Conecteaza-te cu noi

Gaming

Nvidia RTX 3080: Jocuri Pentru a-și Testa Puterea

Publicat

pe

Nvidia RTX 3080: Jocuri Pentru a-și Testa Puterea

Fără prea multe îndoieli, putem spune că Nvidia RTX 3080 este una, dacă nu chiar cea mai rapidă placă grafică pe care o puteți achiziționa în zilele noastre. RTX 3080 este cardul emblematic pentru noua generație Ampere. Deși a fost lansată și noua generație RTX 3090, oamenii o preferă pe cea 3080 doar pentru că este mai accesibilă.

Deși piața pentru această generație de GPU este limitată, a reușit totuși să urce pe tabloul de bord al peisajului GPU. Sondajul hardware Steam November ne arată că RTX 3080 a avut cea mai mare schimbare procentuală din ultima lună. Potrivit Steam, GPU-ul RTX 3080 a reușit să atingă 0,23 la sută în scara GPU, cucerind locul patru.

Specificații RTX 3080

Scopul principal al existenței acestui GPU sunt jocurile. A fost creat cu toată acea dedicație și muncă grea, astfel încât să poată rula eficient fiecare joc existent până acum. Cele mai importante specificații sunt numerele de bază CUDA. Numărul acestor nuclee s-a dublat față de generațiile anterioare.

Inima acestuia sau cipul este GPU-ul GA102, care alimentează RTX 3090 (10.752 nuclee CUDA). Chiar dacă RTX 3080 are doar 8.704 nuclee CUDA, este încă mai mult decât dublul numărului de nuclee pe care l-a avut ultimul RTX (2080).

Nucleele sale sunt dispuse pe 68 SM (multiprocesoare de streaming). GPU RTX 3080 este proiectat pe Samsung 8N, care are un nod de producție de 8nm și o dimensiune a matriței de 628,4 mm2. Memoria GDDR6X de 10 GB este mai rapidă decât cele precedente, deoarece poate rula pe o interfață de memorie de 320 biți. Cardul standard GDDR6 Turing are doar sub 500 GB / s, comparativ cu viteza de 760 GB / s a ​​versiunii sale X.

În ceea ce privește designul, una dintre cele mai vizibile caracteristici de design pe care le putem vedea este cea a configurării cu două ventilatoare. Configurarea sa schimbat, astfel încât RTX 3080 are un ventilator pe fiecare parte laterală. Rolul inferior al ventilatorului este de a trage aer rece în card, deoarece al doilea rol al ventilatorului este de a elimina aerul cald.

Design RTX 3080

Acest design optimizează foarte mult fluxul de aer din carcasa computerului dvs. și veți observa o îmbunătățire a reducerii temperaturilor GPU. O schimbare neobservabilă cu RTX 3080 de la Nvidia este trecerea la o nouă placă în formă de fanion. Aceasta, în combinație cu carcasa de răcire, face o placă grafică cu aspect frumos perfectă pentru a juca cele mai bune jocuri disponibile pe piață.

Așadar, să descoperim împreună câteva dintre jocurile care pot provoca puțin RTX 3080.

Shadow of the Tomb Raider

Shadow of the Tomb Raider este primul joc de pe lista noastră. Jocul dezvoltat de Eidos-Montréal a fost lansat pe 14 septembrie 2018. Deoarece a fost lansat acum aproape doi ani, este posibil ca unii dintre voi să fi recunoscut sau chiar să fi jucat acest joc. Punctul de referință integrat este alcătuit din trei scene de dificultate, astfel încât cardurile grafice vor prezenta rezultate diferite.

RTX 3080 are un avantaj clar de 31% față de anul precedent 2080 atunci când vă blocați cu un procesor Core i9 10900K de 5,0 GHz. Versiunea îmbunătățită a anului 2080, Ti, este cu doar 11% în spatele noului flagship Nvidia. Situația începe să se schimbe drastic atunci când folosim rezoluții mai mari. La 1440p RTX 3080 vede o performanță cu 58% mai bună decât plăcile grafice anterioare. Procentul este la șapte cifre chiar uimitoare (71%) atunci când este utilizat la o rezoluție de 4k.

Control

Acest joc a devenit rapid favorit fanilor în testarea capabilităților noului RTX 3080. Și Control este unul dintre cele mai potrivite jocuri pentru a face acest lucru. Camerele sale mari, pline de suprafețe diferite, medii apocaliptice și imagini care vă pot lua respirația sunt doar câteva dintre testele pe care acest joc le oferă 3080.

Așa cum a fost cazul Shadow of the Tomb Raider, în Control RTX 3080 funcționează mult mai bine decât alte plăci grafice. Când este utilizat la o rezoluție de 1080p, 3080 are cu 65 până la 175 la sută mai mult decât celelalte. Dacă rezoluția este ridicată la HD, RTX 3080 își va păstra în continuare avantajul, dar de data aceasta cu doar 32% față de 2080 Ti.

Call of Duty Warzone

Un joc de franciză popular, Call of Duty Warzone are deja peste 50 de milioane de jucători înregistrați. Jocul, bazat pe un stil Battle Royale, are unele dintre cele mai bune imagini care vă vor distra.

Jocul lansat pe 10 martie 2020 funcționează excepțional de bine pe RTX 3080. De exemplu, la o rezoluție de 1080p RTX 3080 are o performanță cu 60 la sută mai mare decât RTX 2080S. Acest procent a crescut la peste 70 atunci când este utilizat la 1440p și la 4k, performanța CoD Warzone este semnificativ mai mare decât toate celelalte generații de plăci grafice anterioare.

Alte jocuri notabile care vor prezenta puterea și puterea Nvidia RTX 3080 sunt Watch Dogs Legion, Borderlands 3, noul Cyberpunk 2077 și multe altele.

După cum am menționat mai sus, sondajele ne arată o creștere a popularității pentru această placă grafică. Desigur, nu putem lua sondajul Steam ca atare, deoarece nu putem spune cu certitudine câți participanți sunt la sondaj. Singurul lucru pe care îl putem face este să extrapolăm 0,23 la sută la 24 de milioane de utilizatori de la Steam.

Dacă ne uităm la utilizarea cardului video PC de către datele Mfg, putem vedea, de asemenea, o creștere (1,04 la sută) în GPU-urile DirectX 8 și mai mici. Acest lucru nu înseamnă că oamenii cumpără plăci grafice mai vechi. Probabil își folosesc vechile PC-uri sau laptopuri pentru a juca jocuri retro.

În final

Deoarece deviza Nvidia pare să se învârtă în jurul vitezei, stocurile acestei cărți grafice se epuizează rapid. Dar dacă puteți cumpăra o copie a acestuia, actualizarea față de generațiile GTX anterioare vă va uimi. Probabil că nu va fi nevoie să vă actualizați din nou aparatul de ani de zile. Deoarece următoarea senzație în ceea ce privește jocurile (jocuri 4K pe PC) este aici, veți avea nevoie de o placă grafică care să funcționeze cât mai ușor.

Continuați lectura
Click pentru a plasa comentariul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gaming

Mecanica în Stilul Jocului

Publicat

pe

By

Mecanica în Stilul Jocului | Zicala.ro

Pe măsură ce tendințele utilizatorilor evoluează într-un ritm rapid, uneori operatorii se întreabă de ce au nevoie pentru a ține pasul cu cerințele? Sergey Kobitskiy este fondatorul Smartico, platforma lider în industrie care ajută operatorii de jocuri să îmbunătățească UX, să îmbunătățească reținerea și să crească profitul.

În acest articol, Sergey va discuta despre caracteristicile cheie ale unei experiențe de joc orientate spre utilizator. În ultimii ani i-au provocat pe operatorii de jocuri să-și schimbe atenția de la achiziție la reținerea clienților. Cu toate acestea, atragerea către client are și provocările sale, iar crearea de clienți fideli este un joc complet diferit.

Sergey mai adaugă că personalizarea este un lux, dar este un lux la care utilizatorii se așteaptă. De exemplu, în industria divertismentului, platforme precum Netflix personalizează experiența pentru utilizatorii săi, afișând conținutul „Vizionat recent” și făcând sugestii pe baza a ceea ce vizionau utilizatorii. El a mai spus că gamificarea este ca și planificarea unei strategii de retenție în timp real pentru a acoperi cât mai multe situații posibile.

Lumea se mișcă rapid, iar oamenii se pot plictisi rapid, ceea ce înseamnă optimizarea tehnicilor de gamificare, oferind în același timp un flux constant de conținut nou pentru implicarea pe termen lung.

Puncte de contact importante

Smartico a acoperit mai multe soluții de marketing care câștigă amploare în industria jocurilor. Tehnologia avansează, la fel și oportunitățile care sporesc implicarea jucătorilor. Partea dificilă constă în menținerea atenției și pentru a încuraja un joc consistent, trebuie să înțelegeți diferitele nevoi ale utilizatorilor.

În cadrul călătoriei clientului, trebuie să recunoașteți punctele de contact critice care pot crea o experiență cu adevărat personalizată. Acest lucru va diferi de la o bază individuală. Cu toate acestea, integrarea completă a AI este un proces vital.

Kobitskiy explică că puterea marketingului și rolul său sunt esențiale pentru a atrage utilizatorul și a modela experiența acestuia pentru a fi unică.

Smartico funcționează deja în ceea ce privește notificările push. Sunt făcute astfel încât notificările să nu se repete, ceea ce înseamnă că jucătorii nu se vor simți copleșiți de mesaje repetitive. AI, totuși, va stabili noi oportunități de a implica utilizatorul. Strategia lor este să nu se implice cu conținut personalizat și informații relevante la momentul potrivit, ceea ce va crea un impuls real în experiența utilizatorului.

AI funcționează în timp real cu puncte de interes personalizate, cum ar fi jocuri noi și alte tipuri de notificări referitoare la utilizator. În zilele noastre, marketingul personalizat este o caracteristică crucială, deoarece piața are o mare varietate de mărci din care jucătorul poate alege. A avea mesaje personalizate este o strategie bună, deoarece jucătorul se va simți special și, de asemenea, va primi ceea ce caută la momentul potrivit.

Clădind încrederea

Multe mărci oferă jocuri noi și interesante, ceea ce înseamnă că partea de achiziție este mai simplă. Este posibil ca oamenii să testeze mai multe jocuri diferite, dar ce faceți pentru a asigura longevitatea?

Procesul de gamificare al Smartico îmbunătățește reținerea, unde puteți vedea un accent pe întăriri pozitive, cum ar fi realizările, progresul și comparația cu alți jucători sunt toate caracteristici care motivează jocul consistent. Dacă acest lucru este asociat cu o provocare suficientă pentru a încuraja o concurență sănătoasă, va genera utilizatori pe termen lung.

Din perspectiva jucătorului, acest lucru este de ajutor, deoarece pot simți că fac parte dintr-o comunitate în care își pot vedea progresul în comparație cu alți utilizatori. Pe măsură ce joacă mai mult câștigând insigne și completând realizări, câștigă mai multe niveluri și urcă pe scară pentru a obține mai multe avantaje și beneficii.

Un jucător se simte mult mai mulțumit dacă primește puncte suplimentare din diverse misiuni și realizări. Acest lucru este, de asemenea, foarte util pentru operator, deoarece va maximiza valoarea jucătorului și îl va determina să joace mai constant. De asemenea, atunci când jucătorul câștigă puncte în joc, posibilitățile de utilizare a acestor avantaje sunt la latitudinea operatorului.

Prin gamificare, operatorul poate crea un comportament specific și poate ghida jucătorul să facă ceea ce își dorește. Sau îi poate conduce la un anumit joc pe care doresc să îl joace creând misiuni sau oferind insigne.

Continuați lectura

Gaming

Laptop-uri Pentru Jocuri Alienware – Merită Hype-ul?

Publicat

pe

By

Laptop-uri Pentru Jocuri Alienware - Merită Hype-ul? | Zicala.ro

Dacă sunteți cel puțin familiarizat cu elementele de bază ale jocurilor, ați auzit de Alienware – aproape visul oricărui gamer. Dar să facem niște săpături. Sunt chiar la fel de bune pe cât pretinde toată lumea? Și de ce? Sunt ele unice?

Dacă vă gândiți să cumpărați un laptop din această categorie și tot simțiți că trebuie să faceți niște cercetări, sunteți în locul potrivit. Vom încerca să analizăm cât mai multe detalii, luând în considerare toate argumentele pro și contra. În acest fel, puteți decide singur dacă acest laptop merită.

O introducere în Alienware

Să începem de la început. Caracteristicile de bază care fac ca orice laptop Alienware să fie atât de solicitat includ, în primul rând, designul extrem de subțire. Cu tot hardware-ul performant incorporat cu pricepere în acest produs, care îi conferă puterea de a suporta cu ușurință seturi VR de înaltă calitate și de a afișa grafică de top, nu ați crede că unele cuvinte precum „subțire” sau „ușor” ar putea chiar fi luate în considerare în descrierea sa. În ciuda tuturor acestor lucruri, Alienware face posibil acest lucru.

O altă caracteristică atractivă care nu este legată de performanța reală a laptopului, dar poate fi totuși apreciată pentru confortul său, este designul inovator care nu permite niciunei pete cu vârful degetelor să strice designul frumos și să distragă atenția de la nuanța sau culoarea frumoasă. Vorbind despre „caroseria”, este fabricată dintr-un aliaj de magneziu, ceea ce o face nu numai extrem de durabilă, dar și nu adaugă nici o greutate inutilă produsului.

Tastatura este o altă caracteristică convenabilă, deoarece este un RGB multicolor cu patru zone, care vă oferă control total și opțiunea de a programa tastele. Alunecând puțin pe tărâmul hardware, trebuie să menționăm că laptopurile au o varietate de cele mai noi procesoare Intel: Core i3, Core i5, Core i7 și Core i9, toate din generația a 10-a.

Crème de la crème

Unul dintre cele mai discutate laptop-uri din varietatea Alienware este cel Area-51m. Și ar putea exista motive pentru asta! Caracteristicile lui Alienware Area-51m sunt greu, sau chiar imposibil, de găsit în orice alt laptop. Asta pentru că, în primul rând, are tehnologia rară de urmărire a ochilor Tobii și are, de asemenea, un procesor standard pentru desktop Core i9-9900K de 95+ W, lucru pe care nu îl găsiți de obicei la majoritatea celorlalte laptop-uri de gaming. Dacă ați crezut că acest lucru este mai mult decât suficient, unicitatea sa nu se oprește aici. GPU-ul său RTX 2080 nu este doar detașabil sau upgradabil, dar este și în aceeași ordine cu GPU-ul MXM. Această combinație devine visul suprem atunci când un nou șasiu de optimizare a fluxului de aer se alătură echipei.

Cu toate aceste caracteristici uimitoare, jocurile complicate precum Assassin’s Creed Odyssey, Metro Exodus sau Forza Horizon 5 nu sunt o problemă pentru acest produs aproape incredibil. Desigur, altele mai simple, cum ar fi Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite sau Sims sunt cu adevărat o bucată de tort, așa că se potrivește chiar și celor mai diverși jucători, care folosesc și jocurile ca formă de relaxare. Acest lucru se datorează și ecranului de 17,30 inchi 16:9, 1920 x 1080 pixeli, plăcii de bază Intel Cannon Lake Z390, memoriei de 32768 MB și spațiului de stocare 2x SK Hynix PC400 de 512 GB.

În mod surprinzător, totul vine împachetat într-un laptop de 3,87 kg. Nimic nu spune „lumină” ca Zona-51m.

Cei buni şi cei răi

Desigur, nu le puteți avea niciodată pe toate. Acest miracol al tehnologiei are și câteva mere urate, dar, cine nu? Porturile sunt semnificativ mai puține: nu sunt multe porturi USB, porturi DisplayPort sau porturi audio. Nici măcar un cititor de carduri SD. De asemenea, nu există o opțiune de ecran 4K. Ne pare rău și nouă.

Când vine vorba de întreținere, placa de jos este foarte ușor de îndepărtat, deoarece aveți nevoie doar de o șurubelniță Phillips. Partea grea este să-l puneți înapoi, deoarece există zăvoare strânse în jurul marginilor.

De asemenea, chiar dacă tastatura are multe caracteristici ușor de utilizat, singura caracteristică ușor enervantă este că nu include taste rapide pentru controlul nivelului de luminozitate al luminii de fundal a tastaturii.

În ciuda complexității afișajului, raportul de contrast este oarecum scăzut: 500:1. Acest lucru se traduce prin faptul că negrul și griul nu sunt atât de adânci pe cât ar putea fi.

Durata de viață a bateriei nu este chiar de neegalat, deoarece capacitatea este mai mică în comparație cu Alienware 17 R5. Combinați acest lucru cu procesorul de desktop pretențios și durata scurtă de viață a bateriei nu este o surpriză. Chiar și atunci când toate caracteristicile sunt setate la minim, durează până la 2,5 ore. Timpul de încărcare de la 0 la 100% este de 2 ore, chiar și atunci când sistemul execută comenzi.

Per total, cu toate minusurile incluse, credem în continuare că acest laptop de gaming merită toată popularitatea care îl înconjoară. Depinde de decizia dumneavoastră dacă vă satisface cererile și așteptările individuale, dar credem că, în orice caz, ar fi o potrivire făcută în Rai. Deci ce mai așteptați?

Continuați lectura

Gaming

Companiile Care Sunt în Spatele Jocurilor Preferate

Publicat

pe

By

Companiile Care Sunt în Spatele Jocurilor Preferate | Zicala.ro

Gaming-ul a devenit o parte importantă a societății noastre, mai ales având în vedere faptul că a ajuns la punctul în care este văzut ca un sport serios. Unii joacă profesional și chiar câștigă existența din asta, în timp ce alții o fac doar ca o distracție sau un hobby. Cu toate acestea, jocurile care sunt jucate sunt la fel de importante ca și cine le face. Dacă ați devenit curioși despre companiile care au transformat jocurile dumneavoastră preferate în realitate, s-ar putea să vreți să stați puțin prin preajmă. Acest lucru va pune în perspectivă modul în care vedeți industria jocurilor.

SONY

Acest mogul din industria jocurilor și-a menținut titlul de cea mai mare companie de jocuri video din lume chiar și în 2021. Gigantul tehnologic din Japonia a câștigat cel mai recent succes datorită lansării PlayStation 5, în 2020. Deși a devenit cea mai populară consolă de jocuri video de nouă generație din lume, a adus și câteva lansări interesante de jocuri. În 2020, ne-am bucurat de ”Marvel’s Spider-Man: Miles Morales”, ”Sackboy: A Big Adventure”, ”The Last of Us Part II”, printre multe altele, iar 2021 până acum a oferit ”MLB The Show 21”, în timp ce așteptam pentru „Horizon Forbidden West”.

Sony este, de asemenea, responsabil pentru seria clasică „Crash” și pentru celebrele „Bloodborne”, „God of War” și multe altele.

TENCENT

În lumea creatorilor exclusiv de jocuri video, Tencent, cu sediul în China, este, fără îndoială, cea mai mare companie. Deși se concentrează în mare parte pe jocurile online și pentru smartphone-uri, cum ar fi faimosul „Onoarea regilor”, ei au început, de asemenea, să-și facă loc în industria jocurilor video. Acest lucru se datorează în mare parte numeroaselor studiouri pe care le dețin în întreaga lume, inclusiv Riot Games. Cu originile sale în America, este studioul care a creat iubitul nostru „League of Legends”. Acesta a devenit atât de succes încât a intrat în categoria jocurilor video jucate profesional.

NINTENDO

Tot o companie japoneză, Nintendo nu este doar a treia ca mărime, ci și un adevărat clasic, care a rezistat în testul vremurilor. Chiar dacă cea mai mare parte a succesului său provine de la lansările constante ale consolelor Nintendo Switch, nu am putea omite „Animal Crossing: New Horizons”. Acest joc a luat prin surprindere 2020 și a devenit rapid un favorit la nivel mondial. În acest context, nu este de mirare că este pe cale să devină copilul de aur al lui Switch. Desigur, nu trebuie să ne uităm rădăcinile și să aducem un omagiu unor jocuri precum „Mario”, „The Legend of Zelda” și „Pokemon”, care au făcut ca copilăria noastră să fie cea mai distractivă parte a vieții noastre.

MICROSOFT

Nu numai că este cea mai mare companie de software din lume, dar ocupă și locul al patrulea ca mărime de jocuri video. Vorbește despre ambiție! Acest statut se datorează filialei de jocuri a companiei, Xbox Game Studios. În timp ce o bună parte din succesul lor incontestabil se datorează Xbox Series X/S, restul este în mâinile jocurilor pe care le dezvoltă ei sau studiourile deținute. Toată lumea a auzit de „Minecraft” până acum, nu? Ei bine, bineînțeles că au făcut-o, pentru că recent a devenit cel mai popular joc video din istorie. Această realizare absolut uriașă este luată de Mojang, care face parte din studiourile deținute pe care le-am menționat. Într-un fel, am putea spune că poate fi și un merit al Microsoft.

Sperăm că acest articol a adus puțină lumină în culisele lumii jocurilor video și, de asemenea, va ajutat să înțelegeți puțin mai multe despre originile jocurilor preferate. Oricare ar fi, vă încurajăm cu tărie să nu renunțați niciodată la ele atâta timp cât vă aduce fericire. La urma urmei, cine ar putea trăi fără hobby-uri sau chiar profesia mult visată?

Continuați lectura

Trending