Conectează-te cu noi

Business

Cum să Îmbunătățiți Securitatea Cibernetică Într-o Afacere

Publicat

pe

Cum să Îmbunătățiți Securitatea Cibernetică Într-o Afacere

Proprietarii de afaceri și angajații s-ar putea crede că nu sunt dezlegați când vine vorba de atacuri cibernetice. Mai puțină vizibilitate și mai puține resurse în joc pot oferi un fals sentiment de securitate. Cu toate acestea, întreprinderile mici și mijlocii sunt la fel de vulnerabile ca și corporațiile multinaționale sau conglomeratele. De fapt, criminalii cibernetici vizează adesea companiile mai mici din cauza lipsei lor de resurse. Mai exact, mai puține resurse IT și de securitate cibernetică facilitează notarea întreprinderilor mici.

Consecințele atacurilor cibernetice de succes au, de asemenea, mai mult impact pentru o afacere mică. Pierderea resurselor financiare, reputația deteriorată și întreruperile operațiunilor pot duce la închideri permanente. Acest lucru face ca securitatea cibernetică să fie critică, dar un proprietar de afaceri poate să nu aibă mijloacele pentru a angaja o echipă de securitate cibernetică cu drepturi depline. Din fericire, există unele măsuri care pot proteja interesele companiei, angajaților și clienților. Să discutăm modalități de îmbunătățire a protecției afacerii împotriva atacurilor cibernetice.

Utilizați echipamente de rețea cu instrumente de securitate bazate pe inteligență artificială

În timp ce întreprinderile mici nu instalează, de obicei, echipamente Wi-Fi la nivel de întreprindere, aceasta nu înseamnă că securitatea rețelei la nivel de întreprindere nu este la îndemână. Routerele de rețea și soluțiile Wi-Fi pentru companiile mai mici au devenit mai sofisticate datorită inteligenței artificiale.

Unii furnizori de echipamente Wi-Fi oferă routerelor instrumente și tablouri de bord inteligente de monitorizare. Aceste tablouri de bord oferă proprietarilor de afaceri mici mai mult control asupra securității rețelelor lor Wi-Fi. Vă puteți împărți rețeaua în diferite niveluri de acces pentru clienți, angajați și manageri. Instrumentele de monitorizare încorporate ajută, de asemenea, să vă protejați împotriva atacurilor cibernetice, să înregistrați tentativele de intruziune și să plasați în carantină activitățile și dispozitivele suspecte.

Actualizați toate aplicațiile software și sistemele de operare

Oricine deține un computer sau un smartphone vede actualizările sistemului din când în când. Uneori, laptopul sau telefonul se repornește în mod neașteptat. Vedeți acele actualizări instalate în timp ce încercați să lucrați. Deși acest lucru poate fi enervant și perturbator pentru rutina dumneavoastră, actualizările de software sunt vitale pentru securitatea cibernetică. De cele mai multe ori, actualizările de sistem și software instalează corecții de securitate și remediază vulnerabilități.

Infractorii cibernetici caută în mod constant lacune de securitate în programe și sisteme de operare. Recent, un dezvoltator popular de browser a lansat actualizări pentru a remedia șapte vulnerabilități diferite. Patru dintre acestea au fost identificate ca probleme de securitate cu risc ridicat, permițând infractorilor cibernetici să preia controlul asupra unui dispozitiv. Verificarea sau automatizarea actualizărilor software pe toate aplicațiile și dispozitivele reduce șansa ca sistemele dumneavoastră să devină o țintă.

Implementați filtre de spam

Activarea filtrelor de spam poate reduce semnificativ numărul de e-mailuri de tip phishing și escrocherie care ajung în căsuța dumneavoastră de e-mail. Aceste filtre caută cuvinte cheie, adrese de e-mail suspecte și conținut îndoielnic. Filtrele de spam îi împiedică adesea pe angajați să vadă e-mailuri de phishing și să facă click accidental pe link-uri sau atașamente rău intenționate.

Echipa dumneavoastră poate folosi și filtre de spam pentru a bloca expeditorii individuali sau adresele de e-mail care ar putea ajunge. Unele programe de e-mail vă permit să semnalați e-mailurile în funcție de faptul dacă expeditorul este intern sau extern al organizației. Această funcție îi ajută pe angajați să alerteze mesajele falsificate care ar putea părea a fi de la un coleg sau manager.

Utilizați soluții de conectare unică

Soluțiile de conectare unică (SSO) permit angajaților să se conecteze la diferite aplicații cu aceleași nume de utilizator și parole. Cu SSO, membrii echipei nu trebuie să stabilească nume de conectare și parole separate pentru diferite conturi și aplicații bazate pe web. Ca rezultat, există mai puține parole de reținut și gestionat – și mai puțină tentație de a le scrie într-un notepad.

SSO ajută la creșterea măsurilor de securitate cibernetică ale afacerii dumneaovastră, deoarece puteți controla sau revoca accesul printr-un singur set de acreditări. Când un angajat părăsește organizația, există un singur nume de utilizator și o parolă de dezactivat pentru toate sistemele și aplicațiile. Nu trebuie să setați nivelurile de permisiuni ale angajaților pentru fiecare aplicație. În plus, există mai puține parole care pot fi expuse infractorilor cibernetici.

Activați autentificarea multifactor

Agenția de securitate cibernetică și a infrastructurii afirmă că autentificarea multifactorială poate reduce șansele de a fi compromis cu 99%. Autentificarea multifactorială pune un obstacol suplimentar pentru infractorii cibernetici. Ei nu numai că trebuie să vă cunoască sau să ghicească parola, ci trebuie să furnizeze și un alt mijloc de verificare.

După cum sa menționat, autentificarea multifactorială necesită un al doilea pas după ce cineva introduce un nume de utilizator și o parolă. Membrii echipei pot primi un cod unic printr-un mesaj text livrat pe telefoanele lor sau ar putea fi nevoiți să introducă un PIN. Și-ar putea scana fața sau amprenta. Autentificarea multifactorială verifică dacă persoana care încearcă să obțină acces este legitimă. Acest lucru împiedică infractorii cibernetici să uzurpare identitatea cuiva printr-o parolă.

Educați angajații și implementați politici de securitate cibernetică

Oamenii tind să vadă tehnologia ca sursă a atacurilor cibernetice și a activităților criminale. Cu toate acestea, deseori utilizatorii tehnologiei sunt cei care prezintă cele mai mari riscuri. Infractorii cibernetici pot exploata vulnerabilitățile de securitate, dar una dintre acestea este lipsa de cunoștințe și înțelegere a angajaților. Dacă echipa dumneavoastră nu știe cum arată tacticile de phishing sau de inginerie socială, este mai probabil să se îndrăgostească de ele.

De asemenea, angajații pot folosi tehnologia în moduri care cresc vulnerabilitatea afacerii dumneavoastră. Conectarea BYOD și a dispozitivelor mobile personale la rețea și utilizarea unităților USB personale pe computerele companiei sunt câteva exemple. Implementarea politicilor pentru aceste tipuri de dispozitive și a practicilor de securitate în general ajută la prevenirea atacurilor malware sau ransomware. Educarea angajaților cu privire la amenințările la adresa securității cibernetice și la modul de răspuns va ajuta, de asemenea, la atenuarea acestora.

Asigurați-vă afacerea

Securitatea cibernetică nu este doar pentru băieții mari. Întreprinderile mici trebuie să ridice multe dintre aceleași bariere pe care le fac și corporațiile mai mari. Din fericire, puteți implementa practici eficiente de securitate cibernetică cu un buget mai mic și mai puține resurse IT. Acestea includ instalarea de echipamente Wi-Fi cu instrumente de securitate bazate pe inteligență artificială, implementarea autentificării multifactoriale și educarea angajaților cu privire la amenințările cibernetice. Măsuri ca acestea pot ajuta la oprirea infractorilor cibernetici înainte ca aceștia să provoace daune de lungă durată.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending