Conectează-te cu noi

Tehnologie

Cum să Planificați Securitatea Cibernetică în 2023

Publicat

pe

Cum să Planificați Securitatea Cibernetică în 2023 | Zicala.ro

Pe măsură ce tehnologia continuă să evolueze, la fel trebuie să evolueze și practicile noastre de securitate cibernetică. Ceea ce a funcționat în urmă cu cinci ani s-ar putea să nu fie suficient astăzi, iar ceea ce funcționează astăzi poate fi învechit în următorii cinci ani. Acesta este motivul pentru care este esențial să fiți la curent cu cele mai recente amenințări și tendințe în domeniul securității cibernetice, astfel încât să puteți fi pregătiți pentru orice vi se întâmplă. Iată câteva dintre lucrurile pe care ar trebui să le țineți cont atunci când vă planificați securitatea cibernetică pentru 2023.

Ce trebuie să știe companiile despre securitatea cibernetică în 2023

Pe măsură ce ne bazăm tot mai mult pe tehnologie, nu este surprinzător faptul că securitatea cibernetică este un subiect fierbinte pentru companii. Având atât de multe în joc, este important să fiți la curent cu cele mai recente tendințe și amenințări. Iată patru lucruri pe care companiile trebuie să le știe despre securitatea cibernetică în 2023:

  1. Creșterea inteligenței artificiale și a învățării automate va aduce noi provocări.
  2. 5G va crește suprafața de atac.
  3. Internetul lucrurilor (IoT) va crea noi vulnerabilități.
  4. Infractorii cibernetici vor continua să vizeze angajații.

Cum ar trebui să bugeteze întreprinderile pentru securitatea cibernetică în 2023?

Există câteva linii directoare generale pe care companiile le pot urma atunci când bugetează pentru securitatea cibernetică în 2023.

În primul rând, companiile ar trebui să ia în considerare cât au cheltuit pentru securitatea cibernetică în 2021 și 2022 și să folosească acest lucru ca punct de plecare pentru bugetul lor pentru 2023. Ar trebui apoi să ajusteze această cifră pe baza oricăror schimbări în afacerea lor (de exemplu, dacă s-au extins sau s-au extins pe noi piețe) și orice schimbări în peisajul securității cibernetice (de exemplu, dacă au existat noi amenințări sau vulnerabilități).

În continuare, companiile ar trebui să aloce un anumit procent din bugetul lor global IT pentru securitatea cibernetică. Acest procent va varia în funcție de dimensiunea companiei și de bugetul IT al acesteia, dar o regulă de bază este să alocați 10-20% din bugetul IT pentru securitatea cibernetică.

În cele din urmă, companiile ar trebui să își revizuiască bugetele în mod regulat și să facă ajustări după cum este necesar. Securitatea cibernetică este un domeniu în continuă schimbare, iar ceea ce ar fi putut fi o protecție adecvată într-un an poate să nu fie suficient în altul. Revizuindu-și în mod regulat bugetele, companiile se pot asigura că sunt întotdeauna în fața tutoror.

Sfaturi pentru crearea unui plan de securitate cibernetică pentru afacerea dumneavoastră

Toate companiile ar trebui să ia câțiva pași de bază pentru a crea un plan cuprinzător și eficient. În primul rând, trebuie să identificați ce active și date deține afacerea dumneavoastră care ar putea fi vizate de infractorii cibernetici. Odată ce știți ce trebuie să protejați, puteți începe să puneți împreună diferitele componente ale planului de securitate, inclusiv controale tehnice, politici și proceduri și instruirea angajaților. De asemenea, este important să revizuiți și să vă actualizați în mod regulat planul pe măsură ce apar noi amenințări și afacerea dumneavoastră crește. Făcând acești pași, vă puteți asigura că afacerea dumneavoastră este pregătită pentru peisajul în continuă schimbare al securității cibernetice.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending