Conectează-te cu noi

Tehnologie

5 Setări de Securitate la iPhone pe care Trebuie să le Modificați

Publicat

pe

5 Setări de Securitate la iPhone pe care Trebuie să le Modificați

Telefonul dumneavoastră nu vine cu un manual de utilizare. Sigur, puteți găsi ghiduri online de la Apple sau Android, dar nu mizați pe Big Tech care vă va spune secretele pentru a vă proteja cel mai bine.

Setările implicite sunt adesea mult mai bune pentru companiile din spatele lor decât pentru dumneavoastră. Atingeți sau faceți click pentru 10 setări implicite pentru iPhone care necesită atenția dumneavoastră.

Unele funcții atrag mai multă atenție decât altele, cum ar fi noua modalitate de a retrage un mesaj text. Atingeți sau faceți click pentru a vedea ce se întâmplă cu adevărat atunci când anulați trimiterea unui mesaj text. Spoiler: Nu este chiar atât de ascuns pe cât credeți.

Acum, luați-vă iPhone-ul și vă voi arăta câteva modificări de făcut pentru a vă menține în siguranță.

#1 Ștergeți mesajele nedorite

Apelurile spam sunt blocate relativ eficient la nivel de operator, dar textele SMS sunt diferite. Dacă telefonul dumneavoastră este inundat de notificări false de expediere și alte mesaje nedorite, faceți câțiva pași pentru a le opri.

Cea mai simplă și basic metodă de a opri mesajele spam este blocarea numărului. Iată cum să blocați un număr în Mesaje:

• Atingeți numele sau numărul din partea de sus a conversației Mesaje.

• Atingeți informații, apoi derulați în jos și atingeți Blochează acest apelant.

De asemenea, puteți face un pas mai departe prin filtrarea mesajelor de la expeditori necunoscuți. Textele de la oricine care nu se află în lista dumneavoastră de contacte vor fi trimise la fila Expeditori necunoscuți din lista de mesaje. Iată cum să o faceți:

• Accesați Setări > Mesaje.

• Activați Filtrarea expeditorilor necunoscuți.

Sfat bonus: dacă primiți un mesaj de la un număr necunoscut identificat ca spam sau nedorit, îl puteți raporta la Apple. În mesaj, atingeți Raportați nedorit, apoi Ștergeți și Raportați nedorit.

Ce se întâmplă dacă primiți un cod de verificare pe care nu l-ați cerut? Poate că nu este nimic, dar poate fi o înșelătorie.

#2 Opriți toate urmăririle (tracking)

Când treceți de la un site la altul, sunteți adesea urmărit de instrumente de urmărire care colectează date despre unde ați fost și ce ați făcut.

Datele despre obiceiurile dumneavoastră de navigare, aprecieri, distribuiri, reclame pe care faceți click și coșul de cumpărături sunt toate disponibile. Aceste informații pot fi vândute unor terți sau pot fi utilizate pentru publicitate direcționată.

Safari limitează cookie-urile și datele terțelor părți. Vestea bună este că aceasta este activată în mod implicit, dar este o idee bună să vă asigurați că aveți această opțiune activată. Iată cum:

• Accesați Setări > Safari.

• Sub Confidențialitate și securitate, comutați pe Preveniți urmărirea pe mai multe site-uri. Dacă este deja activat, sunteți gata să plecați.

Browserul computerului dumneavoastră este probabil plin de trackere. Atingeți sau faceți click pentru o modalitate ușoară de a șterge zeci cu câteva click-uri.

#3 Blocați ciudatul din agendă care nu va lasă în pace

Sunt sute de solicitări de ajutor tot timpul de la oameni care au de-a face cu un fost, un membru abuziv al familiei sau un vechi prieten care nu poate accepta un indiciu. Dacă v-ați săturat de apelurile și mesajele lor, blocați-le.

Blocați pe cineva prin Agendă:

• Deschideți Contacte, apoi atingeți numele contactului pe care doriți să îl blocați.

• Atingeți Blocați acest apelant, apoi Blocați contactul.

Blocați pe cineva prin aplicația Mesaje:

• Deschideți aplicația Mesaje și atingeți o conversație.

• Atingeți numele, numărul sau fotografia de profil din partea de sus a ecranului.

• Atingeți butonul de informații de sub contact.

• Derulați în jos și atingeți Blocare apelant > Blocare contact.

Sfat bonus: vă puteți ascunde sau bloca numărul din ID apelant.

#4 Navigați în mod privat

Versiunea Safari a modului Incognito se numește Navigare privată. Nu, nu păstrează tot ceea ce faceți în întregime privat, dar are câteva plusuri:

• Istoricul de navigare nu este salvat, iar site-urile pe care le vizitați nu sunt partajate celorlalte dispozitive.

• Safari nu își va aminti paginile pe care le vizitați, ceea ce căutați sau informațiile dumneavoastră de completare automată.

Iată cum să deschideți o fereastră de navigare privată pe iPhone:

• Deschideți Safari pe iPhone și atingeți butonul de file cu două pătrate din colțul din dreapta jos.

• Dacă aveți multe file deschise, atingeți (număr) File în partea de jos a ecranului pentru a afișa lista Grupuri de file.

• Dacă aveți o singură filă deschisă, atingeți Pagina de pornire în partea de jos a ecranului pentru a afișa lista Grupuri de file.

• Atingeți Privat, apoi apăsați Efectuat.

Desigur, modul privat nu este 100% privat, dar astea sunt alte detalii.

#5 Blocați ecranul dumneavoastră de blocare

Puteți accesa câteva funcții – widget-uri, comenzi de redare media, camera dumneavoastră și Centrul de control – din ecranul de blocare al iPhone-ului.

Poate doriți să schimbați ceea ce este accesibil de pe ecranul de blocare pentru a vă proteja confidențialitatea. Dacă îl puteți vedea, poate oricine altcineva care ține telefonul dumneavoastră.

Iată cum să păstrați lucrurile private:

• Accesați Setări > Face ID și Parolă (pe un iPhone cu Face ID) sau Touch ID și Parolă (pe un iPhone cu un buton Acasă).

• Introduceți parola din patru cifre când vi se solicită.

• În secțiunea Permiteți acces când este blocat, examinați opțiunile și alegeți care pot fi văzute pe ecranul de blocare. Opțiunile includ Centru de notificare, Centru de control și multe altele. Dezactivați Centrul de notificări dacă doriți să păstrați notificările private.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending