față a acestei monede este utilizarea etică a datelor și colectarea datelor. Un exemplu notabil este GDPR aplicat de Uniunea Europeană, care cere fiecărui vizitator al site-ului să acorde site-ului permisiunea de a vă colecta datele, dar este departe de singura reglementare privind colectarea, stocarea și utilizarea datelor clienților și utilizatorilor.

Financiar

În cele din urmă, există conformitatea financiară. Un consultant de conformitate din sectorul financiar nu se ocupă de banii afacerii, ci mai degrabă de modul în care firmele financiare și afacerile obțin și gestionează bani. Desigur, fiind nevoit să se ocupe de o marfă atât de importantă atât pentru clienți, cât și pentru firme, există o mulțime de domenii diferite la locul de muncă. Unele dintre cele mai mari probleme pe care le poate întâmpina un consultant de conformitate în sectorul financiar includ combaterea spălării banilor și finanțarea antiterorismului. Este obișnuit ca persoanele care doresc să spele bani să folosească împrumuturile și alte produse oferite de firmele financiare pentru actele lor criminale și, la rândul lor, spălarea banilor este folosită în finanțarea organizațiilor teroriste. Concentrându-se pe ambele probleme, consultanții de conformitate pot identifica, raporta și închide spălatorii de bani și finanțarea terorismului.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending