Conectează-te cu noi

Călătorie

Ce ai voie să iei în bagajul de mână în avionul Ryanair

Publicat

pe

Ce ai voie să iei în bagajul de mână în avionul Ryanair✈️

Călătorind cu avionul, fie că este vorba de o escapadă de weekend sau de o vacanță mai lungă, este important să știți exact ce puteți și ce nu puteți lua în bagajul de mână atunci când zburați cu Ryanair. Companiile aeriene au reguli stricte privind dimensiunile și conținutul bagajelor de mână, iar nerespectarea acestor reguli poate duce la costuri suplimentare sau inconveniente la aeroport. Acest articol vă va oferi toate informațiile necesare pentru a călători fără griji cu Ryanair.

Dimensiuni și greutate pentru bagajul de mână

Înainte de a decide ce să luați cu voi în bagajul de mână, este important să fiți la curent cu regulile privind dimensiunile și greutatea permise de Ryanair. Aceste reguli pot varia în funcție de tipul biletului și de opțiunile alese, așa că asigurați-vă că verificați detaliile exacte pe biletul vostru sau pe site-ul oficial Ryanair. Cu toate acestea, în general, regulile pentru bagajul de mână Ryanair sunt următoarele:

  • Dimensiuni maxime: Bagajul de mână trebuie să aibă dimensiunile de aproximativ 40 x 20 x 25 cm (înălțime x lățime x adâncime). Aceasta include mânerele și roțile.
  • Greutate maximă: Greutatea maximă a bagajului de mână poate varia între 10 și 20 de kilograme, în funcție de tipul biletului vostru. Asigurați-vă că verificați biletul pentru a afla exact cât este permis în cazul vostru.

Ce ai voie să iei în bagajul de mână în avionul Ryanair

Acum că știi care sunt dimensiunile și greutatea permise, iată ce ai voie să iei în bagajul de mână în avionul Ryanair:

1. Documentele de călătorie

Asigură-te că ai documentele necesare la îndemână, cum ar fi pașaportul sau cartea de identitate, biletul de avion și eventualele vize sau permise de ședere.

2. Portofel sau geantă mică

Ai voie să iei cu tine un portofel sau o geantă mică care să încapă sub scaunul din fața ta. Aceasta poate conține obiecte personale, cum ar fi bani, carduri de credit, telefon, chei și documente de călătorie.

3. Dispozitive electronice

Laptopurile, tabletele, telefoanele și alte dispozitive electronice personale sunt permise în bagajul de mână. Asigură-te că le ai la îndemână pentru controlul de securitate, deoarece acestea trebuie scose din bagaj și plasate într-un container separat pentru scanare.

4. Medicamente și alimente pentru bebeluși

Dacă ai nevoie de medicamente pe durata zborului, poți lua cu tine doar cantitatea necesară pentru durata călătoriei. De asemenea, poți lua alimente pentru bebeluși sau alte produse necesare pentru îngrijirea copiilor mici.

5. Articole personale

În bagajul de mână poți include articole personale, cum ar fi ochelari de soare, căști, cărți, reviste sau orice altceva care te poate ajuta să-ți faci călătoria mai confortabilă.

Alte articole asemănătoare:

Ce nu ai voie să iei în bagajul de mână

Există și o serie de articole și substanțe pe care nu ai voie să le iei în bagajul de mână în avionul Ryanair. Acestea includ:

  • Arme și obiecte periculoase: Nu ai voie să iei cu tine arme de foc, cuțite, obiecte ascuțite sau alte obiecte care pot fi considerate periculoase.
  • Lichide în cantități mari: Lichidele, gelurile și aerosolii trebuie să fie ambalați în recipiente de maxim 100 de mililitri fiecare și să fie plasați într-un singur sac de plastic transparent cu închidere etanșă. Cantitatea totală permisă este de 1 litru.
  • Substanțe interzise: Drogurile ilegale și alte substanțe interzise sunt strict interzise în bagajul de mână.
  • Obiecte ascunse sau periculoase: Nu ai voie să ascunzi obiecte sau substanțe periculoase în bagajul de mână.

Concluzie

Când călătorești cu Ryanair, este esențial să respecți regulile lor stricte privind bagajul de mână. Astfel, vei evita costuri suplimentare și neplăceri la aeroport. Verifică dimensiunile și greutatea permise pentru bagajul tău înainte de a pleca și asigură-te că ai la tine doar obiectele permise. Cu un pic de planificare și cunoaștere, vei avea o călătorie fără griji cu Ryanair.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending