Conectează-te cu noi

Călătorie

4 Situri Antice de Vizitat în Londra

Publicat

pe

4 Situri Antice de Vizitat în Londra | Zicala.ro

Fondat în jurul anului 40 d.Hr. de romani, orașul rămâne astăzi unul dintre cele mai importante orașe din lume și o importantă putere economică. De-a lungul anilor, orașul a primit termeni precum cel mai puternic, cel mai dezirabil și cel mai vizitat oraș din lume. Londra a reușit să supraviețuiască unui număr mare de dezastre de la înființare, trecând prin perioade precum Ciuma Neagră care a cuprins Europa, precum și Marele Incendiu de la Londra care a distrus părți importante ale orașului. Cu toate acestea, există încă o mulțime de lucruri de făcut în Londra și de vizitat.

Londinium – Londra antică

Când orașul a fost fondat de romani, era format din 3 centre distincte ale orașului, o zonă care astăzi este cunoscută pur și simplu sub numele de City of London sau Square Mile. Până în 1800, orașul a atins o populație de 1 milion de oameni și la 6,5 ​​milioane până în 1900. Anii precedați invaziei romane nu există dovezi cunoscute ale unei așezări majore în zona în care se află orașul, ceea ce duce la concluzia că romanii erau primii care au aşezat zona. Numele orașului când a fost stabilit pentru prima dată a fost Londinium și este zona în care se află astăzi orașul Londra menționat anterior. Această zonă a cuprins toată Londra de la întemeierea ei în secolul I d.Hr. până în Evul Mediu.

După cum am menționat, orașul s-a confruntat cu o mare varietate de probleme, chiar și în perioada romană. În acest timp, orașul a fost atacat și de triburile din jur, precum picții, scoțienii și atacatorii sași. În jurul secolului al IV-lea d.Hr., orașul a fost aproape, dacă nu, complet abandonat, iar clădirile sale au căzut în paragină și cea mai mare parte a populației sale s-a mutat la aproximativ 1 milă distanță de oraș în așezarea anglo-saxonă cunoscută sub numele de Lundenwic, unde este localizat Covent Garden modern. După câțiva ani, ceea ce a mai rămas din oraș a fost recâștigat de sași și după aceea, orașul a redevenit o așezare de mare importanță și a continuat să crească. În ciuda importanței orașului în perioada romană, Londinium nu a fost capitala Marii Britanii romane. Acest titlu a fost menținut de Camulodunum, care este Colchesterul modern.

Situri antice din Londra

1. Băile romane Billingsgate

Până în prezent, mai multe situri datează din vremea lui Londinium și a romanilor. Un exemplu ar fi Băile Romane Billingsgate despre care se sugerează că a fost folosită până în momentul în care orașul a căzut în ruină în timpul abandonului său. În timpul construcției Bursei de Cărbune din Londra, în 1848, a fost descoperită baia. După ce a fost descoperită, ruina a rămas păstrată în subsol și abia în timpul reamenajării arheologii au avut ocazia să exploreze în continuare ruina. În timpul săpăturilor, s-a stabilit că baia datează din secolul al II-lea d.Hr. și dădea odată spre Tamisa. Continuă să rămână unul dintre cele mai bune exemple de clădiri romane din oraș.

2. Zidul Roman al Londrei

După cum sugerează și numele, această structură veche a fost construită de romani în jurul Londinium la sfârșitul secolului al II-lea și acum este numele unei străzi din oraș. A fost unul dintre marile proiecte de construcție întreprinse de romani în timpul șederii lor în Marea Britanie. Zidul a continuat să fie întreținut până în secolul al XVIII-lea. Zidul a fost cândva o graniță pentru oraș, însă, odată ce orașul s-a extins spre vest, acesta nu a mai fost cazul. Deoarece zidul a continuat să fie întreținut până în secolul al XVIII-lea, nu este în întregime roman, totuși, are zidărie romană în nucleu.

3. Templul lui Mithras

London Mithraeum a fost descoperit în timpul construcției unei clădiri în 1954 și a devenit una dintre cele mai importante descoperiri romane din Londra. Aici au fost găsite figuri care seamănă cu zeii romani, inclusiv Minerva, Mercur, Mithras și Serapis, artefacte care sunt expuse la Muzeul Londrei. A existat o întreagă religie care s-a format în jurul zeului Mithras și se știe că a fost o religie rivală cu creștinismul și a fost eliminată până la sfârșitul secolului al IV-lea. Religia cunoscută sub numele de Mitraism a fost foarte secretă și până astăzi, 4 temple cunoscute au fost descoperite în Marea Britanie. Templul este construit pe unul dintre râurile pierdute din Londra, cunoscut sub numele de Wallbrook, care a fost pierdut treptat din cauza orașului în expansiune. Pentru cei interesați de istoria antică a orașului, vizitarea templului este o necesitate, deoarece conține o mulțime de informații despre cultul lui Mithras, precum și artefacte bine conservate.

4. Amfiteatrul Roman din Londra

Construit undeva în jurul secolului I d.Hr., Amfiteatrul Roman a fost descoperit în timpul construcției Galeriei de Artă Guildhall în secolul al XX-lea și au avut loc 3 săpături pe parcursul a 40 de ani. Prima a fost în 1951, a doua în 1985 și, în sfârșit, în 1987. Toate săpăturile au fost făcute sub conducerea Muzeului Londrei. S-a descoperit că Amfiteatrul a trecut prin renovări ample în timpul secolului al II-lea d.Hr. și amploarea lui spune multe despre importanța Londinium în timpul ocupației romane a Marii Britanii. O caracteristică impresionantă a acestei structuri antice este bazinul de scurgere căptușit cu lemn și cât de bine au fost conservate. Vizitând astăzi situl, turiștii pot vedea porțiuni din pereții care compuneau structura, scurgerile originale din lemn și 2 camere care ar fi putut servi drept săli de așteptare pentru gladiatori.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending