Conectează-te cu noi

Business

Cum să Gestionați Volatilitatea Pieței de Valori

Publicat

pe

Cum să Gestionați Volatilitatea Pieței de Valori | Zicala.ro

Piața de valori este marcată de o volatilitate puternică care intră pe piață în diferite puncte, determinând ca prețurile să se miște rapid fie în creștere, fie în scădere, în funcție de condiția predominantă a pieței. Adesea, comercianții de acțiuni sperau să beneficieze considerabil de această volatilitate, mai ales atunci când tranzacționează acțiuni ca CFD-uri folosind brokerii online.

Provocarea majoră pentru comercianți aici este gestionarea acestei volatilități, mai ales atunci când piața merge împotriva predicțiilor lor. Gestionarea acestor condiții ar necesita utilizarea unor strategii adecvate de gestionare a riscurilor din partea comerciantului pentru a-și proteja pozițiile împotriva atâtor pierderi. Prin urmare, această lucrare a discutat despre cele mai importante strategii de gestionare a riscurilor care se pot obține astăzi pe care comerciantul le-ar putea folosi pentru a se proteja împotriva volatilității pieței de valori ori de câte ori face previziuni greșite pe piață.

Înțelegerea semnificației volatilității în tranzacționarea la bursă

Volatilitatea atunci când vine vorba de tranzacționarea la bursă se referă la mișcări rapide ale prețurilor fie în creștere, fie în scădere, în funcție de condițiile predominante ale pieței. Motivul major pentru care comercianții se răsfață la tranzacționarea acțiunilor este acea de a beneficia de mișcările de preț în creștere atunci când cumpără acțiuni la pozițiile spot. Comercianții care tranzacționează acțiuni ca CFD-uri sunt mai interesați să capteze mișcarea prețurilor în oricare direcție atunci când își lungesc sau scurtează piața.

Care sunt factorii majori care determină volatilitatea pe bursa de astăzi?

Factorii majori care determină volatilitatea pe piața de valori sunt factorii fundamentali precum:

 • Creșterea ratei dobânzii
 • Tranzacționare treptată
 • Știri majore despre creșterea și dezvoltarea companiei
 • Politici guvernamentale
 • Perturbarea activităților economice din cauza războaielor sau a blocajelor
 • Relaxarea cantitativă
 • Criza economică, inclusiv o recesiune

Modalități importante de a gestiona astăzi volatilitatea pieței de valori

Cea mai viabilă opțiune disponibilă pentru comercianți pentru a gestiona volatilitatea pieței de valori, mai ales atunci când piața merge împotriva pozițiilor lor, este să aplice strategiile adecvate de gestionare a riscurilor în timp ce își iau poziții pe piață astăzi. Am discutat mai jos câteva dintre aceste strategii de management al riscului.

 • Stabilirea unui stop loss: O practică importantă care protejează comerciantul de a-și pierde întregul capital în cazurile de volatilitate puternică a pieței este utilizarea stop loss-ului. Stabilirea unui stop loss scoate comerciantul de pe piață cu o pierdere mai mică în astfel de cazuri de volatilitate extremă a pieței.
 • Plasarea unei ținte de take profit: Stabilirea unei ținte de take profit ajută la închiderea pozițiilor deschise ale comerciantului ori de câte ori piața atinge un nivel de rezistență și alege să se inverseze de acolo.
 • A avea suficiente capitaluri proprii pentru tranzacționare: A avea suficiente capitaluri proprii pentru tranzacționare crește adesea șansele de supraviețuire ale comerciantului în cazurile de volatilitate puternică a pieței, mai ales atunci când nu folosește o dimensiune mare a lotului mai mare decât dimensiunea contului său.
 • Utilizarea mărimii corecte a lotului: Alegerea mărimii corecte a lotului din cauza dimensiunii contului pentru tranzacționare este întotdeauna necesară pentru a rezista volatilității pieței de valori atunci când tranzacționați acțiuni ca CFD-uri. Astfel, fiecare unitate de cont are o dimensiune de lot marcată pentru tranzacționarea cu CFD.
 • Hedging: Această strategie implică luarea a două poziții diferite simultan pe piață. În timp ce tranzacționează acțiuni ca CFD-uri, comerciantul ar putea deschide o tranzacție opusă poziției sale inițiale, cum ar fi o tranzacție lungă și scurtă în același timp. A doua poziție este de obicei setată ca un ordin în așteptare pentru a fi activat atunci când piața se mișcă rapid față de poziția inițială.
 • Efectuarea unei analize adecvate înainte de a lua poziții: Efectuarea unei analize adecvate înainte de a lua poziții pe piață ajută comerciantul să își reducă șansele de a ocupa o poziție greșită pe piață. Acest lucru îl ajută să-l plaseze în direcția corectă ori de câte ori piața se mișcă rapid într-o direcție dată.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending