Conectează-te cu noi

Tehnologie

AI, IoT și Cloud Ajută Companiile Să Facă Mai Mult – Ghid 2022

Publicat

pe

AI, IoT și Cloud Ajută Companiile Să Facă Mai Mult – Ghid 2022 | Zicala.ro

Când aruncăm o privire mai atentă asupra tehnologiei, există o nevoie uriașă de a facilita tehnologii eficiente care să ajute la optimizare și la costuri, ceea ce acum este mai necesar ca niciodată. În fiecare organizație, eficiența este apreciată. Înainte de era metodologiilor agile, cum ar fi Kanban, oamenii s-au străduit pentru mai mult efort. Acest efort se vede chiar și în îmbunătățirile lui James Watt la motoarele cu abur sau inovațiile liniei de asamblare de către Henry Ford și alții.

În zilele noastre, tehnologiile emergente precum AI, IoT și cloud sunt cele mai bune exemple când vine vorba de optimizarea costurilor. De exemplu, automatizarea proceselor robotizate este o tehnologie care estompează linia dintre automatizarea umană și cea pură. Acest lucru permite roboților să interacționeze direct cu diferite tipuri de interfețe grafice de utilizator care sunt utilizate de oameni. Roboții sunt antrenați să urmărească și să recreeze ceea ce face un om și apoi, în cele din urmă, se îmbunătățesc în ceea ce privește viteza și fiabilitatea.

Industriile caută transformare digitală

Sursă: forbes.com

Gavin Jackson, Senior Vice President și Managing Director la EMEA, a declarat că majoritatea întreprinderilor mari se uită la o transformare digitală și caută să construiască un set de atribute speciale. Ei caută atribute care sunt native digital și care sunt cele mai bune pentru startup-uri sau companii de tehnologie. De exemplu, startup-urile urăsc ideea de risipă. Urăsc orice fel de timp petrecut cu orice altceva, cu excepția construirii produselor lor, a servirii clienților și a reinventării lumii. Acestea sunt una dintre acele atribute care sunt atractive pentru companiile care există de mult timp.

De exemplu, chiar și pentru companiile de jocuri, viitorul pare luminos, deoarece industria jocurilor utilizează mai multă tehnologie decât orice alt sector. Cele mai recente hardware și software conduc industria, cele mai noi inovații tehnologice își fac apariția aici.

Tehnologia în industria jocurilor

Sursă: smushcdn.com

În plus, această industrie are nevoie și de aplicații AI și de utilizarea IoT, care se dovedesc a fi esențiale în dezvoltarea întreprinderilor de jocuri online. Ele schimbă modul în care jucătorii joacă și oferă o experiență mult mai sigură și mai eficientă.

De asemenea, viitorul industriilor jocurilor va reflecta viitorul lumii întregi, deoarece trebuie făcute schimbări reale. Chiar dacă există conexiuni la internet ultra-rapide și oamenii doresc jocuri de înaltă calitate, datele trebuie procesate cât mai repede posibil. Cu toate acestea, uneori procesul poate avea probleme. Răspunsul la această problemă este edge computing.

Jocurile sunt acum accesate prin cloud, care se află într-un server centralizat sau într-o serie de servere. Cu toate acestea, aceste servere pot fi departe și pot apărea probleme atunci când datele sunt transferate și există probleme de latență și jocul întârzie. Edge computing ajută la apropierea cloud-ului de jucător, ceea ce înseamnă că decalajul va dispărea.

De asemenea, vârful computerului va beneficia de impulsul tehnologiei 5G, deoarece asta înseamnă că vor exista mai multe dispozitive conectate la IoT care pot aglomera rețeaua. Cu toate acestea, edge computing poate dispersa datele în centre gestionabile. Tehnologia 5G va ajuta industria jocurilor să vadă zorii VR, AR și dispozitivelor inteligente. Odată cu implementările pe scară largă ale dispozitivelor AI și IoT, lumea jocurilor va avea o securitate sporită, experiențe îmbunătățite pentru utilizatori și jocurile online fără prea mult efort.

Tehnologia în industria robotică

Sursă: wordpress.com

În plus, industria jocurilor, indiferent de formă, nu este singura industrie care utilizează tehnologia. De exemplu, spațiul RPA (Robotic Process Automation) a fost, de asemenea, în atenție, deoarece tot mai multe companii își modernizează versiunile acestei tehnologii prin utilizarea învățării automate și AI. Aceste soluții poartă mai multe denumiri, cum ar fi Intelligent Automation și Intelligent Process Automation. De exemplu, oferta lui Cognizant identifică potențialul automatizării în sarcinile care se referă la operațiunile de afaceri, datorită învățării automate. Cognizant oferă așa-numita „Robotică ca serviciu” care eliberează munca umană în sarcini mai puțin ușoare.

McKinsey de la IPA prezice că în 2025 tehnologiile de automatizare vor avea un impact financiar. În plus, cloud-ul este o altă cale care ajută la optimizarea costurilor și adaugă și capacitate. Cloud computing permite companiilor să tranzacționeze cheltuieli de capital cu cheltuieli operaționale, pe termen scurt, de la Capex la Opex. Mai multe companii încep să se bazeze pe utilizarea serverelor de la distanță, în loc să dețină hardware-ul și să opereze hardware-ul ele însele. Utilizarea serverelor de la distanță este mult mai ușor de întreținut. Pentru că companiile se pot conecta la serverele cloud utilizând software proprietar pentru modelul de cloud privat sau pot oferi acces la software terță parte atunci când vine vorba de cloud public. De asemenea, chiar și un cloud hibrid poate fi abordat, ceea ce înseamnă că saltul la sistemele moștenite poate fi mai puțin traumatizant.

Consultanții au făcut un studiu de la Accenture, în care se spune că beneficiile utilizării cloud includ nu doar optimizarea costurilor, ci și optimizarea stocării. Cloud-ul este, de asemenea, pentru o mai bună utilizare a datelor și o introducere mai accesibilă la tehnologiile complementare precum big data, machine learning și IoT. În plus, nici software-ul nu este lăsat în urmă, deoarece software-ul trebuie să obțină o eficiență mai mare.

Sursă: novateus.com

Internetul lucrurilor este alcătuit din tot felul de senzori hardware conectați, care sunt adesea luați în considerare doar în setările de producție; cu toate acestea, ele pot avea un impact semnificativ asupra spațiilor în care trăim și lucrăm. Internetul lucrurilor beneficiază atât de confortul unui angajat, cât și de rezultatul final al companiilor.

Ahmad Farrakh Manzoor, fostul șef al Siemens Smart Infrastructure, a spus că atunci când AI este introdusă în clădire, oamenii nu mai trebuie să spună dacă se simt prea cald, deoarece AI poate detecta temperatura exterioară. Nu contează dacă afară este o furtună de nisip sau dacă vine ploaia, AI poate simți dacă umiditatea este prea mare sau prea scăzută și, folosind analitice și senzori, poate regla mediul din clădire. Pentru multe companii, este clar că o optimizare eficientă a costurilor le va duce la un nivel cu totul nou. Noua normalitate mult laudată va ajuta companiile să facă mai multe operațiuni în mai puțin timp numai cu ajutorul tehnologiilor emergente.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending