Conectează-te cu noi

Tehnologie

3 Utilizări Zilnice Ale Inteligenței Artificiale

Publicat

pe

3 Utilizări Zilnice Ale Intelingenței Artificiale | Zicala.ro

Inteligența artificială reprezintă o tendință fierbinte în societatea actuală, pe măsură ce anunțurile și evoluțiile mai interesante sunt lansate pe piață. Deși această tehnologie este destul de avansată, percepția publicului cu privire la AI este încă limitată. Majoritatea oamenilor obișnuiți se gândesc la scenarii viitoare doar atunci când vine vorba de AI, fiind complet conștienți de implementările sale de zi cu zi.

Suntem încă departe de o lume care este complet alimentată de roboți și software autonome. Cu toate acestea, AI și alte tehnologii emergente au încă un număr mare de utilizări zilnice pe care nici măcar nu le observăm.

În acest articol, vom acoperi câteva dintre aceste implementări pentru a vă oferi o mai bună înțelegere a acestui domeniu și a potențialelor sale viitoare.

Rețele sociale

Rețelele sociale reprezintă o parte imensă a vieții oamenilor în zilele noastre. Reprezintă locul din care primim știrile noastre, dar și locul în care ne împărtășim viețile și interacționăm cu cei dragi. Este, de asemenea, mediul ideal pentru consumul de conținut și chiar pentru cumpărături, iar toate acestea sunt alimentate de algoritmi inteligenți de care oamenii nici măcar nu sunt conștienți.

Facebook folosește AI și învățarea automată pentru recunoașterea feței, sugerându-vă instantaneu prietenilor să etichetați ori de câte ori încărcați o imagine nouă. Fluxul dumneavoastră de știri și publicitatea vizată pe care le primiți sunt, de asemenea, pe deplin controlate de algoritmi care vă studiază comportamentele și preferințele pentru a vă oferi o experiență mai bună pentru utilizator.

Instagram folosește învățarea automată pentru a înțelege mai bine utilizarea emoji-urilor pentru a sugera automat emoji-urile utilizatorilor săi în conversații. S-ar putea să fiți familiarizați și cu măștile digitale de față care au făcut faimos Snapchat, acestea fiind, de asemenea, pe deplin susținute de inteligența artificială. Și toate acestea abia răzuiesc suprafața atunci când vine vorba de AI în Social Media.

Gaming

S-ar putea să nu fiți conștienți de acest lucru, dar forme mai simple de AI și învățare automată sunt prezente în jocurile video de zeci de ani în urmă. Acestea alimentează elemente previzibile ale jocurilor, cum ar fi personajele NPC. Cu toate acestea, implementările lor sunt încă limitate de acum, deoarece jocurile video au nevoie de reguli și structuri pentru a funcționa corect și AI nu sunt încă pregătite pentru asta.

Un algoritm care este prea liber pentru a face ceea ce își dorește s-ar putea să distrugă experiența jucătorului, fiind prea aleatoriu sau prea priceput. Deși un astfel de aspect ar putea să nu fie excelent pentru jocurile de acțiune cu niveluri și misiuni, este ideal pentru tipul de jocuri care necesită abilități. Inteligența artificială stăpânea deja jocuri precum șahul, putând provoca orice om la ele.

Astfel de algoritmi inteligenți sunt, de asemenea, minunați atunci când vine vorba de a oferi oamenilor infrastructura pentru a se antrena. Dacă puteți juca șah sau orice alt joc de îndemânare cu cel mai bun jucător AI din lume, nivelul dumneavoastră de calificare ar crește cu siguranță semnificativ.

Muncă

Internetul nu este folosit doar pentru divertisment și consum de conținut. Sarcinile legate de muncă reprezintă o mare parte din întregul ecosistem. Google este în fruntea inovației în lumea profesională. Serviciul lor de e-mail, Gmail reușește să filtreze 99% din toate mesajele spam. Acest lucru se realizează utilizând AI care vă înțeleg comportamentul și mesajele care reprezintă spam pentru dumneavoastră.

Aplicațiile Ridesharing, precum Uber și Lyft, utilizează bine AI, chiar dacă s-ar putea să nu vă așteptați la ele. Învățarea automată este pe deplin responsabilă pentru minimizarea timpului de așteptare, pentru calculul prețului călătoriei și chiar pentru asocierea cu alți pasageri. Verificatorii de plagiat, asistenții inteligenți, filtrele de căutare online și fiecare tip de recomandare pe care îl primiți online utilizează, de asemenea, un fel de algoritm inteligent, iar acesta este doar începutul.

Concluzie

Inteligența artificială se află în fruntea evoluției tehnologice în societatea actuală. Pune în funcțiune atât de multe dintre sarcinile noastre online încât este foarte dificil să ții cont de toate. Chiar dacă mulți oameni nu sunt conștienți de acest lucru, AI este principala resursă utilizată pentru îmbunătățirea ecosistemului nostru digital. Cele trei utilizări menționate mai sus sunt doar începutul, iar anii următori vor dezlega și mai multă inovație.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending