Conecteaza-te cu noi

Gaming

5 + 1 Sfaturi Pentru a Cumpăra Căști Pentru Gaming

Publicat

pe

5 + 1 Sfaturi Pentru a Cumpăra Căști Pentru Gaming | Zicala.ro

Piața pentru jocuri pentru computer, consolă și mobil este uriașă, așa că nu este de mirare că există din ce în ce mai mulți producători de hardware care vizează clienții potențiali care sunt receptivi la jocuri cu produsele lor. Numărul așa-ziselor dispozitive pentru jucători destinate acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, iar astăzi avem faptul că, pe lângă tastaturi, mouse-uri, controlere, notebook-uri și desktop-uri care se potrivesc în PC-uri puternice, există și monitoare, proiectoare și căști.

1. Confort, greutate, tampoane pentru urechi

Există o mulțime de jocuri multiplayer în același timp, în care lupta și competiția durează adesea câteva ore. În astfel de cazuri, literalmente nu există posibilitatea ca cineva să ceară o pauză, să se odihnească, așa că este foarte important ca dispozitivele folosite, inclusiv căștile, să fie suficient de confortabile. Dar chiar și atunci când jucați fără un pariu, confortul este un aspect important, așa că merită să vă asigurați că, căștile în sine nu sunt prea grele (o greutate de aproximativ 350 de grame este totuși acceptabilă).

Comoditatea este motivul pentru care nu vă recomandăm să folosiți căști mici cu plug-in pentru utilizare prelungită. Asta pentru ca, după 1-2 ore, soluția este să stimulați din ce în ce mai mult urechea, într-un mod teribil de enervant, care nu a fost inventată pentru a fi introdusă în ea.

O pernă moale pentru cap este o cerință de bază și ar trebui să alegi un model în care perna pentru urechi este ușor de schimbat sau în care în cutie există o versiune de pluș sau o altă variantă de material moale pe lângă tradiționala imitație de piele. Acest lucru se datorează faptului că pielea artificială, deși filtrează eficient sunetele externe, este greu de ventilat, ceea ce poate deveni deosebit de inconfortabil după câteva ore, mai ales dacă este cald sau utilizatorul transpira mai mult decât media din cauza emoției și stresului. În plus, dacă aveți la îndemână o pernă de rezervă pentru urechi, și mai multe persoane pot folosi aceleași căști în mod igienic.

2. Cablu

Este important ca cablul să poată fi înlocuit, deoarece, în cazul unei defecțiuni de contact, produsul nu trebuie să fie aruncat la gunoi sau să ne distrăm să îl lipim. Cablul de 120 cm este ideal pentru că vă permite să folosiți căștile chiar și cu un dispozitiv mobil de buzunar, ajunge confortabil la notebook sau tabletă, dar nu se ondulează deranjant sub picioarele noastre, în fața mâinilor. Desigur, această lungime poate să nu fie suficientă dacă conectați căștile la televizor, desktop sau consolă, așa că este o idee bună să alegeți din fabrică una care vine cu un prelungitor.

Nu contează ce fel de conector există la capătul extensiei, audio analogic de 3,5 mm sau USB, ca acesta din urmă, de exemplu, poate fi uitat pe televizor. Cel mai bine este să aveți mai multe versiuni în cutie sau să aveți un adaptor. De asemenea, merită să acordați atenție căptușelii, deoarece cablul acoperit cu material textil este mult mai încurcat decât plasticul subțire tradițional.

3. Microfon

Este o cerință de bază ca microfonul să poată fi scos dintr-o singură mișcare, astfel încât căștile să poată fi ridicate pe stradă sau în mijloacele de transport în comun fără a fi nevoie să arătăm de parcă am ajuns de la un turn de control al aeroportului. De asemenea, nu strică să puteți poziționa microfonul relativ liber, deoarece acest lucru face mult mai ușor să mâncați și să beți.

Este important ca microfonul să aibă o formă de tehnologie de anulare a zgomotului pasiv sau activ. Respirația șuierătoare și suspinele pot deveni teribil de deranjante. Producătorii tind să vorbească despre tehnologiile pe care le folosesc la superlative, dar nu trebuie neapărat să credeți totul, așa că cel mai bine este să sunați un prieten și să încercați microfonul pentru a vedea cum funcționează cu adevărat în realitate înainte de a cumpăra.

4. Calitatea sunetului

Același lucru este valabil și cu specificațiile tehnice pentru calitatea sunetului, ceea ce înseamnă că companiile preferă să introducă date nerealiste care promit un sunet fenomenal, dar care sunt adesea incontrolabile. Astăzi, practic suntem acolo pentru a spune că sunt un bun punct de plecare, dar nu mai poate cineva să aibă încredere orbește în valori. Într-un cuvânt ca o sută, este o necesitate să încercați un produs înainte ca cineva să ia o decizie de cumpărare; acest lucru este de obicei posibil în magazinele mai mari.

Faptul că căștile pentru gaming ar putea să nu fie rivale cu căștile high-end, destinate exclusiv pentru a asculta muzică, dar este și adevărat că, pe de o parte, nu sunt destinate acestui lucru și, pe de altă parte, aceasta este evidentă în marfă. În general, disproporții și probleme de puritate pot fi găsite în sunetul tuturor produselor. Nu este o tragedie atât de mare când vine vorba de jocuri și vizionarea de filme, dar pentru cei care ascultă și muzică, poate fi ușor de scos la iveală dacă aleg un model în care să iasă în evidență.

Motoarele de jocuri de astăzi nu acceptă cu adevărat sunetul multicanal (5.1, 7.1), așa că nu este nevoie să forțați soluții costisitoare, cu mai multe difuzoare, iar o cască stereo bună se va descurca bine. Unele modele oferă o modalitate de a activa caracteristica surround virtuală, dar nu am întâlnit încă una în care aceasta ar fi furnizat o valoare adăugată reală fără erori deranjante.

5. Panou de control

Practic este posibil să trăieți fără panoul de control de pe cablu, dar dacă este bine pus cap la cap, adică puteți regla volumul, puteți să porniți și să opriți microfonul sau chiar să schimbați setările egalizatorului, poate fi foarte util. Aceasta este de obicei o parte a căștilor pentru jucători, care sunt relativi mici, dar care poate oferi o mulțime de confort în timpul utilizării.

+1. Design

Designul este un factor important care influențează cumpărăturile pentru mulți. Gama de căști pentru gaming este dominată de forme atrăgătoare, tonuri vibrante, culorile fosforescente nu sunt neobișnuite și nici LED-uri intermitente. Nu este exagerat să spunem că există o mulțime de instrumente zgomotoase, pe care producătorii încearcă să le vizeze în primul rând tinerilor și, adesea, doar unui „gamer”.

Este chiar inutil să aveți un cuvânt de spus în gust, există cel mult destule sfaturi că merită să cumpărați un produs pe care să îl luați chiar și pe stradă fără să arătați total nebun sau pe care să îl priviți ani mai târziu fără desgust.

Concluzie

Diferența dintre căști poate fi uriașă. Indiferent dacă îl cumpărați pentru o utilizare ocazională pentru a reda muzică sau pentru a juca jocuri online în timpul liber, ar trebui să cumpărați doar o pereche pe care o puteți încerca înainte. Dacă sunteți inconfortabili sau chiar nu sunteți împăcat cu sunetul, este mai bine să îl evitați și să sacrificați ceva mai mulți bani pentru o piesă care vă place mai mult. Acest lucru se datorează faptului că este de obicei o categorie de produse în care lucrurile mărunte contează și, dacă aveți o problemă cu ea, aveți tendința să o scufundați în sertar.

Una peste alta, o cască bună oferă o experiență complet diferită față de dispozitivele audio desktop cu performanță scăzută sau medie, cu atât mai puțin cu sistemele de sunet integrate pentru computere sau televizoare. Face experiența de joc mult mai intensă, chiar poate crea iluzia de cinema într-o cameră mică doar cu sunetul și există câteva piese care sunt destul de potrivite pentru a asculta muzică, chiar și cu compromisuri mai mici.

Continuați lectura
Click pentru a plasa comentariul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gaming

Mecanica în Stilul Jocului

Publicat

pe

By

Mecanica în Stilul Jocului | Zicala.ro

Pe măsură ce tendințele utilizatorilor evoluează într-un ritm rapid, uneori operatorii se întreabă de ce au nevoie pentru a ține pasul cu cerințele? Sergey Kobitskiy este fondatorul Smartico, platforma lider în industrie care ajută operatorii de jocuri să îmbunătățească UX, să îmbunătățească reținerea și să crească profitul.

În acest articol, Sergey va discuta despre caracteristicile cheie ale unei experiențe de joc orientate spre utilizator. În ultimii ani i-au provocat pe operatorii de jocuri să-și schimbe atenția de la achiziție la reținerea clienților. Cu toate acestea, atragerea către client are și provocările sale, iar crearea de clienți fideli este un joc complet diferit.

Sergey mai adaugă că personalizarea este un lux, dar este un lux la care utilizatorii se așteaptă. De exemplu, în industria divertismentului, platforme precum Netflix personalizează experiența pentru utilizatorii săi, afișând conținutul „Vizionat recent” și făcând sugestii pe baza a ceea ce vizionau utilizatorii. El a mai spus că gamificarea este ca și planificarea unei strategii de retenție în timp real pentru a acoperi cât mai multe situații posibile.

Lumea se mișcă rapid, iar oamenii se pot plictisi rapid, ceea ce înseamnă optimizarea tehnicilor de gamificare, oferind în același timp un flux constant de conținut nou pentru implicarea pe termen lung.

Puncte de contact importante

Smartico a acoperit mai multe soluții de marketing care câștigă amploare în industria jocurilor. Tehnologia avansează, la fel și oportunitățile care sporesc implicarea jucătorilor. Partea dificilă constă în menținerea atenției și pentru a încuraja un joc consistent, trebuie să înțelegeți diferitele nevoi ale utilizatorilor.

În cadrul călătoriei clientului, trebuie să recunoașteți punctele de contact critice care pot crea o experiență cu adevărat personalizată. Acest lucru va diferi de la o bază individuală. Cu toate acestea, integrarea completă a AI este un proces vital.

Kobitskiy explică că puterea marketingului și rolul său sunt esențiale pentru a atrage utilizatorul și a modela experiența acestuia pentru a fi unică.

Smartico funcționează deja în ceea ce privește notificările push. Sunt făcute astfel încât notificările să nu se repete, ceea ce înseamnă că jucătorii nu se vor simți copleșiți de mesaje repetitive. AI, totuși, va stabili noi oportunități de a implica utilizatorul. Strategia lor este să nu se implice cu conținut personalizat și informații relevante la momentul potrivit, ceea ce va crea un impuls real în experiența utilizatorului.

AI funcționează în timp real cu puncte de interes personalizate, cum ar fi jocuri noi și alte tipuri de notificări referitoare la utilizator. În zilele noastre, marketingul personalizat este o caracteristică crucială, deoarece piața are o mare varietate de mărci din care jucătorul poate alege. A avea mesaje personalizate este o strategie bună, deoarece jucătorul se va simți special și, de asemenea, va primi ceea ce caută la momentul potrivit.

Clădind încrederea

Multe mărci oferă jocuri noi și interesante, ceea ce înseamnă că partea de achiziție este mai simplă. Este posibil ca oamenii să testeze mai multe jocuri diferite, dar ce faceți pentru a asigura longevitatea?

Procesul de gamificare al Smartico îmbunătățește reținerea, unde puteți vedea un accent pe întăriri pozitive, cum ar fi realizările, progresul și comparația cu alți jucători sunt toate caracteristici care motivează jocul consistent. Dacă acest lucru este asociat cu o provocare suficientă pentru a încuraja o concurență sănătoasă, va genera utilizatori pe termen lung.

Din perspectiva jucătorului, acest lucru este de ajutor, deoarece pot simți că fac parte dintr-o comunitate în care își pot vedea progresul în comparație cu alți utilizatori. Pe măsură ce joacă mai mult câștigând insigne și completând realizări, câștigă mai multe niveluri și urcă pe scară pentru a obține mai multe avantaje și beneficii.

Un jucător se simte mult mai mulțumit dacă primește puncte suplimentare din diverse misiuni și realizări. Acest lucru este, de asemenea, foarte util pentru operator, deoarece va maximiza valoarea jucătorului și îl va determina să joace mai constant. De asemenea, atunci când jucătorul câștigă puncte în joc, posibilitățile de utilizare a acestor avantaje sunt la latitudinea operatorului.

Prin gamificare, operatorul poate crea un comportament specific și poate ghida jucătorul să facă ceea ce își dorește. Sau îi poate conduce la un anumit joc pe care doresc să îl joace creând misiuni sau oferind insigne.

Continuați lectura

Gaming

Laptop-uri Pentru Jocuri Alienware – Merită Hype-ul?

Publicat

pe

By

Laptop-uri Pentru Jocuri Alienware - Merită Hype-ul? | Zicala.ro

Dacă sunteți cel puțin familiarizat cu elementele de bază ale jocurilor, ați auzit de Alienware – aproape visul oricărui gamer. Dar să facem niște săpături. Sunt chiar la fel de bune pe cât pretinde toată lumea? Și de ce? Sunt ele unice?

Dacă vă gândiți să cumpărați un laptop din această categorie și tot simțiți că trebuie să faceți niște cercetări, sunteți în locul potrivit. Vom încerca să analizăm cât mai multe detalii, luând în considerare toate argumentele pro și contra. În acest fel, puteți decide singur dacă acest laptop merită.

O introducere în Alienware

Să începem de la început. Caracteristicile de bază care fac ca orice laptop Alienware să fie atât de solicitat includ, în primul rând, designul extrem de subțire. Cu tot hardware-ul performant incorporat cu pricepere în acest produs, care îi conferă puterea de a suporta cu ușurință seturi VR de înaltă calitate și de a afișa grafică de top, nu ați crede că unele cuvinte precum „subțire” sau „ușor” ar putea chiar fi luate în considerare în descrierea sa. În ciuda tuturor acestor lucruri, Alienware face posibil acest lucru.

O altă caracteristică atractivă care nu este legată de performanța reală a laptopului, dar poate fi totuși apreciată pentru confortul său, este designul inovator care nu permite niciunei pete cu vârful degetelor să strice designul frumos și să distragă atenția de la nuanța sau culoarea frumoasă. Vorbind despre „caroseria”, este fabricată dintr-un aliaj de magneziu, ceea ce o face nu numai extrem de durabilă, dar și nu adaugă nici o greutate inutilă produsului.

Tastatura este o altă caracteristică convenabilă, deoarece este un RGB multicolor cu patru zone, care vă oferă control total și opțiunea de a programa tastele. Alunecând puțin pe tărâmul hardware, trebuie să menționăm că laptopurile au o varietate de cele mai noi procesoare Intel: Core i3, Core i5, Core i7 și Core i9, toate din generația a 10-a.

Crème de la crème

Unul dintre cele mai discutate laptop-uri din varietatea Alienware este cel Area-51m. Și ar putea exista motive pentru asta! Caracteristicile lui Alienware Area-51m sunt greu, sau chiar imposibil, de găsit în orice alt laptop. Asta pentru că, în primul rând, are tehnologia rară de urmărire a ochilor Tobii și are, de asemenea, un procesor standard pentru desktop Core i9-9900K de 95+ W, lucru pe care nu îl găsiți de obicei la majoritatea celorlalte laptop-uri de gaming. Dacă ați crezut că acest lucru este mai mult decât suficient, unicitatea sa nu se oprește aici. GPU-ul său RTX 2080 nu este doar detașabil sau upgradabil, dar este și în aceeași ordine cu GPU-ul MXM. Această combinație devine visul suprem atunci când un nou șasiu de optimizare a fluxului de aer se alătură echipei.

Cu toate aceste caracteristici uimitoare, jocurile complicate precum Assassin’s Creed Odyssey, Metro Exodus sau Forza Horizon 5 nu sunt o problemă pentru acest produs aproape incredibil. Desigur, altele mai simple, cum ar fi Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite sau Sims sunt cu adevărat o bucată de tort, așa că se potrivește chiar și celor mai diverși jucători, care folosesc și jocurile ca formă de relaxare. Acest lucru se datorează și ecranului de 17,30 inchi 16:9, 1920 x 1080 pixeli, plăcii de bază Intel Cannon Lake Z390, memoriei de 32768 MB și spațiului de stocare 2x SK Hynix PC400 de 512 GB.

În mod surprinzător, totul vine împachetat într-un laptop de 3,87 kg. Nimic nu spune „lumină” ca Zona-51m.

Cei buni şi cei răi

Desigur, nu le puteți avea niciodată pe toate. Acest miracol al tehnologiei are și câteva mere urate, dar, cine nu? Porturile sunt semnificativ mai puține: nu sunt multe porturi USB, porturi DisplayPort sau porturi audio. Nici măcar un cititor de carduri SD. De asemenea, nu există o opțiune de ecran 4K. Ne pare rău și nouă.

Când vine vorba de întreținere, placa de jos este foarte ușor de îndepărtat, deoarece aveți nevoie doar de o șurubelniță Phillips. Partea grea este să-l puneți înapoi, deoarece există zăvoare strânse în jurul marginilor.

De asemenea, chiar dacă tastatura are multe caracteristici ușor de utilizat, singura caracteristică ușor enervantă este că nu include taste rapide pentru controlul nivelului de luminozitate al luminii de fundal a tastaturii.

În ciuda complexității afișajului, raportul de contrast este oarecum scăzut: 500:1. Acest lucru se traduce prin faptul că negrul și griul nu sunt atât de adânci pe cât ar putea fi.

Durata de viață a bateriei nu este chiar de neegalat, deoarece capacitatea este mai mică în comparație cu Alienware 17 R5. Combinați acest lucru cu procesorul de desktop pretențios și durata scurtă de viață a bateriei nu este o surpriză. Chiar și atunci când toate caracteristicile sunt setate la minim, durează până la 2,5 ore. Timpul de încărcare de la 0 la 100% este de 2 ore, chiar și atunci când sistemul execută comenzi.

Per total, cu toate minusurile incluse, credem în continuare că acest laptop de gaming merită toată popularitatea care îl înconjoară. Depinde de decizia dumneavoastră dacă vă satisface cererile și așteptările individuale, dar credem că, în orice caz, ar fi o potrivire făcută în Rai. Deci ce mai așteptați?

Continuați lectura

Gaming

Companiile Care Sunt în Spatele Jocurilor Preferate

Publicat

pe

By

Companiile Care Sunt în Spatele Jocurilor Preferate | Zicala.ro

Gaming-ul a devenit o parte importantă a societății noastre, mai ales având în vedere faptul că a ajuns la punctul în care este văzut ca un sport serios. Unii joacă profesional și chiar câștigă existența din asta, în timp ce alții o fac doar ca o distracție sau un hobby. Cu toate acestea, jocurile care sunt jucate sunt la fel de importante ca și cine le face. Dacă ați devenit curioși despre companiile care au transformat jocurile dumneavoastră preferate în realitate, s-ar putea să vreți să stați puțin prin preajmă. Acest lucru va pune în perspectivă modul în care vedeți industria jocurilor.

SONY

Acest mogul din industria jocurilor și-a menținut titlul de cea mai mare companie de jocuri video din lume chiar și în 2021. Gigantul tehnologic din Japonia a câștigat cel mai recent succes datorită lansării PlayStation 5, în 2020. Deși a devenit cea mai populară consolă de jocuri video de nouă generație din lume, a adus și câteva lansări interesante de jocuri. În 2020, ne-am bucurat de ”Marvel’s Spider-Man: Miles Morales”, ”Sackboy: A Big Adventure”, ”The Last of Us Part II”, printre multe altele, iar 2021 până acum a oferit ”MLB The Show 21”, în timp ce așteptam pentru „Horizon Forbidden West”.

Sony este, de asemenea, responsabil pentru seria clasică „Crash” și pentru celebrele „Bloodborne”, „God of War” și multe altele.

TENCENT

În lumea creatorilor exclusiv de jocuri video, Tencent, cu sediul în China, este, fără îndoială, cea mai mare companie. Deși se concentrează în mare parte pe jocurile online și pentru smartphone-uri, cum ar fi faimosul „Onoarea regilor”, ei au început, de asemenea, să-și facă loc în industria jocurilor video. Acest lucru se datorează în mare parte numeroaselor studiouri pe care le dețin în întreaga lume, inclusiv Riot Games. Cu originile sale în America, este studioul care a creat iubitul nostru „League of Legends”. Acesta a devenit atât de succes încât a intrat în categoria jocurilor video jucate profesional.

NINTENDO

Tot o companie japoneză, Nintendo nu este doar a treia ca mărime, ci și un adevărat clasic, care a rezistat în testul vremurilor. Chiar dacă cea mai mare parte a succesului său provine de la lansările constante ale consolelor Nintendo Switch, nu am putea omite „Animal Crossing: New Horizons”. Acest joc a luat prin surprindere 2020 și a devenit rapid un favorit la nivel mondial. În acest context, nu este de mirare că este pe cale să devină copilul de aur al lui Switch. Desigur, nu trebuie să ne uităm rădăcinile și să aducem un omagiu unor jocuri precum „Mario”, „The Legend of Zelda” și „Pokemon”, care au făcut ca copilăria noastră să fie cea mai distractivă parte a vieții noastre.

MICROSOFT

Nu numai că este cea mai mare companie de software din lume, dar ocupă și locul al patrulea ca mărime de jocuri video. Vorbește despre ambiție! Acest statut se datorează filialei de jocuri a companiei, Xbox Game Studios. În timp ce o bună parte din succesul lor incontestabil se datorează Xbox Series X/S, restul este în mâinile jocurilor pe care le dezvoltă ei sau studiourile deținute. Toată lumea a auzit de „Minecraft” până acum, nu? Ei bine, bineînțeles că au făcut-o, pentru că recent a devenit cel mai popular joc video din istorie. Această realizare absolut uriașă este luată de Mojang, care face parte din studiourile deținute pe care le-am menționat. Într-un fel, am putea spune că poate fi și un merit al Microsoft.

Sperăm că acest articol a adus puțină lumină în culisele lumii jocurilor video și, de asemenea, va ajutat să înțelegeți puțin mai multe despre originile jocurilor preferate. Oricare ar fi, vă încurajăm cu tărie să nu renunțați niciodată la ele atâta timp cât vă aduce fericire. La urma urmei, cine ar putea trăi fără hobby-uri sau chiar profesia mult visată?

Continuați lectura

Trending