Conectează-te cu noi

Călătorie

Călătorie în Melbourne

Publicat

pe

Călătorie în Melbourne | Zicala.ro

Melbourne este capitala statului federal Victoria din Australia și este situată pe râul Yarra lângă gura Golfului Phillip Harbor. Aglomerarea urbană se întinde pe 70 km de la nord la sud și la 50 km de la est la vest. John Pascoe Fawkner din Tasmania, și numit după primul ministru britanic de atunci, Lord Melbourne. Melbourne este o arhiepiscopie catolică și anglicană, care găzduiește industria petrolieră și auto.

Melbourne este capitala din Victoria. De asemenea, este al doilea oraș ca mărime din Australia. Deși nu este cea mai faimoasă destinație turistică din Australia, Melbourne este un centru modern, multicultural și vibrant, cu un nivel de viață foarte ridicat, oferind diverse atracții și activități pe tot parcursul anului.

Acum permiteți-mi să vă prezint câteva dintre locațiile pe care le puteți vizita în Melbourne.

Ballarat

Dacă Sovereign Hill este tot ce știți despre Ballarat, este timpul să vizitați acest oraș istoric al goanei după aur. De la galerii de artă până la destinații de luat masa, acest oraș istoric regional este plin de activități distractive, mai ales în lunile mai reci. Încercați să vă planificați călătoria în jurul Festivalului de iarnă Ballarat din iulie. Orașul prinde viață cu evenimente culinare și vitivinicole, concerte și spectacole, un patinoar, tururi ciudate de fantome și un festival de artă de proiecție Winter Wonderlights la Sovereign Hill. Cea mai bună parte? Trenurile VLine de la Ballarat la Melbourne circulă cu aproximativ o oră și durează mai puțin decât cu mașina.

O cafea și plimbare pe strada Sturt până la Galeria de Artă Ballarat. Una dintre cele mai vechi și mai mari galerii de artă regionale, spațiul se mândrește cu o colecție uriașă de artă australiană, precum și cu expoziții pe tot parcursul anului. Un punct culminant este Bienala internațională de fotografii Ballarat, o expoziție de o lună cu ateliere, proiecții, recenzii de portofoliu, discuții și evenimente sociale.

Crown Towers

Crown Towers este un zgârie-nori hotelier situat în zona Southbank din Melbourne, Australia. Construit în 1997, hotelul este unul dintre cele trei hoteluri din Crown Casino and Entertainment Complex, celelalte fiind: Crown Promenade și Crown Metropol. Situat pe malurile râului Yarra, are vedere la centrul orașului, Kings Domain, Port Phillip și Docklands.

Propunerile pentru un hotel Crown să adere la cazinou datează din 1994, când cazinoul Crown era situat într-o locație temporară pe malul nordic al râului Yarra. Proiectat de Daryl Jackson și Hudson Conway, hotelul Crown Towers a fost finalizat în 1997 în Southbank, alături de noul complex de cazinouri. Hotelul de 5 stele a fost deschis pe 8 mai 1997, deși a întârziat în construcția acestuia. Cu 482 camere de hotel, pe 43 de niveluri, Crown Towers are o înălțime de 152,5 metri, ceea ce îl face cea mai înaltă clădire hotelieră din Australia. Hotelul este primul zgârie-nori construit pe terenul Southbank din Melbourne, unde se află acum unele dintre cele mai înalte clădiri din oraș.

Great Ocean Road

Este o icoană victoriană pentru un motiv, această parte a vântului șerpuiește de-a lungul coastei de sud-vest a statului, începând de la Torquay și terminându-se chiar înainte de Warrnambool. Este o călătorie non-stop de patru ore, dar rețineți avertismentul nostru: cu siguranță veți dori să vă opriți. Se întâmplă prea multe de-a lungul coastei, mai ales pentru cei cărora le place natura și animalele native australiene.

Great Ocean Road trece chiar dincolo de pădurea tropicală rece și temperată din Parcul Național Great Otway, ceea ce înseamnă că sunteți aproape de unele dintre cele mai bune flori și animale sălbatice autohtone din țară. Apropiându-se de animalele din habitatul lor natural, turul Koalas in the Wild este minunat pentru a descoperi prieteni iubitori de eucalipt. Dacă poți suporta să te trezești devreme, privirea răsăritului asupra celor Doisprezece Apostoli merită efortul.

Acestea ar fi cele mai vizitate locații din Melbourne și, la rândul lor, dintre cele mai spectaculoase!

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending