Conectează-te cu noi

Tehnologie

Cum se Compară Machine Learning cu Oamenii?

Publicat

pe

Cum se Compară Machine Learning cu Oamenii? | Zicala.ro

Machine Learning este un algoritm care poate face predicții despre evenimente viitoare pe baza comportamentului trecut. Este la fel de predispusă la părtinire ca și oamenii și poate fi folosit pentru a prezice rezultatele viitoare ale campaniilor și produselor. Un exemplu de machine learning automat este folosit pentru a prezice voturile politice, studiind conturile de rețele sociale ale milioanelor de utilizatori. Acest algoritm permite politicienilor să își ofere serviciile și campaniile unui anumit grup. Dar cum se compară această tehnologie cu puterea discreției umane?

Ce este machine learning?

Procesul de machine learning este împărțit în două categorii principale: supravegheat și nesupravegheat. Învățarea supravegheată folosește etichete pentru a clasifica datele și pentru a le atribui predictorilor. Algoritmii de învățare nesupravegheați folosesc date neetichetate și le explorează pentru a identifica tipare ascunse. Acești algoritmi sunt perfecți pentru recunoașterea imaginilor, strategiile de vânzare încrucișată și segmentarea clienților. Sunt utile și pentru reducerea dimensionalității. Unii algoritmi populari de învățare nesupravegheată includ analiza componentelor principale și valoarea singulară.

Un model de machine learning automat face predicții pe baza datelor de intrare și își ajustează funcțiile în funcție de modificările datelor. De exemplu, un model simplu de învățare automată poate identifica ABV sau culoarea unei băuturi. Un alt model, numit regresie liniară cu coborâre în gradient, poate estima numărul de înghețate vândute într-un magazin în funcție de temperatura de afară.

Machine learning vs. oameni

Inteligența umană poate oferi mai multe tipuri de informații. Poate oferi observații în timpul călătoriilor, poate furniza date despre lucruri despre care subiectul are cunoștințe specifice, care poate fi un alt subiect uman sau informații sensibile la care au avut acces, informații despre relațiile interpersonale și rețelele de interese.

Aceste informații nu le poate oferii o mașinărie ci doar oamenii însuși. Așadar, depinde de informația dorită pentru a putea alege între inteligența artificială și inteligența umană.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending