Conecteaza-te cu noi

Călătorie

Motive Pentru a Vizita Mauritius

Publicat

pe

Motive Pentru a Vizita Mauritius | Zicala.ro

Mauritius este o destinație de vis. Această mică insulă este situată la 2.000 de mile de coasta de sud-est a Africii și este pur și simplu un rai pe pământ. De la plajele albe și blânde până la împrejurimile pline de culoare și mâncarea tradițională de stradă, această destinație de călătorie este unică și este un must-see.

1. Plajele magnifice și clima

Mauritius este renumit pentru plajele sale, deoarece această destinație are cele mai frumoase coaste din întreaga lume. Situat în estul Madagascarului și înconjurat de Oceanul Indian, este un paradis tropical distins, cu vreme perfectă pe tot parcursul anului. Are vârfuri vulcanice spectaculoase, vegetație densă și peste 160 de kilometri de coastă, presărată cu plaje pitorești. Fie că îți dorești să te relaxezi făcând plajă sau citind o revistă, sau urmărind un film, aici poți face orice fel de activitate îți dorești și petreci cel mai bun timp din viața ta.

Coasta din Mauritius are peste o sută de plaje albe sau aurii. În funcție de regiune, acestea sunt căptușite cu casuarina, nucă de cocos sau palmieri. De la plaje lungi la plaje mici, fiecare plajă are caracteristicile și frumusețea ei. Împreună cu viața subacvatică bogată și temperatura ideală a apei, veți avea combinația perfectă dintre cele mai bune vacanțe vreodată!

2. Natura din Mauritius

Mauritius, numită adesea Insula Paradisului, este binecuvântată de Mama Natură în multe feluri. Insula este o destinație de călătorie cu posibilități nesfârșite, cu un climat tropical, cascade sălbatice, păduri dese, munți și multe activități diversificate.

Pământul în șapte culori al lui Chamarel este o ilustrare perfectă a naturii sălbatice. Este o structură geologică unică cauzată în mod ciudat de condițiile climatice tropicale, care distinge șapte culori diferite ale pământului. Astăzi, este o atracție turistică semnificativă în Mauritius și este vizitată de mii de oameni în fiecare an.

Mauritius are de explorat mai mult de o duzină de rezervații naturale și grădini botanice, precum și peisaje muntoase, cascade și păduri tropicale. Cea mai veche grădină botanică din sudul insulei, Grădina Botanică Sir Seewoosagur Ramgoolam din Pamplemousses, are 500 de plante, inclusiv nuferi gigantici și peste 80 de tipuri de plante și palmieri. În Île aux Aigrettes, în apropiere de coasta de sud-est a Mauritius, puteți găsi specii endemice, cum ar fi kestrele și porumbeii roz, precum și broaște țestoase gigantice.

3. Explorați culturile vibrante din Mauritius

Societatea maurițiană este un exemplu perfect de diversitate și armonie. Cultura maurițiană reflectă diversitatea populației sale. Chiar dacă majoritatea populației sunt hinduși, societatea maurițiană este influențată în principal de cultura franceză. Limba maternă a țării, creola, este limba franceză cu un amestec de vocabular asiatic, african și englez.

Port Louis este capitala insulei și este un oraș plin de cultură și istorie maurițiană. În Mauritius, este obișnuit să găsești pe aceeași stradă monumente religioase de etică diferită. În ciuda originilor lor diferite, musulmanii, hindușii, africanii și chinezii trăiesc în pace și armonie.

Unul dintre motivele care fac Mauritius atât de impresionant este cultura și bucătăria sa unică, făcând din această insulă una dintre cele mai frumoase destinații de călătorie din lume. Pentru a afla rapid și intens despre cultura Mauritius, asigurați-vă că participați la spectacolul local Sega. Muzica și dansul provin din Africa. Mauricienii cred că aceasta este expresia muzicală a stilului lor de viață – bucurie și vitalitate.

4. Experiențe de scufundare

Insula Mauritius este înconjurată de recife de corali incredibile și de viață marină luxuriantă. Aproximativ 4.000 de specii de pești și crustacee trăiesc pe coasta insulei. Când veți experimenta scufundările în Mauritius, veți afla câte bunuri naturale are insula. În fiecare an, mulți operatori de pe insulă organizează mii de excursii submarine. Dacă te hotărăști să mergi în Mauritius, această activitate trebuie să fie pe lista ta.

5. Alte activități pe care Mauritius le oferă călătorilor

Dacă sunteți în căutarea unor activități care stimulează adrenalină, sau v-ați săturat de șezlonguri, puteți lua un quad sau un buggy, călare, mountain bike sau puteți merge pe jos până la rezervația luxuriantă Domaine de l’Étoile. Puteți merge cu tiroliana sau puteți face drumeții prin pădurea tropicală, puteți încerca rafting în cascadă sau puteți intra în apă pentru a explora diversele sporturi marine disponibile. De asemenea, puteți încerca caiac, windsurfing, kite surfing, paddle surfing sau navigație. Toate hotelurile și stațiunile de pe insulă oferă aceste activități.

Una dintre activitățile unice pe care le puteți avea în acest paradis tropical este înotul alături de delfini și balene. Cele mai multe dintre aceste mamifere marine inteligente și fermecătoare sunt situate în jurul Golfului Tamarin și adesea vin în contact strâns cu turiștii.

6. Bucătăria din Mauritius

Bucătăria maurițiană este, fără îndoială, unul dintre principalele motive pentru a vizita acest loc. Bucătăria maurițiană este diversă și influențată de bucătăriile asiatice, africane, indiene și chiar franceze. Când vă aflați în Mauritius, asigurați-vă că vă răsfățați cu pește, miel Halim, dhal puri și rețete picante făcute cu Balbo (un pește alb asemănător cu biban roșu). Există zeci de opțiuni de la restaurante de pe marginea drumului până la restaurante de ultimă generație pentru a vă bucura de o gamă completă de bucătării.

Ultimele cuvinte

Merită vizitat Mauritius în următoarea vacanță? Desigur! Acest paradis tropical are cele mai frumoase plaje și activități minunate și există prea multe motive pentru a veni în Mauritius. Această insulă este, fără îndoială, una dintre cele mai bune destinații de vacanță la nivel global, care poate satisface nevoile tuturor. De la cultură la atracții remarcabile, Mauritius are de toate!

Continuați lectura
Click pentru a plasa comentariul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Călătorie

Locuri de Văzut în Atlantic City

Publicat

pe

By

Locuri de Văzut în Atlantic City | Zicala.ro

Atlantic City a fost o sursă excelentă de inspirație pentru versiunea originală a jocului de masă Monopoly fiind și o stațiune urbană. Atlantic City este situat pe Insula Absecon, pe coasta Oceanului Atlantic.

Atlantic City este cunoscută drept capitala divertismentului din New Jersey, atracțiile turistice din zonă variază de la emblematicul Atlantic City Boardwalk la Farul Absecon, cel mai înalt far din New Jersey, până la Lucy Elefantul. Aici vă puteți îmbarca într-o excursie de pescuit la mare adâncime, puteți face cumpărături în mall sau puteți vizita picturi murale și un parc eolian. Puteți găsi lucruri minunate de făcut și locuri încântătoare de vizitat în Atlantic City.

Alegeți dintre să experimentați fiorul unei culori regale la o masă de joc populară, să vă relaxați la unul dintre spa-urile de zi de lux din Atlantic City sau să găsiți hainele de designer perfecte la prețuri de outlet. Vă puteți bucura de razele soarelui și de nisipul cald pe una dintre plajele de top de pe Coasta de Est. Puteți să fiți copil pentru câteva clipe și să vă bucurați de Steel Pier.

Cu toate acestea, pe lângă aceasta, Atlantic City are multe alte activități și atracții turistice de care vă puteți bucura.

Promenadă

Digurile populare Steel și Central (și plimbările lor de carnaval) se ramifică pe porțiunea principală.

Atlantic City Boardwalk vă oferă oportunitatea de a vedea câteva priveliști a oceanului în timp ce vă plimbați prin magazinele de suveniruri și călărie, lucruri de genul acesta îi pot face pe turiștii mai în vârstă să se simtă nostalgici pentru tinerețea lor.

Acest loc are o mare diversitate de magazine și locuri cu mâncare unde vă puteți ocupa timpul și vă puteți bucura de mâncarea la fel de diversă pe care o oferă.

Puteți merge pe promenadă sau puteți lua un scaun rulant dacă nu aveți dispoziția sau energia necesară pentru asta. Boardwalk este liber să se plimbe în orice moment al zilei, dar călătorii ar trebui să-și păzească buzunarele și să încerce să nu călătorească singuri. Sunt mulți oameni fără adăpost în zonă care cerșesc bani.

Acvariul Atlantic City

Acvariul este situat în Historic Gardens Basin și găzduiește peste 100 de soiuri de pești și animale marine. Puteți admira și bucura de o mică parte din lumea fantastică a oceanului.

Puteți atinge chiar și diverse specii de rechini sau arici de mare și crabi potcoavă dacă vă simțiți suficient de curajos.

Dacă vreți doar să admirați, căluții de mare, terapinii cu spatele de diamant, meduzele de apă rece și multe alte animale marine sunt cu adevărat spectaculoase.

Farul Absecon

Farul Absecon este cel mai înalt far din Garden State și a fost luminat pentru prima dată în 1857. Clădirea este albă și elegantă și și-a încheiat activitatea de ghidare a bărcilor în 1933, după aproape un secol.

Iată câteva vederi minunate din vârful farului și există și un muzeu care poate fi vizitat. Farul se luminează acum în fiecare noapte pentru cei care îl vizitează.

The Boardwalk Hall: Atlantic City

Boardwalk Hall are o varietate de spectacole de divertisment. Aici sunt găzduite spectacole precum concerte, stand-up comedii, evenimente sportive și multe altele.

Pe timpul verii, multe nume cunoscute apar la Boardwalk Hall, toți de la Rolling Stones la Beyoncé au cântat aici.

Din 1940, aici a avut loc Miss America Pageant și a atras mii de spectatori.

Boardwalk Hall deține cel mai mare instrument muzical din lume. Aceasta este o orgă cu țevi care are peste 33.000 de țevi și opt camere. Luni, are loc un tur al orgii și un concert gratuit.

Lucy Elefantul: Atlantic City

Elefantul poate fi urcat într-un tur ghidat. Această atracție turistică a fost construită în 1881 și este situată la granița dintre South Atlantic City și Margate City.

Turul oferă o istorie fotografică a lui Lucy și de acolo puteți vedea priveliștea orașului.

Lucy (Bauwerk) – Wikipedia
Continuați lectura

Călătorie

Locuri de Vizitat în Insulele Britanice

Publicat

pe

By

Locuri de Vizitat în Insulele Britanice | Zicala.ro

Peisajul Insulelor Britanice este dominat de multe repere și monumente istorice. A fost martor la căderea și ascensiunea triburilor, regatelor și imperiilor. Nu multe țări din lume au o istorie atât de bogată în spate, ceea ce face ca Insulele Britanice să fie o bucurie de explorat. Insulele Britanice sunt formate din Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda, toate având o istorie îndelungată în spate și monumente unice care rămân până astăzi.

Băile Romane, Anglia

Bath: în vizită la băile romane din Anglia | 1001 călătorii

Datând din cele mai vechi timpuri, există Băile Romane, care sunt unele dintre cele mai bine conservate structuri antice. Băile ne oferă o privire profundă și cuprinzătoare asupra vieții romanilor care au trăit în zonă în cele mai vechi timpuri. Băile sunt păstrate în patru caracteristici principale; Izvorul Sacru, Templul Roman, Baia Romană și un muzeu care deține multe artefacte. A fost construit în jurul unui izvor termal natural în secolul I d.Hr., iar așezarea romană era cunoscută la acea vreme sub numele de Aquae Sulis. Băile au fost folosite în întreaga stăpânire romană a Marii Britanii până în secolul al V-lea. În 1878, Băile au fost redescoperite și după aceea au început lucrările de descoperire a rămășițelor structurii. A fost deschis publicului în 1897 și a fost conservat pe tot parcursul secolului al XX-lea.

Castelul Edinburgh, Scoția

Castelul Edinburgh din Scotia, una dintre cele mai vizitate fortărețe din  Europa - Deștepți.ro

Una dintre cele mai vizitate atracții ale Scoției, Castelul Edinburg, situat deasupra orașului cu același nume, a devenit monument național și sit de patrimoniu mondial. Castelul a fost construit în secolul al XII-lea și a fost principala reședință regală scoțiană până la unirea coroanelor în 1603. Castelul a fost menționat pentru prima dată în timpul Marii Britanii romane ca Din Eidyn, sau cetatea Eidyn. Astăzi, cu ajutorul unor tururi ghidate, vizitatorii pot explora castelul și istoria acestuia. Oamenii au fost activi în zona castelului Rock de aproape 3.000 de ani. Dealul pe care se află castelul a fost format de o explozie vulcanică în urmă cu 340 de milioane de ani și acum a dispărut.

Hipodromul, Anglia

Hippodrome Casino in London - Have a Thrilling Night of Gaming – Go Guides

Hipodromul, situat în Westminster, Londra, a fost cunoscut în trecut ca o sală de muzică și un teatru uimitor. Reputația sa de cazinou este recentă și de-a lungul anilor a suferit multe schimbări. A fost deschis ca cazinou de către actualul primar al Londrei, Boris Johnson, în 2012 și de atunci a crescut în popularitate, fiind considerat cel mai popular loc de divertisment din Londra. La Totally Gaming Awards, cazinoul a fost premiat drept cel mai bun cazinou în 2013.

Stâncile din Moher, Irlanda

Ghid turistic Irlanda - Globi

O descriere adevărată a stâncilor din Moher nu poate fi exprimată în cuvinte. Lungime de aproape 14,5 kilometri și stând la o înălțime uriașă de 214 metri deasupra apei, un loc ca acesta nu poate fi găsit nicăieri în lume. Nicio vizită în Irlanda sau în Insulele Britanice nu poate fi completă fără a vedea Atlanticul de pe stânci. Se crede că stâncile au peste 340 de milioane de ani și au o istorie bogată în spate, plină de folclor. Stâncile sunt situate în regiunea Burren din comitatul Clare. La fel ca multe alte minuni ale lumii, locația a servit drept inspirație pentru multe povești. Numele provine de la fortul numit Moher, care se afla în partea de sud a stâncilor, cunoscut sub numele de Hag’s Head.

Continuați lectura

Călătorie

Orașe de Vizitat Când Călătoriți Singuri

Publicat

pe

By

Orașe de Vizitat Când Călătoriți Singuri | Zicala.ro

Puține lucruri stârnesc adrenalina din sânge și bucuria sufletului călătorind singur, care este cel mai sigur mod de a ne face noi prieteni, în timp ce descoperim planeta pe care avem norocul să o populăm. Nu ar fi o mare surpriză să descoperim niște lucruri ascunse despre dumnvoastră pe care nici nu le bănuiați când sunteți singuri în mijlocul aventurii.

Bordeaux, France

De ce să ratați relaxarea absolută, în cea mai cunoscută regiune viticolă a lumii? Mai ales când le meritați pe toate. Descriind pe scurt centrul idilic al orașului Bordeaux, putem spune doar că arhitectura sa din secolul al XVIII-lea plină de farmec nu a scăpat de aripa protectoare a Patrimoniului Mondial UNESCO. Printre cele mai importante obiective arhitecturale se numără Catedrala Gotica Sfantul Andrei și magnifica Place de la Bourse, cumva greu și imposibil de scăpat din priviri. Și pentru că spuneam ceva despre vin și răsfăț în aceeași propoziție, alege măcar una dintre zile pentru a te bucura de o cină rafinată, la unul dintre restaurantele sau wine-barurile care mărginesc străzile pietruite din Bordeaux.

Crete, Greece

Totuși, de oriunde vă uitați la ea, nu puteți aduce prea multe reproșuri Greciei când vine vorba de discuții despre vacanțe și sărbători. Problema, când vă gândiți la un astfel de turism răsfățat, care abundă totuși în insule, plaje, natură, cultură și toată liniștea, este întotdeauna: „Și în ce colț al Greciei să merg?”. Am înclinat balanța în favoarea celei mai mari insule – Creta. Odată înlăturată tentația de a rămâne ore în șir la malul mării, mai aveți timp să cercetați istoria locului, Muzeul de Arheologie, Palatul Knossos, zidurile venețiene și o vizită în orașul Rethimno, la vreo 70 și câțiva kilometri din Heraklion.

Ho Chi Minh, Vietnam

Orașul Ho Chi Minh este cel mai amețitor oraș al comerțului și culturii din Vietnam, care a condus țara înainte cu energie pulsatorie. Ca un vârtej haotic, orașul dă viață și vitalitate tuturor coloniștilor și vizitatorilor săi. De la cele mai bune hoteluri la cele mai bune pensiuni, de la cele mai clasice restaurante la cele mai gustoase tarabe stradale și de la numeroasele opțiuni de buticuri până la sfârșitul piețelor, Ho Chi Minh City este un oraș al energiei și al descoperirilor.

Aici poți să te plimbi pe alei atemporale și să fii uimit de templele cu tămâie. În plus, puteți vizita și mall-urile șic de designer care se află sub zgârie-norii din secolul 21. Acum o generație, orașul era în frământări, dar acum colajul urban al fostului Saigon este o adevărată frumusețe, deoarece îmbină două lumi într-o masă existentă.

Dar să trecem la lucruri mai fericite. Ho Chi Minh este renumit pentru multe lucruri, iar piețele (încărcate cu aproximativ 3.000 de standuri, un număr cu care nici măcar cele mai mari piețe europene de Crăciun nu se pot lăuda), cultura târgului și motocicletele vă vor atrage atenția. Se estimează că 8,4 milioane de suflete trăiesc în limitele orașului împreună cu cele 7,4 milioane de motociclete care le aparțin.

San Antonio, Texas, USA

Bun venit în San Antonio! Țara bătăliei de la Alamo din 1836 și locul în care lupta pentru independență a texanilor în fața Mexicului a lăsat cel mai important suvenir. Și dacă februarie te aduce aici în vacanță, trebuie să participi la San Antonio Stock Show & Rodeo, un eveniment care promovează tradițiile și agricultura din Texas, primind nu mai puțin de 2 milioane de vizitatori pe an.

Târgul Hemisfair, cu Turnul său al Americilor, este un parc urban care nu ar trebui să scape de ochii niciunui călător. Reprezentațiile oferite de mariachi și festivalurile cu tematică spaniolă aduc remarcații cu preparate și haine de care să vă minunați, dar care vă amintește neobosit că sunteți la un jogging la granița cu Mexic.

Vă puteți încheia ziua cu o plimbare liniștită de-a lungul râului San Antonio pentru că, indiferent de anotimp, temperaturile de aici permit restaurantelor și teraselor să uimească prin farmecul sudic al Americii Latine.

Tbilisi, Georgia

Dacă sunteți omul care își alege destinațiile de vacanță după papilele gustative, atunci cu siguranță capitala colorată a Georgiei vă va aștepta cu brațele deschise. Tbilisi este un adevărat paradis culinar pentru simțuri: porții generoase de „khinkali” (o specialitate a plăcintelor cu carne) și echivalentul georgian al pizza, „khachapuri“, servite la fiecare colț de stradă. Adaugă câteva pahare bune de vin roșu delicios, specifice oricărui stat post-comunist, apoi relaxați-vă la o baie termală la orice spa din Centrul Vechi. Construit în secolul al V-lea, acest oraș cu o istorie bogată a fost reconstruit de 29 de ori de-a lungul timpului, ceea ce înseamnă că puteți descoperi un amestec de influențe medievale, clasice, Art-Deco sau sovietice la fiecare pas. Toate acestea, plus vremea perfectă de vară, fac din Tbilisi următoarea metropolă care va deveni în curând o destinație preferată de vacanță, potrivit estimărilor.

Cape Town, South Africa

Cu aproape jumătate din populație sub 25 de ani, Cape Town vă cucerește prin stilul său modern, prietenos și inovator. Lasați-vă purtat înapoi în timp cu o vizită la fabrica recent renovată din cartierul Woodstock, Old Biscuit Mill, sau răsfoiți buticurile de renume mondial pentru design-urile lor sau plimbați-vă prin diferitele magazine universale de afaceri mici. Nu e de mirare că metropola a primit anul trecut titlul de Capitală Mondială a Designului. Iar turiştii care iubesc animalele nu trebuie să rateze o plimbare pe Boulder Beach, pentru a fi aproape de pinguinii africani, care se mişcă ca acasă.

Continuați lectura

Trending