Conectează-te cu noi

Tehnologie

Malta: Insula Inovației

Publicat

pe

Malta: Insula Inovației | Zicala.ro

Malta s-a poziționat drept lider în tehnologia blockchain și tehnologia DLT, unde guvernul a lansat chiar și o strategie pentru inteligența artificială. Cu asistența Space Task Force, această mică națiune din Marea Mediterană intră într-o nouă eră a inovației digitale.

O urmărire a viitorului digital

Dacă vă uitați în istoria Maltei, în ultimii patru ani, țara s-a bucurat de o creștere economică substanțială. Pentru ca economia să fie rezistentă la șocurile externe, guvernul a continuat să se diversifice și să exploreze noi nișe pentru a susține creșterea economică. Tocmai din acest motiv, guvernul a pătruns în zone economice de nișă. În urmă cu doi ani au început cu blockchain, iar țara a reușit să atragă investiții, nu doar în ceea ce privește cripto, ci și în alte domenii tehnologice.

Acum, Malta vede noi evoluții în companiile care investesc în tehnologie și care vin să opereze în țară. S-a observat, de asemenea, un efect de răspândire, în special din partea industriei iGaming, care produce produse noi care susțin tehnologia blockchain. Malta este prima țară care merge în această direcție. Din acest motiv, companiile se simt mai confortabil să lucreze în Malta și să-și extindă operațiunile, deoarece cadrul țării este menit să ofere securitate juridică. De exemplu, în loc să aibă o companie care operează doar în industria cazinourilor, aceste companii operează și în activități auxiliare, cum ar fi blockchain și AI.

În plus, guvernul are și o viziune centrală pentru insulă, iar această viziune este de a face din insula un hub central pentru dezvoltarea jocurilor video și eSports. De exemplu, în mai, guvernul a lansat o strategie privind dezvoltarea jocurilor video și eSports. În prezent, țara are aproximativ 12 companii care operează, inclusiv una AAA, care este cel mai înalt nivel pe care îl poate atinge o companie. Modelul de afaceri al jocurilor video este diferit de cel al companiilor iGaming. Dezvoltatorii de jocuri au nevoie de expertiză și sprijin condus de industrie și specifice sectorului pentru a crește.

Malta este, de asemenea, semnată în MoU, care este unul dintre cei mai importanți organizatori de eSports.

Creștere condusă de inovație

Pentru că populația Maltei a crescut semnificativ în scurt timp, guvernul a lansat un program, în urmă cu doi ani, prin care se dorește să schimbe infrastructura fizică. Ei doresc să implementeze mai multe îmbunătățiri, cum ar fi lărgirea drumului și căutarea altor idei, cum ar fi livrarea prin drone.

Există, de asemenea, o investiție într-un nou cablu de telecomunicații între Malta și Gozo. Există și o licitație pentru un cablu între Malta și Marsilia. În plus, există o altă posibilitate de investiție într-un alt cablu între Libia și Malta, ceea ce înseamnă că Malta poate acționa ca un hub de conectivitate între Europa și Africa. Între timp, în ceea ce privește infrastructura digitală, ei încearcă în continuare să o consolideze.

Țara a lansat, de asemenea, o campanie de securitate cibernetică și o nouă schemă pentru sectorul privat numită B secure. Aici, entitățile private pot solicita ca sistemele lor să fie verificate de către o companie privată unde vor face un raport. Raportul va servi pentru a arăta lacunele și unde este nevoie de investiții pentru a se proteja împotriva atacurilor cibernetice. În plus, va exista și un nou set de registru de companii, numit Malta Business Registry, unde sunt disponibile companii care sunt pe deplin operaționale în AI și blockchain.

Folosind Tehnologia IoT

IoT este văzut ca un mediu pentru aducerea tehnologiei mai aproape de oameni. Țara a lansat o inițiativă împreună cu Vodafone, iar primul lor proiect este de a implementa coșuri inteligente, care vor comunica cu constructorul. Pubelele inteligente vor alerta când este plin cu 70% sau dacă există inundații sau probleme de incendiu. Aceste alerte vor crește eficiența și vor reduce traficul de persoane.

Mai există un proiect care va fi implementat în Luqa pentru parcare inteligentă. Va exista o aplicație gratuită care va informa parcatorii unde este un loc de parcare liber. Acest proiect va fi extins și în alte orașe. Țara crede cu fermitate că Malta și-a câștigat porecla de Insula Blockchain. Numele va fi pus în prim-planul acestei transformări digitale în care s-a angajat țara. Guvernul vrea ca țara să fie un hub pentru inovație și creativitate. Ei știu bine că viitorul este unul interesant și este digital.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending