Conectează-te cu noi

Gaming

5 + 1 Sfaturi Pentru a Cumpăra Căști Pentru Gaming

Publicat

pe

5 + 1 Sfaturi Pentru a Cumpăra Căști Pentru Gaming | Zicala.ro

Piața pentru jocuri pentru computer, consolă și mobil este uriașă, așa că nu este de mirare că există din ce în ce mai mulți producători de hardware care vizează clienții potențiali care sunt receptivi la jocuri cu produsele lor. Numărul așa-ziselor dispozitive pentru jucători destinate acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, iar astăzi avem faptul că, pe lângă tastaturi, mouse-uri, controlere, notebook-uri și desktop-uri care se potrivesc în PC-uri puternice, există și monitoare, proiectoare și căști.

1. Confort, greutate, tampoane pentru urechi

Există o mulțime de jocuri multiplayer în același timp, în care lupta și competiția durează adesea câteva ore. În astfel de cazuri, literalmente nu există posibilitatea ca cineva să ceară o pauză, să se odihnească, așa că este foarte important ca dispozitivele folosite, inclusiv căștile, să fie suficient de confortabile. Dar chiar și atunci când jucați fără un pariu, confortul este un aspect important, așa că merită să vă asigurați că, căștile în sine nu sunt prea grele (o greutate de aproximativ 350 de grame este totuși acceptabilă).

Comoditatea este motivul pentru care nu vă recomandăm să folosiți căști mici cu plug-in pentru utilizare prelungită. Asta pentru ca, după 1-2 ore, soluția este să stimulați din ce în ce mai mult urechea, într-un mod teribil de enervant, care nu a fost inventată pentru a fi introdusă în ea.

O pernă moale pentru cap este o cerință de bază și ar trebui să alegi un model în care perna pentru urechi este ușor de schimbat sau în care în cutie există o versiune de pluș sau o altă variantă de material moale pe lângă tradiționala imitație de piele. Acest lucru se datorează faptului că pielea artificială, deși filtrează eficient sunetele externe, este greu de ventilat, ceea ce poate deveni deosebit de inconfortabil după câteva ore, mai ales dacă este cald sau utilizatorul transpira mai mult decât media din cauza emoției și stresului. În plus, dacă aveți la îndemână o pernă de rezervă pentru urechi, și mai multe persoane pot folosi aceleași căști în mod igienic.

2. Cablu

Este important ca cablul să poată fi înlocuit, deoarece, în cazul unei defecțiuni de contact, produsul nu trebuie să fie aruncat la gunoi sau să ne distrăm să îl lipim. Cablul de 120 cm este ideal pentru că vă permite să folosiți căștile chiar și cu un dispozitiv mobil de buzunar, ajunge confortabil la notebook sau tabletă, dar nu se ondulează deranjant sub picioarele noastre, în fața mâinilor. Desigur, această lungime poate să nu fie suficientă dacă conectați căștile la televizor, desktop sau consolă, așa că este o idee bună să alegeți din fabrică una care vine cu un prelungitor.

Nu contează ce fel de conector există la capătul extensiei, audio analogic de 3,5 mm sau USB, ca acesta din urmă, de exemplu, poate fi uitat pe televizor. Cel mai bine este să aveți mai multe versiuni în cutie sau să aveți un adaptor. De asemenea, merită să acordați atenție căptușelii, deoarece cablul acoperit cu material textil este mult mai încurcat decât plasticul subțire tradițional.

3. Microfon

Este o cerință de bază ca microfonul să poată fi scos dintr-o singură mișcare, astfel încât căștile să poată fi ridicate pe stradă sau în mijloacele de transport în comun fără a fi nevoie să arătăm de parcă am ajuns de la un turn de control al aeroportului. De asemenea, nu strică să puteți poziționa microfonul relativ liber, deoarece acest lucru face mult mai ușor să mâncați și să beți.

Este important ca microfonul să aibă o formă de tehnologie de anulare a zgomotului pasiv sau activ. Respirația șuierătoare și suspinele pot deveni teribil de deranjante. Producătorii tind să vorbească despre tehnologiile pe care le folosesc la superlative, dar nu trebuie neapărat să credeți totul, așa că cel mai bine este să sunați un prieten și să încercați microfonul pentru a vedea cum funcționează cu adevărat în realitate înainte de a cumpăra.

4. Calitatea sunetului

Același lucru este valabil și cu specificațiile tehnice pentru calitatea sunetului, ceea ce înseamnă că companiile preferă să introducă date nerealiste care promit un sunet fenomenal, dar care sunt adesea incontrolabile. Astăzi, practic suntem acolo pentru a spune că sunt un bun punct de plecare, dar nu mai poate cineva să aibă încredere orbește în valori. Într-un cuvânt ca o sută, este o necesitate să încercați un produs înainte ca cineva să ia o decizie de cumpărare; acest lucru este de obicei posibil în magazinele mai mari.

Faptul că căștile pentru gaming ar putea să nu fie rivale cu căștile high-end, destinate exclusiv pentru a asculta muzică, dar este și adevărat că, pe de o parte, nu sunt destinate acestui lucru și, pe de altă parte, aceasta este evidentă în marfă. În general, disproporții și probleme de puritate pot fi găsite în sunetul tuturor produselor. Nu este o tragedie atât de mare când vine vorba de jocuri și vizionarea de filme, dar pentru cei care ascultă și muzică, poate fi ușor de scos la iveală dacă aleg un model în care să iasă în evidență.

Motoarele de jocuri de astăzi nu acceptă cu adevărat sunetul multicanal (5.1, 7.1), așa că nu este nevoie să forțați soluții costisitoare, cu mai multe difuzoare, iar o cască stereo bună se va descurca bine. Unele modele oferă o modalitate de a activa caracteristica surround virtuală, dar nu am întâlnit încă una în care aceasta ar fi furnizat o valoare adăugată reală fără erori deranjante.

5. Panou de control

Practic este posibil să trăieți fără panoul de control de pe cablu, dar dacă este bine pus cap la cap, adică puteți regla volumul, puteți să porniți și să opriți microfonul sau chiar să schimbați setările egalizatorului, poate fi foarte util. Aceasta este de obicei o parte a căștilor pentru jucători, care sunt relativi mici, dar care poate oferi o mulțime de confort în timpul utilizării.

+1. Design

Designul este un factor important care influențează cumpărăturile pentru mulți. Gama de căști pentru gaming este dominată de forme atrăgătoare, tonuri vibrante, culorile fosforescente nu sunt neobișnuite și nici LED-uri intermitente. Nu este exagerat să spunem că există o mulțime de instrumente zgomotoase, pe care producătorii încearcă să le vizeze în primul rând tinerilor și, adesea, doar unui „gamer”.

Este chiar inutil să aveți un cuvânt de spus în gust, există cel mult destule sfaturi că merită să cumpărați un produs pe care să îl luați chiar și pe stradă fără să arătați total nebun sau pe care să îl priviți ani mai târziu fără desgust.

Concluzie

Diferența dintre căști poate fi uriașă. Indiferent dacă îl cumpărați pentru o utilizare ocazională pentru a reda muzică sau pentru a juca jocuri online în timpul liber, ar trebui să cumpărați doar o pereche pe care o puteți încerca înainte. Dacă sunteți inconfortabili sau chiar nu sunteți împăcat cu sunetul, este mai bine să îl evitați și să sacrificați ceva mai mulți bani pentru o piesă care vă place mai mult. Acest lucru se datorează faptului că este de obicei o categorie de produse în care lucrurile mărunte contează și, dacă aveți o problemă cu ea, aveți tendința să o scufundați în sertar.

Una peste alta, o cască bună oferă o experiență complet diferită față de dispozitivele audio desktop cu performanță scăzută sau medie, cu atât mai puțin cu sistemele de sunet integrate pentru computere sau televizoare. Face experiența de joc mult mai intensă, chiar poate crea iluzia de cinema într-o cameră mică doar cu sunetul și există câteva piese care sunt destul de potrivite pentru a asculta muzică, chiar și cu compromisuri mai mici.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending