Conectează-te cu noi

Gaming

PC vs. Consolă – Versiunea 2022

Publicat

pe

PC vs. Consolă - Versiunea 2022 | Zicala.ro

În timp ce majoritatea oamenilor sunt familiarizați cu tachinarea reciprocă dintre utilizatorii Xbox și PlayStation, conflictul cel mai adânc înrădăcinat este încă între utilizatorii de PC și console; există o abundență de subiecte de discutat și onoarea fanilor este în joc de fiecare dată.

Este dificil să rezolvați conflictul odată pentru totdeauna. Nu va exista nicio concluzie; nu există un răspuns sublim. În schimb, acest articol va examina dacă această întrebare are sens și, dacă da, care este mai bună în funcție de circumstanțe.

Oricine a văzut o astfel de discuție pe un forum a auzit deja toate argumentele și contraargumentele care pot apărea pe această temă. Să recunoaștem: unele dintre acestea sunt mai multe fotografii în întuneric decât motive reale, dar există câteva dintre ele la care merită să ne gândim calm și atent înainte de a lua o decizie finală. Iată câteva criterii de luat în considerare.

Sunteți cu adevărat un gamer?

Întrebarea poate părea ciudată la început, dar nimeni nu ar trebui să fie jignit de presupunere. Să începem doar cu o declarație: în anii anteriori, toată lumea visa la jocurile 486 și C64. În ultimii ani însă, multă lume nu se bucură atât de mult de jocuri; mulți preferă nostalgia jocului în locul gameplay-ului în sine. Să ne oprim o clipă, să ne uităm la noi înșine și să fim sinceri: suntem jucători serioși? Verificăm data de lansare a fiecărui joc nou sau jucăm lejer FIFA sau uneori CS:GO. Odată ce aveți răspunsul, se poate trece la următoarea întrebare.

La ce ne așteptăm?

În primul rând, o experiență bună. E bine până acum. Dar plecând de la prima întrebare, este posibil ca nevoile noastre să treacă dincolo de aceasta și nu ne interesează doar și exclusiv recreerea. Mulți oameni au nevoie de ceva de folosit pentru muncă. În timp ce o consolă este concepută special pentru jocuri, un computer desktop permite mai multă versatilitate.

Valoare pentru banii dumneavoastră

Un argument general în favoarea consolelor este că acestea sunt relativ ieftine și sunt bune timp de ani de zile; trebuie doar să înlocuim discurile. În schimb, un PC devine rapid învechit, iar echipamentele suplimentare sunt costisitoare. Cu toate acestea, odată cu prețul mai scump pentru un computer, vin și funcții suplimentare. Desigur, un dispozitiv care poate fi folosit pentru zeci de sarcini simultan costă mai mult decât un dispozitiv care poate face în principal un singur lucru. Nu este nimic surprinzător sau scandalos în asta. Mai mult, ne simplifică situația, pentru că cine vrea să joace doar jocuri nu ar trebui să-și facă griji să cumpere un computer — de ce să cheltuiască de două ori sau de trei ori mai mult decât este absolut necesar?

Prețul, de asemenea, este o problemă relativă. Deși este adevărat că, odată ce începeți să construiți un PC acasă, va fi greu să nu mai cumpărați piese mai avansate, dar este o chestiune de decizie individuală.

Sigur, dacă prindeți febra 4K, 200 FPS, va trebui să plătiți mai mult, dacă nu doriți să coborâți înapoi la 1080 (în SLI), dar să fim sinceri: nimeni nu ne ține un pistol la cap pentru a o face.

Exclusive

„Dar cum rămâne cu consola cu titluri exclusive? Cum fac dragii mei prieteni de PC ca Uncharted 4 sau primul Red Dead Redemption? ” — întrebarea este de obicei formulată mai puțin subtil. Totuși, ce consolă are jocurile dumneavoastră preferate RTS? Problema titlurilor exclusive în acest război permanent este, de asemenea, o sabie cu două tăișuri, deoarece toate cele trei sisteme majore au propriile lor titluri speciale care nu sunt disponibile pentru alții; pe de o parte, aceste nume devin din ce în ce mai puține, iar tendința se îndreaptă către lansări multiplatformă, astfel încât acest fenomen se estompează. Cu toate acestea, este corect să acceptăm că există ceva care va fi disponibil doar aici sau numai acolo – făcând un Xbox, un PlayStation sau un PC unic. Dacă cineva vrea să se joace cu totul, nu există altă opțiune decât să obțină toate sistemele. Dar, în general, nu este o întrebare atât de importantă: dacă pierdem unul dintre cele două jocuri, nici lumea nu se va prăbuși, nu-i așa?

Concluzie

După cum sa spus la început, nu există un răspuns universal la întrebarea de față. Dacă nu sunteți interesat de nimic altceva decât să puteți sta cu prietenii, atunci consola a fost inventată pentru dumneavoastră. Dacă vă place să vă dezvolți PC-ul și să vă străduiți mereu pentru maxim, atunci un PC pentru jocuri este pentru dumneavoastră. Asta nu înseamnă că nu puteți investi într-un PS5 sau Xbox lângă computer dacă sunteți încântați de aventurile NHL sau Nathan Drake, dar vreți să puneți Battlefield în 4K lângă consolă.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending