Conecteaza-te cu noi

Gaming

Cum să Construiți o Consolă Care Bate PC-ul

Publicat

pe

Cum să Construiți o Consolă Care Bate PC-ul | Zicala.ro

Noile console promit o lume vizuală impresionantă, dar poate un PC să concureze cu ele? Am construit două PC-uri și ne-am uitat la ceea ce sunt capabile în comparație cu PS5 și Xbox Series X.

Consolele de jocuri și PC-urile de jocuri și, mai precis, bătălia dintre două tabere de utilizatori cărora le plac, au o istorie lungă. Bineînțeles, acest lucru este în mare parte sub forma unui duel cu sabia și nu este posibil să anunți un câștigător clar, deoarece există mulți factori care îngreunează comparațiile directe, ca să nu mai vorbim de faptul că fiecare utilizator sau jucător are nevoi diferite. În același timp, au apărut console de jocuri de nouă generație, atât Sony, cât și Microsoft, cucerind oamenii cu hardware mai puternic, iar PC-urile nu rămân fără un cuvânt.

În articolul nostru, am alcătuit un PC de gaming foarte puternic și altul care se potrivește consolelor PS5 și Xbox Series X la un nivel de preț, în funcție de capacitățile hardware ale consolelor. Pe lângă cele două configurații, am adunat în cele din urmă o treime din componentele disponibile pe piața produselor second hand pentru a afla cât de mult puteți câștiga construind PC-ul de gaming din hardware second-hand (dar de preferință încă în garanție).

Misiune imposibila

În acest război dintre cele doi concurenți, părțile aruncă adesea TFLOPS, ceea ce este complet lipsit de sens. Această valoare arată numărul de operații în virgulă mobilă efectuate pe secundă, cu toate acestea, nu este posibilă măsurarea uniformă și nu reflectă performanța totală a unui sistem complet. Un alt punct foarte dificil al comparației este că nu există două PC-uri la fel, plus că un computer oferă libertate universală, nelimitată și puteți face o mulțime de sarcini cu el. În schimb, consolele de jocuri sunt hardware fix pe toată durata de viață, iar arhitectura și sistemul lor de operare sunt optimizate pentru o singură sarcină: jocurile.

Promisiunea noii generații de console, adică o viteză stabilă de 60 fps la rezoluție 4K, poate fi depășită doar de un computer high-end.

Cu alte cuvinte, pentru a rula toate jocurile pe un PC la rezoluție 4K, aveți nevoie de o placă video de înaltă performanță, iar aceasta este la fel de mult sau chiar mai mare decât prețul consolei în sine. Deși consolele s-au bazat de mult timp pe computere, aceste cipuri speciale nu sunt disponibile de la Sony sau Microsoft în magazin și nici nu sunt obligate de standardele hardware sau de extindere. De aceea, este pur și simplu imposibil să asamblați un PC pentru gaming cu lumea vizuală și performanța în joc oferite de consolele de jocuri PlayStation 5 sau Xbox Series X la același preț. Cu toate acestea, puteți construi un computer care rulează jocuri foarte bine și care ulterior poate fi actualizat ușor și ieftin.

La calcularea costului de construcție a PC-ului nu au fost luați în considerare doi factori importanți: perifericele și afișajul. Din cele de mai sus, veți primi automat un controler pentru fiecare consolă de jocuri, în timp ce pentru un computer va trebui să achiziționați o tastatură, un mouse și un gamepad separat. Dintre acestea din urmă puteți alege acum oricare dintre modelele de console de jocuri, PC-ul se va descurcă bine.

Ecranul este, de asemenea, o piatră de temelie a experienței de joc. Trebuie să obțineți acest lucru atât pentru o consolă, cât și pentru un PC de jocuri: pentru primul, de obicei, ar trebui să alegeți un televizor, pentru al doilea ar trebui să alegeți un monitor, dar, desigur, puteți conecta și un computer la un televizor și o consolă la monitor. Marele avantaj al monitoarelor este că puteți alege un model de 120/144/240 sau chiar 360 Hz cu upgrade-uri adaptive, mult mai puțin lag de intrare și timp de răspuns și nu trebuie să renunți nici la HDR. Avantajul televizoarelor este dimensiunea ecranului semnificativ mai mare, iar modul de joc și întârzierea redusă la intrare nu mai sunt o raritate printre ele, datorită controlului rapid.

Un singur VGA nu este suficient

Ați auzit de multe ori că o placă video vă transformă computerul într-un computer pentru jocuri. Adevărul este că veți avea nevoie de o placă VGA mai puternică pentru imagini frumoase și viteză bună, dar aceasta este doar una dintre componentele importante. De exemplu, dacă utilizați un computer vechi de cinci până la șase ani în urmă cu câteva generații, dar vă puneți brusc în calea jocului și credeți că veți avea o centrală capabilă de 4K cu o placă GeForce RTX 3080 după câteva minute de instalare, trebuie să vă dezamăgim. O placă video modernă este inutilă dacă celelalte componente ale PC-ului nu pot servi cu suficiente date. Un procesor învechit, RAM scăzută și stocare lentă vor înăbuși cipul grafic și este chiar de neconceput ca sursa dumneavoastră de alimentare să nu reziste la sarcina crescută.

Când faceți upgrade la un PC mai vechi, nu numai că va trebui să obțineți o altă placă video, ci veți fi forțat și să înlocuiți placa de bază, procesorul, memoria, SSD-ul și sursa de alimentare. Și aceasta corespunde în esență unui PC complet nou.

Datorită standardelor hardware, construirea unui PC nou nu mai este o sarcină atât de dificilă. Fiecare componentă, periferic, conector își are locul lui, ansamblul cu greu poate fi deteriorat. Desigur, există trucuri și capcane ascunse pe care puțini utilizatori le cunosc, dar chiar și fără ele, puteți configura un computer funcțional. Și dacă vă angajați să vă construiți propriul PC, puteți testa ce experiență înălțătoare este atunci când apăsați prima dată butonul de pornire și computerul pornește imediat.

Împotriva tuturor probabilităților

Totuși, de ce se deranjează mulți oameni să folosească un PC pentru jocuri când este mai scump decât o consolă de jocuri? Pot exista multe motive pentru acest lucru, dar poate cel mai puternic argument este că puteți folosi un computer și pentru muncă, studiu și informații. De asemenea, este o armă serioasă că puteți extinde și consolida un PC construit corespunzător, ușor și relativ ieftin pentru o perioadă foarte lungă de timp, pentru a vă satisface întotdeauna așteptările. Și jocurile mult mai ieftine, mai multe magazine de software, o opțiune gratuită pentru multiplayer, un număr mai mare de repetări ale cadrelor, o direcționare mai precisă, moduri de joc și compatibilitate nelimitată fără generații (jocurile tale vechi rulează și pe cel mai recent PC) îl fac și mai atractiv.

Și, desigur, există și cealaltă tabără care își folosește PC-ul sau laptopul mai ales pentru muncă. Pentru acești oameni, calcularea de înaltă calitate atunci când vine vorba de jocuri este doar secundară. Pentru acești oameni, este mai important să aibă spațiu mare pe computer și specificații minime. Acest tip de oameni se vor uita la Netflix și vor juca shooter-uri doar pentru distracția lor. Nu au nevoie de o consolă sau un PC de jocuri în viața lor.

Dar pentru noi, care nu ne putem imagina viața fără jocuri, ar trebui să ne gândim cu adevărat dacă ar trebui sau nu să luăm un computer sau o consolă. Pe care o preferați? Lăsați un comentariu mai jos.

Continuați lectura
Click pentru a plasa comentariul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gaming

Mecanica în Stilul Jocului

Publicat

pe

By

Mecanica în Stilul Jocului | Zicala.ro

Pe măsură ce tendințele utilizatorilor evoluează într-un ritm rapid, uneori operatorii se întreabă de ce au nevoie pentru a ține pasul cu cerințele? Sergey Kobitskiy este fondatorul Smartico, platforma lider în industrie care ajută operatorii de jocuri să îmbunătățească UX, să îmbunătățească reținerea și să crească profitul.

În acest articol, Sergey va discuta despre caracteristicile cheie ale unei experiențe de joc orientate spre utilizator. În ultimii ani i-au provocat pe operatorii de jocuri să-și schimbe atenția de la achiziție la reținerea clienților. Cu toate acestea, atragerea către client are și provocările sale, iar crearea de clienți fideli este un joc complet diferit.

Sergey mai adaugă că personalizarea este un lux, dar este un lux la care utilizatorii se așteaptă. De exemplu, în industria divertismentului, platforme precum Netflix personalizează experiența pentru utilizatorii săi, afișând conținutul „Vizionat recent” și făcând sugestii pe baza a ceea ce vizionau utilizatorii. El a mai spus că gamificarea este ca și planificarea unei strategii de retenție în timp real pentru a acoperi cât mai multe situații posibile.

Lumea se mișcă rapid, iar oamenii se pot plictisi rapid, ceea ce înseamnă optimizarea tehnicilor de gamificare, oferind în același timp un flux constant de conținut nou pentru implicarea pe termen lung.

Puncte de contact importante

Smartico a acoperit mai multe soluții de marketing care câștigă amploare în industria jocurilor. Tehnologia avansează, la fel și oportunitățile care sporesc implicarea jucătorilor. Partea dificilă constă în menținerea atenției și pentru a încuraja un joc consistent, trebuie să înțelegeți diferitele nevoi ale utilizatorilor.

În cadrul călătoriei clientului, trebuie să recunoașteți punctele de contact critice care pot crea o experiență cu adevărat personalizată. Acest lucru va diferi de la o bază individuală. Cu toate acestea, integrarea completă a AI este un proces vital.

Kobitskiy explică că puterea marketingului și rolul său sunt esențiale pentru a atrage utilizatorul și a modela experiența acestuia pentru a fi unică.

Smartico funcționează deja în ceea ce privește notificările push. Sunt făcute astfel încât notificările să nu se repete, ceea ce înseamnă că jucătorii nu se vor simți copleșiți de mesaje repetitive. AI, totuși, va stabili noi oportunități de a implica utilizatorul. Strategia lor este să nu se implice cu conținut personalizat și informații relevante la momentul potrivit, ceea ce va crea un impuls real în experiența utilizatorului.

AI funcționează în timp real cu puncte de interes personalizate, cum ar fi jocuri noi și alte tipuri de notificări referitoare la utilizator. În zilele noastre, marketingul personalizat este o caracteristică crucială, deoarece piața are o mare varietate de mărci din care jucătorul poate alege. A avea mesaje personalizate este o strategie bună, deoarece jucătorul se va simți special și, de asemenea, va primi ceea ce caută la momentul potrivit.

Clădind încrederea

Multe mărci oferă jocuri noi și interesante, ceea ce înseamnă că partea de achiziție este mai simplă. Este posibil ca oamenii să testeze mai multe jocuri diferite, dar ce faceți pentru a asigura longevitatea?

Procesul de gamificare al Smartico îmbunătățește reținerea, unde puteți vedea un accent pe întăriri pozitive, cum ar fi realizările, progresul și comparația cu alți jucători sunt toate caracteristici care motivează jocul consistent. Dacă acest lucru este asociat cu o provocare suficientă pentru a încuraja o concurență sănătoasă, va genera utilizatori pe termen lung.

Din perspectiva jucătorului, acest lucru este de ajutor, deoarece pot simți că fac parte dintr-o comunitate în care își pot vedea progresul în comparație cu alți utilizatori. Pe măsură ce joacă mai mult câștigând insigne și completând realizări, câștigă mai multe niveluri și urcă pe scară pentru a obține mai multe avantaje și beneficii.

Un jucător se simte mult mai mulțumit dacă primește puncte suplimentare din diverse misiuni și realizări. Acest lucru este, de asemenea, foarte util pentru operator, deoarece va maximiza valoarea jucătorului și îl va determina să joace mai constant. De asemenea, atunci când jucătorul câștigă puncte în joc, posibilitățile de utilizare a acestor avantaje sunt la latitudinea operatorului.

Prin gamificare, operatorul poate crea un comportament specific și poate ghida jucătorul să facă ceea ce își dorește. Sau îi poate conduce la un anumit joc pe care doresc să îl joace creând misiuni sau oferind insigne.

Continuați lectura

Gaming

Laptop-uri Pentru Jocuri Alienware – Merită Hype-ul?

Publicat

pe

By

Laptop-uri Pentru Jocuri Alienware - Merită Hype-ul? | Zicala.ro

Dacă sunteți cel puțin familiarizat cu elementele de bază ale jocurilor, ați auzit de Alienware – aproape visul oricărui gamer. Dar să facem niște săpături. Sunt chiar la fel de bune pe cât pretinde toată lumea? Și de ce? Sunt ele unice?

Dacă vă gândiți să cumpărați un laptop din această categorie și tot simțiți că trebuie să faceți niște cercetări, sunteți în locul potrivit. Vom încerca să analizăm cât mai multe detalii, luând în considerare toate argumentele pro și contra. În acest fel, puteți decide singur dacă acest laptop merită.

O introducere în Alienware

Să începem de la început. Caracteristicile de bază care fac ca orice laptop Alienware să fie atât de solicitat includ, în primul rând, designul extrem de subțire. Cu tot hardware-ul performant incorporat cu pricepere în acest produs, care îi conferă puterea de a suporta cu ușurință seturi VR de înaltă calitate și de a afișa grafică de top, nu ați crede că unele cuvinte precum „subțire” sau „ușor” ar putea chiar fi luate în considerare în descrierea sa. În ciuda tuturor acestor lucruri, Alienware face posibil acest lucru.

O altă caracteristică atractivă care nu este legată de performanța reală a laptopului, dar poate fi totuși apreciată pentru confortul său, este designul inovator care nu permite niciunei pete cu vârful degetelor să strice designul frumos și să distragă atenția de la nuanța sau culoarea frumoasă. Vorbind despre „caroseria”, este fabricată dintr-un aliaj de magneziu, ceea ce o face nu numai extrem de durabilă, dar și nu adaugă nici o greutate inutilă produsului.

Tastatura este o altă caracteristică convenabilă, deoarece este un RGB multicolor cu patru zone, care vă oferă control total și opțiunea de a programa tastele. Alunecând puțin pe tărâmul hardware, trebuie să menționăm că laptopurile au o varietate de cele mai noi procesoare Intel: Core i3, Core i5, Core i7 și Core i9, toate din generația a 10-a.

Crème de la crème

Unul dintre cele mai discutate laptop-uri din varietatea Alienware este cel Area-51m. Și ar putea exista motive pentru asta! Caracteristicile lui Alienware Area-51m sunt greu, sau chiar imposibil, de găsit în orice alt laptop. Asta pentru că, în primul rând, are tehnologia rară de urmărire a ochilor Tobii și are, de asemenea, un procesor standard pentru desktop Core i9-9900K de 95+ W, lucru pe care nu îl găsiți de obicei la majoritatea celorlalte laptop-uri de gaming. Dacă ați crezut că acest lucru este mai mult decât suficient, unicitatea sa nu se oprește aici. GPU-ul său RTX 2080 nu este doar detașabil sau upgradabil, dar este și în aceeași ordine cu GPU-ul MXM. Această combinație devine visul suprem atunci când un nou șasiu de optimizare a fluxului de aer se alătură echipei.

Cu toate aceste caracteristici uimitoare, jocurile complicate precum Assassin’s Creed Odyssey, Metro Exodus sau Forza Horizon 5 nu sunt o problemă pentru acest produs aproape incredibil. Desigur, altele mai simple, cum ar fi Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite sau Sims sunt cu adevărat o bucată de tort, așa că se potrivește chiar și celor mai diverși jucători, care folosesc și jocurile ca formă de relaxare. Acest lucru se datorează și ecranului de 17,30 inchi 16:9, 1920 x 1080 pixeli, plăcii de bază Intel Cannon Lake Z390, memoriei de 32768 MB și spațiului de stocare 2x SK Hynix PC400 de 512 GB.

În mod surprinzător, totul vine împachetat într-un laptop de 3,87 kg. Nimic nu spune „lumină” ca Zona-51m.

Cei buni şi cei răi

Desigur, nu le puteți avea niciodată pe toate. Acest miracol al tehnologiei are și câteva mere urate, dar, cine nu? Porturile sunt semnificativ mai puține: nu sunt multe porturi USB, porturi DisplayPort sau porturi audio. Nici măcar un cititor de carduri SD. De asemenea, nu există o opțiune de ecran 4K. Ne pare rău și nouă.

Când vine vorba de întreținere, placa de jos este foarte ușor de îndepărtat, deoarece aveți nevoie doar de o șurubelniță Phillips. Partea grea este să-l puneți înapoi, deoarece există zăvoare strânse în jurul marginilor.

De asemenea, chiar dacă tastatura are multe caracteristici ușor de utilizat, singura caracteristică ușor enervantă este că nu include taste rapide pentru controlul nivelului de luminozitate al luminii de fundal a tastaturii.

În ciuda complexității afișajului, raportul de contrast este oarecum scăzut: 500:1. Acest lucru se traduce prin faptul că negrul și griul nu sunt atât de adânci pe cât ar putea fi.

Durata de viață a bateriei nu este chiar de neegalat, deoarece capacitatea este mai mică în comparație cu Alienware 17 R5. Combinați acest lucru cu procesorul de desktop pretențios și durata scurtă de viață a bateriei nu este o surpriză. Chiar și atunci când toate caracteristicile sunt setate la minim, durează până la 2,5 ore. Timpul de încărcare de la 0 la 100% este de 2 ore, chiar și atunci când sistemul execută comenzi.

Per total, cu toate minusurile incluse, credem în continuare că acest laptop de gaming merită toată popularitatea care îl înconjoară. Depinde de decizia dumneavoastră dacă vă satisface cererile și așteptările individuale, dar credem că, în orice caz, ar fi o potrivire făcută în Rai. Deci ce mai așteptați?

Continuați lectura

Gaming

Companiile Care Sunt în Spatele Jocurilor Preferate

Publicat

pe

By

Companiile Care Sunt în Spatele Jocurilor Preferate | Zicala.ro

Gaming-ul a devenit o parte importantă a societății noastre, mai ales având în vedere faptul că a ajuns la punctul în care este văzut ca un sport serios. Unii joacă profesional și chiar câștigă existența din asta, în timp ce alții o fac doar ca o distracție sau un hobby. Cu toate acestea, jocurile care sunt jucate sunt la fel de importante ca și cine le face. Dacă ați devenit curioși despre companiile care au transformat jocurile dumneavoastră preferate în realitate, s-ar putea să vreți să stați puțin prin preajmă. Acest lucru va pune în perspectivă modul în care vedeți industria jocurilor.

SONY

Acest mogul din industria jocurilor și-a menținut titlul de cea mai mare companie de jocuri video din lume chiar și în 2021. Gigantul tehnologic din Japonia a câștigat cel mai recent succes datorită lansării PlayStation 5, în 2020. Deși a devenit cea mai populară consolă de jocuri video de nouă generație din lume, a adus și câteva lansări interesante de jocuri. În 2020, ne-am bucurat de ”Marvel’s Spider-Man: Miles Morales”, ”Sackboy: A Big Adventure”, ”The Last of Us Part II”, printre multe altele, iar 2021 până acum a oferit ”MLB The Show 21”, în timp ce așteptam pentru „Horizon Forbidden West”.

Sony este, de asemenea, responsabil pentru seria clasică „Crash” și pentru celebrele „Bloodborne”, „God of War” și multe altele.

TENCENT

În lumea creatorilor exclusiv de jocuri video, Tencent, cu sediul în China, este, fără îndoială, cea mai mare companie. Deși se concentrează în mare parte pe jocurile online și pentru smartphone-uri, cum ar fi faimosul „Onoarea regilor”, ei au început, de asemenea, să-și facă loc în industria jocurilor video. Acest lucru se datorează în mare parte numeroaselor studiouri pe care le dețin în întreaga lume, inclusiv Riot Games. Cu originile sale în America, este studioul care a creat iubitul nostru „League of Legends”. Acesta a devenit atât de succes încât a intrat în categoria jocurilor video jucate profesional.

NINTENDO

Tot o companie japoneză, Nintendo nu este doar a treia ca mărime, ci și un adevărat clasic, care a rezistat în testul vremurilor. Chiar dacă cea mai mare parte a succesului său provine de la lansările constante ale consolelor Nintendo Switch, nu am putea omite „Animal Crossing: New Horizons”. Acest joc a luat prin surprindere 2020 și a devenit rapid un favorit la nivel mondial. În acest context, nu este de mirare că este pe cale să devină copilul de aur al lui Switch. Desigur, nu trebuie să ne uităm rădăcinile și să aducem un omagiu unor jocuri precum „Mario”, „The Legend of Zelda” și „Pokemon”, care au făcut ca copilăria noastră să fie cea mai distractivă parte a vieții noastre.

MICROSOFT

Nu numai că este cea mai mare companie de software din lume, dar ocupă și locul al patrulea ca mărime de jocuri video. Vorbește despre ambiție! Acest statut se datorează filialei de jocuri a companiei, Xbox Game Studios. În timp ce o bună parte din succesul lor incontestabil se datorează Xbox Series X/S, restul este în mâinile jocurilor pe care le dezvoltă ei sau studiourile deținute. Toată lumea a auzit de „Minecraft” până acum, nu? Ei bine, bineînțeles că au făcut-o, pentru că recent a devenit cel mai popular joc video din istorie. Această realizare absolut uriașă este luată de Mojang, care face parte din studiourile deținute pe care le-am menționat. Într-un fel, am putea spune că poate fi și un merit al Microsoft.

Sperăm că acest articol a adus puțină lumină în culisele lumii jocurilor video și, de asemenea, va ajutat să înțelegeți puțin mai multe despre originile jocurilor preferate. Oricare ar fi, vă încurajăm cu tărie să nu renunțați niciodată la ele atâta timp cât vă aduce fericire. La urma urmei, cine ar putea trăi fără hobby-uri sau chiar profesia mult visată?

Continuați lectura

Trending