Conecteaza-te cu noi

Călătorie

Sfaturi de Călătorie – Monaco

Publicat

pe

Sfaturi de călătorie - Monaco | Zicala.ro

Monaco este renumit în întreaga lume pentru extravaganță. Toată lumea știe asta. Aici încercăm subiectiv să subliniem cât de absolut uimitor o călătorie acolo ne-ar face să ne simțim cu toții în al nouălea cer. Aici puteți găsi o societate înaltă care merge într-o vacanță și puteți fi chiar în mijlocul acesteia.

De ce nu, răsfățați-vă cu câteva zile libere, în timp ce vă aflați pe coasta mediteraneană franceză și lăsați-vă fermecați de atmosfera fastului și de frumusețea pe care Monaco o reprezintă? Cu aceste sfaturi, veți afla tot ce trebuie să știți despre acest oraș-stat și veți afla ce puteți experimenta la fața locului și unde are loc cea mai bună viață de noapte.

Informații generale despre Monaco

Suntem siguri că toți ați auzit de Monaco. Cu toate acestea, nu strică să vă reîmprospătați materia cenușie cu câteva fapte generale și cu sfaturile noastre despre Monaco. Micul oraș-stat independent de pe coasta mediteraneană franceză este renumit pentru cazinourile sale luxoase și senzaționale, porturile de sport, Formula 1, clădirile pompoase și restaurantele.

Monaco este al doilea cel mai mic stat din lume după Vatican și găzduiește, de asemenea, cei mai bogați și faimoși oameni. Accentul este aici opulența la cel mai bun comportament. Mai presus de toate, toți bogătașii s-au stabilit aici. Oameni care doresc să urmeze un stil de viață exclusiv. Dacă doriți să mergeți și să urmăriți o vacanță aici, trebuie să vă scufundați un pic mai adânc în buzunar.

Sosire la Monaco

Când călătoriți către Monaco, există mai multe opțiuni disponibile. Din păcate, nu există aeroport în Monaco, dar din moment ce aeroportul din Nisa se află la doar 30 de kilometri distanță de Monaco, acest lucru îl face un hop destul de scurt. De la Nisa, puteți merge cu mașina închiriată, autobuz, taxi sau chiar zburați cu elicopterul. Nu ne putem imagina o modalitate mai scurtă și mai bună de a ajunge aici.

Cel mai bun moment pentru a vizita Monaco

Cel mai bun moment pentru a călători în Monaco nu trebuie să lipsească din sfaturile noastre. Amplasarea directă pe coasta Mediteranei asigură un climat blând, mediteranean. La rândul său, acest lucru înseamnă că verile sunt calde și uscate, iar iernile sunt mai reci și mai umede. Datorită Alpilor Maritimi, condițiile meteorologice extreme apar rar în Monaco, ceea ce face ca vacanța în această regiune să fie și mai bună.

Cel mai bun moment pentru a vizita Monaco este fără îndoială în lunile de vară. Verile nu sunt prea fierbinți și rareori ajung la 30 de grade, motiv pentru care nimic nu stă în calea unei zile de vizite la obiectivele turistice. Probabilitatea de precipitații este, de asemenea, cea mai mică în Monaco în timpul verii. Cu doar 2 zile de precipitații pe lună, vă puteți relaxa confortabil pe plajă și vă puteți bucura de soare.

Zăpada în Monaco este rară iarna. Termometrul poate scădea sub 0 grade aici. Așadar, nu uitați să luați câteva lucruri mai groase cu voi.

Cazinoul Monte Carlo

Unul dintre cele mai renumite cazinouri se află desigur în Monaco. De la Black Jack la Ruleta engleză, până la jocurile de poker și sloturi, vă puteți pune la încercare abilitățile de joc, puteți încerca să vă eliminați adversarii și să mergeți acasă cu o experiență minunat de distractivă. Cazinoul remarcabil este deschis zilnic între orele 10:00 – 01:00. pentru vizitatorii care doresc doar să arunce o privire în jur și să experimenteze flerul acestui cazinou, fără îndoială, uimitor.

Viața de noapte in Monaco

Vrei să faci parte din viața de noapte orbitoare din Monaco? La Jimmy Monte Carlo viața de noapte este în toi. Clubul este unul dintre cele mai cunoscute cluburi din Monaco. Cei mai renumiți DJ cântă aici și fac mulțimea să tremure. Degustați din cele mai mari sticle de șampanie și bucurați-vă de vedere la mare pe terasă.

Le Twiga este cunoscut ca fiind cel mai de fițe și mai elegant, dar este accesibil doar cu barca. Chiar nu devine mai extravagant. Nu e de mirare de ce VIP-urile se întâlnesc aici. Odată ce ajungeți, puteți opta fie pentru Crazy Fish, care oferă mâncăruri tradiționale italiene, fie pentru Twigo Sumosan și așteptați cu nerăbdare sushiul delicios al acestora. Sfatul nostru, cel mai bine este să rezervați o masă în avans, astfel încât să puteți obține un loc.

Revenind la minunata noastră escapadă la La Rascasse, după o zi lungă de lucru ne referim la ziua de plajă, urmată de savurarea unei muzici live relaxante și a mâncării gustoase, înainte ca difuzoarele să fie aprinse în jurul miezul nopții și să se creeze ritmuri nebune date de DJ. Dacă nu doriți să vă adânciți în portofel cu viața de noapte din Monaco, vă aflați pe mâini bune în Brasserie de Monaco. Fish’n’Chips, pizza sau burgeri decorați din meniul lor colorat.

Le Palais Princier

Le Palais Princier este un palat magnific situat în Monaco-Ville, se înalță puternic pe stâncă direct pe Marea Mediterană deasupra orașului. Unele dintre camerele nobile sunt chiar deschise publicului, astfel încât să puteți străbate prin săli foarte mândru și cu capul sus. În palat, există și Muzeul Napoleon, la care ar trebui să aruncați o privire. Fascinanta schimbare a ceremoniei de gardă are loc în fiecare zi la ora 12. Va fi cu siguranță o experiență la care ați dori cu siguranță să faceți parte.

Muzeul Oceanografic

Lucrul impresionant la Muzeul Oceanografic din Monaco este clădirea în sine. Pe o stâncă direct deasupra Mării Mediterane, puteți observa până la 6.000 de specii marine diferite în diferite acvarii. Așadar, așteaptă cu nerăbdare peștii clovni, meduzele, peștii-soare sau rechinii de recif.

Pe lângă acvariile cu creaturi reale, există și schelete de balene, scoici, instrumente nautice și echipamente de expediție. Puteți, de asemenea, să participați la ateliere de învățare, să atingeți stele de mare în piscină sau să vă minunați de navigatorii din cinematograf.

Monaco-Ville

Bine ați venit în cel mai mic și mai vechi cartier din Monaco, Monaco-Ville. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de orașul vechi sau Rocher și este situat pe o peninsulă între cele două porturi, Port Hercule și Port Fontvieille. Monaco-Ville, este foarte domnesc, pentru că aici este palatul domnesc al Grimaldis, o familie nobilă italiană.

În concluzie, acestea ar fi atracțiile turistice pe care trebuie neaparat să le vizitați în călătoria voastră spre Monaco.

Continuați lectura
Click pentru a plasa comentariul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Călătorie

Descoperind Sălbăticia în America

Publicat

pe

By

Descoperind Sălbăticia în America | Zicala.ro

Cu jumătate din totalul sălbăticiei aflate la o zi de mers cu mașina din primele 30 de orașe din America, potrivit Wilderness Institute, tot mai mulți oameni descoperă toate bucuriile sălbăticiei prin călătorii spre zone din natură. Aproape 25% din vizitele faunei sălbatice sunt făcute de cei care locuiesc la 40 de kilometri distanță, potrivit Serviciului Forestier din SUA.

Desolation Wilderness, California

Desolation Wilderness este o zonă sălbatică protejată federal de 258,8 km² din bazinul național Eldorado și unitatea de gestionare a bazinului lacului Tahoe din județul El Dorado, California. Creasta Sierra Nevada trece prin ea, chiar la vest de Lacul Tahoe.

Este ușor accesibil din marile orașe din centrul Californiei și, prin urmare, unul dintre cele mai pustii zone din țară. Vârfurile de vânt, Echo, Eagle Falls și Fallen Leaf sunt cele mai frecventate, dar există reglementări importante în aceste zone.

La sud-vest de lacul Tahoe, Desolation are 130 de lacuri proprii, precum și numeroase pâraie și cascade. Traseul Pacific Crest traversează Dicks Pass aici, unde zăpada restricționează accesul până aproape de mijlocul lunii iulie.

Este o destinație populară de rucsac, cu un teren foarte stâncos la marginea liniei copacilor. Are zone întinse de formațiuni de rocă de granit. Traseul Tahoe Rim și Pacific Crest Trail trec prin sălbăticie.

John Muir Wilderness, California

Deșertul John Muir este o zonă sălbatică care se întinde de-a lungul crestei Sierra Nevada din California pe 140 de km în pădurile naționale Inyo și Sierra. Fondată în 1964 prin Wilderness Act și numită în numele naturalistului John Muir, aceasta conține 2.350 km². Deșertul se află de-a lungul escarpei de est a lui Sierra, de lângă monumentul național Mammoth Lakes și Devils Postpile din nord până la Cottonwood Pass lângă Muntele Whitney în sud. De asemenea, zona sălbatică se întinde de-a lungul creastei Sierra la nord de Parcul Național Kings Canyon și se întinde de-a lungul părții de vest a parcului până la Monarch Wilderness. De-a lungul creastei Sierra Nevadas este un deșert plin de vârfuri de granit acoperite de zăpadă și pajiști întinse.

Copilul John Muir a fost numit în urmă cu 50 de ani și este numit după veneratul avocat în sălbăticie. Are cea mai mare zonă contiguă de peste 10.000 de metri din zona continentală a faunei sălbatice din SUA, care include marmote, pikas, nuci Clark, păstrăv de aur și urși negri. Atât cu John Muir Trail, cât și cu Pacific Crest Trail, la fel cum am aflat și de la Gabryell, această zonă sălbatică este unul dintre cele mai vizitate vârfuri din țară.

Ansel Adams Wilderness, California

Ansel Adams Wilderness este o zonă sălbatică din Sierra Nevada din California, SUA. Deșertul se întinde pe o suprafață de 93.698 ha: 33,9% din pădurea națională Inyo, 65,8% se află în pădurea națională Sierra, iar restul de 0,3% acoperă aproape întregul monument național al Diavolului. Parcul Național Yosemite este la nord și nord-vest, în timp ce deșertul John Muir este la sud.

Chiar la nord de John Muir și la marginea sudică a Parcului Național Yosemite se află o zonă desemnată acum 50 de ani ca Wildare Minarets, numită după Munții Minaret Metavolcanici care rămân o atracție pentru alpiniști.

În anii 1980, a fost redenumită după Ansel Adams, celebrul fotograf din Sierra Nevada și fost membru al consiliului de administrație al Wilderness Society. În estul Ritter Range, Ansel Adams este cea mai vizitată secțiune: furculița din mijloc a râului San Joaquin, care conține monumentul național Postpile Devils. Middle Fork curge din lacul Thousand Islands, unul dintre cele mai mari lacuri din țară. Traseele John Muir și Pacific Crest traversează și ele, făcându-l un punct de plecare pentru drumețiile de o zi.

Cu toate acestea, pentru locurile luate pentru îndepărtarea lor de obstacolele umane, trebuie găsit un echilibru delicat. Când vine vorba de animale sălbatice, popularitatea prezintă riscuri. În primul rând, mulțimile reduc posibilitățile de singurătate pe care viața sălbatică le oferă atât de mult. Ele pot duce, de asemenea, la impacturi nedorite asupra zonelor fragile, cum ar fi călcarea plantelor, pericolele de foc de tabără, deteriorarea copacilor, perturbarea faunei sălbatice și gunoiul.

Aceste zone sunt parțial protejate astfel încât să poată fi savurate, dar vizitatorii sunt responsabili și de îngrijirea lor. Indiferent de modul în care intenționați să vă descoperiți frumusețea, vă rugăm să respectați, să nu lăsați urme nedorite în timpul vizitei. Vizitarea în timpul săptămânii ajută și la prevenirea weekendurilor supraaglomerate.

Continuați lectura

Călătorie

Cele Mai Bune Stațiuni Hoteliere de pe Fiecare Continent

Publicat

pe

By

Cele Mai Bune Stațiuni Hoteliere de pe Fiecare Continent | Zicala.ro

Stațiunile hoteliere sunt locații de o importanță enormă în lumea călătoriilor, a afacerilor și nu numai. În primul rând, o stațiune hotelieră reprezintă o atracție turistică și, desigur, aceste stațiuni au și un loc dedicat distracției, cum ar fi un cazino. Fiecare cazino are o varietate de jocuri de care vizitatorii se pot bucura.

În general, principalul magnetism al unei stațiuni hoteliere este aspectul său minunat, cu un design care atrage atenția și locația aleasă a clădirii. Turiștii care ajung în aceste locuri sunt atrași de ospitalitatea cu care se ocupă, locația care poate fi exotică sau plină de farmec și altele. De exemplu, fiecare continent are propriul său mod de a exprima un anumit tip de nuanțe de proiectare a stațiunii.

Fiecare loc are propria sa atracție

În plus, atunci când căutăm stațiunile din SUA care au și cazino, ne gândim instant la Las Vegas, despre care se știe că este plin de farmec. Cu alte cuvinte, stațiunile de cazino din Las Vegas sunt în ideea de glamour și lux ridicat atunci când vine vorba de design. Cu toate acestea, există alte stațiuni în toată America de Nord, unde fiecare stat are propria sa stațiune unică. Stațiunile tribale de aici sunt în mare parte în ideea de a fi vizitate de localnici, deoarece aceste stațiuni sunt în mare parte în ideea de spa-uri, tratamente de înfrumusețare, drumeții în jurul locului și așa mai departe.

Pentru a continua, când privim către stațiunile europene de pe vechiul continent, nu vedem glamour, vedem istorie. Multe stațiuni hoteliere europene sunt cunoscute pentru designul lor baroc sau art nouveau și altele. Și, în afară de hotel, turiștii pot explora cu ușurință împrejurimile unde văd o lume diferită, o civilizație diferită, o mulțime de istorie etc.

Să nu uităm de Asia, cel mai popular loc pentru stațiunile de cazino fiind Macao, China. Aici, vom vedea că multe stațiuni încearcă să fie la fel ca Las Vegas din SUA. În plus, Macao este cunoscut sub numele de Las Vegas din Asia. Desigur, aici putem vedea ideea de asemănare cu Las Vegas, cu toate acestea, Macao vine cu modele mai ingenioase, unde arhitecții de top din lume au lucrat la ele.

Nu în ultimul rând, am fi putut uita de locurile exotice. Cele care au plaje aurii și medii tropicale. Aici, stațiunile sunt în mare parte în ideea de a vă bucura de vacanța într-un loc exotic. Într-adevăr, mulți dintre noi dorim să fim măcar o dată într-un astfel de loc, astfel încât să putem simți adevărata vacanță pe care ne-o dorim, unde ne putem bucura de mâncare exotică, să facem plajă și să ne distram la un club de noapte cu muzică locală.

Fiecare continent are o stațiune care este cea mai populară și cea mai vizitată de turiști. Pe lângă aspectul frumos pe care îl au aceste stațiuni sunt și un plus în faptul că sunt cele mai vizitate cu sutele, dacă nu chiar mii de oameni trec zilnic prin aceste camere de hotel și petrec timp considerabil în aceste locații.

Europa – Casino di Campione din Como, Italia

Casino di Campione este cel mai mare și mai luxos cazino din Europa, este situat în Italia, mai exact în orașul Como. Acoperă o suprafață de aproximativ 5.480 m² cu 556 sloturi și jocuri de masă. În acest loc luxos și plin de atmosferă unică există 3 restaurante și baruri potrivite, cu meniuri alese special pentru turiștii care intră în acest „orășel”.

Asia – The Parisian Macao in Cotai, Macau, China

The Parisian Macao acoperă o suprafață de aproximativ 52.000 m², fiind cea mai luxoasă locație de tip cazino din Asia. Iată o minunată replică a Turnului Eiffel fiind tema locației din Paris. Este un loc de mare splendoare, cu o temă romantică, cu aproximativ 3000 de camere de hotel cu 170 de magazine în toate domeniile, de la haine, băuturi de lux la electrocasnice și multe altele. Are un spațiu imens de întâlnire pentru oamenii de afaceri și 1200 de teatre cu locuri pentru spectacole de teatru.

În prima lună de deschidere a hotelului, teatrul a găzduit Thriller Live. Cu aceste spectacole de teatru, Parisian Macao speră să atragă mai multe spectacole de pe Broadway și West End. În plus, interiorul are o fântână mare și un atrium care oferă o senzație de Franța modernă. În plus, cazinoul are 150 de mese de joc prezente pentru turiștii pasionați de jocuri, precum Black Jack, Texas Holdem și multe altele.

America – The Wynn in Las Vegas, Nevada

Luxury Las Vegas Hotels | Wynn Las Vegas & Encore Resort

The Wynn numit deseori simplu Wynn este, din perspectiva recenziilor oferite de turiști, cel mai luxos și uimitor cazino din America cu o suprafață de 87 ha. Complexul hotelier grandios poate fi găsit la colțul de nord-est al bulevardului Las Vegas și Sands Avenue, chiar peste The Strip de la Fashion Show Mall.

Din moment ce știm că Las Vegas se numără printre destinațiile turistice de top din SUA, acest hotel va fi o atracție de neuitat acolo.

Hotelul are o suprafață de 187 de metri cu 45 de etaje și are 2.716 camere de hotel. Cazinoul complexului are un lux de nedescris cu o suprafață de 10.300 m². Wynn are un centru de convenții foarte mare care acoperă o suprafață de aproximativ 52.000 m² și un spațiu comercial de 1.200 m². Împreună cu Encore adiacent, întregul complex Wynn are un total de 4.748 de camere, ceea ce îl face al șaptelea cel mai mare hotel din lume.

Aceste stațiuni sunt cele mai luxoase de pe continentele respective conform recenziilor clienților care și-au trecut pragul. Serviciile și oportunitățile oferite de aceste stațiuni sunt perfecte, prompte și foarte luxoase în același timp. Puteți simți cu adevărat spiritul vacanței în aceste locații.

Continuați lectura

Călătorie

Să Mergem la Paris

Publicat

pe

By

Să Mergem la Paris | Zicala.ro

Parisul este capitala și cel mai mare oraș din Franța. Orașul este străbătut de râul Sena, în nordul Franței, în mijlocul regiunii Île-de-France. Orașul din limitele sale administrative a fost în mare parte neschimbat din 1860, cu o populație de 2.211.297 locuitori (ianuarie 2008), iar zona metropolitană Paris are o populație de 12.089.098 locuitori (ianuarie 2008). Este una dintre cele mai populate zone metropolitane din Europa. Parisul a fost unul dintre cele mai mari orașe din lumea occidentală timp de aproape 1000 de ani înainte de secolul al XIX-lea și cel mai mare oraș din lume între secolele al XVI-lea și al XIX-lea.

Parisul este astăzi unul dintre cele mai mari centre economice și culturale din lume și influența sa politică, educațională, de divertisment, media, modă, știință și artă contribuie la considerarea sa ca unul dintre cele mai importante orașe din lume. Parisul este considerat unul dintre cele mai verzi și mai locuibile orașe din Europa. Iată câteva atracții de vizitat:

Turnul Eiffel

Turnul Eiffel este o construcție renumită pe un schelet de oțel din Paris, care măsoară 324 metri înălțime. Turnul a devenit cel mai important simbol al Franței la nivel mondial. A fost proiectat de Émile Nouguier, Maurice Koechlin și Stephen Sauvestre, angajați ai Eiffel și Co. Gustave Eiffel. Turnul, care îi poartă numele, este una dintre principalele destinații turistice din Paris și din lume, cu peste 5,5 milioane de vizitatori anual. Turnul a primit 200.000.000 de vizitatori pe 28 noiembrie 2002.

Turnul are o înălțime de 300 metri, excluzând antena din vârf, care adaugă încă 20 de metri și o greutate de peste 10.000 de tone. Turnul are 3 nivele: accesul publicului la primul și al doilea nivel se poate face atât pe scări, cât și cu liftul, în schimb, accesul la ultimul nivel se face exclusiv cu liftul.

Paris Club Elysées

În inima Triunghiului de Aur, în districtul 8 al Parisului, puteți descoperi primul club parizian de jocuri, cel mai mare cazino din Paris. Într-un loc excepțional, cu decor rafinat, PARIS ELYSEES CLUB vă va face să trăiți experiențe de joc remarcabile. Pentru a întâmpina oaspeții, clubul oferă 23 de mese și jocuri adecvate, saloane cu servicii de catering și bar, servicii de valet.

PARIS ELYSEES CLUB oferă 23 de mese și jocuri adecvate: Poker 21, Punto Banco (Baccarat), Omaha Poker, Three Card Poker, Ultimate Poker, Texas Hold’em Poker, Caribbean Stud Poker.

De-a lungul orelor, bucătarul vă invită să descoperiți creațiile sale: aspecte importante ale bucătăriei franceze și arome internaționale.

Pe tot parcursul anului, evenimentele marchează viața PARIS ELYSEES CLUB: turneele și spectacolele vă vor oferi o experiență unică.

Bulevardul Champs-Élysées

Champs-Élysées este un bulevard important în capitala franceză Paris. Cu cinematografele, cafenelele și magazinele sale de lux, Champs-Élysées este una dintre cele mai renumite străzi din lume.

Bulevardul începe de la Place de la Concorde până la fosta Place de l’Étoile, locația Arcul de Triumf, care face parte din linia așa-numitei Axis Historique.

Numele este francez pentru Câmpurile Elizei, locul eroilor morți ai mitologiei grecești. Champs-Élysées este considerat pe scară largă ca fiind una dintre cele mai recunoscute rute din lume.

Partea inferioară a Champs-Élysées, de la Place de la Concorde la Rond-Point, trece prin Jardin des Champs-Élysées, un parc care conține Grand Palais, Petit Palais, Théâtre Marigny și mai multe restaurante, grădini și monumente. Palatul Élysée – reședința oficială a președintelui Republicii Franceze – se învecinează cu parcul, dar nu se află chiar pe bulevard.

Așadar, dacă doriți să ajungeți la Paris și să reușiți în această călătorie, nu ezitați să vizitați aceste locații, fiind cele mai spectaculoase și cu o vastă cultură și istorie. Locuri minunate și deseori vizitate de turiștii din Paris.

Continuați lectura

Trending