Conectează-te cu noi

Tehnologie

Domenii în care se Utilizează Tehnologia Blockchain

Publicat

pe

Domenii în care se Utilizează Tehnologia Blockchain | Zicala.ro

Știți deja ce este criptomoneda, dar știți exact ce este tehnologia blockchain? Ei bine, dacă nu, avem răspunsul pregătit pentru dumneavoastră. Practic, este o bază de date, dar nu cea obișnuită. Diferența poate fi găsită de fapt în nume: pe măsură ce noi date intră în sistem, acestea sunt introduse într-un bloc nou, care, atunci când este completat, este legat de blocul anterior și așa mai departe. Prin urmare, se formează un blockchain cronologic de date. În cazul criptomonedei, aceasta este folosită în principal pentru că toți utilizatorii implicați pot avea controlul, mai degrabă decât doar o anumită persoană sau grup.

Având în vedere aceste informații, iată câteva dintre domeniile care au ales să folosească nu doar criptomoneda, ci și blockchain.

Lanț de aprovizionare

Iată un număr mare de companii implicate și aproape fiecare a ales să implementeze blockchain dintr-un alt motiv. Unii au făcut acest lucru pentru a se asigura că clienții și ei înșiși își pot urmări produsele, indiferent de tip, asigurând astfel calitatea. Acest lucru se realizează prin urmărirea modului de desfășurare a produsului specific, de la originea sa până la platforma de livrare. Această strategie este excelentă pentru companiile care se confruntă cu probleme de încredere din partea clienților lor, deoarece informațiile sunt la fel de transparente pentru ei, precum și pentru proprietarii companiilor.

Sănătate

În domeniul sănătății, dacă ar fi să explicăm acest lucru fără detalii suplimentare, blockchain-ul este folosit în principal pentru a gestiona în timp real reclamațiile pacienților, asigurând astfel eficiență și, de asemenea, păstrând în siguranță dosarele medicale sensibile și chiar studiile clinice, fără niciun pericol ca acestea să ajungă la altcineva. În plus, similar cu industria lanțului de aprovizionare, produsele farmaceutice pot fi, de asemenea, urmărite, eliminând orice posibilitate de medicamente periculoase sau de contrabandă.

Asigurare

Având în vedere că acest domeniu este o sursă de siguranță, trebuie să funcționeze și pe siguranță. Pentru aceasta, blockchain-ul contribuie ținând la distanță orice activități frauduloase. În acest context, clienții pot furniza documentația mai ușor și fără nicio grijă. Inovațiile se pot face și în acest fel. De exemplu, există posibilitatea creării unei platforme de asigurări inteligente, prin care să poată fi gestionate mai multe probleme internaționale de asigurări.

Energie

Posibilitățile sunt la fel de largi ca și numărul de resurse energetice disponibile. În cazul petrolului, blockchain este folosit pentru tranzacționarea țițeiului, prevenind frauda și argumentând transparența. De asemenea, poate fi folosit pentru cauze nobile, cum ar fi sisteme energetice mai durabile. Acest lucru este extrem de util, deoarece cererea de energie electrică continuă să crească, în timp ce livrările sunt încă reduse. Un alt mod în care acest lucru este acceptat este urmărirea utilizării și accesarea energiei stocate atunci când este necesar.

Călătorie

V-ați întrebat vreodată cum de primiți oferte bazate pe loialitate de la companiile aeriene? Ei bine, pentru asta puteți mulțumi blockchain-ului! Pentru a face acest lucru posibil, informațiile dumneavoastră sunt stocate și analizate în siguranță, determinând, prin urmare, ce oferta vi se potrivește cel mai bine. Ca să nu mai vorbim că este o situație avantajoasă atât pentru dumneavoastră, cât și pentru companie. De asemenea, alte companii aeriene îl folosesc pentru a-și spori acoperirea clienților sau, așa cum tocmai am menționat, pentru a proteja informațiile. În acest scenariu, au apărut diferite platforme și inițiative precum Blockchain for Aviation: sunt incluși și alți participanți, cum ar fi producătorii de avioane, furnizorii de logistică, dezvoltatorii de software și multe altele care contribuie la funcționalitatea companiilor aeriene. În acest fel, toate piesele rămân conectate, îmbunătățind astfel comunicarea și eficiența.

Una peste alta, industriile continuă să evolueze odată cu timpul și este de înțeles că încep să folosească noile tehnologii disponibile, pentru că, pe de altă parte, de ce nu ar face-o? Atâta timp cât nu înseamnă altceva decât îmbunătățire și oferirea clienților lor un serviciu mai bun, nu există niciun motiv pentru care aceștia să nu asume tendințele recente. De asemenea, cel mai bun lucru la ei este că sunt extrem de versatile, astfel încât aproape orice tip de afacere poate beneficia într-un fel sau altul. Odată cu creșterea lumii criptomonedei, nu ne putem aștepta decât la inovații ulterioare și mai bune pe măsură ce trece timpul.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending