Conectează-te cu noi

Călătorie

Cum să Faceți un Blog de Călătorie: Pas cu Pas

Publicat

pe

Cum să Faceți un Blog de Călătorie: Pas cu Pas | Zicala.ro

Nu vă cunoaștem, dar nu ne putem gândi la o ocupație profesională mai idilică: să vedeți lumea în timp ce scrieți despre aceasta. Aflați cum să vă faceți blogul de călătorie și să treceți la muncă – o mulțime de locuri vă așteaptă să le vizitați!

1. Alegeți un nume original

Gândiți-vă care sunt pasiunile dumneavoastră de călătorie, mâncare, oameni, peisaje, aventură… Puneți-le pe hârtie împreună cu sinonime și cuvinte din același domeniu lexical și faceți combinații între ele; ar trebui să iasă ceva până la urmă. Și nu în ultimul rând: gândiți-vă pe termen lung. Nu are sens să alegeți un nume ca „anul meu minunat” dacă vreți să rămâneți în afacerea de bloguri mai mult de 12 luni.

2. Alegeți domeniul blogului (numit și „găzduire”)

Da, această parte sună exact ca cea despre care nu ați vrut să știți, dar lucrurile sunt mai simple decât par. Imaginați-vă că întregul internet este un bloc, iar domeniul este camera pe care o veți închiria pentru a vă găzdui blogul (sau ceva de genul asta), un loc pentru stocarea tuturor informațiilor, datelor, fotografiilor. Se pare că cele mai bune sunt BlueHost, HostGator și justHost, așa că ar trebui să închiriați un domeniu înainte de toate.

3. Instalați WordPress

WordPress este, de fapt, motorul din spatele blogului, o aplicație web, un instrument de blogging eficient și ușor de utilizat, și acolo va fi toată petrecerea. Diferența dintre un cont WordPress plătit și unul gratuit este la fel de mare ca cea dintre o pisică și un tigru – cel plătit vă oferă un nume de blog de tipul „travelfeline.com” (și nu „travelfeline.wordpress.com”) , vă oferă control total pe baza datelor pe care le introduceți, vă permite să vindeți publicitate, să instalați pluginuri și să utilizați Google Analytics (de care nu vă veți îndoi că veți avea nevoie mai târziu).

4. Instalați o temă pentru blogul dumneavoastră

Credeți că ambalajul nu contează? Mai gandiți-vă. Puteți publica informații prețioase, puteți fi un magician în mânuirea camerei, dar dacă site-ul dumneavoastră web nu arată inedit, nimeni nu va asculta ce aveți de spus. Oamenii nu judecă mai mult de 3 secunde dacă stau sau nu pe un site web, iar designul atractiv joacă un rol esențial. De aceea sunt firme precum iCreate care vă poate ajuta în acest sens de la instalări de WordPress, de temă, plugin-uri și optimizarea pentru motoarele de căutare.

5. Creați primele pagini

Diferența dintre o pagină și un articol (sau o postare pe blog) este că pagina este o parte statică a blogului dumneavoastră. În timp ce articolele vor rula ca o bobină de film pe măsură ce le publicați (cel mai recent devenind primul și invers), paginile rămân la locul lor, într-un spațiu vizibil pe pagina de start, pentru a oferi informații de bază despre site și dumneavoastră.

Despre Noi – una dintre cele mai importante pagini ale blogului și locul în care puteți spune oamenilor despre dumneavoastră, ce vă motivează să scrieți și cum îi poate ajuta blogul în sine.

Pagina de contact – cum vă pot contacta oamenii direct dacă au întrebări, dacă doresc să propună parteneriate sau dacă doresc să vă ofere feedback personal.

Pagina de confidențialitate – informați-vă cititorii despre colectarea și utilizarea datelor lor de către cookie-uri, precum și despre modul în care le protejați.

Copyright – o pagină opțională și totuși importantă dacă doriți să anunțați că întregul conținut vă aparține și că nu doriți să fiți copiat în niciun fel fără acordul dumneavoastră.

6. Publicați primul articol

Puteți începe cu un articol inspirațional, care vorbește despre ce înseamnă călătoria pentru dumneavoastră, despre cum v-au schimbat sau despre ce ați învățat călătorind în anumite părți ale lumii. Puteți scrie un articol despre prima voastră călătorie, ultima sau viitoarea călătorie. De asemenea, puteți scrie despre ceea ce trebuie să luați de fiecare dată când călătoriți, cum ar fi camera foto, laptopul sau telefonul. Nu puteți rata nimic, de la realizarea celor mai bune fotografii și încărcarea lor pe rețelele sociale până la relaxare în timp ce luați o pauză de la călătorie.

Nu vă lăsați inima să se rupă în bucăți decât dacă primul articol fierbe în popularitate. Amintiți-vă, poate dura ani de zile până când blogul dumneavoastră ajunge la rezultatele la care visați. În acest prim pas este important să vă familiarizați cu platforma WordPress, să începeți să vă conturați stilul, tonul vocii și să stabiliți o rutină de publicare.

Și dacă albul primei pagini te sperie și nu se vede nicio idee la orizont, scrieți despre orașul în care locuiți (sau unde ați copilărit). Cu toate acestea nu ar trebui să vă lăsați păcăliți de gândul că nimeni nu ar fi interesat de acest lucru; veți fi surprins să aflați câți oameni doresc să afle mai multe despre orașul dumneavoastră natal (indiferent care este acesta).

7. Idei de conținut pentru atunci când nu sunteți în stare

Cum începeți? Cât de des ar trebui să publicați? Cum vă structurați articolele? Ce scrieți dacă nu călătoriți în acest moment? 1-2 articole pe săptămână este o medie bună pentru un început, dar calitatea lor depășește cu mult cantitatea. Important! Scrie pe măsură ce vorbiți și făceți-o în cel mai sincer mod, dați sfaturi reale, fiți amuzant și scrieți de parcă ați vorbi cu un prieten.

Utile și ușor de citit sunt articolele din listă, precum cele 7 locuri pe care trebuie să le vizitați în Londra sau 5 dintre cele mai bune preparate pe care le-ați încercat în Spania. O altă metodă este să vă puneți întrebări care v-au motivat pe tot parcursul călătoriilor și să găsiți răspunsuri la acestea; de exemplu, sfaturi despre călătoriile cu cei mici sau despre cum să vă faceți bagajele într-un mod inteligent. De asemenea, puteți merge pe un ton mai personal și puteți vorbi despre sentimentele și impresiile dumneavoastră de la o anumită destinație. Cerul este limita!

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending