Conecteaza-te cu noi

Călătorie

Locuri de Vizitat în Insulele Britanice

Publicat

pe

Locuri de Vizitat în Insulele Britanice | Zicala.ro

Peisajul Insulelor Britanice este dominat de multe repere și monumente istorice. A fost martor la căderea și ascensiunea triburilor, regatelor și imperiilor. Nu multe țări din lume au o istorie atât de bogată în spate, ceea ce face ca Insulele Britanice să fie o bucurie de explorat. Insulele Britanice sunt formate din Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda, toate având o istorie îndelungată în spate și monumente unice care rămân până astăzi.

Băile Romane, Anglia

Bath: în vizită la băile romane din Anglia | 1001 călătorii

Datând din cele mai vechi timpuri, există Băile Romane, care sunt unele dintre cele mai bine conservate structuri antice. Băile ne oferă o privire profundă și cuprinzătoare asupra vieții romanilor care au trăit în zonă în cele mai vechi timpuri. Băile sunt păstrate în patru caracteristici principale; Izvorul Sacru, Templul Roman, Baia Romană și un muzeu care deține multe artefacte. A fost construit în jurul unui izvor termal natural în secolul I d.Hr., iar așezarea romană era cunoscută la acea vreme sub numele de Aquae Sulis. Băile au fost folosite în întreaga stăpânire romană a Marii Britanii până în secolul al V-lea. În 1878, Băile au fost redescoperite și după aceea au început lucrările de descoperire a rămășițelor structurii. A fost deschis publicului în 1897 și a fost conservat pe tot parcursul secolului al XX-lea.

Castelul Edinburgh, Scoția

Castelul Edinburgh din Scotia, una dintre cele mai vizitate fortărețe din  Europa - Deștepți.ro

Una dintre cele mai vizitate atracții ale Scoției, Castelul Edinburg, situat deasupra orașului cu același nume, a devenit monument național și sit de patrimoniu mondial. Castelul a fost construit în secolul al XII-lea și a fost principala reședință regală scoțiană până la unirea coroanelor în 1603. Castelul a fost menționat pentru prima dată în timpul Marii Britanii romane ca Din Eidyn, sau cetatea Eidyn. Astăzi, cu ajutorul unor tururi ghidate, vizitatorii pot explora castelul și istoria acestuia. Oamenii au fost activi în zona castelului Rock de aproape 3.000 de ani. Dealul pe care se află castelul a fost format de o explozie vulcanică în urmă cu 340 de milioane de ani și acum a dispărut.

Hipodromul, Anglia

Hippodrome Casino in London - Have a Thrilling Night of Gaming – Go Guides

Hipodromul, situat în Westminster, Londra, a fost cunoscut în trecut ca o sală de muzică și un teatru uimitor. Reputația sa de cazinou este recentă și de-a lungul anilor a suferit multe schimbări. A fost deschis ca cazinou de către actualul primar al Londrei, Boris Johnson, în 2012 și de atunci a crescut în popularitate, fiind considerat cel mai popular loc de divertisment din Londra. La Totally Gaming Awards, cazinoul a fost premiat drept cel mai bun cazinou în 2013.

Stâncile din Moher, Irlanda

Ghid turistic Irlanda - Globi

O descriere adevărată a stâncilor din Moher nu poate fi exprimată în cuvinte. Lungime de aproape 14,5 kilometri și stând la o înălțime uriașă de 214 metri deasupra apei, un loc ca acesta nu poate fi găsit nicăieri în lume. Nicio vizită în Irlanda sau în Insulele Britanice nu poate fi completă fără a vedea Atlanticul de pe stânci. Se crede că stâncile au peste 340 de milioane de ani și au o istorie bogată în spate, plină de folclor. Stâncile sunt situate în regiunea Burren din comitatul Clare. La fel ca multe alte minuni ale lumii, locația a servit drept inspirație pentru multe povești. Numele provine de la fortul numit Moher, care se afla în partea de sud a stâncilor, cunoscut sub numele de Hag’s Head.

Continuați lectura
Click pentru a plasa comentariul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Călătorie

Locuri de Văzut în Atlantic City

Publicat

pe

By

Locuri de Văzut în Atlantic City | Zicala.ro

Atlantic City a fost o sursă excelentă de inspirație pentru versiunea originală a jocului de masă Monopoly fiind și o stațiune urbană. Atlantic City este situat pe Insula Absecon, pe coasta Oceanului Atlantic.

Atlantic City este cunoscută drept capitala divertismentului din New Jersey, atracțiile turistice din zonă variază de la emblematicul Atlantic City Boardwalk la Farul Absecon, cel mai înalt far din New Jersey, până la Lucy Elefantul. Aici vă puteți îmbarca într-o excursie de pescuit la mare adâncime, puteți face cumpărături în mall sau puteți vizita picturi murale și un parc eolian. Puteți găsi lucruri minunate de făcut și locuri încântătoare de vizitat în Atlantic City.

Alegeți dintre să experimentați fiorul unei culori regale la o masă de joc populară, să vă relaxați la unul dintre spa-urile de zi de lux din Atlantic City sau să găsiți hainele de designer perfecte la prețuri de outlet. Vă puteți bucura de razele soarelui și de nisipul cald pe una dintre plajele de top de pe Coasta de Est. Puteți să fiți copil pentru câteva clipe și să vă bucurați de Steel Pier.

Cu toate acestea, pe lângă aceasta, Atlantic City are multe alte activități și atracții turistice de care vă puteți bucura.

Promenadă

Digurile populare Steel și Central (și plimbările lor de carnaval) se ramifică pe porțiunea principală.

Atlantic City Boardwalk vă oferă oportunitatea de a vedea câteva priveliști a oceanului în timp ce vă plimbați prin magazinele de suveniruri și călărie, lucruri de genul acesta îi pot face pe turiștii mai în vârstă să se simtă nostalgici pentru tinerețea lor.

Acest loc are o mare diversitate de magazine și locuri cu mâncare unde vă puteți ocupa timpul și vă puteți bucura de mâncarea la fel de diversă pe care o oferă.

Puteți merge pe promenadă sau puteți lua un scaun rulant dacă nu aveți dispoziția sau energia necesară pentru asta. Boardwalk este liber să se plimbe în orice moment al zilei, dar călătorii ar trebui să-și păzească buzunarele și să încerce să nu călătorească singuri. Sunt mulți oameni fără adăpost în zonă care cerșesc bani.

Acvariul Atlantic City

Acvariul este situat în Historic Gardens Basin și găzduiește peste 100 de soiuri de pești și animale marine. Puteți admira și bucura de o mică parte din lumea fantastică a oceanului.

Puteți atinge chiar și diverse specii de rechini sau arici de mare și crabi potcoavă dacă vă simțiți suficient de curajos.

Dacă vreți doar să admirați, căluții de mare, terapinii cu spatele de diamant, meduzele de apă rece și multe alte animale marine sunt cu adevărat spectaculoase.

Farul Absecon

Farul Absecon este cel mai înalt far din Garden State și a fost luminat pentru prima dată în 1857. Clădirea este albă și elegantă și și-a încheiat activitatea de ghidare a bărcilor în 1933, după aproape un secol.

Iată câteva vederi minunate din vârful farului și există și un muzeu care poate fi vizitat. Farul se luminează acum în fiecare noapte pentru cei care îl vizitează.

The Boardwalk Hall: Atlantic City

Boardwalk Hall are o varietate de spectacole de divertisment. Aici sunt găzduite spectacole precum concerte, stand-up comedii, evenimente sportive și multe altele.

Pe timpul verii, multe nume cunoscute apar la Boardwalk Hall, toți de la Rolling Stones la Beyoncé au cântat aici.

Din 1940, aici a avut loc Miss America Pageant și a atras mii de spectatori.

Boardwalk Hall deține cel mai mare instrument muzical din lume. Aceasta este o orgă cu țevi care are peste 33.000 de țevi și opt camere. Luni, are loc un tur al orgii și un concert gratuit.

Lucy Elefantul: Atlantic City

Elefantul poate fi urcat într-un tur ghidat. Această atracție turistică a fost construită în 1881 și este situată la granița dintre South Atlantic City și Margate City.

Turul oferă o istorie fotografică a lui Lucy și de acolo puteți vedea priveliștea orașului.

Lucy (Bauwerk) – Wikipedia
Continuați lectura

Călătorie

Orașe de Vizitat Când Călătoriți Singuri

Publicat

pe

By

Orașe de Vizitat Când Călătoriți Singuri | Zicala.ro

Puține lucruri stârnesc adrenalina din sânge și bucuria sufletului călătorind singur, care este cel mai sigur mod de a ne face noi prieteni, în timp ce descoperim planeta pe care avem norocul să o populăm. Nu ar fi o mare surpriză să descoperim niște lucruri ascunse despre dumnvoastră pe care nici nu le bănuiați când sunteți singuri în mijlocul aventurii.

Bordeaux, France

De ce să ratați relaxarea absolută, în cea mai cunoscută regiune viticolă a lumii? Mai ales când le meritați pe toate. Descriind pe scurt centrul idilic al orașului Bordeaux, putem spune doar că arhitectura sa din secolul al XVIII-lea plină de farmec nu a scăpat de aripa protectoare a Patrimoniului Mondial UNESCO. Printre cele mai importante obiective arhitecturale se numără Catedrala Gotica Sfantul Andrei și magnifica Place de la Bourse, cumva greu și imposibil de scăpat din priviri. Și pentru că spuneam ceva despre vin și răsfăț în aceeași propoziție, alege măcar una dintre zile pentru a te bucura de o cină rafinată, la unul dintre restaurantele sau wine-barurile care mărginesc străzile pietruite din Bordeaux.

Crete, Greece

Totuși, de oriunde vă uitați la ea, nu puteți aduce prea multe reproșuri Greciei când vine vorba de discuții despre vacanțe și sărbători. Problema, când vă gândiți la un astfel de turism răsfățat, care abundă totuși în insule, plaje, natură, cultură și toată liniștea, este întotdeauna: „Și în ce colț al Greciei să merg?”. Am înclinat balanța în favoarea celei mai mari insule – Creta. Odată înlăturată tentația de a rămâne ore în șir la malul mării, mai aveți timp să cercetați istoria locului, Muzeul de Arheologie, Palatul Knossos, zidurile venețiene și o vizită în orașul Rethimno, la vreo 70 și câțiva kilometri din Heraklion.

Ho Chi Minh, Vietnam

Orașul Ho Chi Minh este cel mai amețitor oraș al comerțului și culturii din Vietnam, care a condus țara înainte cu energie pulsatorie. Ca un vârtej haotic, orașul dă viață și vitalitate tuturor coloniștilor și vizitatorilor săi. De la cele mai bune hoteluri la cele mai bune pensiuni, de la cele mai clasice restaurante la cele mai gustoase tarabe stradale și de la numeroasele opțiuni de buticuri până la sfârșitul piețelor, Ho Chi Minh City este un oraș al energiei și al descoperirilor.

Aici poți să te plimbi pe alei atemporale și să fii uimit de templele cu tămâie. În plus, puteți vizita și mall-urile șic de designer care se află sub zgârie-norii din secolul 21. Acum o generație, orașul era în frământări, dar acum colajul urban al fostului Saigon este o adevărată frumusețe, deoarece îmbină două lumi într-o masă existentă.

Dar să trecem la lucruri mai fericite. Ho Chi Minh este renumit pentru multe lucruri, iar piețele (încărcate cu aproximativ 3.000 de standuri, un număr cu care nici măcar cele mai mari piețe europene de Crăciun nu se pot lăuda), cultura târgului și motocicletele vă vor atrage atenția. Se estimează că 8,4 milioane de suflete trăiesc în limitele orașului împreună cu cele 7,4 milioane de motociclete care le aparțin.

San Antonio, Texas, USA

Bun venit în San Antonio! Țara bătăliei de la Alamo din 1836 și locul în care lupta pentru independență a texanilor în fața Mexicului a lăsat cel mai important suvenir. Și dacă februarie te aduce aici în vacanță, trebuie să participi la San Antonio Stock Show & Rodeo, un eveniment care promovează tradițiile și agricultura din Texas, primind nu mai puțin de 2 milioane de vizitatori pe an.

Târgul Hemisfair, cu Turnul său al Americilor, este un parc urban care nu ar trebui să scape de ochii niciunui călător. Reprezentațiile oferite de mariachi și festivalurile cu tematică spaniolă aduc remarcații cu preparate și haine de care să vă minunați, dar care vă amintește neobosit că sunteți la un jogging la granița cu Mexic.

Vă puteți încheia ziua cu o plimbare liniștită de-a lungul râului San Antonio pentru că, indiferent de anotimp, temperaturile de aici permit restaurantelor și teraselor să uimească prin farmecul sudic al Americii Latine.

Tbilisi, Georgia

Dacă sunteți omul care își alege destinațiile de vacanță după papilele gustative, atunci cu siguranță capitala colorată a Georgiei vă va aștepta cu brațele deschise. Tbilisi este un adevărat paradis culinar pentru simțuri: porții generoase de „khinkali” (o specialitate a plăcintelor cu carne) și echivalentul georgian al pizza, „khachapuri“, servite la fiecare colț de stradă. Adaugă câteva pahare bune de vin roșu delicios, specifice oricărui stat post-comunist, apoi relaxați-vă la o baie termală la orice spa din Centrul Vechi. Construit în secolul al V-lea, acest oraș cu o istorie bogată a fost reconstruit de 29 de ori de-a lungul timpului, ceea ce înseamnă că puteți descoperi un amestec de influențe medievale, clasice, Art-Deco sau sovietice la fiecare pas. Toate acestea, plus vremea perfectă de vară, fac din Tbilisi următoarea metropolă care va deveni în curând o destinație preferată de vacanță, potrivit estimărilor.

Cape Town, South Africa

Cu aproape jumătate din populație sub 25 de ani, Cape Town vă cucerește prin stilul său modern, prietenos și inovator. Lasați-vă purtat înapoi în timp cu o vizită la fabrica recent renovată din cartierul Woodstock, Old Biscuit Mill, sau răsfoiți buticurile de renume mondial pentru design-urile lor sau plimbați-vă prin diferitele magazine universale de afaceri mici. Nu e de mirare că metropola a primit anul trecut titlul de Capitală Mondială a Designului. Iar turiştii care iubesc animalele nu trebuie să rateze o plimbare pe Boulder Beach, pentru a fi aproape de pinguinii africani, care se mişcă ca acasă.

Continuați lectura

Călătorie

Care Sunt Cele Mai Bune Curse cu Mașini pe care ar Trebui Să Le Vedeți?

Publicat

pe

By

Care Sunt Cele Mai Bune Curse Cu Mașini? | Zicala.ro

Există Formula 1, WRC, Campionatul Mondial de Anduranță, MotoGP și câteva serii de curse de prim rang. Dar care sunt cele mai bune curse cu mașini pe care ar trebui să le vedeți? Iată o listă.

De îndată ce au fost inventate mașinile, au fost organizate curse de diferite feluri. Prima cursă organizată a fost înregistrată încă din 1867. Curând, aceste curse au devenit o modalitate importantă pentru producătorii concurenți de a-și demonstra mașinile. Sunt sigur că vă amintiți concurența pe care Ford și Ferrari au avut-o în anii 60 – popularizată și mai mult de filmul recent de la Hollywood.

Cele două companii erau aproape de gâtul celeilalte, unde amândouă căutau să construiască cea mai rapidă mașină de la Le Mans. În această competiție acerbă s-a născut Ford GT40 Mk I (prototip folosit la Daytona care a reușit să aducă teamă lui Ferrari), cu al doilea prototip care a câștigat Le Mans. Pentru mai multe despre competiția „Ford vs. Ferrari”, vă recomand să vizionați filmul cu același nume.

Pentru această postare – la fel cum rivalitățile producătorilor au evidențiat de-a lungul anilor, iată o listă cu unele dintre cele mai bune curse cu mașini din diferite serii de curse (vehicule cu patru roți).

Raliul de la Monte Carlo

Statul Monte Carlo nu este doar despre Cazinoul Monte Carlo, pe care îl vedeți în filme. Monte Carlo este cunoscut și pentru mitingurile sale. Unul dintre ele se numește oficial Rallye Automobile Monte Carlo. În fiecare an, acest miting este organizat de Automobile Club de Monaco și are loc de-a lungul Rivierei Franceze în Principatul Monaco și sud-estul Franței.

Din perspectiva curselor, acest raliu are de toate, de la condiții imprevizibile la fiecare punct de plecare până la probe speciale celebre în lume. Piloții de curse vor trebui să se confrunte uneori cu condiții de cursă cu o singură etapă, cum ar fi asfalt uscat, asfalt umed, zăpadă și gheață. Raliul pe etape se desfășoară de la La Bollene-Vesubie până la Sospel, sau uneori este invers. Circuitul de curse este compus din drumuri de munte abrupte și strâmte, cu multe viraje în ac de păr.

Traseul este de aproximativ 31 km, care trece peste Col de Turini, drum de trecătoare montană cu gheață și/sau zăpadă pe unele tronsoane. Prima cursă care a avut loc la Raliul de la Monte Carlo a fost în 1911. Mașinile folosite pentru această cursă sunt din categoria Raliuri, precum Ford Focus, Volkswagen Golf, Renault Clio etc.

Urcarea dealului Pikes Peak

Dealul Pikes Peak este numit și The Race to the Clouds, care este considerat regele tuturor urcărilor de deal. Această cursă este a doua cea mai veche cursă de sport cu mașini din SUA și are o tradiție de lungă durată. Prima cursă a avut loc în 1916 și are un traseu de 12,42 mile cu 156 de viraj care încep la 2.862 de metri înălțime și se termină la vârful Pikes Peak (4.302 de metri înălțime).

Această cursă poate fi considerată o provocare pentru șofer și mașină deoarece, pe măsură ce șoferul urcă spre vârf, aerul subțire încetinește reflexele și scade puterea musculară. Vehiculul este, de asemenea, afectat deoarece aerul subțire fură motorului 30% din puterea sa. Desigur, există și un record stabilit de Sebastien Loeb în 2013 – 8:13.878, unul care nu a fost încă bătut.

Cursa necesită o cantitate incredibilă de concentrare, tenacitate și curaj pentru a o cuceri, deoarece necesită o singură întâmplare, care te poate face să te prăbușești de pe o stâncă. Pista se mai numește și locul de joacă al Diavolului și nu există niciun alt hipodrom în lume precum The Broadmoor Pikes Peak International Hill Climb. De aceea, această cursă cu mașini atrage echipe de curse care sunt dispuși să petreacă luni de pregătire pentru a concura pentru dreptul de a fi Regele Muntelui.

24 de ore de Nurburgring

Am vorbit mai devreme despre 24 de ore de la Daytona (în SUA) și 24 de ore de la Le Mans (Franța). Acum este timpul pentru 24 de ore de Nurburgring, care este centrul Germaniei. La fel ca Daytona și Le Mans, această cursă cu mașini este o cursă anuală de 24 de ore de mașini de turism și curse de anduranță GT, care se desfășoară la faimoasa Nordschleife din 1970. Circuitul de curse, care are o lungime de un singur tur de aprox. 25 km, permite participarea a peste 200 de vehicule și a peste 700 de șoferi.

Această cursă cu motor are o pistă foarte dură numită The Green Hell. Mulți cred că acest eveniment este cea mai epică și epuizantă cursă de anduranță din lume. Peisajul și împrejurimile sunt frumoase, dar acțiunea este non-stop. Cursa în sine este testul suprem al omului și al mașinii.

Monaco Grand Prix

Revenind la fascinantele Monaco și Monte Carlo, Marele Premiu de Formula 1 Monaco a început pentru prima dată în 1929, pe străzile strâmte din Monte Carlo. De atunci, cursa este, fără îndoială, văzută ca cea mai plină de farmec dintre toate cursele – cunoscută și sub numele de „bijuteria coroanei” Formulei 1. Marele Premiu al Monaco este cursa la care vezi toate celebritățile prezente. De asemenea, puteți vedea cum această cursă îl testează pe șofer, deoarece este un circuit incredibil de strâmt, cu zone de scurgere. O singură greșeală poate fi devastatoare, costând un șofer nu doar rezultatele curselor și deteriorarea utilajelor, ci chiar și leziuni corporale.

Circuitul stradal are o multitudine de întorsături. Lipsa unei zone de scurgere și prezența barierelor armco pe ambele părți ale pistei s-au dovedit a fi un aspect pedepsitor. Pentru a vă face o idee despre cât de strâns este această cursă, ar trebui să vă uitați la regretatul Ayrton Senna, unde în 1990 încerca să-și mânuiască mașina în jurul pistei.

Indianapolis 500

Una dintre cele mai faimoase curse din America este organizată întâmplător în aceeași zi cu Marele Premiu de la Monaco (cei mai recenti ani), forțând adesea un șofer să aleagă între cele două. Cursa este găzduită pe celebrul circuit „Brickyard” (cunoscut și sub numele de Indianapolis Motor Speedway) din suburbia Indianapolis – și, după cum sugerează și numele, cursa este un eveniment de 500 de mile.

Desfășurată în 1911, Indianapolis 500 (sau Indy 500) este, de asemenea, una dintre cele trei coroane ale Motorsportului – celelalte două fiind Marele Premiu de la Monaco și 24 de ore de la Le Mans. În zilele anterioare, prestigiul câștigării „Triplei Coroane a Motorsportului” (toate cele trei curse) a fost mult mai mare și mai mulți piloți au încercat-o, cel mai recent fiind campionul mondial de Formula 1 Fernando Alonso.

În ciuda pericolelor curselor ovale, Indy 500 atrage talente de top din lume. Cursa are un format unic de calificare și îi servește câștigătorului o sticlă de lapte în loc de tradiționala șampanie!

Continuați lectura

Trending