Conectează-te cu noi

Tehnologie

Cum să Începeți în Industria Web Development

Publicat

pe

Cum să Începeți în Industria Web Development | Zicala.ro

La început, poate fi neclar ce limbaj de programare să alegeți. De fapt, nu există un limbaj perfect care să vă definească o dată pentru totdeauna cariera. Învățarea unui nou limbaj de programare este ca și cum a învăța o altă limbă străină. Mai întâi trebuie să decideți ce vi se potrivește cel mai bine: frontend sau backend. Acum o mulțime de companii de dezvoltare de software sunt specializate în dezvoltarea web, deoarece este la mare căutare.

Alegerea unei direcții

Frontend-ul, backend-ul și toate aceste lucruri vă pot face capul să se învârtă, așa că haideți să vedem ce este fiecare.

Frontend

Acesta este ceea ce vede utilizatorul și cu care interacționează pe pagină. Design, elemente vizuale, diagrame – întregul frontend. Sarcinile frontend-ului sunt să realizeze un site care să rezolve problemele proprietarului, să funcționeze la fel de corect pe toate dispozitivele, indiferent de browser și dimensiunea ecranului și să fie în continuare ușor de utilizat. Instrumente cheie: HTML, CSS și JavaScript. Potrivit pentru cei care sunt meticuloși la detalii și doresc să vadă rezultatul muncii sale.

Backend

Partea invizibilă a site-ului. Dezvoltatorul backend este responsabil pentru lucrurile care sunt ascunse de ochii utilizatorului și lucrează pe server. De exemplu: creează baze de date și programe care vor scrie informații în baza de date, criptează parolele și informațiile valoroase, configurează sistemele de acces și backup de date, scrie programe care procesează informația, invizibile pentru utilizator.

Există mai multe limbaje de programare pentru backend: PHP, Ruby, Python sau Node.js. Pentru dezvoltarea backend, aveți nevoie de sisteme de gestionare a bazelor de date: MySQL, PostgreSQL, SQLite sau MongoDB. Potrivit pentru cei care sunt interesați să lucreze cu date și să rezolve probleme de arhitectură.

Aranjarea în pagină

Indiferent dacă alegeți frontend sau backend, va trebui să interacționați cu paginile. Pentru a face acest lucru, trebuie să învățați HTML și CSS. HTML Este un limbaj de marcare hipertext care este responsabil pentru structura si conținutul paginii. Este format din etichete, iar o etichetă constă dintr-un nume cuprins între semnele mai puțin decât și mai mare decât. De exemplu: <h1>, <p>, <ul>.

Amintiți-vă cum lucrați cu un document într-un editor de text. Scrieți text, selectați fragmente cu caractere italice sau color, inserați imagini sau tabele. Un dezvoltator web face același lucru în editorul de cod folosind etichete.

CSS

Acesta este limbajul pe care îl folosiți pentru a vă stila marcajul. De exemplu: faceți textul roșu, aliniați-l la stânga, rotunjiți colțurile imaginilor, jucați-vă cu fonturile, cu marginile paginii etc.

Programare

JavaScript

Un limbaj de programare bazat pe browser pentru dezvoltarea frontend. Toate browserele populare îl acceptă. Fiecare site, fiecare aplicație pe care ați folosit-o vreodată conține cod JavaScript. Este adesea recomandat pentru începători să învețe, deoarece este destul de simplu, dar conține toate lucrurile fundamentale: modelul orientat pe obiecte și structurile de date.

PHP

Un limbaj de programare pe partea serverului în care scriu dezvoltatorii de backend. Este conceput special pentru dezvoltarea web – codul scris în el poate fi încorporat în HTML.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending