Conecteaza-te cu noi

Călătorie

Costa Rica Cea Mai Exotică Destinație din Lume

Publicat

pe

Costa Rica cea mai Exotică Destinație din Lume | Zicala.ro

Multe dintre farmecele din Costa Rica se află în pădurile tropicale bogate, pe malul mării nepătate și în plinătatea vieții naturale. Cu scene uimitoare și o grămadă de animale, de la tucani la maimuțe și jaguari, este ușor de văzut de ce aceasta este o destinație exotică uimitoare. Ce alte locuri ai fi capabil să urci vulcani dinamici, tiroliană prin pădurile tropicale acoperite de nori și să navighezi în ape calde turcoaz?

În acest rai tropical conservator, dar divers, activitățile palpitante în aer liber sunt abundente. Căutătorii de natură vor rătăci prin sălbăticiile groase, în timp ce amatorii de plajă se vor răspândi pe nisipurile fine. Este greu să nu apreciezi toate calitățile minunate pe care le aduce această masă „Coasta bogată”. Oricum ar fi, pentru alți oameni, această mică națiune latino-americană are o intrigă alternativă: este un stil de viață obișnuită. Pentru a te inunda cu adevărat într-o viață ușoară, a da înapoi și a aprecia peisajul uimitor.

Curiozități culturale

Locuitorii din Costa Rica, de altfel cunoscuți sub numele de „Ticos”, sunt cunoscuți pentru natura lor frumoasă și drăguță. Calde, primitoare și zâmbind fiecare secundă, Ticos se întâmpină în mod regulat unul cu celălalt cu un „Pura Vida!” Sănătos. (semnificând „viață pură”). Încercați să nu vă speriați de generozitatea și entuziasmul lor pentru a satisface vizitatorii. Pentru a vă amesteca, poate fi simplu de tot să răspundeți cu atenție și înțelegeți modul lor de gândire pozitiv.

Limba oficială aici este spaniola, indiferent de situație, veți descoperi vorbitori de limba engleză în regiuni de călători cunoscute. În orice caz, utilizarea unor expresii cheie, de exemplu, „por favor” și „gracias”, este un gest plăcut.

Îmbrăcămintea în haine ușoare se armonizează cu stilul de viață relaxat din Costa Rica. Va trebui să împachetați haine largi și pantofi de alpinism duri, în cazul în care doriți să investigați rezervațiile naturale de provincie, vulcanii și parcurile naționale. În plus, va trebui să vă spumați cu protecție solară și împotriva insectelor, pe măsură ce țânțarii și diferitele creaturi roiesc pădurile tropicale ude din Costa Rica.

Una dintre cele mai strălucitoare și emoționante festivități din Costa Rica este Festivalul Micilor Diavoli din februarie. Localnicii își pun măști pentru a arăta ca niște diavoli și a lupta stilizat cu atacul spaniol. Băncile, locurile de muncă deschise și majoritatea magazinelor și organizațiilor sunt închise cu ocazii naționale din Costa Rica. Mai mult, transporturile deschise rulează în orare reduse neobișnuite în preajma Crăciunului și a Paștelui. Acestea sunt cele mai importante două ocazii pentru călătoria în Costa Rica, umplând toate hotelurile și stațiunile de pe malul mării și din pădurile tropicale.

Paradisul culinar

Cu temperaturile sale tropicale, gătitul din Costa Rica evidențiază o multitudine de produse exotice ale solului și bazându-se pe ce parte a națiunii vă aflați, ciorchini de pești noi. Fasolea neagră și orezul sunt un element esențial și o bucată de aproape fiecare cină convențională. Evident, Costa Rica este renumită pentru boabele sale espresso, deci nu ar trebui să plecați fără a încerca o ceașcă.

Mâncărurile de bază pe care le veți vedea pe meniuri includ Gallo pinto (orez și fasole), ceviche (pește marinat în suc de lămâie), pati (aluat de prăjit încărcat cu carne curată și ceapă) și agua dulce (trestie de zahăr cald dizolvată). În cazul în care vizitați San José, nu ratați Piața Centrală, care a fost deschisă în 1880 și este cea mai mare piață din oraș, cu peste 200 de magazine, tarabe și mici restaurante.

Cele mai bune lucruri de făcut în Costa Rica

1. San José

San José, capitala plină de viață a Costa Rica, se completează ca bază centrală pentru investigații. Probabil că va trebui să vă opriți aici înainte de a merge la sublimele păduri tropicale și la malul mării. Înălțările și centrele istorice se vor înălța deasupra dumneavoastră în timp ce vă plimbați prin regiunile interconectate ale orașului. Zona Amón este bine cunoscută cu călătorii pentru conacele sale vechi de sute de ani și designul demn de imagine.

Zona Escalante este la fel de bine cunoscută pentru sortimentul său de restaurante, baruri, bistrouri și brutării. În cazul în care intenționați să rămâneți în oraș câteva zile înainte de a merge în altă parte, gândiți-vă să mergeți să investigați colecțiile rafinate de la Muzeul Jade și Muzeul Aurului Precolumbian. Cele două birouri găzduiesc artefacte precolumbiene uimitoare și neobișnuite.

2. Tabacón Hot Springs

În cazul în care vă deplasați la vulcanul Arenal pentru a observa singuri prezența sa apropiată, pierdeți timp pentru a vă scălda în izvoarele calde ale Tabacón. Cu cascadele sale liniștite, frunzele tropicale și izvoarele naturale bogate în minerale, nu este o surpriză mare, Tabacón Grand Spa Thermal Resort va fi nevoie să băgați mâna în buzunar. Oricum ar fi, izvoarele și medicamentele sale spa recunoscute vă vor lăsa dezmierdați. Oaspeții îl numesc relaxant și minunat, cu facilități incredibile.

Izvoarele sunt 97% apă și 3% magmă. Mai mult decât atât, aproape de dușurile calde, veți găsi Grand Spa de primă clasă al lui Tabacón, care prezintă învelișuri de nămol vulcanic, coji de nucă de cocos și espresso și trasee de reflecție.

3. Caño Negro Wildlife Refuge

Acest refugiu natural umed are multe păsări acvatice, inclusiv berze jabiru, cormorani, rațe și lopătar roz. Acest refugiu uimitor este aproape de La Fortuna și veți vedea o mulțime de chiriași oceanici în timp ce vă plimbați în jurul lacului Caño și a râului Frío. În plus, veți descoperi crocodili uriași care se târăsc prin mlaștini și jaguari neglijenti, broaște țestoase și leneși care cutreieră zonele umede. Oricum ar fi, în cazul în care vă aflați în Costa Rica între ianuarie și aprilie, săriți peste ancheta Caño Negro; în aceste luni, laguna se usucă, iar creaturile marine din apropiere se grăbesc spre diferite locuri.

În concluzie, acestea ar fi cele mai vizitate locuri din Costa Rica, dar lista poate continua, țara fiind o destinație turistică plină de atracții minunate.

Continuați lectura
Click pentru a plasa comentariul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Călătorie

Locuri de Văzut în Atlantic City

Publicat

pe

By

Locuri de Văzut în Atlantic City | Zicala.ro

Atlantic City a fost o sursă excelentă de inspirație pentru versiunea originală a jocului de masă Monopoly fiind și o stațiune urbană. Atlantic City este situat pe Insula Absecon, pe coasta Oceanului Atlantic.

Atlantic City este cunoscută drept capitala divertismentului din New Jersey, atracțiile turistice din zonă variază de la emblematicul Atlantic City Boardwalk la Farul Absecon, cel mai înalt far din New Jersey, până la Lucy Elefantul. Aici vă puteți îmbarca într-o excursie de pescuit la mare adâncime, puteți face cumpărături în mall sau puteți vizita picturi murale și un parc eolian. Puteți găsi lucruri minunate de făcut și locuri încântătoare de vizitat în Atlantic City.

Alegeți dintre să experimentați fiorul unei culori regale la o masă de joc populară, să vă relaxați la unul dintre spa-urile de zi de lux din Atlantic City sau să găsiți hainele de designer perfecte la prețuri de outlet. Vă puteți bucura de razele soarelui și de nisipul cald pe una dintre plajele de top de pe Coasta de Est. Puteți să fiți copil pentru câteva clipe și să vă bucurați de Steel Pier.

Cu toate acestea, pe lângă aceasta, Atlantic City are multe alte activități și atracții turistice de care vă puteți bucura.

Promenadă

Digurile populare Steel și Central (și plimbările lor de carnaval) se ramifică pe porțiunea principală.

Atlantic City Boardwalk vă oferă oportunitatea de a vedea câteva priveliști a oceanului în timp ce vă plimbați prin magazinele de suveniruri și călărie, lucruri de genul acesta îi pot face pe turiștii mai în vârstă să se simtă nostalgici pentru tinerețea lor.

Acest loc are o mare diversitate de magazine și locuri cu mâncare unde vă puteți ocupa timpul și vă puteți bucura de mâncarea la fel de diversă pe care o oferă.

Puteți merge pe promenadă sau puteți lua un scaun rulant dacă nu aveți dispoziția sau energia necesară pentru asta. Boardwalk este liber să se plimbe în orice moment al zilei, dar călătorii ar trebui să-și păzească buzunarele și să încerce să nu călătorească singuri. Sunt mulți oameni fără adăpost în zonă care cerșesc bani.

Acvariul Atlantic City

Acvariul este situat în Historic Gardens Basin și găzduiește peste 100 de soiuri de pești și animale marine. Puteți admira și bucura de o mică parte din lumea fantastică a oceanului.

Puteți atinge chiar și diverse specii de rechini sau arici de mare și crabi potcoavă dacă vă simțiți suficient de curajos.

Dacă vreți doar să admirați, căluții de mare, terapinii cu spatele de diamant, meduzele de apă rece și multe alte animale marine sunt cu adevărat spectaculoase.

Farul Absecon

Farul Absecon este cel mai înalt far din Garden State și a fost luminat pentru prima dată în 1857. Clădirea este albă și elegantă și și-a încheiat activitatea de ghidare a bărcilor în 1933, după aproape un secol.

Iată câteva vederi minunate din vârful farului și există și un muzeu care poate fi vizitat. Farul se luminează acum în fiecare noapte pentru cei care îl vizitează.

The Boardwalk Hall: Atlantic City

Boardwalk Hall are o varietate de spectacole de divertisment. Aici sunt găzduite spectacole precum concerte, stand-up comedii, evenimente sportive și multe altele.

Pe timpul verii, multe nume cunoscute apar la Boardwalk Hall, toți de la Rolling Stones la Beyoncé au cântat aici.

Din 1940, aici a avut loc Miss America Pageant și a atras mii de spectatori.

Boardwalk Hall deține cel mai mare instrument muzical din lume. Aceasta este o orgă cu țevi care are peste 33.000 de țevi și opt camere. Luni, are loc un tur al orgii și un concert gratuit.

Lucy Elefantul: Atlantic City

Elefantul poate fi urcat într-un tur ghidat. Această atracție turistică a fost construită în 1881 și este situată la granița dintre South Atlantic City și Margate City.

Turul oferă o istorie fotografică a lui Lucy și de acolo puteți vedea priveliștea orașului.

Lucy (Bauwerk) – Wikipedia
Continuați lectura

Călătorie

Locuri de Vizitat în Insulele Britanice

Publicat

pe

By

Locuri de Vizitat în Insulele Britanice | Zicala.ro

Peisajul Insulelor Britanice este dominat de multe repere și monumente istorice. A fost martor la căderea și ascensiunea triburilor, regatelor și imperiilor. Nu multe țări din lume au o istorie atât de bogată în spate, ceea ce face ca Insulele Britanice să fie o bucurie de explorat. Insulele Britanice sunt formate din Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda, toate având o istorie îndelungată în spate și monumente unice care rămân până astăzi.

Băile Romane, Anglia

Bath: în vizită la băile romane din Anglia | 1001 călătorii

Datând din cele mai vechi timpuri, există Băile Romane, care sunt unele dintre cele mai bine conservate structuri antice. Băile ne oferă o privire profundă și cuprinzătoare asupra vieții romanilor care au trăit în zonă în cele mai vechi timpuri. Băile sunt păstrate în patru caracteristici principale; Izvorul Sacru, Templul Roman, Baia Romană și un muzeu care deține multe artefacte. A fost construit în jurul unui izvor termal natural în secolul I d.Hr., iar așezarea romană era cunoscută la acea vreme sub numele de Aquae Sulis. Băile au fost folosite în întreaga stăpânire romană a Marii Britanii până în secolul al V-lea. În 1878, Băile au fost redescoperite și după aceea au început lucrările de descoperire a rămășițelor structurii. A fost deschis publicului în 1897 și a fost conservat pe tot parcursul secolului al XX-lea.

Castelul Edinburgh, Scoția

Castelul Edinburgh din Scotia, una dintre cele mai vizitate fortărețe din  Europa - Deștepți.ro

Una dintre cele mai vizitate atracții ale Scoției, Castelul Edinburg, situat deasupra orașului cu același nume, a devenit monument național și sit de patrimoniu mondial. Castelul a fost construit în secolul al XII-lea și a fost principala reședință regală scoțiană până la unirea coroanelor în 1603. Castelul a fost menționat pentru prima dată în timpul Marii Britanii romane ca Din Eidyn, sau cetatea Eidyn. Astăzi, cu ajutorul unor tururi ghidate, vizitatorii pot explora castelul și istoria acestuia. Oamenii au fost activi în zona castelului Rock de aproape 3.000 de ani. Dealul pe care se află castelul a fost format de o explozie vulcanică în urmă cu 340 de milioane de ani și acum a dispărut.

Hipodromul, Anglia

Hippodrome Casino in London - Have a Thrilling Night of Gaming – Go Guides

Hipodromul, situat în Westminster, Londra, a fost cunoscut în trecut ca o sală de muzică și un teatru uimitor. Reputația sa de cazinou este recentă și de-a lungul anilor a suferit multe schimbări. A fost deschis ca cazinou de către actualul primar al Londrei, Boris Johnson, în 2012 și de atunci a crescut în popularitate, fiind considerat cel mai popular loc de divertisment din Londra. La Totally Gaming Awards, cazinoul a fost premiat drept cel mai bun cazinou în 2013.

Stâncile din Moher, Irlanda

Ghid turistic Irlanda - Globi

O descriere adevărată a stâncilor din Moher nu poate fi exprimată în cuvinte. Lungime de aproape 14,5 kilometri și stând la o înălțime uriașă de 214 metri deasupra apei, un loc ca acesta nu poate fi găsit nicăieri în lume. Nicio vizită în Irlanda sau în Insulele Britanice nu poate fi completă fără a vedea Atlanticul de pe stânci. Se crede că stâncile au peste 340 de milioane de ani și au o istorie bogată în spate, plină de folclor. Stâncile sunt situate în regiunea Burren din comitatul Clare. La fel ca multe alte minuni ale lumii, locația a servit drept inspirație pentru multe povești. Numele provine de la fortul numit Moher, care se afla în partea de sud a stâncilor, cunoscut sub numele de Hag’s Head.

Continuați lectura

Călătorie

Orașe de Vizitat Când Călătoriți Singuri

Publicat

pe

By

Orașe de Vizitat Când Călătoriți Singuri | Zicala.ro

Puține lucruri stârnesc adrenalina din sânge și bucuria sufletului călătorind singur, care este cel mai sigur mod de a ne face noi prieteni, în timp ce descoperim planeta pe care avem norocul să o populăm. Nu ar fi o mare surpriză să descoperim niște lucruri ascunse despre dumnvoastră pe care nici nu le bănuiați când sunteți singuri în mijlocul aventurii.

Bordeaux, France

De ce să ratați relaxarea absolută, în cea mai cunoscută regiune viticolă a lumii? Mai ales când le meritați pe toate. Descriind pe scurt centrul idilic al orașului Bordeaux, putem spune doar că arhitectura sa din secolul al XVIII-lea plină de farmec nu a scăpat de aripa protectoare a Patrimoniului Mondial UNESCO. Printre cele mai importante obiective arhitecturale se numără Catedrala Gotica Sfantul Andrei și magnifica Place de la Bourse, cumva greu și imposibil de scăpat din priviri. Și pentru că spuneam ceva despre vin și răsfăț în aceeași propoziție, alege măcar una dintre zile pentru a te bucura de o cină rafinată, la unul dintre restaurantele sau wine-barurile care mărginesc străzile pietruite din Bordeaux.

Crete, Greece

Totuși, de oriunde vă uitați la ea, nu puteți aduce prea multe reproșuri Greciei când vine vorba de discuții despre vacanțe și sărbători. Problema, când vă gândiți la un astfel de turism răsfățat, care abundă totuși în insule, plaje, natură, cultură și toată liniștea, este întotdeauna: „Și în ce colț al Greciei să merg?”. Am înclinat balanța în favoarea celei mai mari insule – Creta. Odată înlăturată tentația de a rămâne ore în șir la malul mării, mai aveți timp să cercetați istoria locului, Muzeul de Arheologie, Palatul Knossos, zidurile venețiene și o vizită în orașul Rethimno, la vreo 70 și câțiva kilometri din Heraklion.

Ho Chi Minh, Vietnam

Orașul Ho Chi Minh este cel mai amețitor oraș al comerțului și culturii din Vietnam, care a condus țara înainte cu energie pulsatorie. Ca un vârtej haotic, orașul dă viață și vitalitate tuturor coloniștilor și vizitatorilor săi. De la cele mai bune hoteluri la cele mai bune pensiuni, de la cele mai clasice restaurante la cele mai gustoase tarabe stradale și de la numeroasele opțiuni de buticuri până la sfârșitul piețelor, Ho Chi Minh City este un oraș al energiei și al descoperirilor.

Aici poți să te plimbi pe alei atemporale și să fii uimit de templele cu tămâie. În plus, puteți vizita și mall-urile șic de designer care se află sub zgârie-norii din secolul 21. Acum o generație, orașul era în frământări, dar acum colajul urban al fostului Saigon este o adevărată frumusețe, deoarece îmbină două lumi într-o masă existentă.

Dar să trecem la lucruri mai fericite. Ho Chi Minh este renumit pentru multe lucruri, iar piețele (încărcate cu aproximativ 3.000 de standuri, un număr cu care nici măcar cele mai mari piețe europene de Crăciun nu se pot lăuda), cultura târgului și motocicletele vă vor atrage atenția. Se estimează că 8,4 milioane de suflete trăiesc în limitele orașului împreună cu cele 7,4 milioane de motociclete care le aparțin.

San Antonio, Texas, USA

Bun venit în San Antonio! Țara bătăliei de la Alamo din 1836 și locul în care lupta pentru independență a texanilor în fața Mexicului a lăsat cel mai important suvenir. Și dacă februarie te aduce aici în vacanță, trebuie să participi la San Antonio Stock Show & Rodeo, un eveniment care promovează tradițiile și agricultura din Texas, primind nu mai puțin de 2 milioane de vizitatori pe an.

Târgul Hemisfair, cu Turnul său al Americilor, este un parc urban care nu ar trebui să scape de ochii niciunui călător. Reprezentațiile oferite de mariachi și festivalurile cu tematică spaniolă aduc remarcații cu preparate și haine de care să vă minunați, dar care vă amintește neobosit că sunteți la un jogging la granița cu Mexic.

Vă puteți încheia ziua cu o plimbare liniștită de-a lungul râului San Antonio pentru că, indiferent de anotimp, temperaturile de aici permit restaurantelor și teraselor să uimească prin farmecul sudic al Americii Latine.

Tbilisi, Georgia

Dacă sunteți omul care își alege destinațiile de vacanță după papilele gustative, atunci cu siguranță capitala colorată a Georgiei vă va aștepta cu brațele deschise. Tbilisi este un adevărat paradis culinar pentru simțuri: porții generoase de „khinkali” (o specialitate a plăcintelor cu carne) și echivalentul georgian al pizza, „khachapuri“, servite la fiecare colț de stradă. Adaugă câteva pahare bune de vin roșu delicios, specifice oricărui stat post-comunist, apoi relaxați-vă la o baie termală la orice spa din Centrul Vechi. Construit în secolul al V-lea, acest oraș cu o istorie bogată a fost reconstruit de 29 de ori de-a lungul timpului, ceea ce înseamnă că puteți descoperi un amestec de influențe medievale, clasice, Art-Deco sau sovietice la fiecare pas. Toate acestea, plus vremea perfectă de vară, fac din Tbilisi următoarea metropolă care va deveni în curând o destinație preferată de vacanță, potrivit estimărilor.

Cape Town, South Africa

Cu aproape jumătate din populație sub 25 de ani, Cape Town vă cucerește prin stilul său modern, prietenos și inovator. Lasați-vă purtat înapoi în timp cu o vizită la fabrica recent renovată din cartierul Woodstock, Old Biscuit Mill, sau răsfoiți buticurile de renume mondial pentru design-urile lor sau plimbați-vă prin diferitele magazine universale de afaceri mici. Nu e de mirare că metropola a primit anul trecut titlul de Capitală Mondială a Designului. Iar turiştii care iubesc animalele nu trebuie să rateze o plimbare pe Boulder Beach, pentru a fi aproape de pinguinii africani, care se mişcă ca acasă.

Continuați lectura

Trending