Conectează-te cu noi

Stil de viață

Cum să Rămâneți Calm în Timpul Volatilității Pieței

Publicat

pe

Cum să Rămâneți Calm în Timpul Volatilității Pieței | Zicala.ro

În ultimele câteva săptămâni, mi-am acoperit ochii și mi-am lăsat degetele să iasă doar când mă uitam la investițiile mele ca și cum m-aș fi înfruntat mai degrabă cu Freddy Kruger decât cu o listă de numere. Nu ajută cu nimic faptul că știrile financiare sunt pline de viitoare perspective de rău augur, cum ar fi o recesiune care se apropie, conflicte comerciale și corecții ale pieței.

Mă face să vreau să retrag fiecare ban din bunurile mele și să îi ascund sub saltea sau într-un alt loc sigur.

Cel mai rău lucru pe care l-aș putea face în timp ce portofoliul meu se îndreaptă în jos este să-mi retrag banii de pe piață, indiferent cât de copleșitoare ar fi o fluctuație a pieței. Acest lucru se datorează faptului că vânzarea este singura metodă prin care se asigură că pierderile trecătoare se transformă în unele permanente.

Este mult mai ușor să știți că ar trebui să rămâneți cu ceva decât cu nimic. Înțelegerea modului de a vă menține calmul dacă sunteți tentat să vă reduceți pierderile atunci când auziți previziuni financiare de apocalipsa este crucială.

Amintiți-vă că ascunderea este OK

Deși primiți adesea critici, ținerea capului în nisip poate fi cea mai înțeleaptă mișcare. Asta pentru că reacționăm la frică acționând, ceea ce este o părtinire cognitivă. Credem că a merge înainte este mai bine decât a rămâne nemișcați, chiar dacă este dăunător. Cu toate acestea, indivizii tind să vândă atunci când piața este la cel mai scăzut nivel și să cumpere la cel mai mare nivel, deoarece ascultă părtinirea acțiunii. Le este groază să rămână inactivi.

Când piața se prăbușește, este imposibil să ignorăm vocea din gândurile noastre care strigă la noi să „Fă ceva!” Ignorarea portofoliului este modalitatea mai simplă de a trece de prejudecățile acțiunii.

Desigur, acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să vă revizuiți niciodată deținerile. Cu toate acestea, dacă vă urmați planul rațional de investiții, verificările zilnice ale portofoliului și consumul obsesiv de știri financiare vă vor determina să luați decizii din frică (sau lăcomie).

În schimb, planificați să monitorizați în mod regulat performanța investițiilor, cum ar fi o dată pe lună sau o dată pe trimestru. Acest lucru vă va oferi cunoștințele necesare pentru a menține o alocare echilibrată a activelor și a face ajustările necesare fără a ceda părtinirii acțiunii.

Obțineți alinare din istorie

Deși fiecare analist bursier și planificator financiar are aproape tatuat pe frunte proverbul „performanța trecută nu este o garanție a rezultatelor viitoare”, există încă motive întemeiate pentru a lua în considerare performanța istorică a pieței. Este posibil să observați că piețele au tendința invariabil de creștere dacă vă uitați la tendințele pe termen lung și la randamentele istorice generale.

Nu mai este plăcut să experimentați pierderi pe termen scurt și volatilitate știind că piața se va redresa. Cu toate acestea, este mai simplu să puneți în perspectivă orice pierderi tranzitorii suferite. Portofoliile de investitori înțelepți care au rămas calmi în timpul corecțiilor pieței din 2000 și 2008 și-au revenit în cele din urmă. Chiar dacă o picătură ar putea fi supărătoare, rămânerea pe calea dumneavoastră și a avea încredere în tendințele istorice pe termen lung ale pieței vă poate asigura că dumneavoastră și banii dumneavoastră veți ieși în viață.

Faceți un plan pentru volatilitate

De multe ori ignorăm faptul că volatilitatea este o componentă standard a piețelor financiare, motiv pentru care avem tendința de a reacționa exagerat la aceasta. Turbulențele pieței sunt obișnuite și, de-a lungul unei lungi cariere de investiții, ar trebui să anticipăm că vom experimenta mai multe dintre ele. Cu toate acestea, presupunem adesea că piețele vor continua să crească. Chiar și o scădere ușoară poate părea copleșitoare cu acest nivel de anticipare.

Elaborarea unei strategii pentru ceea ce veți face într-o criză este o metodă excelentă de a combate astfel de așteptări (și teama ulterioară atunci când nu sunt îndeplinite).

Strategia de volatilitate poate fi la fel de simplă precum a decide să vă băgați capul în nisip în timpul recesiunilor. Poate fi mai ușor să vă urmați planul dacă știți dinainte că veți reduce înregistrările în portofoliu atunci când lucrurile arată sumbru.

În loc să fiți doar reactivi, planul dumneavoastră poate fi și proactiv. Deoarece știți că turbulențele pieței sunt obișnuite și inevitabile, planificați cum veți include aceste variații în abordarea de investiții. În loc să priviți o scădere ca pe ceva de care să vă temeți, puteți alege să cumpărați mai multe investiții în timpul uneia.

Stați calmi

Oamenii nu sunt făcuți în mod natural pentru a lua decizii de investiții sensibile, ceea ce explică de ce de obicei facem atât de prost. Când suntem îngroziți, emoțiile noastre pot trece peste abordările noastre logice. Cu toate acestea, vânzarea investițiilor din cauza turbulențelor pieței și a titlurilor alarmante înseamnă adoptarea unei soluții pe termen lung pentru o problemă pe termen scurt.

Înainte de a avea loc vreo schimbare înfricoșătoare a pieței, luați în considerare strategia dumneavoastră pentru a le gestiona. Când aveți un plan de rezervă, este mai puțin probabil să răspundeți de frică, deoarece știți.

Numele meu este Bogdan, un pasionat scriitor și explorator al cuvintelor, născut și crescut în vestul României. Cu o dragoste profundă pentru literatură și cultură, am călătorit prin lumea poveștilor de la o vârstă fragedă. Pe acest blog, împărtășesc gândurile și viziunile mele despre viață, artă, societate și multe alte domenii, invitând cititorii într-o călătorie prin cuvinte și emoții. Fiecare articol este o fereastră deschisă spre lumea mea interioară, reflectând pasiuni, visuri și întrebări. Sunt dedicat să creez conținut care să inspire, să educe și să provoace la reflecție, construind o comunitate de cititori pasionați și curioși. Vă invit să explorați împreună cu mine această lume a cuvintelor, unde fiecare poveste devine o aventură, iar fiecare idee un nou început.

Click pentru a plasa comentariul

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nord VPN Black Friday
Surshark Promo
Atlas VPN Black Friday

Iti dau reducere 1% la PC Garage

eMAG | Zicala.ro
Fashion Days | Zicala.ro
Google News - Zicala.ro

Trending