Conectează-te cu noi

News

Ce ai voie să iei în bagajul de mână Turkish Airlines

Publicat

pe

Ce ai voie să iei în bagajul de mână Turkish Airlines✈️

Înainte de a porni într-o călătorie cu Turkish Airlines, este esențial să știți ce puteți lua cu voi în bagajul de mână. Compania aeriană are reguli și restricții specifice privind dimensiunile și greutatea bagajelor de mână, precum și privind obiectele pe care le puteți lua cu voi în cabină. Acest articol vă va ghida prin aceste detalii importante pentru a vă asigura că călătoria voi cu Turkish Airlines va fi lipsită de griji.

Reguli generale pentru bagajul de mână

Când călătoriți cu Turkish Airlines, există câteva reguli generale pe care trebuie să le respectați cu privire la bagajul de mână:

Dimensiuni și greutate

Bagajul de mână trebuie să aibă dimensiunile adecvate pentru a se potrivi în compartimentul de deasupra scaunului sau sub scaunul din față.

Dimensiunile maxime admise pentru bagajul de mână sunt de obicei de 55 x 40 x 23 de centimetri.

Greutatea maximă admisă pentru bagajul de mână poate varia, dar este în general în jur de 8-10 kilograme.

Obiecte personale

În plus față de bagajul de mână standard, puteți lua cu voi și o „obiect personal” mai mic, cum ar fi o geantă mică pentru laptop sau o geantă de mână. Acest obiect personal trebuie să se încadreze sub scaunul din fața voi.

Articole permise în bagajul de mână

Acum că am discutat regulile generale, să vedem ce obiecte sunt permise să fie transportate în bagajul de mână cu Turkish Airlines.

Electronice

 • Laptopuri și tablete.
 • Telefoane mobile.
 • Camere foto și echipament foto.
 • Echipament audio, cum ar fi căști.
 • Încărcătoare pentru dispozitive electronice.

Produse de îngrijire personală

 • Parfumuri și loțiuni.
 • Machiaj în cantități mici.
 • Foarfece de unghii, pensete și alte unelte de îngrijire personală (în cazul în care sunt tăioase, trebuie să fie în bagajul de mână).
 • Produse de igienă feminină.

Alimente și băuturi

 • Alimente solide și lichide sunt permise în bagajul de mână.
 • Este important de menționat că restricțiile cu privire la lichide se aplică încă, ceea ce înseamnă că recipientele de lichide nu pot depăși 100 de mililitri fiecare și trebuie să fie plasate într-o pungă transparentă cu sigil.

Articole personale

 • Documente importante, cum ar fi pașaportul, biletele de avion și actele de identitate.
 • Portofele și bani.
 • Chei și obiecte personale de valoare.

Obiecte interzise în bagajul de mână

Este important să fiți conștienți de obiectele care sunt interzise în bagajul de mână cu Turkish Airlines, deoarece acestea pot fi confiscate la controlul de securitate și pot duce la întârzieri neplăcute.

Obiecte ascuțite sau periculoase

 • Cuțite, foarfece mari și alte obiecte ascuțite.
 • Spray-uri lacrimogene și alte substanțe periculoase.
 • Arme de foc sau alte arme.

Lichide și substanțe periculoase

 • Lichide în recipiente mai mari de 100 de mililitri, care nu sunt plasate în pungă transparentă.
 • Substanțe chimice periculoase și materiale explozive.

Alte obiecte interzise

 • Dispozitive cu laser puternic.
 • Articole cu baterii litiu-ion nesigure.
 • Animale de companie (cu excepția animalelor de asistență autorizate).
 • Este important să verificați întotdeauna lista oficială de obiecte interzise de pe site-ul Turkish Airlines înainte de a călători, deoarece aceasta poate fi actualizată periodic.

Alte articole asemănătoare:

Informații suplimentare și sfaturi utile

Controlul de securitate

La controlul de securitate, veți trebui să scoateți laptopurile și dispozitivele electronice mai mari din bagajul de mână și să le plasați separat întră o tavă pentru scanare. De asemenea, trebuie să vă amintiți să scoateți pungile cu lichide și să le arătați personalului de securitate.

Pașaport și documente de călătorie

Asigurați-vă că aveți întotdeauna pașaportul, biletele de avion și documentele de călătorie la îndemână, deoarece acestea vor fi necesare la controlul de securitate și la îmbarcare.

Sfaturi suplimentare pentru o călătorie cu Turkish Airlines

 1. Rezervați biletele cu anticipație
  Pentru a obține cele mai bune tarife și pentru a vă asigura locurile dorite în avion, este recomandabil să rezervați biletele cu cât mai mult timp înainte de călătorie. Turkish Airlines oferă adesea oferte speciale pentru rezervările făcute cu anticipație.
 2. Verificați starea zborului
  Înainte de a pleca spre aeroport, verificați starea zborului voi pe site-ul Turkish Airlines sau folosind aplicația lor mobilă. Aceasta vă poate oferi informații actualizate despre orarul zborului și eventualele întârzieri.
 3. Utilizați serviciul de check-in online
  Pentru a economisi timp la aeroport, puteți utiliza serviciul de check-in online oferit de Turkish Airlines. Acest lucru vă permite să vă imprimați biletele sau să le aveți pe dispozitivul mobil și să vă selectați locurile în avion în avans.

Concluzie

Când călătoriți cu Turkish Airlines, este important să fiți bine pregătiți cu privire la ce puteți lua cu voi în bagajul de mână. Respectarea regulilor și restricțiilor este esențială pentru o călătorie fără probleme. Asigurați-vă că verificați regulile și lista de obiecte interzise de pe site-ul oficial Turkish Airlines înainte de a vă împacheta bagajul de mână. Cu aceste informații, veți putea să vă bucurați de o călătorie plăcută și fără incidente.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending