Conectează-te cu noi

Tehnologie

Ce Browser Merită Folosit în 2022?

Publicat

pe

Ce Browser Merită Folosit în 2022? | Zicala.ro

Un browser web este un software de pe computerul nostru care ne ajută să navigăm pe World Wide Web. Și cel mai probabil este de departe cel mai important de pe computer. Este probabil primele lucruri de descărcat pe PC-uri proaspăt instalate.

De ce sunt atât de importante?

Un browser web poate fi un instrument util în scopuri de divertisment și de muncă în același timp. Este ușor să trecem cu vederea importanța unui browser acum că a devenit atât de răspândit în viața noastră de zi cu zi. Înainte de apariția browserelor web, a trebuit să instalăm diferite programe doar pentru a discuta, a viziona videoclipuri sau a asculta muzică. Acum puteți găsi toate acestea într-un singur loc.

Și tocmai de aceea este atât de important să folosiți un browser adecvat. Gândiți-vă doar la multiplele funcționalități ale unui browser. Accesați diferite site-uri web pe acesta (probabil sute într-o singură zi), iar fiecare dintre ele colectează unele date de la dumneavoastră, așa că trebuie să fie securizate și să vă prelucreze datele corect și să fie cât mai sigur posibil. Sau îl puteți folosi pentru a viziona diferite videoclipuri sau filme pe Netflix, așa că trebuie să fie rapid și să aibă o viteză bună. Și pe lângă alte scopuri, puteți să vă jucați și pe el. Timpul în care trebuia să descărcați jocuri pentru a juca ceva a trecut. Puteți accesa mai multe site-uri de jocuri, cu un număr mare de jocuri.

Cum să alegeți?

Dezvoltatorii browserului știu exact cât de important este să aveți un browser decent. Gândiți-vă doar la schimbarea radicală când Internet Explorer a fost eliminat și a fost înlocuit cu Edge mult mai frumos în doar un an.

Dar ele nu evoluează în calitate; browserele se schimbă și ele în cantitate. Deci, există o mulțime de opțiuni atunci când vine vorba de alegerea unui browser. Cu toate acestea, numărul de browsere excelente este limitat.

În acest articol vom încerca să analizăm (cât mai obiectiv) cele mai utilizate browsere. În acest fel, puteți face propria alegere pentru a vedea care dintre ele se potrivește mai mult nevoilor dumneavoastră. Pentru unii dintre noi este mai important să fim în siguranță, pentru alții este o prioritate să avem o mulțime de extensii sau să avem 20 de file deschise simultan.

Țintele noastre principale vor fi cei patru călăreți ai navigării pe web – Chrome, Edge, Firefox și Opera. Și vom analiza versiunile actuale ale acestora și cum au ajuns la acel punct, așa că alegerea dumneavoastră va fi una relevantă în 2022.

Chrome

Poate că acesta este favoritul comunității. Dar de ce este atât de admirat printre utilizatori? Browserul creat de Google a construit o bază masivă de fani datorită capacității sale enorme de extensii și, prin urmare, a capacității de a fi personalizat. Prin urmare, Chrome nu este mai natural de utilizat, dar este totuși o interfață de utilizator și o experiență excelentă.

Cu toate acestea, Google încă mai are tot felul de funcții în interiorul browserului despre care este posibil să nu știți. Inclusiv o integrare profundă cu serviciile Google. Pentru Google, a fost întotdeauna cel mai important să creeze o experiență bună pentru utilizator și să conecteze toate dispozitivele, astfel încât să accesați aceleași date de pe mai multe dispozitive, astfel încât să vă sincronizeze toate marcajele, parolele, filele deschise și multe altele pe gadgeturile dumneavoastră. De asemenea, ar trebui să menționăm că Chrome are și suport pentru mai multe conturi, care este excelent pentru computerele de familie. Și, pentru scopuri mai profesionale, are, de asemenea, un vizualizator PDF încorporat, funcționalitate Google Translate în pagină, manager de activități și opțiunea întotdeauna la îndemână „căutare pe google”.

Dar există și o latură întunecată pentru toate acestea și utilizatorii Chrome s-ar putea să știe deja acest lucru. Chrome folosește multă memorie. Fiecare filă, instrument sau extensie consumă o anumită cantitate de memorie și atunci când rezumați puteți obține un număr destul de frumos. Deci, cu excepția cazului în care nu aveți cel puțin 8 GB RAM, nu puteți avea 20 de file deschise pe Chrome și să le utilizați în continuare fără probleme.

Firefox

Mozilla Firefox este un browser open source cu un factor de confidențialitate excelent. Înainte de Chrome, Firefox a fost primul browser cel mai folosit. A funcționat destul de bine, iar arhitectura sa de extensie a oferit o mulțime de opțiuni pentru utilizatori. Firefox are, de asemenea, funcții de bază, cum ar fi sincronizarea, vizualizarea filelor deschise și recente, istoricul de navigare și marcaje pe mai multe dispozitive.

Cea mai recentă versiune de Firefox este 95. Browserul a trecut prin câteva schimbări semnificative în versiunea 57 când a început era Quantum. Era Quantum a adus un design nou și actualizat, cu icoane mai originale și o nouă secțiune de bibliotecă. Firefox a adăugat, de asemenea, câteva funcții precum managerul de activități, instrumentul de captură de ecran și capacitatea de a utiliza instrumentul de partajare nativ al Windows 10. Așa că și-au actualizat bine jocul experienței utilizatorului.

Și pentru a ne arăta cât de importantă este confidențialitatea noastră, au implementat câteva funcții excelente în modul incognito. Toate browserele au această funcție pentru a naviga pe internet fără a-ți înregistra pașii, dar de cele mai multe ori, aceste moduri private permit totuși site-urilor web să-ți urmărească activitatea pentru acea sesiune specifică. Firefox a făcut pașii necesari și a renunțat la trackere atunci când folosea modul incognito.

Opera

Opera este unul dintre cele mai sub-evaluate browsere. În primul rând, vine cu un VPN încorporat, blocker de anunțuri și urmăritori, instrument de captură de ecran, convertor de unități (pentru timp și monedă). Toate acestea sunt utile și cel mai probabil le-ați instala ca extensie pe browser. Opera are, de asemenea, acces cu un singur click la servicii sociale precum Messenger, WhatsApp și Telegram. Și nu în ultimul rând are și sincronizare cu mai multe dispozitive.

Edge

Edge este browserul implicit pentru Windows 10. Performanța Chromium Edge este similară cu Chrome și Opera și are, de asemenea, funcționalități asemănătoare.

Pentru a fi mai precis, extensiile din Magazinul web Chrome pot fi instalate și pe Edge. Ne așteptăm ca Microsoft să continue și să sporească calitatea colaborării cu Microsoft Store cu extensii pentru Edge.

Edge poate, de asemenea, sincroniza filele deschise, marcajele, parolele și istoricul de navigare pe dispozitivele dumneavoastră. După cum am spus, Chromium Edge funcționează mai bine. Cu toate acestea, are încă unele defecte. Multe dintre funcțiile care vin cu Windows 10 nu funcționează în browser. Microsoft intenționează să scoată în curând noi funcții importante pentru a satisface nevoile utilizatorilor.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tehnologie

4 Sfaturi Pentru a Stăpâni Rapid Python

Publicat

pe

By

4 Sfaturi Pentru a Stăpâni Rapid Python | Zicala.ro

Python este un limbaj de programare care este întotdeauna preferat de programatori să învețe atunci când încep. Python este folosit în multe proiecte, cum ar fi construirea de site-uri, proiectarea de algoritmi și multe alte proiecte de programare. Începând să învățați imediat, fără o cale clară sau cercetare, vă poate deruta cu ușurință. În acest articol, vă vom ajuta să înțelegeți cum să învățați bine Python enumerând 4 sfaturi pentru a stăpâni rapid Python.

Cum să învățați bine Python?

Cheia este practica și creativitatea. Petreceți timp codificând în loc să învățați doar teoria.

Același lucru este valabil și pentru învățarea programarii cu acest limbaj. Cu cât petreceți mai mult timp exersând, cu atât veți înțelege mai mult o mulțime de lucruri care uneori necesită multe capitole dintr-o carte pentru a le înțelege. Această cheie se aplică și atunci când învățați alte limbaje de programare.

Mai jos, vă vom oferi 4 sfaturi pentru a vă ajuta să învățați eficient Python și să-l stăpâniți rapid.

4 sfaturi pentru a stăpâni rapid python-ul

Sfat 1: Învățați din sintaxa de bază

Deși teoria învățării este plictisitoare, stăpânirea sintaxei de bază vă va ajuta să înțelegeți rapid orice program Python. Pentru a putea pătrunde adânc în câmpul ales, mai întâi trebuie să stăpâniți sintaxa simplă Python.

Câteva teorii importante pe care le puteți prioritiza să le învățați atunci când începeți cu Python, cum ar fi:

– Cum funcționează programele și blocurile de cod în Python.

– Linii de comandă, variabile, tipuri de date în Python.

– Bucle Python, liste Python, proprietăți Python.

Sfat 2: Munciți din greu

Combinarea teoriei cu practica este cea mai ușoară modalitate de a vă descurca rapid cu lucrurile. Mai ales în programare, codarea zilnică vă va ajuta să vă amintiți sintaxa și să exersați multe abilități atunci când lucrați cu computerele. Faceți-vă timp și exersați mereu.

Sfatul 3: Implementați proiecte structurate

Odată ce ați învățat sintaxa de bază, puteți începe să lucrați la proiecte pe cont propriu. Lucrul la proiecte este o modalitate grozavă de a învăța, deoarece vă va spori abilitățile, vă va ajuta să învățați lucruri noi și vă va ajuta să vă construiți un portofoliu de abilități și experiențe care vor convinge angajatorii.

Este mai ușor să lucrați la proiecte structurate într-un stadiu incipient, până când vă simțiți suficient de confortabili pentru a lucra la proiecte complexe pe cont propriu.

Sfat 4: Faceți singur proiectul

Odată ce vă familiarizați cu unele dintre proiectele structurate, puteți începe acum să vă creați propriile proiecte de sine stătătoare. Când începeți cu propriul proiect, ar trebui să vă simțiți confortabili să vă confruntați cu erorile și să descoperiți cum să depanați problemele. Pentru a evita prea multe erori, verificați întotdeauna codul în ordinea în care a fost executat și asigurați-vă că fiecare parte funcționează corect.

Concluzie

Python evoluează și se schimbă zi de zi. Pentru a progresa rapid, va trebui să învățați constant și să lucrați la proiecte. Dacă exersați cu adevărat din greu, vă veți trezi că v-ați schimbat mult când vă uitați înapoi la codul anterior.

Continuați lectura

Tehnologie

Încălcări ale datelor pe site-urile de social media: Cum vă afectează

Publicat

pe

By

Încălcări ale datelor pe site-urile de social media: Cum vă afectează

Când intrați online, toate informațiile dumneavoastră sunt urmărite. Afacerile și companiile de marketing colectează o cantitate mare de informații private atunci când vizitați o platformă de socializare.

Cel mai bun mod de a vă proteja confidențialitatea online de instrumentele de colectare a datelor din rețelele sociale este să obțineți un proxy pentru a vă asigura că datele dumneavoastră private sunt în siguranță. Continuați să citiți despre cum vă puteți proteja de încălcarea datelor pe site-urile de social media.

De ce sunt colectate datele dumneavoastră

Nimeni nu își face cu adevărat timp să citească acordurile de confidențialitate sau să verifice setările de confidențialitate atunci când își creează un cont pe o platformă de socializare. O platformă de socializare va ascunde modul în care vă folosesc datele în spatele jargonului formulat cu atenție și a unor litere mici, care nu sunt clare despre exact ce fac cu datele dumneavoastră.

Mulți dintre noi considerăm că datele noastre sunt păstrate în siguranță de aceste platforme, acesta nu este întotdeauna cazul, deoarece majoritatea platformelor de social media vând datele dumneavoastră private companiilor și companiilor de marketing ca o treabă secundară, astfel încât aceste companii să poată direcționa anumite reclame și campanii de marketing direct către dumneavoastră. De aici își generează majoritatea veniturilor.

Site-urile de social media colectează o varietate de informații, inclusiv:

  • Nume, locație și adresa IP.
  • Adresă de e-mail și numere de telefon.
  • Conținut la care ați încărcat, apreciat sau la care v-ați abonat.
  • Link-uri pe care faceți click din, în și către platforma socială.
  • Informații privind recunoașterea facială.
  • Metadate de unde și când vă conectați la platforma socială.

Încălcări ale datelor pe site-urile de social media

Din 2005 până în prezent, am văzut cele mai populare 7 site-uri de social media piratate, iar criminalii cibernetici au compromis datele a până la 1,9 miliarde de abonați. Mai jos sunt primele trei încălcări care au cauzat cele mai multe daune. Alte postări includ Instagram, TikTok, LinkedIn și MySpace.

Snapchat

În 2013, această platformă a fost piratată de SnapchatDB.info și informațiile personale ale a 4,6 milioane de utilizatori, inclusiv numerele de telefon, au fost puse la dispoziție pentru descărcare publică. Snapchat a făcut din nou titluri în 2019, când angajații au fost prinși spionând utilizatorii folosind un software cunoscut sub numele de Snaplion.

Twitter

Cunoscută și sub denumirea de Russian Job, în ​​2016, peste 32 de milioane de conturi au fost violate de hackeri. LeakedSource a raportat că un hacker (cunoscut sub numele de Tessa) a compromis adresele de e-mail, parolele și numele de utilizator ale utilizatorilor.

Facebook

Facebook are cel mai prost record când vine vorba de încălcări ale datelor. Rețeaua de socializare a expus accidental adresele de e-mail și numerele de telefon a șase milioane de utilizatori în 2013. Potrivit companiei, o eroare a software-ului a avut loc atunci când prietenii descărcau informațiile de contact ale prietenilor lor și obțineau din neatenție mai multe informații decât ar fi trebuit să vadă.

Acest lucru nu a fost nimic în comparație cu 2018 și 2019, când rețeaua de social media a suferit 7 (sau mai multe) breșe de date în care informațiile a aproximativ 1,9 miliarde de abonați au fost compromise. Încălcările includ, dar nu se limitează la hackeri care exploatează protocoale de securitate software slabe, erori ale software-ului, securitate și stocare necorespunzătoare a parolelor utilizatorului și datele utilizatorilor stocate pe mai multe servere publice.

Cumpărați un proxy pentru a vă proteja datele

Atunci când folosești un proxy, acesta vă protejează direct de hackeri rău intenționați. De asemenea, se asigură că orice platformă sau aplicație de socializare pe care o utilizați nu vă poate recolta datele personale.

Serverul proxy va acționa ca intermediar între dumneavoastră și site-ul de socializare. Acesta vă ascunde adresa IP și vă asigură că informațiile private rămân la îndemâna instrumentelor de colectare a datelor din rețelele sociale și a hackerilor rău intenționați. Veți putea să ocoliți block-urile și să rămâneți anonim.

Concluzie

Trebuie să acceptăm că vom fi urmăriți de fiecare dată când folosim internetul sau o aplicație. În plus, putem concluziona că platformele de social media sau orice altă entitate care colectează datele noastre personale sunt incapabile să păstreze în siguranță informațiile pe care ni le „fură”. În calitate de utilizatori, trebuie să ne asumăm responsabilitatea de a rămâne cu un pas înaintea acestor intruziuni.

Cel mai bun sfat pe care vi-l putem oferi este să fiți extrem de atenți la informațiile pe care le distribuiți online. În plus, ar trebui să utilizați pe cât posibil autentificarea cu doi factori pentru toate conturile dumneavoastră online și să utilizați parole diferite, foarte puternice, care includ caractere speciale, numere și au mai mult de opt caractere.

Deoarece majoritatea softwarelor de urmărire sunt „invizibile” pentru noi, trebuie să folosim tehnologia disponibilă pentru a ne asigura că confidențialitatea noastră este protejată. Vă recomandăm să cumpărați un proxy și să îl utilizați pe dispozitivul dumneavoastră cât mai curând posibil.

Continuați lectura

Tehnologie

VPN De Încredere Cu Acces Gratuit Pentru Computer

Publicat

pe

By

VPN De Încredere Cu Acces Gratuit Pentru Computer | Zicala.ro

În zilele noastre, VPN a devenit un software crucial de care mulți oameni au nevoie. VPN poate fi foarte util pentru a oferi protecție pentru adresa IP și pentru a oferi o mai bună siguranță în navigarea pe diverse site-uri. Mai mult, multe țări au unele reglementări care fac ca unele site-uri să nu fie accesibile și acestea sunt guvernate de guvern. Când intenționați să accesați site-urile, nu veți putea face acest lucru utilizând modalități normale. Veți avea nevoie de VPN care vă va putea ascunde locația și adresa IP pentru a păcăli restricția și pentru a obține acces la site-ul.

Este adevărat că acum puteți găsi câteva browsere care au integrat VPN sau servicii similare. Cu toate acestea, acestea nu pot funcționa pe deplin ca VPN real, care poate ocoli cu adevărat restricția.

VPN gratuit pentru PC

Unele dintre programele VPN nu sunt disponibile gratuit. Înseamnă că trebuie să plătiți taxa de abonament în mod regulat pentru a-l folosi. Alte tipuri de software au metode diferite de plată, iar prețul va fi, de asemenea, diferit. De fapt, există încă unele VPN-uri gratuite care pot funcționa bine ca VPN-ul plătit.

ZoogVPN este unul dintre ele. VPN-ul este disponibil pentru multe dispozitive. Poate fi instalat pe un computer cu sistem de operare diferit, astfel încât utilizatorii de Windows, Mac și Ubuntu încă pot descărca și utiliza aplicația. Apoi, VPN-ul poate funcționa și pentru dispozitivele mobile, atât dispozitivele Android, cât și iOS. Astfel, acest lucru poate fi destul de fiabil.

Pentru utilizatorii bazați pe Windows, aceștia pot obține chiar și VPN-ul gratuit, care va funcționa bine fără acces limitat. Este ceva interesant, deoarece, în cea mai mare parte, accesul gratuit nu va fi la fel de excelent ca accesul plătit în utilizarea VPN-ului.

ZoogVPN este o alegere bună de VPN pentru Windows și poate fi descărcat direct de pe site. De fapt, puteți alege între serviciile gratuite și cele plătite. Desigur, serviciile plătite au mai multe beneficii.

Cu toate acestea, atunci când trebuie să utilizați VPN-ul doar pentru utilizări de bază, accesul gratuit este mai mult decât suficient, deoarece încă funcționează bine pentru a ocoli restricția, astfel încât să puteți accesa și deschide multe site-uri fără probleme.

Puteți rămâne anonim în navigare, deoarece locația și adres IP sunt ascunse de VPN, astfel încât nimeni să nu știe că de fapt dumneavoastră sunteți cel care accesați site-urile restricționate. VPN-ul vă va furniza automat IP-ul anonim, astfel încât dispozitivele de urmărire să nu funcționeze și accesul nu va fi legat înapoi la dumneavoastră.

O parte din preocupările în utilizarea VPN este legată de viteza conexiunii. Majoritatea VPN-urilor fac utilizatorii să nu poată obține viteza optimă. Viteza va fi redusă, astfel încât va fi mai puțin convenabil.

Cu toate acestea, ZoogVPN se va asigura că viteza nu va fi redusă drastic. Încă mai poate exista o accelerare și o reducere a vitezei, dar nu va fi prea semnificativă. În cazul în care doriți să descărcați VPN pentru computer, puteți accesa direct site-ul ZoogVPN și puteți obține accesul prin descărcare de pe site. Mai întâi trebuie să vă faceți un cont și după aceea puteți descărca și utiliza VPN-ul.

Continuați lectura
Nord VPN Black Friday
Atlas VPN Black Friday

Prindeți Reducerile

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro

Facebook

Trending