Conectează-te cu noi

Business

4 Metode Eficiente Pentru a Îmbunătăți Securitatea Afacerii

Publicat

pe

4 Metode Eficiente Pentru a Îmbunătăți Securitatea Afacerii

Securitatea afacerii nu este ceva ce orice organizație ar trebui să treacă cu vederea. Tot ce este nevoie este ca o încălcare să ducă la rezultate catastrofale – și uneori chiar fatale – pentru o companie. O victimă a infracțiunii cibernetice își poate vedea finanțele dispărând, datele furate și reputația lor la pământ.

Cu toate acestea, chiar și cu daunele care pot fi cauzate, multe companii sunt lipsite de abordare a securității. Trebuie doar să vă uitați la statistici pentru a vedea care este situația. Se spune că infracțiunile cibernetice vor costa afacerile din întreaga lume 10,5 trilioane de dolari în fiecare an până în 2025.

Cu toate aceste fapte și cifre, este logic să căutați modalități de a vă îmbunătăți măsurile de securitate. Aici vă poate ajuta acest articol. Mai jos sunt patru metode eficiente pentru a spori securitatea afacerii.

Mergeți cu un model Zero Trust

O tactică care este în creștere este Zero Trust. Pentru cei neinițiați, un model Zero Trust este folosit pentru a securiza o organizație mergând cu o abordare „niciodată să nu aveți încredere, să verificați întotdeauna”. Ce inseamna asta? Ei bine, înseamnă că, în mod implicit, nimeni nu are încredere în rețea – și asta îi include chiar și pe cei din interior. Dacă o persoană dorește să obțină acces, trebuie să finalizeze de fiecare dată procesele de verificare necesare.

Mergând cu un proces continuu de verificare, Zero Trust limitează posibilitatea apariției unor încălcări. Angajații ar putea considera că este puțin incomod și restrictiv, dar acest tip de arhitectură are ca rezultat un mediu mult mai sigur care evită accesul neautorizat la activele și datele sensibile.

Nu amânați actualizările

Instalarea actualizărilor este o necesitate când vine vorba de securitatea afacerii. Fie că este vorba despre sistemele, dispozitivele, aplicațiile sau programele dumneavoastră, ori de câte ori este disponibilă o actualizare, asigurați-vă că descărcați și instalați aceasta cât mai curând posibil.

Aceste actualizări sunt făcute dintr-un motiv și una dintre cele mai comune este să remedieze exploatările de securitate. Aceasta înseamnă că, dacă continuați să utilizați sisteme sau software învechite, aceste exploatații rămân și le oferă infractorilor cibernetici punctul de intrare pe care și-l doresc.

Efectuați backup-uri regulate

Chiar dacă credeți că apărările de securitate sunt impenetrabile, nu există nicio garanție că puteți ține departe orice amenințare. Noile evoluții vă pot prinde rapid dacă nu sunteți suficient de rapizi să reacționați.

În cele din urmă, trebuie să fiți mereu pregătiți pentru ce e mai rău. Dacă afacerea suferă de o încălcare a datelor, este vital să atenuați acest daune reacționând rapid. O modalitate de a face acest lucru este să aveți copii de rezervă regulate în standby. Dacă datele sunt păstrate prin ransomware, de exemplu, puteți restabili o copie de rezervă anterioară și puteți reveni la funcționare.

Educați angajații

Angajații sunt cea mai importantă apărare împotriva amenințărilor de securitate. Ei sunt, de asemenea, principalul motiv pentru care aceste amenințări reușesc să vă încalce apărarea. Eroarea umană poate fi costisitoare pentru afacere și de aceea educarea și instruirea angajaților dumneavoastră cu privire la riscurile de securitate este o necesitate.

Când știu despre înșelătoriile de tip phishing, malware, ransomware etc., este mai puțin probabil să cadă în capcanele răufăcătorilor.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending