Conecteaza-te cu noi

Călătorie

Cum să Faci un Blog de Călătorie: Pas cu Pas

Publicat

pe

Cum să Faci un Blog de Călătorie: Pas cu Pas | Zicala.ro

Nu vă cunoaștem, dar nu ne putem gândi la o ocupație profesională mai idilică: să vedeți lumea în timp ce scrieți despre aceasta. Aflați cum să vă faceți blogul de călătorie și să treceți la muncă – o mulțime de locuri vă așteaptă să le vizitați!

1. Alegeți un nume original

Gândiți-vă care sunt pasiunile dumneavoastră de călătorie, mâncare, oameni, peisaje, aventură… Puneți-le pe hârtie împreună cu sinonime și cuvinte din același domeniu lexical și faceți combinații între ele; ar trebui să iasă ceva până la urmă. Și nu în ultimul rând: gândiți-vă pe termen lung. Nu are sens să alegeți un nume ca „anul meu minunat” dacă vreți să rămâneți în afacerea de bloguri mai mult de 12 luni.

2. Alegeți domeniul blogului (numit și „găzduire”)

Da, această parte sună exact ca cea despre care nu ați vrut să știți, dar lucrurile sunt mai simple decât par. Imaginați-vă că întregul internet este un bloc, iar domeniul este camera pe care o veți închiria pentru a vă găzdui blogul (sau ceva de genul asta), un loc pentru stocarea tuturor informațiilor, datelor, fotografiilor. Se pare că cele mai bune sunt BlueHost, HostGator și justHost, așa că ar trebui să închiriați un domeniu înainte de toate.

3. Instalați WordPress

WordPress este, de fapt, motorul din spatele blogului, o aplicație web, un instrument de blogging eficient și ușor de utilizat, și acolo va fi toată petrecerea. Diferența dintre un cont WordPress plătit și unul gratuit este la fel de mare ca cea dintre o pisică și un tigru – cel plătit vă oferă un nume de blog de tipul „travelfeline.com” (și nu „travelfeline.wordpress.com”) , vă oferă control total pe baza datelor pe care le introduceți, vă permite să vindeți publicitate, să instalați pluginuri și să utilizați Google Analytics (de care nu vă veți îndoi că veți avea nevoie mai târziu).

4. Instalați o temă pentru blogul dumneavoastră

Credeți că ambalajul nu contează? Mai gandiți-vă. Puteți publica informații prețioase, puteți fi un magician în mânuirea camerei, dar dacă site-ul dumneavoastră web nu arată inedit, nimeni nu va asculta ce aveți de spus. Oamenii nu judecă mai mult de 3 secunde dacă stau sau nu pe un site web, iar designul atractiv joacă un rol esențial. De aceea sunt firme precum iCreate care vă poate ajuta în acest sens de la instalări de WordPress, de temă, plugin-uri și optimizarea pentru motoarele de căutare.

5. Creați primele pagini

Diferența dintre o pagină și un articol (sau o postare pe blog) este că pagina este o parte statică a blogului dumneavoastră. În timp ce articolele vor rula ca o bobină de film pe măsură ce le publicați (cel mai recent devenind primul și invers), paginile rămân la locul lor, într-un spațiu vizibil pe pagina de start, pentru a oferi informații de bază despre site și dumneavoastră.

Despre Noi – una dintre cele mai importante pagini ale blogului și locul în care puteți spune oamenilor despre dumneavoastră, ce vă motivează să scrieți și cum îi poate ajuta blogul în sine.

Pagina de contact – cum vă pot contacta oamenii direct dacă au întrebări, dacă doresc să propună parteneriate sau dacă doresc să vă ofere feedback personal.

Pagina de confidențialitate – informați-vă cititorii despre colectarea și utilizarea datelor lor de către cookie-uri, precum și despre modul în care le protejați.

Copyright – o pagină opțională și totuși importantă dacă doriți să anunțați că întregul conținut vă aparține și că nu doriți să fiți copiat în niciun fel fără acordul dumneavoastră.

6. Publicați primul articol

Puteți începe cu un articol inspirațional, care vorbește despre ce înseamnă călătoria pentru dumneavoastră, despre cum v-au schimbat sau despre ce ați învățat călătorind în anumite părți ale lumii. Puteți scrie un articol despre prima voastră călătorie, ultima sau viitoarea călătorie. De asemenea, puteți scrie despre ceea ce trebuie să luați de fiecare dată când călătoriți, cum ar fi camera foto, laptopul sau telefonul. Nu puteți rata nimic, de la realizarea celor mai bune fotografii și încărcarea lor pe rețelele sociale până la relaxare în timp ce luați o pauză de la călătorie.

Nu vă lăsați inima să se rupă în bucăți decât dacă primul articol fierbe în popularitate. Amintiți-vă, poate dura ani de zile până când blogul dumneavoastră ajunge la rezultatele la care visați. În acest prim pas este important să vă familiarizați cu platforma WordPress, să începeți să vă conturați stilul, tonul vocii și să stabiliți o rutină de publicare.

Și dacă albul primei pagini te sperie și nu se vede nicio idee la orizont, scrieți despre orașul în care locuiți (sau unde ați copilărit). Cu toate acestea nu ar trebui să vă lăsați păcăliți de gândul că nimeni nu ar fi interesat de acest lucru; veți fi surprins să aflați câți oameni doresc să afle mai multe despre orașul dumneavoastră natal (indiferent care este acesta).

7. Idei de conținut pentru atunci când nu sunteți în stare

Cum începeți? Cât de des ar trebui să publicați? Cum vă structurați articolele? Ce scrieți dacă nu călătoriți în acest moment? 1-2 articole pe săptămână este o medie bună pentru un început, dar calitatea lor depășește cu mult cantitatea. Important! Scrie pe măsură ce vorbiți și făceți-o în cel mai sincer mod, dați sfaturi reale, fiți amuzant și scrieți de parcă ați vorbi cu un prieten.

Utile și ușor de citit sunt articolele din listă, precum cele 7 locuri pe care trebuie să le vizitați în Londra sau 5 dintre cele mai bune preparate pe care le-ați încercat în Spania. O altă metodă este să vă puneți întrebări care v-au motivat pe tot parcursul călătoriilor și să găsiți răspunsuri la acestea; de exemplu, sfaturi despre călătoriile cu cei mici sau despre cum să vă faceți bagajele într-un mod inteligent. De asemenea, puteți merge pe un ton mai personal și puteți vorbi despre sentimentele și impresiile dumneavoastră de la o anumită destinație. Cerul este limita!

Continuați lectura
Click pentru a plasa comentariul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Călătorie

Locuri de Văzut în Atlantic City

Publicat

pe

By

Locuri de Văzut în Atlantic City | Zicala.ro

Atlantic City a fost o sursă excelentă de inspirație pentru versiunea originală a jocului de masă Monopoly fiind și o stațiune urbană. Atlantic City este situat pe Insula Absecon, pe coasta Oceanului Atlantic.

Atlantic City este cunoscută drept capitala divertismentului din New Jersey, atracțiile turistice din zonă variază de la emblematicul Atlantic City Boardwalk la Farul Absecon, cel mai înalt far din New Jersey, până la Lucy Elefantul. Aici vă puteți îmbarca într-o excursie de pescuit la mare adâncime, puteți face cumpărături în mall sau puteți vizita picturi murale și un parc eolian. Puteți găsi lucruri minunate de făcut și locuri încântătoare de vizitat în Atlantic City.

Alegeți dintre să experimentați fiorul unei culori regale la o masă de joc populară, să vă relaxați la unul dintre spa-urile de zi de lux din Atlantic City sau să găsiți hainele de designer perfecte la prețuri de outlet. Vă puteți bucura de razele soarelui și de nisipul cald pe una dintre plajele de top de pe Coasta de Est. Puteți să fiți copil pentru câteva clipe și să vă bucurați de Steel Pier.

Cu toate acestea, pe lângă aceasta, Atlantic City are multe alte activități și atracții turistice de care vă puteți bucura.

Promenadă

Digurile populare Steel și Central (și plimbările lor de carnaval) se ramifică pe porțiunea principală.

Atlantic City Boardwalk vă oferă oportunitatea de a vedea câteva priveliști a oceanului în timp ce vă plimbați prin magazinele de suveniruri și călărie, lucruri de genul acesta îi pot face pe turiștii mai în vârstă să se simtă nostalgici pentru tinerețea lor.

Acest loc are o mare diversitate de magazine și locuri cu mâncare unde vă puteți ocupa timpul și vă puteți bucura de mâncarea la fel de diversă pe care o oferă.

Puteți merge pe promenadă sau puteți lua un scaun rulant dacă nu aveți dispoziția sau energia necesară pentru asta. Boardwalk este liber să se plimbe în orice moment al zilei, dar călătorii ar trebui să-și păzească buzunarele și să încerce să nu călătorească singuri. Sunt mulți oameni fără adăpost în zonă care cerșesc bani.

Acvariul Atlantic City

Acvariul este situat în Historic Gardens Basin și găzduiește peste 100 de soiuri de pești și animale marine. Puteți admira și bucura de o mică parte din lumea fantastică a oceanului.

Puteți atinge chiar și diverse specii de rechini sau arici de mare și crabi potcoavă dacă vă simțiți suficient de curajos.

Dacă vreți doar să admirați, căluții de mare, terapinii cu spatele de diamant, meduzele de apă rece și multe alte animale marine sunt cu adevărat spectaculoase.

Farul Absecon

Farul Absecon este cel mai înalt far din Garden State și a fost luminat pentru prima dată în 1857. Clădirea este albă și elegantă și și-a încheiat activitatea de ghidare a bărcilor în 1933, după aproape un secol.

Iată câteva vederi minunate din vârful farului și există și un muzeu care poate fi vizitat. Farul se luminează acum în fiecare noapte pentru cei care îl vizitează.

The Boardwalk Hall: Atlantic City

Boardwalk Hall are o varietate de spectacole de divertisment. Aici sunt găzduite spectacole precum concerte, stand-up comedii, evenimente sportive și multe altele.

Pe timpul verii, multe nume cunoscute apar la Boardwalk Hall, toți de la Rolling Stones la Beyoncé au cântat aici.

Din 1940, aici a avut loc Miss America Pageant și a atras mii de spectatori.

Boardwalk Hall deține cel mai mare instrument muzical din lume. Aceasta este o orgă cu țevi care are peste 33.000 de țevi și opt camere. Luni, are loc un tur al orgii și un concert gratuit.

Lucy Elefantul: Atlantic City

Elefantul poate fi urcat într-un tur ghidat. Această atracție turistică a fost construită în 1881 și este situată la granița dintre South Atlantic City și Margate City.

Turul oferă o istorie fotografică a lui Lucy și de acolo puteți vedea priveliștea orașului.

Lucy (Bauwerk) – Wikipedia
Continuați lectura

Călătorie

Locuri de Vizitat în Insulele Britanice

Publicat

pe

By

Locuri de Vizitat în Insulele Britanice | Zicala.ro

Peisajul Insulelor Britanice este dominat de multe repere și monumente istorice. A fost martor la căderea și ascensiunea triburilor, regatelor și imperiilor. Nu multe țări din lume au o istorie atât de bogată în spate, ceea ce face ca Insulele Britanice să fie o bucurie de explorat. Insulele Britanice sunt formate din Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda, toate având o istorie îndelungată în spate și monumente unice care rămân până astăzi.

Băile Romane, Anglia

Bath: în vizită la băile romane din Anglia | 1001 călătorii

Datând din cele mai vechi timpuri, există Băile Romane, care sunt unele dintre cele mai bine conservate structuri antice. Băile ne oferă o privire profundă și cuprinzătoare asupra vieții romanilor care au trăit în zonă în cele mai vechi timpuri. Băile sunt păstrate în patru caracteristici principale; Izvorul Sacru, Templul Roman, Baia Romană și un muzeu care deține multe artefacte. A fost construit în jurul unui izvor termal natural în secolul I d.Hr., iar așezarea romană era cunoscută la acea vreme sub numele de Aquae Sulis. Băile au fost folosite în întreaga stăpânire romană a Marii Britanii până în secolul al V-lea. În 1878, Băile au fost redescoperite și după aceea au început lucrările de descoperire a rămășițelor structurii. A fost deschis publicului în 1897 și a fost conservat pe tot parcursul secolului al XX-lea.

Castelul Edinburgh, Scoția

Castelul Edinburgh din Scotia, una dintre cele mai vizitate fortărețe din  Europa - Deștepți.ro

Una dintre cele mai vizitate atracții ale Scoției, Castelul Edinburg, situat deasupra orașului cu același nume, a devenit monument național și sit de patrimoniu mondial. Castelul a fost construit în secolul al XII-lea și a fost principala reședință regală scoțiană până la unirea coroanelor în 1603. Castelul a fost menționat pentru prima dată în timpul Marii Britanii romane ca Din Eidyn, sau cetatea Eidyn. Astăzi, cu ajutorul unor tururi ghidate, vizitatorii pot explora castelul și istoria acestuia. Oamenii au fost activi în zona castelului Rock de aproape 3.000 de ani. Dealul pe care se află castelul a fost format de o explozie vulcanică în urmă cu 340 de milioane de ani și acum a dispărut.

Hipodromul, Anglia

Hippodrome Casino in London - Have a Thrilling Night of Gaming – Go Guides

Hipodromul, situat în Westminster, Londra, a fost cunoscut în trecut ca o sală de muzică și un teatru uimitor. Reputația sa de cazinou este recentă și de-a lungul anilor a suferit multe schimbări. A fost deschis ca cazinou de către actualul primar al Londrei, Boris Johnson, în 2012 și de atunci a crescut în popularitate, fiind considerat cel mai popular loc de divertisment din Londra. La Totally Gaming Awards, cazinoul a fost premiat drept cel mai bun cazinou în 2013.

Stâncile din Moher, Irlanda

Ghid turistic Irlanda - Globi

O descriere adevărată a stâncilor din Moher nu poate fi exprimată în cuvinte. Lungime de aproape 14,5 kilometri și stând la o înălțime uriașă de 214 metri deasupra apei, un loc ca acesta nu poate fi găsit nicăieri în lume. Nicio vizită în Irlanda sau în Insulele Britanice nu poate fi completă fără a vedea Atlanticul de pe stânci. Se crede că stâncile au peste 340 de milioane de ani și au o istorie bogată în spate, plină de folclor. Stâncile sunt situate în regiunea Burren din comitatul Clare. La fel ca multe alte minuni ale lumii, locația a servit drept inspirație pentru multe povești. Numele provine de la fortul numit Moher, care se afla în partea de sud a stâncilor, cunoscut sub numele de Hag’s Head.

Continuați lectura

Călătorie

Orașe de Vizitat Când Călătoriți Singuri

Publicat

pe

By

Orașe de Vizitat Când Călătoriți Singuri | Zicala.ro

Puține lucruri stârnesc adrenalina din sânge și bucuria sufletului călătorind singur, care este cel mai sigur mod de a ne face noi prieteni, în timp ce descoperim planeta pe care avem norocul să o populăm. Nu ar fi o mare surpriză să descoperim niște lucruri ascunse despre dumnvoastră pe care nici nu le bănuiați când sunteți singuri în mijlocul aventurii.

Bordeaux, France

De ce să ratați relaxarea absolută, în cea mai cunoscută regiune viticolă a lumii? Mai ales când le meritați pe toate. Descriind pe scurt centrul idilic al orașului Bordeaux, putem spune doar că arhitectura sa din secolul al XVIII-lea plină de farmec nu a scăpat de aripa protectoare a Patrimoniului Mondial UNESCO. Printre cele mai importante obiective arhitecturale se numără Catedrala Gotica Sfantul Andrei și magnifica Place de la Bourse, cumva greu și imposibil de scăpat din priviri. Și pentru că spuneam ceva despre vin și răsfăț în aceeași propoziție, alege măcar una dintre zile pentru a te bucura de o cină rafinată, la unul dintre restaurantele sau wine-barurile care mărginesc străzile pietruite din Bordeaux.

Crete, Greece

Totuși, de oriunde vă uitați la ea, nu puteți aduce prea multe reproșuri Greciei când vine vorba de discuții despre vacanțe și sărbători. Problema, când vă gândiți la un astfel de turism răsfățat, care abundă totuși în insule, plaje, natură, cultură și toată liniștea, este întotdeauna: „Și în ce colț al Greciei să merg?”. Am înclinat balanța în favoarea celei mai mari insule – Creta. Odată înlăturată tentația de a rămâne ore în șir la malul mării, mai aveți timp să cercetați istoria locului, Muzeul de Arheologie, Palatul Knossos, zidurile venețiene și o vizită în orașul Rethimno, la vreo 70 și câțiva kilometri din Heraklion.

Ho Chi Minh, Vietnam

Orașul Ho Chi Minh este cel mai amețitor oraș al comerțului și culturii din Vietnam, care a condus țara înainte cu energie pulsatorie. Ca un vârtej haotic, orașul dă viață și vitalitate tuturor coloniștilor și vizitatorilor săi. De la cele mai bune hoteluri la cele mai bune pensiuni, de la cele mai clasice restaurante la cele mai gustoase tarabe stradale și de la numeroasele opțiuni de buticuri până la sfârșitul piețelor, Ho Chi Minh City este un oraș al energiei și al descoperirilor.

Aici poți să te plimbi pe alei atemporale și să fii uimit de templele cu tămâie. În plus, puteți vizita și mall-urile șic de designer care se află sub zgârie-norii din secolul 21. Acum o generație, orașul era în frământări, dar acum colajul urban al fostului Saigon este o adevărată frumusețe, deoarece îmbină două lumi într-o masă existentă.

Dar să trecem la lucruri mai fericite. Ho Chi Minh este renumit pentru multe lucruri, iar piețele (încărcate cu aproximativ 3.000 de standuri, un număr cu care nici măcar cele mai mari piețe europene de Crăciun nu se pot lăuda), cultura târgului și motocicletele vă vor atrage atenția. Se estimează că 8,4 milioane de suflete trăiesc în limitele orașului împreună cu cele 7,4 milioane de motociclete care le aparțin.

San Antonio, Texas, USA

Bun venit în San Antonio! Țara bătăliei de la Alamo din 1836 și locul în care lupta pentru independență a texanilor în fața Mexicului a lăsat cel mai important suvenir. Și dacă februarie te aduce aici în vacanță, trebuie să participi la San Antonio Stock Show & Rodeo, un eveniment care promovează tradițiile și agricultura din Texas, primind nu mai puțin de 2 milioane de vizitatori pe an.

Târgul Hemisfair, cu Turnul său al Americilor, este un parc urban care nu ar trebui să scape de ochii niciunui călător. Reprezentațiile oferite de mariachi și festivalurile cu tematică spaniolă aduc remarcații cu preparate și haine de care să vă minunați, dar care vă amintește neobosit că sunteți la un jogging la granița cu Mexic.

Vă puteți încheia ziua cu o plimbare liniștită de-a lungul râului San Antonio pentru că, indiferent de anotimp, temperaturile de aici permit restaurantelor și teraselor să uimească prin farmecul sudic al Americii Latine.

Tbilisi, Georgia

Dacă sunteți omul care își alege destinațiile de vacanță după papilele gustative, atunci cu siguranță capitala colorată a Georgiei vă va aștepta cu brațele deschise. Tbilisi este un adevărat paradis culinar pentru simțuri: porții generoase de „khinkali” (o specialitate a plăcintelor cu carne) și echivalentul georgian al pizza, „khachapuri“, servite la fiecare colț de stradă. Adaugă câteva pahare bune de vin roșu delicios, specifice oricărui stat post-comunist, apoi relaxați-vă la o baie termală la orice spa din Centrul Vechi. Construit în secolul al V-lea, acest oraș cu o istorie bogată a fost reconstruit de 29 de ori de-a lungul timpului, ceea ce înseamnă că puteți descoperi un amestec de influențe medievale, clasice, Art-Deco sau sovietice la fiecare pas. Toate acestea, plus vremea perfectă de vară, fac din Tbilisi următoarea metropolă care va deveni în curând o destinație preferată de vacanță, potrivit estimărilor.

Cape Town, South Africa

Cu aproape jumătate din populație sub 25 de ani, Cape Town vă cucerește prin stilul său modern, prietenos și inovator. Lasați-vă purtat înapoi în timp cu o vizită la fabrica recent renovată din cartierul Woodstock, Old Biscuit Mill, sau răsfoiți buticurile de renume mondial pentru design-urile lor sau plimbați-vă prin diferitele magazine universale de afaceri mici. Nu e de mirare că metropola a primit anul trecut titlul de Capitală Mondială a Designului. Iar turiştii care iubesc animalele nu trebuie să rateze o plimbare pe Boulder Beach, pentru a fi aproape de pinguinii africani, care se mişcă ca acasă.

Continuați lectura

Trending