Conectează-te cu noi

Tehnologie

Cum să Accelerați Google Chrome

Publicat

pe

Cum să Accelerați Google Chrome | Zicala.ro

Când Google Chrome a fost lansat acum 12 ani, a fost capodopera ingineriei software. Avea tot ce vă doriți de la un browser: viteză, interfață ușor de utilizat, design bun, utilizare moderată a memoriei RAM. Chrome a ținut cont de toate nevoile noastre și a devenit cea mai bună soluție pentru a naviga pe internet. Dar nu durează mult până când începe să încetinească. Cu toate acestea, există câteva metode pentru a vă rezolva problema.

Faptul că puteți adăuga o mulțime de suplimente și vă personalizați browserul este un lucru grozav, dar poate duce la încetinirea browserului. Nimic nu poate fi mai frustrant decât să așteptați ceva, mai ales când vine vorba de ceva important, cum ar fi eliberarea biletelor sau un termen limită.

Indiferent de dezavantaje, Google Chrome rămâne de fapt cel mai bun browser de internet, acoperind în orice caz 67% din piața mondială. Și vă vom arăta cum să îl renovați, astfel încât să poată fi rapid ca unul nou.

Curățați toate extensiile neesențiale

În funcție de preferințele dumneavoastră, interfața Chrome poate fi modificată cu multe extensii descărcabile. Desigur, aceste expansiuni funcționează în plus „în culise” și consumă viteză de internet și RAM prețioasă. Acest lucru vă poate încetini, fără îndoială, browserul și experiența utilizatorului. Un PC bun s-ar putea să nu fie influențat la fel de mult decât unul inferior, dar cu timpul toată lumea poate suferi o decelerare minoră. Cu cât adăugați mai multe extensii suplimentare, cu atât browserul va deveni mai lent.

Metoda simplă pentru aceasta este să revizuiți periodic extensiile și să scăpați de cele pe care nu le utilizați. O soluție ar putea fi să le dezactivați pe cele pe care nu le utilizați în mod constant și să le activați numai atunci când aveți nevoie de ele.

Gestionarea fișierelor deschise

Este foarte popular în rândul utilizatorilor să păstreze numeroase file deschise de cele mai multe ori. O mică reamintire că, cu cât ai mai multe file deschise, cu atât browserul tău va deveni mai lent. Deci, atunci când nici măcar nu vedeți micul buton de închidere de pe filă, acesta poate fi un semnal roșu pentru a închide unele file.

Cu toate acestea, atunci când aveți absolut nevoie de mai multe file, există extensii pentru dumneavoastră precum The Snooze sau The Great Suspender. Acestea pot dezactiva filele pentru un anumit timp până când le redeschideți. Și știu că în paragraful anterior am spus să scap de extensie. Dar o extensie utilă este întotdeauna mai bună decât o mulțime de file deschise.

Extensia blocarea conținutului

De multe ori, atunci când explorați pe web, puteți trece peste ferestre pop-up enervante și notificări care v-ar încetini inevitabil navigarea. Câteva site-uri folosesc conținut de promovare și conținut video care rulează pe o pagină deschisă, chiar și în fundal. Aceste conținuturi pot elimina mici bucăți din datele dumneavoastră, dar puteți elimina cu extensii precum Popup Blocker sau uBlock Origin.

Pentru unele site-uri, veți avea nevoie de o fereastră pop-up pentru a deschide file noi sau a descărca fișierul. Pentru acest site în care aveți încredere, le puteți adăuga pe lista albă.

Modul simplificat pentru browserul dumneavoastră pentru mobil

Majoritatea dintre noi ne folosim telefoanele mai mult pentru a naviga pe internet decât computerul. Pentru aceasta, avem vești bune pentru utilizatorii de Android. Pentru versiunile Chrome pentru telefon, software-ul accelerează încărcarea lentă a paginilor prin rularea lor prin unele servere Google, ceea ce simplifică codul, astfel încât pagina web va rula mai rapid.

Acest element este cunoscut sub numele de „Lite-mode” și nu schimbă aspectul site-ului și poate fi activat numai pe Androids Google Chrome. Nu vă va afecta experiența de navigare în mod negativ. Dimpotrivă, va face ca paginile dumneavoastră să se încarce mult mai repede.

Preîncărcarea paginilor pe Chrome

Devine foarte iritant pentru cineva să aștepte mult timp pentru ca un site să se deschidă. Dar Chrome are o soluție și pentru asta. Acesta a dezvoltat un algoritm, care analizează întregul istoric, tiparele de navigare și obiceiurile care preîncărcă respectivele link-uri pentru tine.

Această caracteristică este o caracteristică prestabilită, nu aveți nevoie de o extensie pentru asta. Dați doar pe setări și apoi căutați „avansat”. În panoul de confidențialitate și securitate, veți găsi o opțiune numită „Preîncărcare pagini pentru o navigare mai rapidă. Această caracteristică poate fi găsită pe telefoanele Android la aceeași secțiune de confidențialitate și securitate, sau pe dispozitivele iOS la „Bandwith”. Dacă doriți, și mai mult, există o extensie numită „Faster Chrome”, care predeschide site-urile pentru dumneavoastră în 65 de milisecunde.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending