Conectează-te cu noi

Tehnologie

Criptomonedele în Transformarea Digitală

Publicat

pe

Criptomonedele în Transformarea Digitală | Zicala.ro

Moneda este orice lucru care se află în circulație și poate fi folosit ca mijloc de schimb. Mai important, trebuie acceptat pe scară largă, astfel încât să aibă o valoare intrinsecă. În primele zile, sistemul de troc a fost utilizat pe scară largă.

Monedele de aur și argint au început să fie folosite mult mai târziu. Printre mai multe experimente s-au efectuat utilizarea articolelor neobișnuite ca monede.

În Sparta antică, de exemplu, tije mari de fier erau folosite ca monede. Acest lucru a fost făcut pentru a preveni urmărirea penală și pentru a menține oamenii concentrați pe dezvoltarea statului.

În Insula Pacificului, pietrele circulare yak, uriașe, nemișcate au fost folosite ca monedă. Acestea au fost numite Pietre Cerești. Adesea moneda era la fel de mare ca înălțimea unei persoane.

Prin urmare, moneda este ceva ce poate fi folosit ca mijloc de schimb și este acceptabilă pentru toate părțile implicate într-o anumită tranzacție.

Valoarea Bitcoinului variază complet la cerere. Nu este un aur garantat sau o monedă guvernată. Acest lucru determină fluctuații mari ale valorii monedei.

Fluctuațiile valorii Bitcoin este o problemă majoră. Înlocuirea monedelor tradiționale este extrem de dificilă nu numai din cauza problemei asociate acceptării, ci și din cauza constrângerii ofertei.

Noi monede de Bitcoin sunt introduși în sistem prin procesul minier. Calculatoarele sunt folosite pentru a rezolva probleme și aceștia fiind recompensați prin Bitcoin. Sistemul este conceput pentru a reduce treptat oferta de Bitcoin și pentru a atinge un maxim teoretic de 21 de milioane de Bitcoin până în 2025.

Avantajele utilizării Bitcoin

  1. Cost: Deoarece nu există o terță parte implicată, costul asociat cu utilizarea monedei este redus.
  2. Securitate: Înregistrările distribuite fac tranzacțiile foarte dificil de modificat.
  3. Anonimat: Utilizatorul are anonimat deoarece tranzacțiile sunt asociate contului și locației, nu utilizatorului individual.

Bitcoin este o criptomonedă care a fost creat și este conceput pentru a fi utilizat numai în spațiul digital. Prin urmare, concurenții săi pot fi clasificați în două grupe:

  1. Produse care facilitează eCommerce.
  2. Monede suverane.

Produse care facilitează eCommerce

Portaluri de plată tradiționale precum PayPal, EBS, Citrus, portofele bancare etc.

Guvernul indian a venit cu interfața de plată unificată.

În UPI, în loc să transfere bani într-un portofel, banii sunt debitați din contul bancar. UPI este construit pe platforma IMPS. A fost construit de NPCI. Chiar și în cazul microplăților, se confruntă cu competiția prin coduri QR.

Aplicațiile precum Google Pay oferă, de asemenea, o concurență dură. Acest lucru încetinește adoptarea criptomonedelor.

Un alt mod important este moneda folosită în jocuri. Unele jocuri au început să utilizeze Bitcoin ca monedă în joc. Cu toate acestea, majoritatea nu o acceptă.

World of Warcraft este conceput teoretic pentru a împiedica jucătorii să folosească moneda reală pentru cerințele jocului. Folosește aurul jocului.

Monedă suverană

Dar cea mai importantă provocare este moneda suverană. Nici o țară nu ar vrea să predea puterea de a tipări propria monedă. O astfel de mișcare ar destabiliza economia.

Acest lucru este valabil pentru economiile în expansiune rapidă, întrucât trebuie introduse noi bani în mod continuu pentru a asigura o productivitate sporită. Lipsa banilor ar crește valoarea banilor. Acest lucru poate duce la probleme de șomaj.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending