Conectează-te cu noi

News

Long Island Cocktail – Rețetă

Publicat

pe

Long Island Cocktail - Rețetă

Long Island Cocktail, cunoscut și sub numele de Long Island Iced Tea, este unul dintre cele mai populare cocktailuri din lume. Acest cocktail iconic se distinge prin combinația sa de mai multe tipuri de alcool și gustul său revigorant, asemănător cu cel al unui ceai cu gheață. Deși numele sugerează o băutură răcoritoare și ușoară, Long Island Cocktail este cunoscut pentru puterea sa, fiind unul dintre cele mai tari cocktailuri.

Long Island Cocktail: Istorie și origini

Istoria Long Island Cocktail este fascinantă și controversată. Se spune că a fost creat pentru prima dată în anii 1970 de Robert „Rosebud” Butt într-un concurs de cocktailuri din Long Island, New York. De atunci, această băutură a devenit faimoasă în întreaga lume, fiind preferată în baruri și restaurante datorită gustului său complex și efectului său puternic.

Ingrediente Necesare pentru Long Island Cocktail

Pentru a prepara un Long Island Cocktail autentic, sunt necesare următoarele ingrediente:

 • 15 ml de vodcă
 • 15 ml de gin
 • 15 ml de rom alb
 • 15 ml de tequila
 • 15 ml de triplu sec
 • 25 ml de suc de lămâie proaspăt stors
 • 30 ml de sirop de zahăr
 • Cola pentru completare
 • Felii de lămâie pentru decor
 • Gheață

Fiecare ingredient contribuie la echilibrul perfect de arome, creând o băutură armonioasă și intensă.

Totodată, iată alte articole similare care v-ar putea interesa:

Mod de preparare Long Island Cocktail

 1. Pregătirea paharului: Pentru început, paharul trebuie umplut cu gheață. De preferat este să folosiți un pahar highball sau un pahar Collins.
 2. Turnarea alcoolului: În shaker-ul de cocktail, se adaugă vodca, ginul, romul alb, tequila și triplu sec. Acestea se amestecă bine pentru a se combina aromele.
 3. Adăugarea sucului de lămâie și a siropului de zahăr: Se adaugă sucul de lămâie proaspăt stors și siropul de zahăr în shaker și se agită bine pentru a se combina toate ingredientele.
 4. Turnarea în pahar: Amestecul din shaker se toarnă peste gheața din pahar.
 5. Completarea cu Coca Cola: Se completează paharul cu Coca Cola, adăugându-se treptat pentru a nu agita prea mult băutura.
 6. Decorarea: Se adaugă o felie de lămâie pe marginea paharului pentru decor și un pai pentru a putea savura băutura.

Sfaturi pentru un Long Island Cocktail perfect

Iată câteva sfaturi utile pentru prepararea acestui cocktail revigorant:

Alegerea ingredientelor de calitate

Pentru a obține un Long Island Cocktail delicios, este esențial să folosiți ingrediente de calitate. Alegeți băuturi spirtoase de bună calitate și suc de lămâie proaspăt stors pentru un gust autentic.

Proporțiile corecte

Un aspect important în prepararea acestui cocktail este respectarea proporțiilor corecte. Echilibrul dintre băuturile spirtoase și celelalte ingrediente este crucial pentru a evita un gust prea intens sau prea slab.

Gheața

Utilizarea gheții de bună calitate este, de asemenea, esențială. Gheața trebuie să fie clară și solidă, pentru a răci băutura fără a o dilua prea mult.

Variante ale băuturii Long Island

De-a lungul timpului, au apărut numeroase variante ale Long Island Cocktail, fiecare adăugând o notă personală acestei băuturi clasice. Printre cele mai cunoscute se numără:

Long Beach Iced Tea

Această variantă înlocuiește Coca Cola cu suc de merișoare, oferind o notă fructată și o culoare distinctivă.

Tokyo Tea

În această variantă, se adaugă Midori (un lichior de pepene galben) în loc de Coca Cola, care conferă cocktailului o nuanță verde și o aromă unică.

Caribbean Iced Tea

Aceasta este o variantă în care se utilizează rom negru jamaican în loc de tequila și votcă.

Long Island Cocktail: Cum se servește

Long Island Cocktail este ideal pentru petreceri și evenimente speciale, datorită aspectului său atractiv și gustului său complex. Este recomandat să fie servit imediat după preparare, pentru a se bucura de toate aromele sale proaspete. De asemenea, se poate personaliza cu diverse garnituri, cum ar fi fructe proaspete sau frunze de mentă, pentru un plus de eleganță.

Long Island Cocktail creat Robert „Rosebud” Butt în Long Island, New York este mai mult decât o simplă băutură; este o experiență în sine. Cu o istorie bogată și un gust inconfundabil, acest cocktail rămâne un favorit printre cunoscători și amatori deopotrivă.

Prepararea sa poate părea complexă, dar cu ingredientele potrivite și puțină practică, oricine poate crea un Long Island Cocktail perfect acasă. Așadar, data viitoare când doriți să impresionați oaspeții sau să vă răsfățați cu o băutură rafinată, încercați această rețetă clasică și savurați fiecare înghițitură!

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending