Conectează-te cu noi

Tehnologie

Cum se Compară Polygon cu Alte Blockchain-uri?

Publicat

pe

Cum se Compară Polygon cu Alte Blockchain-uri? | Zicala.ro

Polygon (fostă Matic Network) este o soluție de scalare de nivel 2 pentru Ethereum. A fost fondată în 2017 de Jaynti Kanani, Anurag Arjun și Sandeep Nailwal și are sediul în Singapore. Compania a strâns peste 400 de milioane de dolari în finanțare de la diverși investitori, cum ar fi Binance, Coinbase Ventures și Polychain Capital.

În comparație cu alte blockchain-uri, scopul Polygon este de a oferi dezvoltatorilor o modalitate simplă și rentabilă de a-și conecta dApp-urile la blockchain-ul Ethereum. Acest lucru se realizează prin utilizarea Ethereum Virtual Machine (EVM) și prin implementarea unei serii de soluții de scalare, cum ar fi Plasma, Optimistic Rollups și zkRollups pentru a crește scalabilitatea Ethereum.

În esență, Polygon utilizează SDK-ul Cosmos, care este un cadru open source pentru construirea de aplicații blockchain. SDK-ul Cosmos oferă mai multe caracteristici care fac dezvoltarea mai ușoară și mai sigură, cum ar fi algoritmul de consens Tendermint, care oferă tranzacții mai rapide și mai sigure.

Ecosistemul Polygon blockchain

Ecosistemul blockchain Polygon oferă dezvoltatorilor și o suită de instrumente pentru construirea și implementarea aplicațiilor descentralizate (dApps) în rețeaua Ethereum. Aceste instrumente includ Polygon SDK și Polygon Node. Polygon SDK oferă dezvoltatorilor un set de API-uri pentru a construi și a implementa dApp-urile lor în rețeaua Ethereum. Polygon Node este o infrastructură cu noduri complete care permite dezvoltatorilor să ruleze și să-și gestioneze dApp-urile.

Rețeaua principală Polygon a fost lansată în 2021 și a devenit rapid una dintre cele mai populare soluții de scalare Ethereum. O gamă de produse și servicii DeFi au fost lansate pe Polygon, cum ar fi schimburile descentralizate, împrumuturile, cultivarea randamentului și multe altele.

Proiecte bine cunoscute, cum ar fi Avee, 1inch Exchange, Decentraland au văzut, de asemenea, o oportunitate și au decis să se implementeze pe Polygon. În decembrie 2022, valoarea totală blocată pe Polygon este de peste 1 miliard USD, Avee reprezentând peste 20%. Valoarea totală blocată (TVL) pe blockchain-ul Polygon este o măsură a cantității totale de active blocate în diferitele protocoale DeFi din rețea.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Google News - Zicala.ro

Trending