Conectează-te cu noi

Călătorie

Cele Mai Atractive Orașe din Sezonul Alb

Publicat

pe

Cele Mai Atractive Orașe din Sezonul Alb | Zicala.ro

Destinațiile de iarnă din Europa sunt căutate pentru vacanța de sfârșit de an. Indiferent ce căutăm, nu există două locuri la fel, fiecare destinație are ceva special, dar iarna atmosfera devine magică. Spre deosebire de alte anotimpuri, iarna poate transforma complet un oraș, o stațiune sau un sat. Zilele scurte și zăpada oferă posibilitatea de a vă bucura de sporturile de iarnă, ceaiul cald la șemineu, plimbările prin târgurile de Crăciun pe străzile acoperite cu fulgi mari de nea. Aruncă o privire în topul celor mai frumoase destinații din sezonul alb.

Hallstatt, Austria

Unele destinații din Europa par desprinse din basme în timpul iernii când totul este acoperit de zăpadă. Hallstatt este un astfel de oraș, înconjurat de Alpii îmbrăcați în alb, situat pe malul lacului Hallstätter. Ceea ce face Hallstatt atât de special este combinația dintre peisajul său excepțional, înconjurat de Alpi, și casele alpine fermecătoare din secolul al XVI-lea. Întrucât orașul este mic, nu vă ia mult să treceți prin el. Dar este garantat că vă veți opri foarte des pentru a admira priveliștea care se află în fața voastră. Hallstatt este destinația ideală dacă vă doriți o vacanță relaxantă și liniștită unde puteți aprecia frumusețea naturală a iernii. Luați drumul către Hallstatt Skywalk, deasupra orașului pentru o panoramă de 360 de grade.

Bad Reichenhall, Bavaria, Germania

Acesta este un cadru perfect de vacanță lângă aragaz. Micul oraș de la poalele Alpilor Bavarezi este un loc de relaxare doar privind peisajul. Este situat la o altitudine de 473 de metri și este foarte aproape de Salzburg. Centrul istoric cu piața Florianiplatz și zona pietonală care începe din Rathausplatz (Piața Primăriei) sunt locurile care merită fotografiate. Filarmonica și Spa-ul Rupertus completează în mod ideal oferta, alături de bucătăria tipică bavareză.

Munții înzăpeziți și lacurile strălucitoare domină peisajul. Nu degeaba, în 2001, acest oraș a primit premiul „Orașul alpin al anului”. De asemenea, puteți vizita salina din Berchtesgaden cu muzeul sării. Numele unor localități care se află în apropierea zăcămintelor de sare conțin acest cuvânt (De exemplu, Bad Reichenhall – Baia bogată în sare; Hallstatt – Așezarea de sare). Regiunea Berchtesgadener își așteaptă turiștii cu șase zone de schi: un total de 47 de kilometri de pârtii, un sistem de permise de schi, o altitudine maximă de 1800 de metri și 29 de telecabine.

Praga, Republica Ceha

Când spun un oraș cu o sută de turnuri, o regină a orașelor, sau un oraș de aur, nu vorbesc de un oraș de basm, ci de o cutie de bijuterii nu atât de departe de noi. Orașul care a scris documente a supraviețuit încă din secolul al IX-lea, capitala Cehiei, Praga.

Situată în inima Europei, Praga oferă atât senzația de acasă, cât și agitația, precum și de o mare importanță istorică.

Dacă nu ați fost încă la Praga, probabil că ați auzit multe despre asta înainte și sunt sigur că este vorba doar despre lucruri pozitive! O mulțime de turiști îl vizitează în fiecare an, deoarece veți găsi o atracție aproape la fiecare colț de stradă – fie că este o clădire fabuloasă, un pod, o biserică sau un castel.

Este unul dintre cele mai fermecătoare orașe din Europa, chiar și iarna. În lunile de vară, capitala Cehiei este invadată de turiști, dar Praga este la fel de convingătoare iarna. Este un oraș arhitectural cu o cultură bogată și o atmosferă unică când totul este acoperit cu un „praf ușor de zăpadă” sub cerul albastru. Orașul știe să trăiască la cote maxime, iar când se lasă noaptea, adăpostiți-vă în barurile locale și gustați din numeroasele soiuri de bere. Nu uitați de festivitățile de Crăciun din oraș. Aici veți simți spiritul festiv.

Rovaniemi, Finlanda

Cautați o destinație care să inspire spiritul Crăciunului dincolo de târgurile de Crăciun din marile orașe? Atunci poate doriți să-l vizitați direct pe Moș Crăciun! Rovaniemi este un oraș mic din regiunea Laponia din Finlanda și este situat în apropiere de satul lui Moș Crăciun.

Vizita în Satul lui Moș Crăciun vă va duce printr-o experiență magică și de basm. Veți avea ocazia să-l cunoașteți pe Moș Crăciun, să le trimiți celor dragi o scrisoare ștampilată cu simbolul lui Moș Crăciun și să admirați animalele arctice în habitatul lor natural.

De asemenea, trebuie să vizitați Muzeul Arktikum pentru a afla mai multe despre cultura și viața laponelor și să vă bucurați de o băutură caldă în igluul de gheață din Parcul Arctic. De asemenea, puteți lua parte la multe activități distractive. Aici veți găsi atât o fermă de husky, cât și o fermă de reni, care vă poate însoți într-o plimbare cu sania. Și să nu uităm de Parcul de distracții a lui Moș Crăciun, unde puteți chiar participa la crearea decorațiunilor de Crăciun sub îndrumarea spiridușilor. Daca vreți relaxare, puteți sta într-o cabană confortabilă cu priveliște uimitoare.

Barcelona, Spania

Barcelona este o destinație potrivită iarna din mai multe motive. În primul rând, vremea aici este mai caldă decât în alte destinații, astfel încât să nu fie o problemă să petreceți timpul în aer liber.

În al doilea rând, iarna sunt mult mai puțini turiști decât în restul anului, astfel încât să aveți o vacanță mai puțin aglomerată. Singurul lucru care lipsesc sunt plajele, dar e greu să vă plictisiți în Barcelona chiar și fără nisip.

Dacă plănuiți să petreceți Anul Nou în Barcelona, veți avea o experiență tradițională spaniolă. Asta înseamnă să priviți artificiile cu localnicii la miezul nopții și să participați la tradiția de a mânca 12 struguri. Fiecare bob reprezintă o lună a anului și vă va aduce noroc în anul care vine.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending