Conectează-te cu noi

Tehnologie

Cum să Construiți o Consolă Care Bate PC-ul

Publicat

pe

Cum să Construiți o Consolă Care Bate PC-ul | Zicala.ro

Noile console promit o lume vizuală impresionantă, dar poate un PC să concureze cu ele? Am construit două PC-uri și ne-am uitat la ceea ce sunt capabile în comparație cu PS5 și Xbox Series X.

Consolele de jocuri și PC-urile de jocuri și, mai precis, bătălia dintre două tabere de utilizatori cărora le plac, au o istorie lungă. Bineînțeles, acest lucru este în mare parte sub forma unui duel cu sabia și nu este posibil să anunți un câștigător clar, deoarece există mulți factori care îngreunează comparațiile directe, ca să nu mai vorbim de faptul că fiecare utilizator sau jucător are nevoi diferite. În același timp, au apărut console de jocuri de nouă generație, atât Sony, cât și Microsoft, cucerind oamenii cu hardware mai puternic, iar PC-urile nu rămân fără un cuvânt.

În articolul nostru, am alcătuit un PC de gaming foarte puternic și altul care se potrivește consolelor PS5 și Xbox Series X la un nivel de preț, în funcție de capacitățile hardware ale consolelor. Pe lângă cele două configurații, am adunat în cele din urmă o treime din componentele disponibile pe piața produselor second hand pentru a afla cât de mult puteți câștiga construind PC-ul de gaming din hardware second-hand (dar de preferință încă în garanție).

Misiune imposibila

În acest război dintre cele doi concurenți, părțile aruncă adesea TFLOPS, ceea ce este complet lipsit de sens. Această valoare arată numărul de operații în virgulă mobilă efectuate pe secundă, cu toate acestea, nu este posibilă măsurarea uniformă și nu reflectă performanța totală a unui sistem complet. Un alt punct foarte dificil al comparației este că nu există două PC-uri la fel, plus că un computer oferă libertate universală, nelimitată și puteți face o mulțime de sarcini cu el. În schimb, consolele de jocuri sunt hardware fix pe toată durata de viață, iar arhitectura și sistemul lor de operare sunt optimizate pentru o singură sarcină: jocurile.

Promisiunea noii generații de console, adică o viteză stabilă de 60 fps la rezoluție 4K, poate fi depășită doar de un computer high-end.

Cu alte cuvinte, pentru a rula toate jocurile pe un PC la rezoluție 4K, aveți nevoie de o placă video de înaltă performanță, iar aceasta este la fel de mult sau chiar mai mare decât prețul consolei în sine. Deși consolele s-au bazat de mult timp pe computere, aceste cipuri speciale nu sunt disponibile de la Sony sau Microsoft în magazin și nici nu sunt obligate de standardele hardware sau de extindere. De aceea, este pur și simplu imposibil să asamblați un PC pentru gaming cu lumea vizuală și performanța în joc oferite de consolele de jocuri PlayStation 5 sau Xbox Series X la același preț. Cu toate acestea, puteți construi un computer care rulează jocuri foarte bine și care ulterior poate fi actualizat ușor și ieftin.

La calcularea costului de construcție a PC-ului nu au fost luați în considerare doi factori importanți: perifericele și afișajul. Din cele de mai sus, veți primi automat un controler pentru fiecare consolă de jocuri, în timp ce pentru un computer va trebui să achiziționați o tastatură, un mouse și un gamepad separat. Dintre acestea din urmă puteți alege acum oricare dintre modelele de console de jocuri, PC-ul se va descurcă bine.

Ecranul este, de asemenea, o piatră de temelie a experienței de joc. Trebuie să obțineți acest lucru atât pentru o consolă, cât și pentru un PC de jocuri: pentru primul, de obicei, ar trebui să alegeți un televizor, pentru al doilea ar trebui să alegeți un monitor, dar, desigur, puteți conecta și un computer la un televizor și o consolă la monitor. Marele avantaj al monitoarelor este că puteți alege un model de 120/144/240 sau chiar 360 Hz cu upgrade-uri adaptive, mult mai puțin lag de intrare și timp de răspuns și nu trebuie să renunți nici la HDR. Avantajul televizoarelor este dimensiunea ecranului semnificativ mai mare, iar modul de joc și întârzierea redusă la intrare nu mai sunt o raritate printre ele, datorită controlului rapid.

Un singur VGA nu este suficient

Ați auzit de multe ori că o placă video vă transformă computerul într-un computer pentru jocuri. Adevărul este că veți avea nevoie de o placă VGA mai puternică pentru imagini frumoase și viteză bună, dar aceasta este doar una dintre componentele importante. De exemplu, dacă utilizați un computer vechi de cinci până la șase ani în urmă cu câteva generații, dar vă puneți brusc în calea jocului și credeți că veți avea o centrală capabilă de 4K cu o placă GeForce RTX 3080 după câteva minute de instalare, trebuie să vă dezamăgim. O placă video modernă este inutilă dacă celelalte componente ale PC-ului nu pot servi cu suficiente date. Un procesor învechit, RAM scăzută și stocare lentă vor înăbuși cipul grafic și este chiar de neconceput ca sursa dumneavoastră de alimentare să nu reziste la sarcina crescută.

Când faceți upgrade la un PC mai vechi, nu numai că va trebui să obțineți o altă placă video, ci veți fi forțat și să înlocuiți placa de bază, procesorul, memoria, SSD-ul și sursa de alimentare. Și aceasta corespunde în esență unui PC complet nou.

Datorită standardelor hardware, construirea unui PC nou nu mai este o sarcină atât de dificilă. Fiecare componentă, periferic, conector își are locul lui, ansamblul cu greu poate fi deteriorat. Desigur, există trucuri și capcane ascunse pe care puțini utilizatori le cunosc, dar chiar și fără ele, puteți configura un computer funcțional. Și dacă vă angajați să vă construiți propriul PC, puteți testa ce experiență înălțătoare este atunci când apăsați prima dată butonul de pornire și computerul pornește imediat.

Împotriva tuturor probabilităților

Totuși, de ce se deranjează mulți oameni să folosească un PC pentru jocuri când este mai scump decât o consolă de jocuri? Pot exista multe motive pentru acest lucru, dar poate cel mai puternic argument este că puteți folosi un computer și pentru muncă, studiu și informații. De asemenea, este o armă serioasă că puteți extinde și consolida un PC construit corespunzător, ușor și relativ ieftin pentru o perioadă foarte lungă de timp, pentru a vă satisface întotdeauna așteptările. Și jocurile mult mai ieftine, mai multe magazine de software, o opțiune gratuită pentru multiplayer, un număr mai mare de repetări ale cadrelor, o direcționare mai precisă, moduri de joc și compatibilitate nelimitată fără generații (jocurile tale vechi rulează și pe cel mai recent PC) îl fac și mai atractiv.

Și, desigur, există și cealaltă tabără care își folosește PC-ul sau laptopul mai ales pentru muncă. Pentru acești oameni, calcularea de înaltă calitate atunci când vine vorba de jocuri este doar secundară. Pentru acești oameni, este mai important să aibă spațiu mare pe computer și specificații minime. Acest tip de oameni se vor uita la Netflix și vor juca shooter-uri doar pentru distracția lor. Nu au nevoie de o consolă sau un PC de jocuri în viața lor.

Dar pentru noi, care nu ne putem imagina viața fără jocuri, ar trebui să ne gândim cu adevărat dacă ar trebui sau nu să luăm un computer sau o consolă. Pe care o preferați? Lăsați un comentariu mai jos.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending