Conectează-te cu noi

Tehnologie

Cum să Alegeți un Schimb de Crypto

Publicat

pe

Cum să Alegeți un Schimb de Crypto | Zicala.ro

Criptomoneda este un nou vehicul de investiții extrem de popular. În prezent, există peste 20.000 de proiecte de criptomonede în întreaga lume și peste 295 de milioane de utilizatori de criptomonede la nivel mondial cumpără și vând criptomonede în fiecare zi.

Dacă sunteți interesați să intrați pe piața criptomonedei, trebuie să vă deschideți un cont la o platformă de trading de criptomonede. Cu cel puțin 500 dintre care să alegeți, va trebui să vă faceți niște teme pentru a găsi una care să se potrivească nevoilor dumneavoastră.

Care categorie de schimb de crypto ar fi mai bună pentru dumneavoastră?

Schimburile cripto se încadrează în două categorii: schimburi centralizate și descentralizate. Fiecare are caracteristici care pot fi avantajoase pentru dumneavoastră.

Schimburi centralizate

Schimburile centralizate sunt gestionate de o singură organizație. Acestea permit utilizatorilor să schimbe monede fiduciare direct cu criptomonede și facilitează accesul la tranzacționarea criptografică pentru noii utilizatori.

Cu toate acestea, schimburile centralizate impun utilizatorilor să-și expună identitatea, ceea ce este împotriva inimii criptomonedei. În plus, schimburile centralizate sunt mai vulnerabile la hacking.

Schimburi descentralizate

Schimburile descentralizate funcționează în spiritul original al criptomonedei și permit utilizatorilor să rămână neidentificați. Multe organizații facilitează tranzacțiile cripto; persoanele fizice tranzacționează, de asemenea, și puteți participa la tranzacții peer-to-peer, precum și la tranzacții mai mari pe platforme.

Schimburile descentralizate pot fi mult mai puțin ușor de utilizat și adesea nu oferă schimburi de valută fiat. Este posibil să trebuiască să achiziționați în avans o criptomonedă pentru a tranzacționa pe o bursă descentralizată. Tranzacționarea peer-to-peer suferă uneori și de probleme de lichiditate, ceea ce face tranzacțiile rapide mai dificile.

Ce caracteristici de trading veți folosi?

Caracteristicile de bază de tranzacționare pe care le oferă majoritatea schimburilor de criptomonede includ câte criptomonede oferă schimbul pentru tranzacționare și numărul de valute acceptate pentru achiziții. Funcțiile avansate care pot fi oferite includ tipuri de comenzi avansate, reduceri de volum pentru comercianții frecvenți și conturi în marjă.

Alte funcții pe care poate doriți să le căutați includ servicii de asistență pentru clienți, opțiuni de stocare și resurse educaționale pentru a vă menține la curent cu noile tendințe.

Care sunt structurile pentru taxe?

Majoritatea schimburilor, atât centralizate, cât și descentralizate, au două tipuri de taxe pe care trebuie să le plătiți pentru a tranzacționa cripto: taxe de tranzacționare și comisioane de retragere. Tranzacționarea avansată poate avea taxe suplimentare.

Taxe pentru trading

Taxele de tranzacționare pot fi structurate ca un procent fix din volumul de criptomonede din tranzacția dumneavoastră sau pot fi diferențiate pentru fiecare parte a tranzacției. Deoarece producătorii măresc lichiditatea schimbului, în timp ce aceștia o scad, unele burse recompensează partea producătorului a tranzacției cu o taxă mai mică.

Uneori, bursele nu o numesc comision de tranzacționare și, în schimb, percep o taxă pe spread – diferența dintre ratele de cumpărare și de vânzare. Această structură poate părea atractivă, dar de multe ori ajunge să fie mult mai scumpă, mai ales la tranzacțiile profitabile.

Taxe pentru retrageri

Multe schimburi percep o taxă atunci când vă retrageți monedele din sistemul lor. Aceste taxe se pot adăuga, mai ales dacă preferați să vă păstrați monedele într-un portofel în afara site-ului în loc să le păstrați pe platformă.

Diverse taxe

Tranzacționarea avansată are adesea taxe suplimentare. Tranzacționarea în marjă și cumpărările rapide sunt două tipuri de tranzacții care implică adesea comisioane suplimentare.

Alegerea schimbului de criptomonede potrivit poate face accesul pe piața criptomonedelor mai ușor și mai profitabil pentru dumneavoastră.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending