Conectează-te cu noi

Călătorie

Totul Despre Turkish Airlines: Detalii, Caracteristici și Multe altele

Publicat

pe

Totul Despre Turkish Airlines: Detalii, Caracteristici și Multe altele | Zicala.ro

O țară care este parțial situată în Asia și parțial în Europa, Turcia are o mare importanță internațională. În fiecare an, țara acționează ca gazdă pentru mulți turiști, oameni de afaceri, multinaționale etc.

Un factor major care contribuie la această pistă grea în țară este sistemul său vast și bine construit de conectivitate. Țara oferă conectivitate de la toate destinațiile majore interne și internaționale la intervale regulate.

Turkish Airlines este cel mai important nume din țară când vine vorba de zboruri către și dinspre țară. Compania aeriană are chiar recunoaștere globală și nume pentru experiența de zbor, confortul și serviciile de lux.

În acest articol veți afla informații despre Turkish Airlines, caracteristicile sale, rezervarea și cele mai bune oferte.

Despre Turkish Airlines

Compania aeriană și-a început operațiunile în anul 1933. Pe atunci, opera sub numele de Administrația Aeronautică de Stat. În anul 1947 a decis să se internaționalizeze. Rutele inițiale către Atena și Grecia au fost introduse din Ankara și Istanbul.

În 1955, compania aeriană și-a adoptat numele actual și a început să se extindă la nivel global. A adăugat din ce în ce mai multe rute la operațiunile sale și până în 1973, compania aeriană transportase peste 2 milioane de pasageri.

În prezent, Turkish Airlines este numele lider în industrie și compania aeriană vedetă din Turcia. Membră a Star Alliance, Turkish Airlines este una dintre cele mai active, luxoase și de încredere companii aeriene.

Operând în principal de pe aeroportul Ataturk din Istanbul, are a patra amprentă ca mărime din lume.

Turkish Airlines zboară către toate continentele și aproape toate destinațiile importante din lume. Este o companie aeriană care răspunde nevoilor tuturor tipurilor de clienți și îi apreciază foarte mult. Compania aeriană a primit premii și recunoașteri majore la nivel mondial.

În anul 2010, a fost recunoscut ca fiind principalul furnizor de servicii de clasă business. În 2016, compania aeriană a câștigat pentru a șasea oară consecutiv premiul pentru cea mai bună companie aeriană din Europa.

Conectivitate și detalii despre flotă

După cum am menționat mai devreme, compania aeriană zboară către aproape toate destinațiile naționale și internaționale posibile.

Pentru a fi mai precis, compania aeriană oferă conectivitate la aproximativ 275 de destinații globale. Acestea includ țări din Asia, Europa, Africa, America de Nord și de Sud și Orientul Mijlociu.

De fapt, compania aeriană oferă clienților săi posibilitatea de a rezerva zboruri către toate destinațiile din Abu Dhabi și Dubai. De asemenea, compania aeriană vă conectează la 46 de destinații din țara propriu-zisă.

Cu o flotă de peste 300 de aeronave, compania aeriană este cu siguranță una dintre cele mai bune.

Servicii și mese în timpul zborului

Compania aeriană oferă în principal o alegere între clasa economică și clasa business. În timp ce pasagerilor din clasa economică li se oferă scaune rabatabile de 7,5 inch, pasagerii din clasa business primesc un scaun rabatabil de 75 inch.

În afară de asta, compania aeriană oferă o masă în timpul zborului, cu mâncare delicioasă și băuturi răcoritoare. Compania aeriană apreciază foarte mult ospitalitatea și același lucru se reflectă în serviciile lor.

Pasagerii se pot bucura chiar și de mai multe canale de divertisment și știri în timpul călătoriei lor de zbor.

Pentru pasagerii care călătoresc în clasa business, compania aeriană oferă chiar conectivitate în timpul zborului. Pasagerii din clasa economică pot beneficia de același lucru la un preț rezonabil și pot rămâne activi prin email și mesaje text.

Politica privind bagajele și check-in online

Compania aeriană are o politică distinctivă privind bagajele în ceea ce privește greutatea permisă pentru călătorii din clasa economică și business.

Cei care călătoresc în clasa business pot transporta la bagajul de cală 30 kg împreună cu 2 bagaje de mână de 8 kg fiecare cu dimensiunile 55 x 40 x 23 cm. Pe de altă parte, pasagerilor din clasa economică li se permite să transporte 20 kg la bagajul de cală împreună cu un singur bagaj de mână de 8 kg.

Compania aeriană oferă, de asemenea, o facilitate de check-in online, care oferă clienților o călătorie fără probleme și locurile la alegere.

Miles & Smiles

Miles and Smiles este un program de membru oferit de Turkish Airlines.

În cadrul acestui program, pasagerii câștigă puncte recompensă de fiecare dată când zboară cu compania aeriană. Începând ca membru Classic, pasagerii pot face upgrade la Classic Plus, Elite și Elite Plus atunci când zboară și beneficiază de servicii companiei.

Privilegiile majore includ upgrade de zbor, acces la saloanele VIP, priorități de rezervare, conectivitate în timpul zborului etc.

În mod clar, Turkish Airlines este una dintre cele mai bune companii aeriene din lume și merită să călătoriți cu ei.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Călătorie

Tendință de Călătorie în 2022: Egipt

Publicat

pe

By

Tendință de Călătorie în 2022: Egipt | Zicala.ro

Egiptul are o cultură și o istorie uimitoare, inclusiv piramide impresionante și temple fascinante ale faraonilor, umplându-ne pe toți cu spirit de explorare. Cu peisajele sale sublime și râurile lungi, această țară a fost o gazdă incredibilă pentru mulți turiști din întreaga lume în fiecare an, inclusiv în 2022. În aceste vremuri dificile, mulți oameni au evadat în Egipt pentru o călătorie relaxantă.

Unde puteți sta dacă vizitați pământul egiptean?

Fie că vă planificați o escapadă cu familia sau cu persoana iubită în Egipt, veți găsi multe opțiuni de cazare și puteți descoperi cea mai bună reședință care se potrivește nevoilor dumneavoastră. De exemplu, Hurghada este cea mai bună zonă egipteană pentru familii; iar pentru cupluri, cea mai bună alegere pentru cazare este în El Gouna. Dacă sunteți în căutarea unor locuri unice de cazare în Egipt, există Cairo și Luxor – unde veți face un salt în istorie și veți trăi ca împărații egipteni. Toate locațiile au stațiuni minunate și plaje orbitoare; trebuie doar să alegeți locul cel mai potrivit pentru cerințele dumneavoastră.

Lucruri de făcut și de văzut în Egipt

Marele Sfinx și Piramidele din Giza

Complexul Giza este o atracție obligatorie pentru că este unul dintre cele mai emblematice repere ale Egiptului și datorită structurii sale și modului în care a fost construit cu multe secole în urmă. Veți vedea fabulosul Mare Sfinx în interiorul complexului deoarece protejează Marea Piramidă și alte două piramide mai mici. Cel mai vechi reper al celor șapte minuni ale lumii antice este o modalitate excelentă de a vă începe o evadare în Egipt.

Sfinxul și piramidele din Giza au fost construite între 2550 î.Hr. și 2490 î.Hr. pe malul de vest al râului Nil. Ele sunt o mărturie pentru organizarea, puterea și mințile geniale ale ingineriei din Egiptul antic. Tocmai cu o asemenea precizie și tehnică, oamenii au fost confuzi cu privire la originile lor de mii de ani și au format teorii ciudate și impresionante în acest proces. Este un loc plin de istorie interesantă.

O croazieră pe râul Nil

Râul Nil definește Egiptul. Pentru mulți turiști, o croazieră de mai multe zile pe această renumită cale navigabilă care a asistat la ascensiunea erei faraonului este un punct culminant al călătoriei lor aici. Croaziera pe râul Nil este, de asemenea, cea mai ușoară modalitate de a vedea templele de pe malurile râului dintre Luxor și Aswan. Două atracții celebre de pe vasul de croazieră pe Nil sunt Templul Kom Ombo și Templul lui Horus Edfu, unde opresc toate navele mari de croazieră. Împreună cu răsăritul și apusul de pe malurile dunelor susținute de palmieri, este una dintre cele mai liniștite priveliști din Egipt.

Oaza de relaxare – Plajele din Sinai

Plajele din Peninsula Sinai sunt un vis devenit realitate pentru orice fel de călător. Sinai este unul dintre cele mai magice locuri din Egipt care vă uimește cu plaje excepționale și viața de noapte fascinantă. Cunoscut pentru oportunitățile excelente de scufundări, se află lângă sălbăticia Mării Roșii și relaxarea Mării Mediterane.

Linia de coastă uimitoare de-a lungul Mării Roșii atrage pasionații de soare care caută recreere. Aici vă puteți relaxa făcând orice activitate doriți, precum citind o revistă sau jucând jocuri online precum Candy Crush sau Wild Rift. Toate acestea cu un peisaj de plajă uluitoare care vă înconjoară.

În schimb, incredibilul recif de corali subacvatic atrage scafandrii entuziaști din întreaga lume pentru a gusta coasta egipteană. Peninsula Sinai găzduiește peste 1000 de tipuri de pești, inclusiv o mulțime de diversitate de corali. Ecosistemul Mării Roșii este remarcabil. De asemenea, o altă experiență de apă pe care o puteți avea la Sinai’s Beaches este Kitesurfing sau Windsurfing, deoarece condițiile meteorologice sunt perfecte pentru acest gen de activitate.

Cairo – capitala Egiptului

Aleile înguste din Cairo sunt pline de istorie interesantă și multe atracții turistice în fiecare colț al orașului. Acesta este locul în care istoria antică se întâlnește cu vremurile contemporane. Bisericile islamice sunt construite pe ruine, iar zgârie-norii stau în spatele monumentelor antice. Capitala Egiptului este cunoscută pentru păstrarea ultimei dintre cele șapte minuni ale lumii antice, dar acest oraș păstrează milioane de comori dincolo de piramidele din Giza.

Unul dintre atributele esențiale ale Cairoului este fuziunea diferitelor culturi, clase sociale și medii naturale găsite aici, toate acestea creând o atmosferă și o cultură unică. Aici veți descoperi o latură modernă a orașului, un sector rural și cea mai uimitoare parte, cea istorică. Partea magică despre Cairo este că a reușit să mențină toate aceste entități diferite.

Luxor – Valea Regilor

După cum am menționat anterior, Luxor este unul dintre locurile unice din lume: a fost capitala faraonului din secolul al XVI-lea până în secolul al XI-lea î.Hr. Luxor este cu mult înaintea altor orașe din Egipt, cu un număr mare de atracții turistice istorice și activități potrivite pentru călători.

Aceasta este locația anticei Teba, marele oraș al Regatului de Mijloc și zona faraonilor din Noul Regat. Au acoperit ambele maluri ale Nilului cu proiectele lor colosale de construcție și au început un vast și dens ascuns în văile stâncoase de pe malul de vest. Astăzi, ambițiile lor se reflectă cel mai bine în complexul magnific al Templului Karnak, dar există atât de multe capodopere aici, încât puteți petrece cu ușurință o săptămână pentru a simți scopul și măreția Egiptului antic.

Pentru a vă finaliza călătoria magică și istorică la Luxor, trebuie să faceți un tur cu balonul cu aer cald. Turul decolează după răsăritul soarelui și plutește peste malul de vest. Terenul agricol verde este ascuns între stânci sterpe, iar templele și mausoleele din zonă sunt privite de sus.

Templele și mausoleele spectaculoase ale Egiptului antic, căptușite cu picturi murale vibrante, fac din Luxor un muzeu în aer liber. Acesta este cel mai bun loc de vizitat în Egipt, permițându-vă să vă cufundați în minunile lumii antice.

Ultimele cuvinte

Trebuie să vă bucurați de experiența egipteană o dată în viață. Această țară are culturi bogate și variate, istorie sublimă și localnici ospitalieri. Nu este de mirare de ce atât de mulți oameni aleg Egiptul ca destinație de călătorie.

Continuați lectura

Călătorie

Cele Mai Populare Activități din Australia

Publicat

pe

By

Cele Mai Populare Activități din Australia | Zicala.ro

Australia este un adevărat paradis pentru pasionații de aer liber. Cei care se bucură de o distracție dinamică pot merge în off-road, călărie, observarea balenelor, scufundări, surfing, pescuit, golf și tenis.

Scufundări

Apele din jurul celebrei Mari Bariere de Corali atrag mii de vânători de comori subacvatici. Potrivit scafandrilor experimentați, lumea subacvatică de lângă țărmurile Australiei este de neegalat în bogăția și diversitatea sa.

Cel mai bun moment pentru a face scufundări este din martie până în iulie, când rechinii-balenă și țestoasele marine pot fi văzute aproape de coastă. Cele mai bune locuri pentru a face scufundări sunt pereții abrupti ai recifelor, unde nu există curenți puternici.

Există scufundări anuale cu rechinii albi în Adelaide și epave de-a lungul coastei de vest.

Tururi în deșert și rafting

Extrimștii pot face un tur palpitant cu ATV-ul prin deșertul australian sau pot face rafting pe unul dintre râurile de munte. Rafting-ul are loc pe o plută de cauciuc. Cele mai bune locuri de rafting sunt pe râul Tully, care traversează statul Queensland.

Înconjurat de păduri tropicale luxuriante, aventuroșii vor depăși peste 40 de repezi, de la simple picături până la obstacole destul de dificile.

Jocuri sportive

Fotbalul, rugbyul, cricketul și golful sunt jocurile cu mingi populare în Australia. În țară aproximativ o mie și jumătate de terenuri de golf bine echipate. Tenisul, baschetul, netballul și badmintonul sunt de asemenea populare.

Pentru cei care preferă o vacanță mai relaxată, mergeți pe traseele celebre din Australia: The Great Ocean Trail, Great Ocean Road și Kangaroo Island Trails.

Viața de noapte

După o zi activă și plină de satisfacții, merită să petreceți o seară la unul dintre locurile de divertisment din Australia. Industria vieții de noapte a țării cuprinde cluburi și baruri la modă, pub-uri confortabile, cazinouri și restaurante de talie mondială.

Veți găsi ceva pentru toată lumea în Canberra. AEU Union Bar este unul dintre cele mai vechi cluburi din Canberra. Găzduiește în mod regulat concerte cu trupe cunoscute și petreceri înflăcărate. Barul servește cea mai bună bere din oraș.

Oaspeții pot juca biliard sau pot folosi tonomate. Cunoscătorii de cocktailuri ar trebui să viziteze The Cube, unde sortimentul de băuturi este uluitor. Canberra Irish Pub cu karaoke este ideal pentru relaxare într-o companie prietenoasă.

Iubitorii de muzică vor adora Clubul Traidis, care găzduiește spectacole muzicale cu sunet live vineri și sâmbătă.

Una dintre cele mai interesante unități din Sydney este Hugo Long Club, unde se adună mulțimea bogată și respectabilă. Chelnerii par toți de pe coperta unei reviste, iar barul oferă cocktail-uri grozave.

Babble în Melbourne este totul despre muzică energică și dans fierbinte până când vă lasați într-o atmosferă de nebunie ușoară. Clubul de noapte combină două ringuri mari de dans, săli spațioase, podiumuri, săli de jocuri pe computer, săli de biliard și baruri.

The Barn, o instituție din Perth, este un loc în care underground-ul muzical prosperă.

Clubul găzduiește sesiuni ale unor DJ australieni în curs de dezvoltare. Unul dintre cele mai la modă cluburi de noapte din Brisbane este opulentul Cloudland, cu ringuri de dans în aer liber și mai multe baruri care combină interioare futuriste cu vegetație luxuriantă.

Continuați lectura

Călătorie

Tot ce Trebuie să Știți Despre Tururile Foto

Publicat

pe

By

Tot ce Trebuie să Știți Despre Tururile Foto | Zicala.ro

Un tur foto este o călătorie, al cărei scop principal este fotografia. Pentru mulți fotografi, un tur de fotografie este cea mai bună modalitate de a-și îmbunătăți abilitățile fotografice și de a deveni, în același timp, un călător.

De obicei, tururile foto au loc în locuri pitorești cu peisaje naturale frumoase sau orașe antice.

De regulă, în tururile foto, ei călătoresc în grupuri mici (aproximativ 8-10 persoane), dar uneori sunt mai puțini. Un număr mic de participanți permite organizatorului să acorde mai multă atenție personală fiecărui participant pe care îl invită.

Există multe opțiuni pentru excursii: sport, divertisment, vizitare a obiectivelor turistice, nuntă, eveniment, aventură, afaceri și altele. Vom vorbi în special despre tururi foto.

Tur foto (călătorie foto) – o excursie organizată în diverse locuri din lume pentru a obține fotografii frumoase sau pentru a învăța fotografia. În turul foto, accentul este pus pe vizitarea siturilor naturale sau a orașelor în timpul orelor regulate – acele ore în care acest loc arată cel mai atractiv.

De obicei, tururile fotografice includ, de asemenea, elemente de formare în fotografie de la un fotograf care însoțește sau organizează un tur de fotografie.

Tururi foto

 • Peisaj. Scop – fotografierea peisajelor, naturii. Sarcina principală este de a fotografia natura în cel mai bun moment posibil, de a transmite frumusețea locului. Mai des, tururile foto sunt axate pe diverse fenomene naturale sau anotimpuri.
 • Animalistic. Scopul este de a fotografia animale sau păsări în habitatul lor natural. De regulă, astfel de tururi foto sunt organizate în parcuri naționale sau rezervații din diferite țări.
 • Gen. Scopul este de a fotografia viața de zi cu zi a oamenilor din alte țări sau evenimente culturale.

Cum să găsiți un tur foto?

Există mai multe moduri de a găsi un tur foto:

 • Site-uri personale ale fotografilor. Pentru mulți fotografi de peisaj, organizarea de tururi foto reprezintă principala sursă de venit, așa că publică informații despre toate călătoriile propuse pentru anul următor pe site-urile lor.
 • Fotosite-uri. Unele site-uri foto promovează excursii foto realizate de fotografi. De exemplu, National Geographic.
 • Școli de fotografie. Unele școli de fotografie organizează tururi de fotografie și ateliere de lucru în afara terenului sub îndrumarea profesorilor școlii de fotografie sau a fotografilor invitați.
 • Agenții de turism. Unele agenții de turism organizează tururi foto în colaborare cu fotografi sau producători de echipamente fotografice.
 • Instagram. Bloggerii de pe Instagram cu un număr mare de urmăritori organizează adesea excursii foto în diferite părți ale lumii pentru a face fotografii frumoase pentru Instagram. Bloggerii, de regulă, postează informații despre călătorii în conturile lor.

Setul minim de echipament pentru fotografie într-un tur foto

Recomandări generale pentru echipamentul individual pe care un fotograf trebuie să îl ia cu el într-un tur foto:

 • Aparat foto (aparate foto) și optică (obiective). Majoritatea fotografiilor au întotdeauna două camere – cea principală și cea de rezervă. Nu există cerințe speciale pentru cameră. Principalul lucru este prezența setărilor manuale și a telecomenzii.
 • Carduri de memorie. Se întâmplă adesea să nu existe unde să cumpărați carduri de memorie suplimentare pe drum, așa că este mai bine să le cumpărați în avans. Este recomandat să luați cu dumneavoastră mai multe carduri de dimensiuni medii (32, 64 GB), astfel încât în ​​cazul unei defecțiuni sau pierderi a unui card de memorie, să nu pierdeți toate filmările.
 • Baterii sau încărcătoare pentru cameră și bliț. Este mai bine să purtați cu dumneavoastră o baterie suplimentară încărcată sau un power bank decât să rămâneți fără cameră în cel mai inoportun moment. Concentrați-vă pe cantitatea de energie pe care o folosește camera.
 • Trepied. În peisaj și animalism, un trepied stabil bun este indispensabil. Lipsa unui trepied vă poate face imposibil să fotografiați la viteze mici de expunere în lumină slabă.
 • Cablu extensibil sau telecomandă. Necesar pentru a reduce mișcarea camerei atunci când apăsați butonul de declanșare. Majoritatea preferă telecomanda, deoarece sunteți independent de lungimea cablului, iar telecomenzile sunt adesea programabile.
 • Filtre foto. Cel mai bine este să aveți un filtru de protecție UV pe fiecare lentilă. În plus, filtrele de polarizare și ND sunt utile pentru fotografierea în condiții non-standard.
 • Curățători optici. Indispensabil pentru fotografie. Adesea, lentilele capătă praf, murdărie, nisip, apă. Este mai bine să curățați camera și optica înainte de a fotografia decât să petreceți ore întregi în editor pentru a procesa cadre. De asemenea, din aceleași motive, este important să curățați matricea camerei înainte de turul foto.
 • Un rucsac sau o geantă pentru a transporta lentile și camere. Criteriul principal este confortul. Al doilea este siguranța echipamentului. De regulă, trebuie să mergeți pe jos până la cele mai interesante puncte pentru a fotografia, iar condițiile meteorologice se pot schimba dramatic. Trebuie să fiți siguri de siguranța echipamentului fotografic pentru a vă concentra pe fotografie.

În tururile foto lungi, este indicat să aveți un laptop sau o mașină cu dumneavoastră pentru a copia și stoca fotografiile capturate. Cu atât mai des, ghidul foto efectuează consultații asupra materialului filmat în timpul zilei. Vizualizarea fotografiilor pe ecranul unui laptop este mult mai convenabilă decât pe ecranul unei camere.

Când alegeți un tip de călătorie, decideți singur ce rezultat doriți să obțineți: adunați povești și aventuri sau faceți fotografii frumoase. Când mergeți într-un tur foto, oportunitatea de a vă lăsa prinși în povești pe care apoi le puteți spune prietenilor și abonaților este inevitabilă.

Merită să ne amintim că, pe lângă dumneavoastră, vor mai fi și alți oameni în grup care pot filma ceva asemănător chiar în același moment. Nu vă agățați de asta, oricum fiecare are propria sa viziune. Mai bine folosiți această oportunitate pentru a discuta cu oameni care au aceleași idei, pentru a învăța ceva nou, pentru a vedea lumea cu alți ochi.

Continuați lectura
Nord VPN | Zicala.ro

Prindeți Reducerile

eMAG | Zicala.ro
PCGarage | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro

Facebook

Trending