Conectează-te cu noi

Stil de viață

Volare: O Poveste Emoționantă a Unui Film de Drumeție

Publicat

pe

Volare: O Poveste Emoționantă a Unui Film de Drumeție | Zicala.ro

Volare sau All My Crazy Love este un film italian regizat de Gabriele Salvatores, care este cunoscut pentru filmul său în limbă străină Oscar Mediterraneo în 1991. Recent, Gabriele Salvatores a condus franciza de supereroi pentru adolescenți „Băiatul invizibil”. Cel mai recent film al său Volare se bazează pe bestsellerul tradus de Fulvio Ervas, care a fost inspirat dintr-o poveste adevărată, unde povestea este despre un cântăreț de salon, Willi, interpretat de celebrul Claudio Santamaria, care se intersectează accidental cu fiul său adolescent, cu care nu s-a întâlnit niciodată.

Povestea lui Volare

Willi are o epifanie și decide să plece la drum cu fiul său; Vincent interpretat de Giulio Pronno, apoi fiind urmăriți de mama băiatului, Elisa interpretată de Valeria Golino, iar tatăl său vitreg, Mario interpretat de Diego Abatantuno, care a jucat și în Mediterraneo. Gabriele Salvatores a spus pentru Variety că vrea să revină la crearea mai multor genuri de filme de drumeție. El a spus că un film de drumeție ar putea fi despre orice, dar există un lucru pe care toți au în comun, nu este despre unde merge povestea, ci despre cum ajunge acolo. Pentru el, Volare este o revenire a unui tip de cinema în care intriga este esențială, dar ceea ce este mai important este dinamica dintre personaje.

Pentru Volare, Salvatores a lucrat din nou cu Umberto Contarello, care este considerat a avea o creativitate ciudată, care este perfectă pentru o structură narativă care curge liber ca un film de drumeție. A fost ideea lui de a crea un personaj care este un tată care nu știe nimic despre fiul său, așa că se descoperă în timpul călătoriei.

Volare este un film care poate să-i încânte pe mulți și poate să-i dezamăgească pe câțiva pentru că este romantic greoi. Ceea ce îl face atât de diferit este sentimentalismul și evită capcanele corectitudinii politice în toate privințele. Filmul este plasat în anii ’90 și va oferi publicului o experiență răcoritoare. Aici întâlnești personaje care par imediat familiare și am dori să fim alături de ele.

Cei mai buni actori ai Italiei

În acest film, cei mai buni actori ai Italiei sunt Santamaria și Golino. În acest film, Santamaria excelează în fiecare scenă în care se află. Santamaria este cunoscut pentru apariția sa în filmul Bond Casino Royale, unde a jucat rolul lui Carlos, un angajat al Le Chiffre, antagonistul filmului. Cu toate acestea, Claudio Santamaria a primit rolul principal în Jeeg Robot, un film palpitant de urmărire, care are o notă de Tarantino. În plus, nu este nicio surpriză să o surprindem pe Santamaria jucând într-unul dintre viitoarele filme ale lui Quentin.

Între timp, Valeria Golino are ea însăși un CV impresionant. În 1985, a câștigat cea mai bună actriță la Festivalul de Film de la Veneția pentru A Tale of Love. La Hollywood, ea a câștigat un rol principal în Rain Man, care este, în mod ironic, un alt gen de film de drumeție cu o intriga similară a lui Volare. În Rain Man, Valeria joacă rolul Susannei, care este iubita personajului principal, Charlie, interpretat de Tom Cruise.

Singura diferență dintre Volare și Rain Man este că filmul se concentrează în jurul relației dintre doi frați care nu se cunoșteau unul de celălalt.

Ultimele cuvinte

Nu e de mirare că Gabriele Salvatores este interesat de genul de filme de drumeție, când vedem pe unul dintre ei, este imposibil să nu ne lase surprinși de poveștile lor. Un film de drumeție este orice film care este centrat în jurul unei călătorii rutiere, de obicei de către un automobil/mașină în care unul sau mai multe personaje parcurg distanțe mari pentru a îndeplini un obiectiv. Ceea ce face acest gen interesant este că, pe parcurs, personajele se confruntă de obicei cu conflicte între ele și cu împrejurimile lor, în timp ce experimentează creștere și dezvoltare.

Să presupunem că sunteți interesați de acest gen de film. În acest caz, vă va plăcea Volare; chiar dacă este într-o limbă străină, filmul vă va atrage pentru că are potențialul de accidentări în călătoriile pe un teritoriu necunoscut, ceea ce înseamnă că filmele de drumeție se pot preta poveștilor comice. Transporturile absurde și problemele de confruntare dintre diferitele personaje care merg împreună au fost prezentate în comedii clasice precum Midnight Run (1988) și Dumb & Dumber (1994).

Alte genuri care s-au încrucișat cu filmele de drumeție care includ acțiune sunt Mad Max: Fury Road (2015), horror Joy Ride (2001), Film Noir The Hitch-Hiker (1953) și super-eroul Logan (2017). De asemenea, chiar și filmele fantastice precum Lord of the Rings și The Hobbit prezintă elemente ale unui film de drumeție, deoarece descriu călătorii care schimbă caracterul.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending