Conectează-te cu noi

Tehnologie

Mac-ul Tău se Comportă Ciudat? Cel Mai Bun Mod De a-l Reseta

Publicat

pe

Mac-ul Tău se Comportă Ciudat? Cel Mai Bun Mod De a-l Reseta

Această procedură de depanare poate fi utilă dacă Mac-ul dumneavoastră se comportă ciudat. Când ceva nu merge bine cu Mac-ul, probabil că veți încerca câțiva pași standard de depanare, cum ar fi repornirea acestuia, deschiderea utilitarului de disc și chiar efectuarea unei porniri sigure. Încă două tehnici – resetarea SMC și zapping-ul NVRAM – care pot rezolva ocazional alte probleme derutante.

Ce este SMC într-un Mac?

Controlerul de management al sistemului, sau SMC, este un microprocesor care se găsește în Mac-urile cu arhitectură Intel. Multe dintre componentele fizice ale laptopului, inclusiv indicațiile LED, tastaturile și alte accesorii, butoanele de alimentare și ventilatoarele de răcire depind de aceasta pentru funcționare. În plus, afectează modul în care funcționează hard disk-ul, sursa de alimentare și Mac-ul atunci când sunt în modul de repaus.

Când ar trebui să resetați PRAM/NVRAM și SMC pe Mac-ul dumneavoastră?

În primul rând, trebuie să stabilim dacă problema este o problemă PRAM/NVRAM sau o problemă SMC. Este imposibil să determinați dacă o resetare PRAM sau SMC pe un MacBook Pro, iMac Pro sau Mac Pro va fi de ajutor fără a ști asta.

Să continuăm cu unele dintre dificultățile SMC care sunt frecvent întâlnite, deoarece, până când înțelegeți ce se întâmplă, acestea ar putea fi printre cele mai terifiante pentru un utilizator obișnuit de Mac:

  • Wi-Fi nu poate fi accesat.
  • Când deschideți Mac-ul, acesta nu se pornește.
  • Trackpad-ul este inoperant.
  • Iluminile de fundal sau luminile Mac-ului se comportă ciudat.
  • Mac-ul este lent la pornire sau la închidere.
  • Chiar și atunci când efectuați sarcini mai puțin solicitante, ventilatorul dumneavoastră funcționează la o viteză mare.

Cum să resetați NVRAM, PRAM și SMC pe Mac-urile Intel?

Dacă aveți Mac-uri mai vechi care folosesc procesoare Intel decât noile procesoare M1 sau M2 de la Apple. Mac-ul va beneficia ocazional de ștergerea NVRAM, PRAM și SMC pentru a-l face să ruleze mai eficient și fără erori. Acest ghid rapid vă va ghida prin resetarea fiecăruia separat, permițându-vă să rezolvați orice probleme pe care le-ați putea întâlni cu Mac-ul dumneavoastră, cum ar fi probleme la pornirea acestuia după o actualizare sau cu o anumită aplicație. Necesitatea actualizării parametrilor memoriei cu acces aleatoriu al Mac-ului sau a memoriei nevolatile cu acces aleatoriu este cauzată de obicei de probleme de software.

Concluzie

Cei mai buni tehnicieni, care sunt renumiți pentru repararea echipamentelor Apple cu o precizie uimitoare, au înțeles încă din ziua în care Apple a anunțat procesorul M1 că moartea Intel pe Mac a fost doar o chestiune de timp. După ce ne-am ocupat practic de fiecare model de iPhone, ne-am dorit întotdeauna ca Apple să ofere un procesor special creat doar pentru Mac-uri, pe linia cipului fulgerător din seria A.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending