Conectează-te cu noi

Tehnologie

Ce Este Software-ul Bazat Pe Browser

Publicat

pe

Ce Este Software-ul Bazat Pe Browser | Zicala.ro

Un instrument bazat pe browser, cunoscut și ca instrument bazat pe web, este un software care rulează pe browserul web.

Navigare pentru browsere

Este cunoscut și ca o aplicație, aplicație sau program. Aplicațiile bazate pe browser funcționează doar cu o conexiune la internet și un browser web. Majoritatea aplicațiilor bazate pe web sunt instalate și rulează pe un server la distanță pe care îl accesați printr-un browser web. Serverele web sunt locul unde rulează software-ul pentru aplicațiile web. Distincția dintre un site web de bază și software-ul bazat pe browser este că software-ul bazat pe browser oferă funcționalități back-end în stil desktop prin partea frontală a browserului web.

Unul dintre avantajele principale ale aplicațiilor bazate pe browser este că nu necesită achiziționarea unui program mare care trebuie apoi instalat local pe computer, așa cum este cazul aplicațiilor desktop. De exemplu, software-ul de productivitate de birou, cum ar fi Microsoft Office, trebuie să fie instalat local pe hard diskul computerului, ceea ce necesită descărcarea și instalarea software-ului. Pe de altă parte, aplicațiile bazate pe browser nu necesită această instalare, deoarece software-ul nu este găzduit pe computer.

Poate că nu vă dați seama, dar probabil că utilizați zilnic aplicații bazate pe web. În funcție de caz de utilizare, aplicațiile bazate pe web pot fi destul de simple sau la fel de complexe ca software-ul desktop. Iată câteva dintre aplicațiile mele preferate bazate pe browser și ce fac acestea.

MegaMeeting

MegaMeeting este în întregime bazat pe browser, deci nu este nevoie să descărcați sau să instalați nimic. De asemenea, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la problemele de compatibilitate, deoarece funcționează pe computerele Windows, Mac și Linux. În plus, MegaMeeting permite a 16 persoane să participe simultan la o videoconferință, cu un număr nelimitat de spectatori.

Amazon Music

Majoritatea serviciilor de muzică de streaming oferă un player web, dar Amazon nu solicită instalarea acestuia. În plus, oferă o gamă largă de opțiuni de plată. Dacă ați achiziționat anterior discuri strălucitoare sau muzică digitală de pe site, sunt șanse să vă aștepte copii în Amazon Music, gata de redare. Aveți Amazon Prime? Sunt încă două milioane de melodii de ascultat.

Google Docs

Google Workspace, suita de birou Google, este una dintre cele mai populare colecții de aplicații web. Google Docs este folosit pentru a crea documente în mod colaborativ și automat. De asemenea, are avantajul de a fi folosit fără o conexiune la internet, permițând sincronizarea odată ce conexiunea este stabilită. Această aplicație web este accesibilă de pe orice dispozitiv care rulează orice sistem de operare. Aplicațiile Google Workspace pot fi descărcate și ca aplicații mobile.

Google Analytics

Acesta este unul dintre cele mai populare servicii de analiză web de la Google. Această aplicație web pentru afaceri monitorizează și raportează traficul pe site și poate detecta paginile cu performanțe slabe. În plus, îl puteți folosi pentru a vedea de unde vin vizitatorii site-ului, ce dispozitive folosesc, pentru a identifica modele de comportament și multe altele. Instrumentul include, de asemenea, funcții avansate, cum ar fi segmentarea personalizată a vizitatorilor, permițându-vă să analizați vizual călătoria utilizatorului site-ului dumnevoastră. Abordarea adoptată de Google Analytics este de a afișa date de tip tablou de bord la nivel înalt pentru utilizatorul ocazional și date mai aprofundate în setul de rapoarte.

Jabbr

Chatul este cel mai probabil cea mai comună aplicație pentru tehnologiile web în timp real. Există numeroase aplicații de chat, dar am ales Jabbr ca exemplu de chat la scară. În plus, are câteva caracteristici interesante, cum ar fi capacitatea de a încorpora conținut bogat din adrese URL și este în întregime open source.

Slack

Slack a îmbinat cele mai bune instrumente tehnice și caracteristici ale aplicațiilor de chat pentru consumatori pentru a crea o aplicație de afaceri eficientă pentru managementul proiectelor. Vă permite să aveți discuții private și să discutați probleme importante în cadrul echipei și părților externe. Există, de asemenea, opțiuni pentru canale, apeluri rapide și roboți Slack personalizați pentru a extrage automat date din aplicațiile dumneavoastră. Aceste caracteristici pot fi găsite în aplicațiile de afaceri desktop, web și mobile.

Netflix

Netflix este una dintre cele mai populare platforme de streaming video și este disponibilă și ca aplicație web. Fără restricții, Netflix permite abonaților plătitori să vizioneze filme și emisiuni de televiziune la cerere. Ca și alte aplicații web, funcționează pe dispozitive și sisteme de operare. Netflix exemplifica de ce aplicațiile web sunt ideale pentru platformele de conținut. O aplicație mobilă este, de asemenea, disponibilă de la companie.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending