Conectează-te cu noi

Călătorie

Costa Rica Cea Mai Exotică Destinație din Lume

Publicat

pe

Costa Rica cea mai Exotică Destinație din Lume | Zicala.ro

Multe dintre farmecele din Costa Rica se află în pădurile tropicale bogate, pe malul mării nepătate și în plinătatea vieții naturale. Cu scene uimitoare și o grămadă de animale, de la tucani la maimuțe și jaguari, este ușor de văzut de ce aceasta este o destinație exotică uimitoare. Ce alte locuri ai fi capabil să urci vulcani dinamici, tiroliană prin pădurile tropicale acoperite de nori și să navighezi în ape calde turcoaz?

În acest rai tropical conservator, dar divers, activitățile palpitante în aer liber sunt abundente. Căutătorii de natură vor rătăci prin sălbăticiile groase, în timp ce amatorii de plajă se vor răspândi pe nisipurile fine. Este greu să nu apreciezi toate calitățile minunate pe care le aduce această masă „Coasta bogată”. Oricum ar fi, pentru alți oameni, această mică națiune latino-americană are o intrigă alternativă: este un stil de viață obișnuită. Pentru a te inunda cu adevărat într-o viață ușoară, a da înapoi și a aprecia peisajul uimitor.

Curiozități culturale

Locuitorii din Costa Rica, de altfel cunoscuți sub numele de „Ticos”, sunt cunoscuți pentru natura lor frumoasă și drăguță. Calde, primitoare și zâmbind fiecare secundă, Ticos se întâmpină în mod regulat unul cu celălalt cu un „Pura Vida!” Sănătos. (semnificând „viață pură”). Încercați să nu vă speriați de generozitatea și entuziasmul lor pentru a satisface vizitatorii. Pentru a vă amesteca, poate fi simplu de tot să răspundeți cu atenție și înțelegeți modul lor de gândire pozitiv.

Limba oficială aici este spaniola, indiferent de situație, veți descoperi vorbitori de limba engleză în regiuni de călători cunoscute. În orice caz, utilizarea unor expresii cheie, de exemplu, „por favor” și „gracias”, este un gest plăcut.

Îmbrăcămintea în haine ușoare se armonizează cu stilul de viață relaxat din Costa Rica. Va trebui să împachetați haine largi și pantofi de alpinism duri, în cazul în care doriți să investigați rezervațiile naturale de provincie, vulcanii și parcurile naționale. În plus, va trebui să vă spumați cu protecție solară și împotriva insectelor, pe măsură ce țânțarii și diferitele creaturi roiesc pădurile tropicale ude din Costa Rica.

Una dintre cele mai strălucitoare și emoționante festivități din Costa Rica este Festivalul Micilor Diavoli din februarie. Localnicii își pun măști pentru a arăta ca niște diavoli și a lupta stilizat cu atacul spaniol. Băncile, locurile de muncă deschise și majoritatea magazinelor și organizațiilor sunt închise cu ocazii naționale din Costa Rica. Mai mult, transporturile deschise rulează în orare reduse neobișnuite în preajma Crăciunului și a Paștelui. Acestea sunt cele mai importante două ocazii pentru călătoria în Costa Rica, umplând toate hotelurile și stațiunile de pe malul mării și din pădurile tropicale.

Paradisul culinar

Cu temperaturile sale tropicale, gătitul din Costa Rica evidențiază o multitudine de produse exotice ale solului și bazându-se pe ce parte a națiunii vă aflați, ciorchini de pești noi. Fasolea neagră și orezul sunt un element esențial și o bucată de aproape fiecare cină convențională. Evident, Costa Rica este renumită pentru boabele sale espresso, deci nu ar trebui să plecați fără a încerca o ceașcă.

Mâncărurile de bază pe care le veți vedea pe meniuri includ Gallo pinto (orez și fasole), ceviche (pește marinat în suc de lămâie), pati (aluat de prăjit încărcat cu carne curată și ceapă) și agua dulce (trestie de zahăr cald dizolvată). În cazul în care vizitați San José, nu ratați Piața Centrală, care a fost deschisă în 1880 și este cea mai mare piață din oraș, cu peste 200 de magazine, tarabe și mici restaurante.

Cele mai bune lucruri de făcut în Costa Rica

1. San José

San José, capitala plină de viață a Costa Rica, se completează ca bază centrală pentru investigații. Probabil că va trebui să vă opriți aici înainte de a merge la sublimele păduri tropicale și la malul mării. Înălțările și centrele istorice se vor înălța deasupra dumneavoastră în timp ce vă plimbați prin regiunile interconectate ale orașului. Zona Amón este bine cunoscută cu călătorii pentru conacele sale vechi de sute de ani și designul demn de imagine.

Zona Escalante este la fel de bine cunoscută pentru sortimentul său de restaurante, baruri, bistrouri și brutării. În cazul în care intenționați să rămâneți în oraș câteva zile înainte de a merge în altă parte, gândiți-vă să mergeți să investigați colecțiile rafinate de la Muzeul Jade și Muzeul Aurului Precolumbian. Cele două birouri găzduiesc artefacte precolumbiene uimitoare și neobișnuite.

2. Tabacón Hot Springs

În cazul în care vă deplasați la vulcanul Arenal pentru a observa singuri prezența sa apropiată, pierdeți timp pentru a vă scălda în izvoarele calde ale Tabacón. Cu cascadele sale liniștite, frunzele tropicale și izvoarele naturale bogate în minerale, nu este o surpriză mare, Tabacón Grand Spa Thermal Resort va fi nevoie să băgați mâna în buzunar. Oricum ar fi, izvoarele și medicamentele sale spa recunoscute vă vor lăsa dezmierdați. Oaspeții îl numesc relaxant și minunat, cu facilități incredibile.

Izvoarele sunt 97% apă și 3% magmă. Mai mult decât atât, aproape de dușurile calde, veți găsi Grand Spa de primă clasă al lui Tabacón, care prezintă învelișuri de nămol vulcanic, coji de nucă de cocos și espresso și trasee de reflecție.

3. Caño Negro Wildlife Refuge

Acest refugiu natural umed are multe păsări acvatice, inclusiv berze jabiru, cormorani, rațe și lopătar roz. Acest refugiu uimitor este aproape de La Fortuna și veți vedea o mulțime de chiriași oceanici în timp ce vă plimbați în jurul lacului Caño și a râului Frío. În plus, veți descoperi crocodili uriași care se târăsc prin mlaștini și jaguari neglijenti, broaște țestoase și leneși care cutreieră zonele umede. Oricum ar fi, în cazul în care vă aflați în Costa Rica între ianuarie și aprilie, săriți peste ancheta Caño Negro; în aceste luni, laguna se usucă, iar creaturile marine din apropiere se grăbesc spre diferite locuri.

În concluzie, acestea ar fi cele mai vizitate locuri din Costa Rica, dar lista poate continua, țara fiind o destinație turistică plină de atracții minunate.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending