Conectează-te cu noi

Tehnologie

Cum se Editează un PDF Securizat?

Publicat

pe

Cum se Editează un PDF Securizat? | Zicala.ro

S-ar putea să credeți că ar fi dificil să editați un pdf care este protejat prin parolă, însă nu este atât de greu pe cât pare. De fapt, este chiar foarte ușor să editați un pdf chiar dacă este protejat prin parolă. Să vedem cum puteți edita un pdf cu protecție prin parolă, dar înainte de asta, trebuie să țineți cont de câteva lucruri pentru a putea edita:

 1. Trebuie să aveți parola acelui pdf blocat. În caz contrar, nu ar fi posibil să editați sau să faceți ceva cu acel fișier pdf.
 2. Dacă un pdf este certificat folosind un ID digital, semnătură digitală sau orice certificat, atunci nu veți putea edita acel pdf. Certificarea unui document îl ajută pe destinatar să autentifice un document, ceea ce înseamnă că acesta este blocat de a face orice modificări în document. De obicei, pdf certificat este folosit în scopuri comerciale și legale.

Deci, dacă vreunul dintre cazurile de mai sus se potrivește pentru dumneavoastră, atunci nu veți putea edita acel fișier pdf.

Acum, dacă nu este cazul, atunci cu siguranță vă puteți edita pdf-ul fără a vă confrunta cu nicio problemă. Iată câteva modalități care vă pot ajuta să vă duceți la bun sfârșit munca.

Dacă sunteți creatorul sau autorul pdf-ului, atunci puteți modifica cu ușurință setările pdf-ului și puteți elimina protecția din pdf. După ce eliminați protecția prin parolă, puteți edita cu ușurință pdf-ul. Urmați acești pași pentru a elimina protecția prin parolă din fișierul dumneavoastră pdf (Având în vedere că utilizați adobe acrobat pdf viewer):

 1. Deschideți fișierul pdf pe Windows sau Mac.
 2. Selectați opțiunea „Instrumente”, apoi faceți click pe „Criptare” și apoi alegeți opțiunea „Eliminați securitatea”.
 3. Dacă fișierul pdf este de tip „Document Open Password”, atunci faceți click pe „ok” pentru a elimina protecția prin parolă.
 4. Dacă fișierul este de tipul „Parolă de permisiune”, atunci vi se va cere să introduceți parola pentru a elimina protecția prin parolă.

Acum, deoarece protecția prin parolă este eliminată din pdf puteți edita cu ușurință pdf-ul cu orice software doriți.

Dacă știți parola pdf-ului, dar nu sunteți autorul, nu puteți elimina protecția prin parolă din pdf. Deci, acum, dacă acesta este cazul, puteți folosi orice instrument online pentru a vă edita pdf-ul cu ușurință. Pentru a edita pdf-ul online, urmați acești pași:

 1. Deschideți browserul.
 2. Selectați orice software care vă ajută să editați pdf-ul.
 3. Pur și simplu, trebuie doar să încărcați fișierul pdf și să introduceți parola fișierului.
 4. Editorul de pdf online va face automat treaba și vă va permite să editați pdf-ul.
 5. După finalizarea editării, Salvați fișierul pe dispozitiv.

Semnificația instrumentelor online de editare PDF

În general, există în principal două motive pentru a securiza un fișier pdf. În primul rând, pentru a oferi securitate fișierului. Deci, nu toată lumea poate accesa conținutul fișierului. Un alt motiv este acela de a preveni efectuarea de modificări în acele fișiere.

Dar, de multe ori chiar dacă nu suntem autorul, trebuie totuși să edităm sau să facem unele modificări într-un fișier pdf. Deci, în acest caz, aceste instrumente online devin foarte utile și ușor de utilizat. În caz contrar, dacă aceste instrumente nu ar exista, atunci avem singura modalitate prin care trebuie să cerem autorului pdf-ului să editeze sau dacă pdf-ul este certificat folosind un id digital sau semnătură digitală, atunci autorul ar fi singurul care poate accesa fișierul.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending