Conectează-te cu noi

Tehnologie

Ce Browser Merită Folosit în 2022?

Publicat

pe

Ce Browser Merită Folosit în 2022? | Zicala.ro

Un browser web este un software de pe computerul nostru care ne ajută să navigăm pe World Wide Web. Și cel mai probabil este de departe cel mai important de pe computer. Este probabil primele lucruri de descărcat pe PC-uri proaspăt instalate.

De ce sunt atât de importante?

Un browser web poate fi un instrument util în scopuri de divertisment și de muncă în același timp. Este ușor să trecem cu vederea importanța unui browser acum că a devenit atât de răspândit în viața noastră de zi cu zi. Înainte de apariția browserelor web, a trebuit să instalăm diferite programe doar pentru a discuta, a viziona videoclipuri sau a asculta muzică. Acum puteți găsi toate acestea într-un singur loc.

Și tocmai de aceea este atât de important să folosiți un browser adecvat. Gândiți-vă doar la multiplele funcționalități ale unui browser. Accesați diferite site-uri web pe acesta (probabil sute într-o singură zi), iar fiecare dintre ele colectează unele date de la dumneavoastră, așa că trebuie să fie securizate și să vă prelucreze datele corect și să fie cât mai sigur posibil. Sau îl puteți folosi pentru a viziona diferite videoclipuri sau filme pe Netflix, așa că trebuie să fie rapid și să aibă o viteză bună. Și pe lângă alte scopuri, puteți să vă jucați și pe el. Timpul în care trebuia să descărcați jocuri pentru a juca ceva a trecut. Puteți accesa mai multe site-uri de jocuri, cu un număr mare de jocuri.

Cum să alegeți?

Dezvoltatorii browserului știu exact cât de important este să aveți un browser decent. Gândiți-vă doar la schimbarea radicală când Internet Explorer a fost eliminat și a fost înlocuit cu Edge mult mai frumos în doar un an.

Dar ele nu evoluează în calitate; browserele se schimbă și ele în cantitate. Deci, există o mulțime de opțiuni atunci când vine vorba de alegerea unui browser. Cu toate acestea, numărul de browsere excelente este limitat.

În acest articol vom încerca să analizăm (cât mai obiectiv) cele mai utilizate browsere. În acest fel, puteți face propria alegere pentru a vedea care dintre ele se potrivește mai mult nevoilor dumneavoastră. Pentru unii dintre noi este mai important să fim în siguranță, pentru alții este o prioritate să avem o mulțime de extensii sau să avem 20 de file deschise simultan.

Țintele noastre principale vor fi cei patru călăreți ai navigării pe web – Chrome, Edge, Firefox și Opera. Și vom analiza versiunile actuale ale acestora și cum au ajuns la acel punct, așa că alegerea dumneavoastră va fi una relevantă în 2022.

Chrome

Poate că acesta este favoritul comunității. Dar de ce este atât de admirat printre utilizatori? Browserul creat de Google a construit o bază masivă de fani datorită capacității sale enorme de extensii și, prin urmare, a capacității de a fi personalizat. Prin urmare, Chrome nu este mai natural de utilizat, dar este totuși o interfață de utilizator și o experiență excelentă.

Cu toate acestea, Google încă mai are tot felul de funcții în interiorul browserului despre care este posibil să nu știți. Inclusiv o integrare profundă cu serviciile Google. Pentru Google, a fost întotdeauna cel mai important să creeze o experiență bună pentru utilizator și să conecteze toate dispozitivele, astfel încât să accesați aceleași date de pe mai multe dispozitive, astfel încât să vă sincronizeze toate marcajele, parolele, filele deschise și multe altele pe gadgeturile dumneavoastră. De asemenea, ar trebui să menționăm că Chrome are și suport pentru mai multe conturi, care este excelent pentru computerele de familie. Și, pentru scopuri mai profesionale, are, de asemenea, un vizualizator PDF încorporat, funcționalitate Google Translate în pagină, manager de activități și opțiunea întotdeauna la îndemână „căutare pe google”.

Dar există și o latură întunecată pentru toate acestea și utilizatorii Chrome s-ar putea să știe deja acest lucru. Chrome folosește multă memorie. Fiecare filă, instrument sau extensie consumă o anumită cantitate de memorie și atunci când rezumați puteți obține un număr destul de frumos. Deci, cu excepția cazului în care nu aveți cel puțin 8 GB RAM, nu puteți avea 20 de file deschise pe Chrome și să le utilizați în continuare fără probleme.

Firefox

Mozilla Firefox este un browser open source cu un factor de confidențialitate excelent. Înainte de Chrome, Firefox a fost primul browser cel mai folosit. A funcționat destul de bine, iar arhitectura sa de extensie a oferit o mulțime de opțiuni pentru utilizatori. Firefox are, de asemenea, funcții de bază, cum ar fi sincronizarea, vizualizarea filelor deschise și recente, istoricul de navigare și marcaje pe mai multe dispozitive.

Cea mai recentă versiune de Firefox este 95. Browserul a trecut prin câteva schimbări semnificative în versiunea 57 când a început era Quantum. Era Quantum a adus un design nou și actualizat, cu icoane mai originale și o nouă secțiune de bibliotecă. Firefox a adăugat, de asemenea, câteva funcții precum managerul de activități, instrumentul de captură de ecran și capacitatea de a utiliza instrumentul de partajare nativ al Windows 10. Așa că și-au actualizat bine jocul experienței utilizatorului.

Și pentru a ne arăta cât de importantă este confidențialitatea noastră, au implementat câteva funcții excelente în modul incognito. Toate browserele au această funcție pentru a naviga pe internet fără a-ți înregistra pașii, dar de cele mai multe ori, aceste moduri private permit totuși site-urilor web să-ți urmărească activitatea pentru acea sesiune specifică. Firefox a făcut pașii necesari și a renunțat la trackere atunci când folosea modul incognito.

Opera

Opera este unul dintre cele mai sub-evaluate browsere. În primul rând, vine cu un VPN încorporat, blocker de anunțuri și urmăritori, instrument de captură de ecran, convertor de unități (pentru timp și monedă). Toate acestea sunt utile și cel mai probabil le-ați instala ca extensie pe browser. Opera are, de asemenea, acces cu un singur click la servicii sociale precum Messenger, WhatsApp și Telegram. Și nu în ultimul rând are și sincronizare cu mai multe dispozitive.

Edge

Edge este browserul implicit pentru Windows 10. Performanța Chromium Edge este similară cu Chrome și Opera și are, de asemenea, funcționalități asemănătoare.

Pentru a fi mai precis, extensiile din Magazinul web Chrome pot fi instalate și pe Edge. Ne așteptăm ca Microsoft să continue și să sporească calitatea colaborării cu Microsoft Store cu extensii pentru Edge.

Edge poate, de asemenea, sincroniza filele deschise, marcajele, parolele și istoricul de navigare pe dispozitivele dumneavoastră. După cum am spus, Chromium Edge funcționează mai bine. Cu toate acestea, are încă unele defecte. Multe dintre funcțiile care vin cu Windows 10 nu funcționează în browser. Microsoft intenționează să scoată în curând noi funcții importante pentru a satisface nevoile utilizatorilor.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending